Gönderen Konu: yeni Auris alınır mı?  (Okunma sayısı 25354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni Auris alınır mı?
« Yanıtla #80 : Şubat 23, 2013, 16:12:15 »
connect ile dönlen virajları auris ile dönemiyorsanız eğer bence sizin auris bozuktur :D
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Şubat 23, 2013, 16:12:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Şubat 23, 2013, 16:16:26 »
Yeni Auris Dizel    1.4 D-4D Premium M/M    62,300
Yeni Golf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   72.200 TL
http://binekarac.vw.com.tr/yeni-golf-donanim.aspx
http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/auris/index.tmex

Ben olsam Golf ile rahat edecksem Golf alırdım. Fiyat elbetteki önemli ama huzursuz olacağınız bir arac için 1 lira bile bence çok fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Şubat 23, 2013, 16:44:41 »
Auris alınır bence ve Auris gittikce dahada kendini geliştiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Şubat 23, 2013, 17:14:38 »
Serdar bey, Connect ile girdiğiniz viraj ile karşılaştırmışsınız ama onda da arkada torsiyon çubuğu var, Cenk bey'in dediği gibi öncelikle araçların limitleri zorlanmamalı ve ayrıca bu konuda sürücünün yapabileceği bir başka şey ise yumuşak hamurlu lastiğe geçiş yapmaktır.

toyota fanatizminin vardığı son nokta.

Otomobilleri karşılaştırırken bütünü olarak düşünülmelidir yoksa birinde arka cam otomatiği vardır diğerinde yoktur.

Aslında şu sıralarda başka bir şehirde ev alma hazırlığında olmasaydım geçtiğimiz Aralık ayında aracıma verilen (30.000TL) teklifin üstüne 20.500 ilave ile Hyundai İ30 CRDİ A/T Style donanımlısına biniyor olacaktım.

Sonuç olarak kendimin Toyota fanatiği olduğumu söyleyemeceğim, ama eğri oturup gerçekleri (bildiğimi sandığım) konuşmakta fayda vardır. Benim isteklerimi Toyota sağlamıyorsa başka marka ve modele geçerim, bu hareketin getirileride götürüleride olur. O markalarında kendine has negative yönleri olduğunu da bilmekteyim.

Aslında otomobilleri çok detaylı incelerseniz hepsinin aynı paraya satıldığını görürsünüz. İnceleme sırasında 2.0L için ilave vergileri ve popüleritesi olduğu için 10.000TL daha fazla fiyat talebini çıkartmanız gerekiyor.

Örnek: Aurisinde, yakıt ve motor teknolojisini, güç eğrilerini, aktarma ve yere basma organlarını, konfor ve  tüm donanımlarını vs, vs Merc A ile aynı seviyeye getirirseniz aralarında fiyat farkının kalmadığını görürsünüz. Bu, müşteri çeşitliliği anlamında pazarı daraltır. Sonuç olarak, kötü ve kalitesiz otomobil yoktur, ucuz otomobil vardır.

Zaten işin güzel yanıda budur, yollarda kişiye uygun farklı otomobiller görmek...   
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Şubat 23, 2013, 17:45:39 »
bir hb corolla kullanıcısı olarak ben auris almazdım. Abimde dizel astra var otomatik bence fena değil biz birde yazılım yaptırdık 110  oldu araç gerçekten süper uzun yolda 3,6 kadar düşüyor , tabi 6 ileri olmasının da etkisi çok. Astranın viraj kabiliyeti ve sessizliği çok güzel bence. Birde yeni astra j gelecek 1.6 dizel ben ce onu beklemek gerek. 1.3 kendisini kanıtamış bir motor kalkış biraz yavaş ama hem vergi daha az ödüyorsunuz hemde yakıt olarak ekonomik 1 depo ile 1250 km yapıyor uzun yolda
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Şubat 23, 2013, 20:35:35 »
toyotayı parasına göre mercedes yaptın ya helal olsun diyorum. toyota 2004 yılında sorunsuz olsun diye cam düğmelerine ışık koymamıştı...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #86 : Şubat 23, 2013, 20:53:38 »
Bu arada kendi aracımdan memnun olmadığım gibi bir durum çıkartılmasın.
Fazlasıyla memnunum, bugün itibariyle otomobilimi değiştirirsem diye fikirlerim bunlardı, yarın için teknolojik gelişmeler bana neler düşündürür bilinmez.

toyotayı parasına göre mercedes yaptın ya helal olsun diyorum. toyota 2004 yılında sorunsuz olsun diye cam düğmelerine ışık koymamıştı...

Ve bugün itibariyle, bana bedava yeni kasa C180 verseler, alırım, hemen satar Corolla alırım. İsmail bey, siz hiç yeni kasa C180 kullandınız mı? ben bir kaç 1.000km yaptım. 4 tekerlekli bir aracı otomobil yapan bazı şeyler cam düğmelerindeki ışıklardan daha önce gelmekte. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Şubat 23, 2013, 20:55:06 »
bir hb corolla kullanıcısı olarak ben auris almazdım. Abimde dizel astra var otomatik bence fena değil biz birde yazılım yaptırdık 110  oldu araç gerçekten süper uzun yolda 3,6 kadar düşüyor , tabi 6 ileri olmasının da etkisi çok. Astranın viraj kabiliyeti ve sessizliği çok güzel bence. Birde yeni astra j gelecek 1.6 dizel ben ce onu beklemek gerek. 1.3 kendisini kanıtamış bir motor kalkış biraz yavaş ama hem vergi daha az ödüyorsunuz hemde yakıt olarak ekonomik 1 depo ile 1250 km yapıyor uzun yolda

Süper inşallah istediğniz gibi bir araç sahibi olursunuz.

Kalkışı iyi değil diyorsunuz işte bu bana komik geliyor. Kalkışı hızlı olsa ne olacak zaten hız limiti belli. Ben 12 saniyede 100 km ye çıksam yanımdaki arac 3 saniyede çıksa varacağımız noktaya ( ki genelde ya bir sonraki ışık ya da önde ki trafik) bende 9 saniye önce varır diyeceğim ama frenleme mesafesi uzayacağından aslından zaman farkı 9 saniyeden daha az olacak :)

---- Kalkışın önemi trafiğe girerken ortaya çıkıyor ama işte tam burada kurallara uyan ve diğer araçların hakkını hiçe saymayan sürücüler ve bu sürücülerin araçlarının limitlerini bilmesi devreye giriyor.

Benim anladığım şu ; 57000 tl karşılığı  bir Ferrari hızı Bently konforu ve sağlamlığı bekliyoruz.

Aracın sınıfı belli yapacağı şey belli. Eğer beğenmiyorsan Toyotaya bakıp zaman kaybetmenin anlamı yok. Beğenenlerinde rencide etmeye çalışmanın.

Bizim ekipde otoyol pilotları var. Adamlar uçuyor uçuyor ve hepsi beni sollar geçer. Bşr sol bir sağ iki makas pehhhhh. Ben ise müziğimi dinleyim 90 km ile orta şeritten sakin sakim devam ederim. Gideceğimiz yer aynı ve bunca harekete rağmen bende en fazla 10 dakika farkla eve vardıkları olur ki ben ekmek alma için durduysam;)

Bence ilk zihniyetimiz değişmeli sonra arabaların çizgileri hakkında konuşmalıyız. Gerçek şöför kuralla uyan diğer şöförlere saygı gösterendir, aracın limitlerini bilen ve bu limitleri geçip diğer insanların ahklarına ve hayatlarına tecavüz eden değil.

Yaşım 34 ve dünyanın bir çok yerinde araç kulladım hemde her türlüsünden ve bir sürü şöför gördüm. Ülkemde dikkatimi çeken şey şu oldu; bizim ülkemizde olgun yaşta dediğimiz insanlar bir çok ülkenin ergenlerinden daha bencil daha duyarsız araç kullanıyor.  Sırf bu yüzden eşimin araba kullanmasını istemiyorum.

Benim için önce güvenlik sonra güvenilirlik gerisi hikaye !

Uğur Bey yazım size değil genel olarak yazdım ve inşallah istediğiniz gibi bir aracınız olur şimdiden hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Şubat 23, 2013, 21:42:50 »
Bu arada kendi aracımdan memnun olmadığım gibi bir durum çıkartılmasın.
Fazlasıyla memnunum, bugün itibariyle otomobilimi değiştirirsem diye fikirlerim bunlardı, yarın için teknolojik gelişmeler bana neler düşündürür bilinmez.

Ve bugün itibariyle, bana bedava yeni kasa C180 verseler, alırım, hemen satar Corolla alırım. İsmail bey, siz hiç yeni kasa C180 kullandınız mı? ben bir kaç 1.000km yaptım. 4 tekerlekli bir aracı otomobil yapan bazı şeyler cam düğmelerindeki ışıklardan daha önce gelmekte.
evet kullandım hatta sırf denemek için gittim alacağımdan falan değil. mercedes havası gelmedi arabada bende mesela. mercedeste alfabe e'den sonra başlar gerçekmiş ama bu demek değildir ki gidipte corolladan kötü. c 180 corollayı her konuda ezer. ;) siz suanda sadece marka fanatizmi içindesiniz. mağdem sizin için 4 teker 3 pedal 1 direksiyon yetiyor broadway gayet iyi arabadır bu konuda o zaman. araba dediğin yere sağlam basar donanımı olur. yol tutar. corollada sizce hangileri var ? bence hiçbiri ;) ne yol tutuşu iyi ne donanımı var. malzeme kaliteside c segmentindeki rakiplerinden geride. eee daha neyini savunuyorsunuz. 2011 model corollada bile bağaj kapağı profilden bozulma menteşe ile tutturulmuş. 2013 model aurisin arka camları manuel olanı var. hemde bu arabalara dünya kadar fiyat biçiliyor. yaşınıza hürmetimiz var ama komik olmayın. hadi bu forumda nedense bir wv opel düşmanlığı var ( yok demeyin var yani :D) ama bir toyotayı bırakında mercedesle kıyaslamayın. toyotanın başındakiler bile belkide mercedese biniyordur.siz neyin kafasındasınız ? :)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #89 : Şubat 23, 2013, 21:51:43 »
İsmail bey, umarım hayatınız boyunca Toyotadan daha iyi otomobillere binersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Şubat 23, 2013, 22:10:33 »
evet kullandım hatta sırf denemek için gittim alacağımdan falan değil. mercedes havası gelmedi arabada bende mesela. mercedeste alfabe e'den sonra başlar gerçekmiş ama bu demek değildir ki gidipte corolladan kötü. c 180 corollayı her konuda ezer. ;) siz suanda sadece marka fanatizmi içindesiniz. mağdem sizin için 4 teker 3 pedal 1 direksiyon yetiyor broadway gayet iyi arabadır bu konuda o zaman. araba dediğin yere sağlam basar donanımı olur. yol tutar. corollada sizce hangileri var ? bence hiçbiri ;) ne yol tutuşu iyi ne donanımı var. malzeme kaliteside c segmentindeki rakiplerinden geride. eee daha neyini savunuyorsunuz. 2011 model corollada bile bağaj kapağı profilden bozulma menteşe ile tutturulmuş. 2013 model aurisin arka camları manuel olanı var. hemde bu arabalara dünya kadar fiyat biçiliyor. yaşınıza hürmetimiz var ama komik olmayın. hadi bu forumda nedense bir wv opel düşmanlığı var ( yok demeyin var yani :D) ama bir toyotayı bırakında mercedesle kıyaslamayın. toyotanın başındakiler bile belkide mercedese biniyordur.siz neyin kafasındasınız ? :)

İsmail bey dediklerinizin hepsine katılırım. Fakat bu forumda ne wv ne opel nede başka bir markanın düşmanlığı var . Hatta bu forumda toyotaya karşı üyeler bile var örnek derseniz kendimi gösterebilirim bundan sonra toyotanın değil arabasını iğnesini almam bunu da forumda sık sık yazarım fakat bugüne kadar ne bir üyeden nede bir yöneticiden bu yüzden bir tepki almadım hatta destek verenler bile çıkıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Şubat 24, 2013, 00:12:06 »
Cenk Bey benim de aurisim var arabamdan memnunum ama bu forumu okudukça (fanatikçe yazıları) arabamdan soğuyorum. Dolayısıyla;tecrübeleriniz bizimle paylaşmaya devam etmenizi rica ederim.

Saygılar
Bu konuda yorum belirtmeyeceğim.. Bu konuya mesaj yazmak gibi bir düşüncem de yoktu. Yalnız Serdar arkadaşımızın altını çizdiği noktada bir şeyler söylemezsem içim rahat etmeyecek.

Ben Serdar arkadaşımızın düşüncelerine aynen katılmaktayım. Yeni yola çıkan bir araç, elbet olumlu ve olumsuz yönleri olacaktır. Tüm bu fikirler burada tartışılsın diyedir zaten bu forum. Sıkı bir marka bağlılıyla yazılmış mesajların bize olgun fikirler verebileceğini düşünmüyorum. Fikirlere saygı duyarım, dinlerim, tartışırım yalnız öznelliğe dikkat edilmesi zannımca faydalıdır. Onlarca foruma üyeyim , fanatizmin bu kadar doruk olduğu bir forum daha görmedim :) Vesile ile bu rahatsızlığımı da belirtmek isterim. Beğenmezsen çek git arkadaşım burası Toyota forum demeyeceğinizi ve beni anlayışla karşılayacağınızı ümit ederim. Hiç birimizin Toyota firmasına bir garezi yok. Bilakis Toyota sevdiğimiz için buradayız. Dost bazen acı söylemeyi de bilmeli diye düşünmekteyim.

Saygılarımla...
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Şubat 24, 2013, 03:12:21 »
Ben tarafsız yazmaya çalışıyorum. Konunauris alınır mı ki ben aldım demekki bana göre alınacak bir arabaymış :)Aldığım bir arabyıda beğenmedim demek nekadar mantıklı olır hele bu sehmentte bir sürü birbirimin aynısı araç varken.

Daha fazla para verip başka birşey de alırdım ama YETERİNCEDEN FAZLA VERGİ ÖDEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM ve artık salakların ceblerine daha fazla para sokmayacağım.

2014 ü çıkarsa belki onuda alırım kim bilir? Ama inanın araç çok rahat hele 2012 modeli ile kıyaslayınca. Çok farklı bir hissi var bunu uzun testte anlarsınız.

Kimseyi kırmamaya ve rencide etmemeye çalışıyorum fakat istemeden olabilir ve beni bu konuda uyarmanız yeterli.

Alın teriyle kazanak aldığımız birşeyin küçümsenmesi kimsenin hoşuna gitmez ister toyota olsun ister ferrari ya da tofaş ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Şubat 24, 2013, 12:01:31 »
Ben tarafsız yazmaya çalışıyorum. Konunauris alınır mı ki ben aldım demekki bana göre alınacak bir arabaymış :)Aldığım bir arabyıda beğenmedim demek nekadar mantıklı olır hele bu sehmentte bir sürü birbirimin aynısı araç varken.

Daha fazla para verip başka birşey de alırdım ama YETERİNCEDEN FAZLA VERGİ ÖDEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM ve artık salakların ceblerine daha fazla para sokmayacağım.

2014 ü çıkarsa belki onuda alırım kim bilir? Ama inanın araç çok rahat hele 2012 modeli ile kıyaslayınca. Çok farklı bir hissi var bunu uzun testte anlarsınız.

Kimseyi kırmamaya ve rencide etmemeye çalışıyorum fakat istemeden olabilir ve beni bu konuda uyarmanız yeterli.

Alın teriyle kazanak aldığımız birşeyin küçümsenmesi kimsenin hoşuna gitmez ister toyota olsun ister ferrari ya da tofaş ....

Ödediğimiz vergi değil başka bir şey aslında.
Dünyanın hiç bir yerinde otomobil kullanmanın maliyeti bu kadar yüksek değil.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Şubat 24, 2013, 12:15:08 »
Ödediğimiz vergi değil başka bir şey aslında.
Dünyanın hiç bir yerinde otomobil kullanmanın maliyeti bu kadar yüksek değil.

Kibarca Vergi yazdım :) İşini yapamayan bir devletin kolay para kazanma/açık kapatma yöntemi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Şubat 24, 2013, 23:57:46 »
İsmail bey dediklerinizin hepsine katılırım. Fakat bu forumda ne wv ne opel nede başka bir markanın düşmanlığı var . Hatta bu forumda toyotaya karşı üyeler bile var örnek derseniz kendimi gösterebilirim bundan sonra toyotanın değil arabasını iğnesini almam bunu da forumda sık sık yazarım fakat bugüne kadar ne bir üyeden nede bir yöneticiden bu yüzden bir tepki almadım hatta destek verenler bile çıkıyor .
abi var etme eyleme. sanki herkes opelden toyotaya geldi ya da ne bileyim wv'den. ama sorsan ya arkadaşında var yada meçhul sanayicilerden duymuş :)
baksanıza mercedes ile bile corolla karşılaştırılıyorsa daha fanatiklik ve düşmanlık yok demesin kimse.
şunuda her zaman derim kesinlikle herkes para veripte araba alıyor. alın teri vardır. aşağılamak kesinlikle olamaz. biz burda tartışarak araçların iyi kötü yanlarını kendimize göre anlatıyoruz
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Şubat 25, 2013, 00:21:23 »
Biz burda tartışarak araçların iyi kötü yanlarını kendimize göre anlatıyoruz
Genellikle Opel süper,ov çok iyi,dünyanın en çok satan markası,en az yakan arabası olarak yorum yapıyorsun.Toyota için tü kaka,beş para etmez gibi yorumlar yaparak mı anlatıyorsun iyi kötü yanlarını?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Şubat 25, 2013, 01:19:06 »
Arkadaşlar,
Neyin kafasındasınız ?
Toyota ile mercedes karşılaştırılır mı Allah Aşkına !
Bu ne fanatiklik, yoksa toyota size para mı veriyor bu fanatiklik için ?
göz var izan var, bu nedir yahu ???  mercedes nereye toyota nereye ????
mercedes in olduğu yerde toyotaya arkamı dönüp bakmam bile, bir yerde işini  bilen bir üretici diğer yanda milleti kazıklayan bir çakma galerici !
bu ne lahana turşusu be ne acılı ezme ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Şubat 25, 2013, 01:28:38 »
Arkadaşlar,
Neyin kafasındasınız ?
Toyota ile mercedes karşılaştırılır mı Allah Aşkına !
Bu ne fanatiklik, yoksa toyota size para mı veriyor bu fanatiklik için ?
göz var nizam var, bu nedir yahu ???  mercedes nereye toyota nereye ????
mercedes in olduğu yerde toyotaya arkamı dönüp bakmam bile, bir yerde işini  bilen bir üretici diğer yanda milleti kazıklayan bir çakma galerici !
bu ne lahana turşusu be ne acılı ezme ???

"Göz var , İzan var" şeklinde olacaktı..
burdaki izan=ölçü  gibi bir şey oluyorlar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Şubat 25, 2013, 01:35:46 »
Düzeltme için çok teşekkürler Kemal bey, iki kadehten sonra normaldir :)