Gönderen Konu: yeni Auris alınır mı?  (Okunma sayısı 25355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni Auris alınır mı?
« Yanıtla #100 : Şubat 25, 2013, 09:09:28 »
Arkadaşlar,
Neyin kafasındasınız ?
Toyota ile mercedes karşılaştırılır mı Allah Aşkına !
Bu ne fanatiklik, yoksa toyota size para mı veriyor bu fanatiklik için ?
göz var izan var, bu nedir yahu ???  mercedes nereye toyota nereye ????
mercedes in olduğu yerde toyotaya arkamı dönüp bakmam bile, bir yerde işini  bilen bir üretici diğer yanda milleti kazıklayan bir çakma galerici !
bu ne lahana turşusu be ne acılı ezme ???

+1500

Bundan sonra değil toyotanın arabasını iğnesini almam . Zaten işe dikiş makinesi ile başlamışlar ah keşke öyle kalsalardı .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Şubat 25, 2013, 09:09:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Şubat 25, 2013, 11:42:54 »
Süper inşallah istediğniz gibi bir araç sahibi olursunuz.

Kalkışı iyi değil diyorsunuz işte bu bana komik geliyor. Kalkışı hızlı olsa ne olacak zaten hız limiti belli. Ben 12 saniyede 100 km ye çıksam yanımdaki arac 3 saniyede çıksa varacağımız noktaya ( ki genelde ya bir sonraki ışık ya da önde ki trafik) bende 9 saniye önce varır diyeceğim ama frenleme mesafesi uzayacağından aslından zaman farkı 9 saniyeden daha az olacak :)

---- Kalkışın önemi trafiğe girerken ortaya çıkıyor ama işte tam burada kurallara uyan ve diğer araçların hakkını hiçe saymayan sürücüler ve bu sürücülerin araçlarının limitlerini bilmesi devreye giriyor.

Benim anladığım şu ; 57000 tl karşılığı  bir Ferrari hızı Bently konforu ve sağlamlığı bekliyoruz.

Aracın sınıfı belli yapacağı şey belli. Eğer beğenmiyorsan Toyotaya bakıp zaman kaybetmenin anlamı yok. Beğenenlerinde rencide etmeye çalışmanın.

Bizim ekipde otoyol pilotları var. Adamlar uçuyor uçuyor ve hepsi beni sollar geçer. Bşr sol bir sağ iki makas pehhhhh. Ben ise müziğimi dinleyim 90 km ile orta şeritten sakin sakim devam ederim. Gideceğimiz yer aynı ve bunca harekete rağmen bende en fazla 10 dakika farkla eve vardıkları olur ki ben ekmek alma için durduysam;)

Bence ilk zihniyetimiz değişmeli sonra arabaların çizgileri hakkında konuşmalıyız. Gerçek şöför kuralla uyan diğer şöförlere saygı gösterendir, aracın limitlerini bilen ve bu limitleri geçip diğer insanların ahklarına ve hayatlarına tecavüz eden değil.

Yaşım 34 ve dünyanın bir çok yerinde araç kulladım hemde her türlüsünden ve bir sürü şöför gördüm. Ülkemde dikkatimi çeken şey şu oldu; bizim ülkemizde olgun yaşta dediğimiz insanlar bir çok ülkenin ergenlerinden daha bencil daha duyarsız araç kullanıyor.  Sırf bu yüzden eşimin araba kullanmasını istemiyorum.

Benim için önce güvenlik sonra güvenilirlik gerisi hikaye !

Uğur Bey yazım size değil genel olarak yazdım ve inşallah istediğiniz gibi bir aracınız olur şimdiden hayırlı olsun.

Kalışı yavaş derken siz yanlış anladınız sanırım Cenk bey ben aracın ilk hareketinin yavaş ve ağır olduğundan bahsettiim hız ile alakalı birşeyden bahsetmemiştim.
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #102 : Şubat 25, 2013, 12:10:17 »
Bu  hafta sonu aracı test ettim, 2009 auris kulanmış biri olarak bana sorarsanız o paraya o araç alınmaz. Aurise vereceginiz paraya şuan piyasada D sınıfı araçlar satılıyor ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Şubat 25, 2013, 14:37:17 »
Kalışı yavaş derken siz yanlış anladınız sanırım Cenk bey ben aracın ilk hareketinin yavaş ve ağır olduğundan bahsettiim hız ile alakalı birşeyden bahsetmemiştim.

Uğur Bey yazımın sadece ilk cümlesi size cevap ve geri kalanı genel olarak ( kendime dahil) yazılmıştır. Lütfen yanlış anlamayın.

--------
İlk hareketi evet yavaş özellikle benim gibi HEMI den inip araba kültürü şoku yaşayanlara. Araç aldğınız segmentin yapması gerek herşeyi kendi çizgi ve performansı ile yapıyor. Beklentileri farklı olan insanlar elbetteki diğer güzel araçlardan birini seçeçek ve seçiyorda. Yolda toyotası ile renosuyla vw su ile mazdası vs vs vs ile bir biri ile yarışan bir sürü cahil adam görüyorum.  Bunların hepsi ego sorunlu insan ve hiç bir şekilde de insan gibi davranmayı başkalarının haklarına ve elindekilere saygı göstermeyi öğrenemeyecekler.

40 dakika önce bir yaya yol verdim arkamdaki araç ( doğanmıdır şahinmidir nedir anlamam) patinaj yapar yanımdan geçip yaya çarpıyordu. Adamın yaşı babam kadardır, adam diyorum yanlış anlamayın aslında başka birşeydi ya da beyni gelişmemiş bir Homoerektus da olabilir.

Böyle bir ortamda yaşıyor ve forumda düşüncelerimiz paylasıyor biz. Forumda yazı yazan bir çok arkadaşımız belli yaşı aşmış ve toplumda yer edinmiş insalar ama forumda ki yansımaları kimliklerinden çok uzak.

Bence insanımızda çekememezlik var her konuda ve herkezde. Bir birinin elindekine kötü diyip saygısızlık etmenin hiç bir anlamı yok. Olumlu olumsuz yanlırını elbetteki belirtmek şart ama bunu yaparken insan beynini ve ağızını kullanmalı.

Fanatiklikmiş bilmem ne imiş umurum da değil. Bence forumda yazan tüm arkadaşlar araçları hakkında iyi yada kötü birşey yazacaktır. vW ya da Toyotacı ve ya başka arkadaşlar kibarca araçlarının güzel yanlarını bahsetse ve kötü yanlarını bizde öğrensek ve belki bir sonraki aracımızı ona göre seçsek olmuyor mu? Eğer biz bunu burada yapmazsak O sevmediğimiz firma temsilcilerine mecbur kalacağız. Ben VW kullanıcılarından direk bilgi almak isterim yada başka bir marka. Arabaların satış oranı ile alakamız ne anlamadım ? Rusyada da Lada ( örnek sadece bır bılgıye dayalı değil) çok satılıyor ya ni bu Lada yı mükemmel bir araçmı yapar ? Ya da biz almıyoruz diye Lada berbat bir seçim mi? Tüketici olarak biz bizim koşullarımıza ve beklentilerimizi karşılamasına göre hareket ederiz ve bu sebebden benim ve kardeşimin bile araç seçimi farklı olacaktır.

Benim yaşım 35 ama sayenizde   kendimi 80 yaşında OLMUŞ biri gibi hissediyorum. Bir insanı muhattab almam için o insanın en az bilgisiz seviyesinde olması gerekir. Karşımda tutarsız, saldırgan, dinlemeyi bilmeyen bir insan olursa ne nefesimi harcarım nede ömrümün güzel saniyelerini. Yaşam çok güzel birşer ve bunu güzel insanlarla paylaşabilmekte öyle hatta zıt görüşlü insanlarla bile güzel bir yaşam sürebiliyorsak ne mutlu bize.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdi bu güzel havada eşimi alıp havanın ve yeni aracımızın tadını çıkartacağız.

Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Şubat 25, 2013, 14:41:09 »
Ahhh birde yazabilsem ne güzel olacak, tekrardan özür. Post etmeden önce birkez daha okumalıyım !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Şubat 25, 2013, 14:42:59 »
Bu  hafta sonu aracı test ettim, 2009 auris kulanmış biri olarak bana sorarsanız o paraya o araç alınmaz. Aurise vereceginiz paraya şuan piyasada D sınıfı araçlar satılıyor ...

Esad Bey,

Örnek olarak bahsi D sınıfı araçları yazarmısınız ? Benim için referans olur ve yaptığım tercihi tartma şansım olur.

Teşekkürler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Şubat 25, 2013, 18:08:44 »
Cenk bey öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.sonuçta alınmış alınmıştır sizin açınızdan yorumların herhangi birşeyi değiştireceğini sanmıyorum.
Araca gelirsek incelemeyi net ortamından yapabildim kendini henüz göremedim.
Lakin 1,33 aracı 40 000 TL ye alıp arka camları çevirmek fikri bana cazip gelmiyor.
İşte asıl meselede bundan sonra başlıyor 1,6 alalım hop biraz dolusunu alalım hop cam tavanda olsun sonuç ortadaki hesap 55-60 bin TL.
60 bin araca verebileceğim bir rakam değildir o kadar ince düşünemem belki ama 4 senedir 1,6 elegant kullanan bir kardeşiniz olarak söyleyebilirim ki o paralar etmez gözümde.
9 senedir toyota kullanıyorum sorun çıkmadı ha babamın oğlu değildir garanti kapsamında olupta yardımcı olmayacak serviside japonyaya kadar şikayet ederim.
Burada biraz yumurtaya pazarlık yapıyoruz gibi geliyor.Kimse kimsenin isteklerini ve beklentileri bilmeden yazıyor.Örnek 50 bin liralık wv jettaya kullandım 5 para etmez neye göre boyum 1,90 araca sığamadım benim için çok büyük sorun.1,70 lik bir adamda sorun çıkarmı hayır.Aracımın bagajı bugün yetmiyor çok küçük diyorum neye göre çocuğum var eşyası partalı bir dünya.2 sene önce bagajda bas kabini vardı dolduramıyordum neden bu kadar büyük diye sormuşlumğum bile olmuştur.
Demem o ki aracın hayrını görünüz sonuçta yeni teknolojidir daha ne denebilirki.
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Şubat 25, 2013, 18:27:45 »
Cenk bey avatarınızda uçak var pilotmusunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Şubat 25, 2013, 19:26:19 »
    İsmail bey çok bi sert yazmıssın be bilader saydıgınız araçlar toyotoya bin çektiğine göre biz yontma taş devri araçlarına biniyoruz demekki.  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #109 : Şubat 25, 2013, 19:37:16 »
    İsmail bey çok bir sert yazmıssın be bilader saydıgınız araçlar toyotoya bin çektiğine göre biz yontma taş devri araçlarına biniyoruz demekki.  :olmamış:

Abi maalesef öyle . :)

Ben bunları bile bile sırf sorunsuz diye toyota corolla aldım aldığıma lacağıma pişmanım . 10 yaşındaki corsalarda , puntolarda olan özellikler benim 3 yaşındaki aracımda yok . Ve sorunsuz diye aldığım araçta ciddi derecede yağ yakma problemi yaşadım hadi kul yapısı dedim fazla takmadım ilk başta fakat servisin ve toyota merkezin bu soruna yaklaşımı hiç mi hiç hoşuma gitmedi bundan sonrada toyotanın bırakın arabasını iğnesini almam . Alana hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Şubat 25, 2013, 19:40:40 »
Cenk bey avatarınızda uçak var pilotmusunuz

Evet Kemal Bey,

Herkez gibi bende aracımın fotosunu koydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Şubat 25, 2013, 19:41:26 »
    İsmail bey çok bir sert yazmıssın be bilader saydıgınız araçlar toyotoya bin çektiğine göre biz yontma taş devri araçlarına biniyoruz demekki.  :olmamış:

İsmail bey, geçmiş dönemde Corolla almış ve hiç memnun kalmamış.
Forumdaki araç bölümünde Corolla görünsede aslında bindiği ve çok memnun olduğu otomobili Opel Astra.
Şimdi buradaki yorumlarıyla, güya Toyotayı rezil etmek için elinden geleni yapıyor.
Oysa bilmiyor ki! bizlerle beraber bu oyunun aynı tarafında.

İsmail bey!, şikayetlerinizi Toyotaya yapmalıydınız. Burada sizin gibi Toyotadan memnun olmayan ve birdaha Toyota almayacağını söyleyen bir çok arkadaşımız var baştada Mahmut bey ama onlar bu serzenişlerini saygı ve sevgi içinde yapmaktalar, hatta bazıları araçlarını başka markayla değiştirdikleri halde yinede foruma renk katmaktalar.

Bırakın bu hücum hallerini de sosyalleşmenin tadını çıkartın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Şubat 25, 2013, 19:48:59 »

Abi maalesef öyle . :)

Ben bunları bile bile sırf sorunsuz diye toyota corolla aldım aldığıma lacağıma pişmanım . 10 yaşındaki corsalarda , puntolarda olan özellikler benim 3 yaşındaki aracımda yok . Ve sorunsuz diye aldığım araçta ciddi derecede yağ yakma problemi yaşadım hadi kul yapısı dedim fazla takmadım ilk başta fakat servisin ve toyota merkezin bu soruna yaklaşımı hiç mi hiç hoşuma gitmedi bundan sonrada toyotanın bırakın arabasını iğnesini almam . Alana hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin  .

Geçmiş olsun üzücü şeyler bunlar ve kimsenin başına gelmemeli ! İster Toyota ister Mercedes! Ben bir çok araçta böyle sorunlar yaşadım. Aracımı geri verip başka bir araç aldım tabii burası Türkiye vemkusurlu araçlar ile nasıl hareket edilmeli bilmiyorum inşallah öğrenmekte nasip olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #113 : Şubat 25, 2013, 19:53:29 »
Geçmiş olsun üzücü şeyler bunlar ve kimsenin başına gelmemeli ! İster Toyota ister Mercedes! Ben bir çok araçta böyle sorunlar yaşadım. Aracımı geri verip başka bir araç aldım tabii burası Türkiye vemkusurlu araçlar ile nasıl hareket edilmeli bilmiyorum inşallah öğrenmekte nasip olmaz.

Mercedeslerin arızalarını birgün bir araya geldiğimizde anlatırım. Ne marka olursa olsun herkese sorunsuz otomobil diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Şubat 25, 2013, 19:55:51 »
Mercedeslerin arızalarını birgün bir araya geldiğimizde anlatırım. Ne marka olursa olsun herkese sorunsuz otomobil diliyorum.

Aynen ! Kimse aracı ile ne kaza nede arıza yaşasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Şubat 25, 2013, 20:46:33 »
toyotayı kimsenin şuandaa rezil etmesine gerek yok zaten yavaş yavaş ediyor kendileri. bir arabaya böyle sırf sorunsuz diye bu kadar körü körüne bağlanılmaz...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Şubat 25, 2013, 20:48:26 »
toyotayı kimsenin şuandaa rezil etmesine gerek yok zaten yavaş yavaş ediyor kendileri. bir arabaya böyle sırf sorunsuz diye bu kadar körü körüne bağlanılmaz...
Tamam
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #117 : Şubat 25, 2013, 20:49:50 »

Sağ olun . Bu tip sorunlarla umarım kimse uğraşmaz gerçekten çok sinir bozucu bir durum .

Abi benim zoruma giden sorun yaşamam değil . Ben aracı alırken opel astra sedan 1.3 cdti benim aracımdan 10000 tl daha ucuzdu ve daha donanımlıydı ben sırf sorun yaşamamak için 10000 tl daha pahalı olmasına rağmen ve zaten ne zaman satsam o araca göre daha fazla para edeceği için ve en önemlisi bir sorun yaşasam bile toyotanın müşteri memnuniyetinden dolayı corollayı seçtim fakat yaşadığım sorunda servisin bu soruna yaklaşımı beni çileden çıkardı . Servise her gittiğimde bana bozuk plak gibi yağ lambası yanmadı ise sorun yok denildi en son güç bela sorunu kabul ettirebildim ve piston sekman takımı değişti şu an sorun çözüldü mü bilmiyorum inşallah çözülmüştür .Bundan sonrada araç alırken bu sorunsuzdur bu sorunludur düşünmücem. Donanımlı , yol tutuşu iyi ve güvenliği yüksek en uygun fiyatlı aracı alacam . Sorunsuzluk şans işi .

+1111111111
:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #118 : Şubat 25, 2013, 20:59:40 »
Sorunsuzluk şans işi .

Sorunsuz marka yoktur.

Ama tabii olarak kaliteli markalarda genelde sorunlar daha az olur.

Malesef siz bu seri üretim hatasına denk geldiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #119 : Şubat 25, 2013, 21:05:58 »
Sorunsuz marka yoktur.

Ama tabii olarak kaliteli markalarda genelde sorunlar daha az olur.

Malesef siz bu seri üretim hatasına denk geldiniz.

Tekin abi biliyorum . Zaten benim zoruma giden daha önceki mesajımda da yazdığım gibi sorun yaşamam değil servisin ve genel merkezin soruna yaklaşımından dolayı bana yaşattıkları yoksa sorun her markada olur az veya çok sonuçta kul yapısı .