Gönderen Konu: yeni Auris alınır mı?  (Okunma sayısı 25353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni Auris alınır mı?
« Yanıtla #120 : Şubat 25, 2013, 21:22:02 »
Sorunsuz marka yoktur.

Ama tabii olarak kaliteli markalarda genelde sorunlar daha az olur.

Malesef siz bu seri üretim hatasına denk geldiniz.

Hayatımda kullandığım en sorunsuz araç 1978 model Toyota oldu ! Rahibenin eski arcıymış herhalde okuyup üflemiş ?!? Alet saat gibiydi ! Konforsuz ama saat gibi.

Tacoma da çok iyiydi ama sonra RAM aldım....  Bu arada bir çok araba sahibi olup bir sürü sorun yasadım. Lüx araç sorunsuz olmuyor hatta daha çok sorunlu oluyor. Nissan 350Z beni deli etmişti ! Keza BMW Z alacaktım ( parasını vermiştim ) yaşadığım elektronik sorunlar nedeni ile bir hafta içinde geri verdi ....

Toyotalarım da ( ki buraya hepsini yazmadım) herzaman bir eksik oldu ama sorun yaşamadım. İnşallah da böyle devam eder fakat bu demek değil ki başka bir araç almayacağım. 2 senede iki araç bunun sonu yok benim için. Yeni araç kokusu gibisi yok. Keşke Ford Pilot alıp burada da kullanabilsem ama Pistanbula fazla kaçıyor ve yeterinceden fazla vergi veriyoruz !

Bugün 2013 Auris ile yine bir ton yol yaptım trafikte ve her şeyi ile bu aptal trafiğe rağmen sıkıntısız bir gün yaşattı bana. VW ya da başka bir modelde bunu yapardı elbet ama benim aklımdaki araba şu an garajımda duruyor ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Şubat 25, 2013, 21:22:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Şubat 25, 2013, 21:46:51 »
1999 yılından bu tarafa   17 renk corolla 1 de avensis modeline bindim, ortalama yılda 30 bin km yol yapan biri olarak birkere hararetin 90 ı gectiğini görmedim, birkere yolda kalmadım sadece yag su değiştirip bindim..üstelik alıp sattığım bütün toyotalarda kar ettim hiç zararım olmadı.bir eşeklik edip avensisi satıp opel aldım arabanın arkasında yağ şisesiyle geziyorum.pişmanım ve ölecek gibi yeni corolla yı bekliyorum Allah izin verirse borç dert alacam birtane ve ancak alacagım corollamı yeni bir corola alırsam satacağım.Bu güzel ülkenin cocuklarını kendi gelecekleri için sadece Türkiyede üretilen bir araç almaya davet ediyorum...markası ne olursa olsun..
     ismail bey yukarıdaki olay benim başımdan gecmedi bu forumdan bi arkadaşımızdan alıntıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Şubat 25, 2013, 22:04:30 »
Evet Vedat bey, en kaliteli Corollalar ülkemizde üretilenlerdi, bende bir tanesine hala biniyorum. Yakında yeni Corollanın yine ülkemizde üretilecek olması çok güzel bir olay, hem satın alacak hemde onu üretecek insanımız için şimdiden hayırlı olsun.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #123 : Şubat 25, 2013, 22:15:36 »
Evet Vedat bey, en kaliteli Corollalar ülkemizde üretilenlerdi, bende bir tanesine hala biniyorum. Yakında yeni Corollanın yine ülkemizde üretilecek olması çok güzel bir olay, hem satın alacak hemde onu üretecek insanımız için şimdiden hayırlı olsun.

Güzel bir haber. Bunun gibi hangi araçlar ülkemizde üretiliyor ( konu ile alakasız oldu),  Corolla nın özelliklerini biliyormuyuz ? 2013 Aurise alternatif olarak düşünülebilinir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #124 : Şubat 25, 2013, 22:43:47 »
Güzel bir haber. Bunun gibi hangi araçlar ülkemizde üretiliyor ( konu ile alakasız oldu),  Corolla nın özelliklerini biliyormuyuz ? 2013 Aurise alternatif olarak düşünülebilinir.

Corolla da sizin aracınızdan daha az donanımlı olmayacak elbette.

Ülkemizde üretilen C sınıfı diğer sedanlar Renault Fluence, Ford Focus, Fiat Linea olarak yapılmakta olduğunu biliyorum.

Bunlar Aurise alternatif olamaz çünkü farklı kasalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #125 : Şubat 25, 2013, 22:53:22 »

Ülkemizde üretilen C sınıfı diğer sedanlar Renault Fluence, Ford Focus, Fiat Linea olarak yapılmakta olduğunu biliyorum.

Evet yanlış bir kullanım " Alternatif" benim hatam. Corolla Cam tavanla çok şık olabilir. Donanım konusunda eminimki iyi olacaktır. Saydığınız diğer markalar pek bana göre değil.

Ayrıca 2013 Aurise spoiler çok yakışacak gibi. Sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #126 : Şubat 25, 2013, 22:56:07 »
Ayrıca 2013 Aurise spoiler çok yakışacak gibi. Sizce?

Zaten arka kapı üstünde spoileriniz yok mu? yoksa başka bir yere uygulanacak spoilermi var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #127 : Şubat 25, 2013, 23:09:05 »
Zaten arka kapı üstünde spoileriniz yok mu? yoksa başka bir yere uygulanacak spoilermi var?

Evet var aslında ve eminimki verimide üst seviyede ama tek kanallı ( kanal spoilerın uzunluguna göre ortasında bu sayede ilk spoiler ile aynı görevi yaparken uzayan kısım görsellik katıyor) daha arkaya uzanan bir spoiler şıkta durabilir.

Dikkatimi çeken birşey oldu bugün; tavanda bulunan gözlük koyma cebinin içi yumuşak madde ile kaplı değil eğer gözlüğünüz koyup sarsıntılı yolda ilerlerseniz tıkırtılar duymaya başlıyorsunuz. Ayrıca arka koltukların sağ be sol emniyet kemerlerinin üzerinde dinlendiğini yerler plastik olduğundan yine ses çıkartabiliyor.

Bugün bayağı bir off road yaptım ! Aracın konsolundan sesfalan gelmiyor, gıcırdama yok. Süspansiyonlar eskiye göre harika. ESP bozuk satıhta gerçekten çok iyi iş çıkarıyor aynı şekilde frenleme yaparkende tekerleklerin üzerine binen yük farkından dolayı oluşacak kuvvet farklarında arac çizgisini koruyup istediğniz yöde ilerlemeye devam ediyor aynı şekilde bozuk zemimde ESP tam anlamı ile adının hakkını veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #128 : Şubat 25, 2013, 23:18:32 »
Aslında arkada 2 adet spoileriniz var diğeride bagaj kapağı tutamağının olduğu yer.

Bunların asıl görevleri, tozlu yollarda hareket halindeyken arka cama toz birikimini önlemek.

Daha büyük/uzun spoilerde kullansanız daha fazla etki etmeyecektir ama görsellik anlamında daha şık durdukları kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Şubat 25, 2013, 23:21:35 »
Aslında arkada 2 adet spoileriniz var diğeride bagaj kapağı tutamağının olduğu yer.

Bunların asıl görevleri, tozlu yollarda hareket halindeyken arka cama toz birikimini önlemek.

Daha büyük/uzun spoilerde kullansanız daha fazla etki etmeyecektir ama görsellik anlamında daha şık durdukları kesin.

Tek kanallı spoilerın görevi orjinal spoilerın etkisini koruyup görsellik katmak fakat Aurise çıkartırlarmı bilmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Şubat 25, 2013, 23:33:11 »
Süper olmuş !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Şubat 25, 2013, 23:37:06 »
Evet ya kesinlikle olmamış ve I30 a benzemiş :))

http://www.zercustoms.com/news/Modellista-2013-Toyota-Auris.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #132 : Şubat 25, 2013, 23:39:20 »
Cenk bey, FLIR, Spoiler, Ön tampon altı Strobe, araç altı Bacon, ESP yol testleri falan.. Knight Rider hazırlıkları var galiba..  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Şubat 25, 2013, 23:47:45 »
Cenk bey, FLIR, Spoiler, Ön tampon altı Strobe, araç altı Bacon, ESP yol testleri falan.. Knight Rider hazırlıkları var galiba..  :)

:)) işin komik garafı bunları yapıp orta şeritten 90 ile tem de gideceğim :)) Gerci halk detayları görür, böylece daha çok I30 ve Golf satılır :) Kızmayın sakın sadece.

Toyota çizgileri ile yaptığı büyük değişim asıl bu fotolarda belli. Aracın hatları daha genç kullanıcılara yönelik. Böyle düşük tanponu alırız ama kutusundan çıkartamayız bu yollarda.

Testler konusunda ise şunu demeleyim; aracı tanımak sadece 1.000.000 km hıza çıkıp sollama yapmak değil. Ben kullandığım hızlarda normal şartların dışında aracımın nasıl gepki vereceğini bilmek isterim. Burada ki püf nokta aracın nasıl davrandığını öğrenmek ve sizin istediğinizi yapmamaya nezaman başlayacağını öğrenmek ( SAKIN EVDE DENMEYİN ! ). 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Şubat 25, 2013, 23:57:38 »

Ford Gölcük Fabrikası'nda transit ve connectten başka bir araç üretilmiyor, üretilmedi de. Honda Civic'te Gebze'de üretiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #135 : Şubat 25, 2013, 23:58:27 »
Buna American Dream deniyor galiba, 5.000hp araç ile orta şeritten 90km/h  :)

Toyotayı kaliteli kılan özelliklerden biride, fazla dış görüntüsüne müdahale edilememesi, uzun vadede hala güzel hatlar.

Kişisel araç hakimiyet testi konusunda doğruyu yapıyorsunuz, zor bir durumda bu dersi öğrenme süresi kalmayabilir.

Geniş taban lastik olmadığından hızlarınızı knot cinsinden denemeyiniz, 120km/h den sonra hiç bir sistemin güvenilirliği kalmamakta. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Şubat 25, 2013, 23:59:02 »
Ford Gölcük Fabrikası'nda transit ve connectten başka bir araç üretilmiyor, üretilmedi de. Honda Civic'te Gebze'de üretiliyor.

Civic in face lift e ihtiyacı var ama severim hondayı sorunları ile güzel bir marka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #137 : Şubat 26, 2013, 00:03:47 »

Faruk bey, Honda Civic'i nasıl unuttum, umarım Kemal bey duymamıştır :)

Demek artık Focus yok!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Şubat 26, 2013, 00:11:12 »
Faruk bey, Honda Civic'i nasıl unuttum, umarım Kemal bey duymamıştır :)

Demek artık Focus yok!?
Tekin Bey ya da abi:) Ben gölcükte yaşıyorum, etrafım, komşularım hep Ford Otosanda çalışıyor. Burdaki fabrika yanılmıyorsam 2001 ya da 2002de üretime başladı ve hep transit ve connect üretti. Hiç focus ya da başka bir binek araç üretmedi. İlk Focuslar İspanyoldu mesela...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #139 : Şubat 26, 2013, 00:17:40 »
Tekin Bey ya da abi:) Ben gölcükte yaşıyorum, etrafım, komşularım hep Ford Otosanda çalışıyor. Burdaki fabrika yanılmıyorsam 2001 ya da 2002de üretime başladı ve hep transit ve connect üretti. Hiç focus ya da başka bir binek araç üretmedi. İlk Focuslar İspanyoldu mesela...

Faruk bey, sevgi saygı olduktan sonra ismimden sonra başka harfler eklenmesede olur, hiç önemli değil, ben sadece herkese bey/hanım diye devam edeceğim zira dünya çapında takip edilen bir Forumuz.

1.si Gölcükte bu kadar Fordun içinde Opelle gezinmek bayağı havalı oluyordur.
2.si, bi ara Focuslar burada üretildi diye bilgi neden hafızamda kaldı?