Gönderen Konu: Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?  (Okunma sayısı 28808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?
« : Şubat 02, 2013, 23:03:01 »
 Arkadaşlar merhabalar eve en geç 1 hafta içinde doğalgaz bağlatmam lazım ama yardımarınıza ihtiyacım var...
 Öncelikle evim 7 katlı 4. kat ve 2 cephesi açık ve ısı yalıtımı var. Ev 145 m2. Bu eve uygun hangi marka doğalgaz bağlatmalıyım ! Doğalgazdan hiç anlamam evim daha sıfır boruları döşenmiş (yanılmıyorsam boruları plastik.)
 Önerileriniz nelerdir ? Baymak, demirdöküm, E.C.A ?? Çoğu kişiden baymak markasını duyuyorum ve kullanan komşularım var çok memnunlar...
 Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar....
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?
« : Şubat 02, 2013, 23:03:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2013, 23:18:38 »
şimdi öncelikle yoğuşmalı yada yoğusmasız olmasına karar vermelisiniz yoğuşmalı olması için evdeki peteklerin yaklaşık 9 10m tül olması lazımki maksimum performansı alabilesiniz

bunu belirledikten sonra marka önemli ben baymakın sattığı brötje markasını kullanıyorum 3 yıldır çok memnunum daha önce bosch kullandım ondan da memnundum fakat biraz pahalı satılıyor eca kullanmadım ama genel olarak iyi diyorlar sonuc olarak bi çoğundan 3 aşağı 5 yukarı aynı performansı alırsınız önemli olan servis konusunda sıkıntı yaşamayacağınız bi marka çünkü kısın kombi bozuldumu servis gelene kadar donarsınız evde yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2013, 23:22:55 »
abi biz 1 aydır yakıyoruz anca geldi doğalgaz ev 110 m2 olduğu için yoğusmalı kombi 30 binlik  ECA taktılar gayet memnunuz petekler de ECA sıkıntımız yok )
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2013, 23:28:40 »
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.

Benim favori sistemim yerden ısıtma. :) Ama bu ayrı bir konu.
Kombide V ile başlayan ve kombiyi ilk üreten üreticinin markası oldukça iyi bildiğim kadarı ile. Yoğuşmalı olursa yüksek verim alırsın ve belki bir kışta aradaki farkı amorti edersin.
 Bunlar benim fikirlerim tabiki de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2013, 23:38:24 »
şimdi öncelikle yoğuşmalı yada yoğusmasız olmasına karar vermelisiniz yoğuşmalı olması için evdeki peteklerin yaklaşık 9 10m tül olması lazımki maksimum performansı alabilesiniz

bunu belirledikten sonra marka önemli ben baymakın sattığı brötje markasını kullanıyorum 3 yıldır çok memnunum daha önce bosch kullandım ondan da memnundum fakat biraz pahalı satılıyor eca kullanmadım ama genel olarak iyi diyorlar sonuc olarak bir çoğundan 3 aşağı 5 yukarı aynı performansı alırsınız önemli olan servis konusunda sıkıntı yaşamayacağınız bir marka çünkü kısın kombi bozuldumu servis gelene kadar donarsınız evde yani
Kesinlikle yoğuşmalı olacak... (Duyduğum bir şeye göre 2017'de doğalgazların hepsi mecburi olarak yoğuşmalı olacakmış)
Raci bey 9-10 m çok değil mi ya :) Ben 7-8 diye düşünüyordum açıkçası...
 Benim memleket Ceyhan ama ben bu sene işim gereği İskenderun'a taşındım ve bundan sonra burdayım. Ceyhan'da herkez baymak kullanırdı ki burdada genelde baymak kullanıyorlar kullanan memnun.... Yani servisi yoğun baymak'ın...

abi biz 1 aydır yakıyoruz anca geldi doğalgaz ev 110 m2 olduğu için yoğusmalı kombi 30 binlik  ECA taktılar gayet memnunuz petekler de ECA sıkıntımız yok )
Ohh ohh ne güzel benim de memnun kalabileceğim bi kombi taktırmam gerekiyor... :)

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.

Benim favori sistemim yerden ısıtma. :) Ama bu ayrı bir konu.
Kombide V ile başlayan ve kombiyi ilk üreten üreticinin markası oldukça iyi bildiğim kadarı ile. Yoğuşmalı olursa yüksek verim alırsın ve belki bir kışta aradaki farkı amorti edersin.
 Bunlar benim fikirlerim tabiki de.
Yerden ısıtma hangisi abi şu son zamanlarda halının altına konulan ısıtmalı hasırdan bahsetmiyorsun demi ! :)
 V ile başlayan kombi Viessmann olabilir mi ! Abi kesinlikle yoğuşmalı olacak... Bu kombi de çift eşanjör falan oluyormuş onlar çok kullanışlı diyorlar. Birde dirsek diye bişe okudum bi sitede kombi kurulurken 60 dirsekten fazla olmasın diye ustayı uyarın diyordu arkadaşın bi tanesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2013, 23:55:16 »
Evin tesisatı iyi değilse hangi marka olursa olsun ısınmada sorun yaşarsınız. Kombiden peteklere tek hat ile sıcak su gidiyorsa kombiye, uzak odaların petekleri iyi ısınmıyor. İyi ısınsın derseniz yüksek derecede yakmak gerekiyor.  Baymak kullandım hiç sorun yaşamadım, Demirdöküm kullanıyorum bir kez arıza yaptı ama garanti kapsamında hemen yapıldı, garanti uzatma gibi bir işlem ile garanti süresini uzatabiliyorsunuz. Ama komşuların bir kısmı Demirdöküm'den memnun değiller, birkaç kez arıza sorunu yaşamışlar. Bu konuda uzman bir arkadaş ile yaptığım sohbette ise ban Vaillant'ı önermişti, bu konuda uzman olduğunu pahalı ama sorunsuz olduğunu iddia etmişti.

Isınma konusunda benim favori sistemim Kumtel :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2013, 00:05:35 »
 Şimdi ben bu işin uzmanı değilim, ama o V Vaillant'ın V'si. Farklı bir noktada olduğunu hem duyuyordum hem de ablamın kullandığı(daha önce bilindik başka bir marka vardı ve hiç memnun değildi) bu olduğu için biliyorum.
 Dirsek, su basıncı ile alakalı bir durumdur muhtemelen.
 Yerden ısıtmada parkenin altına borular döşeniyor ve sıcak su oradan geçiyor. Isınan hava yükseldiği için bir bakıma sağlıklı, ekonomik ve konforlu bir sistem oluyor. Petek içinde, duvar ile arasına monte sırasında ısı yansıtıcı koymak iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2013, 00:09:13 »
Evin tesisatı iyi değilse hangi marka olursa olsun ısınmada sorun yaşarsınız. Kombiden peteklere tek hat ile sıcak su gidiyorsa kombiye, uzak odaların petekleri iyi ısınmıyor. İyi ısınsın derseniz yüksek derecede yakmak gerekiyor.  Baymak kullandım hiç sorun yaşamadım, Demirdöküm kullanıyorum bir kez arıza yaptı ama garanti kapsamında hemen yapıldı, garanti uzatma gibi bir işlem ile garanti süresini uzatabiliyorsunuz. Ama komşuların bir kısmı Demirdöküm'den memnun değiller, birkaç kez arıza sorunu yaşamışlar. Bu konuda uzman bir arkadaş ile yaptığım sohbette ise ban Vaillant'ı önermişti, bu konuda uzman olduğunu pahalı ama sorunsuz olduğunu iddia etmişti.

Isınma konusunda benim favori sistemim Kumtel :)
Abi tek hatla mı gider bilmem ama duvarlardan 2şer tane plastikler çıkmış durumda. O zaman nasıl oluyor peteklere 1den fazla mı boru gelmiş oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2013, 00:14:59 »
Şimdi ben bu işin uzmanı değilim, ama o V Vaillant'ın V'si. Farklı bir noktada olduğunu hem duyuyordum hem de ablamın kullandığı(daha önce bilindik başka bir marka vardı ve hiç memnun değildi) bu olduğu için biliyorum.
 Dirsek, su basıncı ile alakalı bir durumdur muhtemelen.
 Yerden ısıtmada parkenin altına borular döşeniyor ve sıcak su oradan geçiyor. Isınan hava yükseldiği için bir bakıma sağlıklı, ekonomik ve konforlu bir sistem oluyor. Petek içinde, duvar ile arasına monte sırasında ısı yansıtıcı koymak iyi olabilir.
Evet abi okuduğum forum sitelerinde valliant a çok denk geliyorum ama memnun oldukları kadar şikayetçi olanları da çok gördüm o yüzden muallakta kaldım... Yanlız olumlu yönde herkezten viessmann markasını duyuyorum arıza falan yok sessiz  ve ekonomik üstüne de suyu çok iyi ısıttığı söyleniyor lakin ben ilk defa duydum bu markayı...
 Senin dediğin sistemde güzelmiş ama abi alttan alttan ısınacan :)
Petek konusunda ise çok mantıklı bişe olur o dediğiniz en azından duvar sıcağı emmez. O dediğin ısı yansıtıcısı nasıl bişe abi pahalı mı nerelerde bulunur !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2013, 00:19:29 »
 Büyük yapı marketlerde vardır o yansıtıcıdan. Çok meblağlı bir şey değildir.
 Yerden ısıtma gerçekten çok farklı.
 Çift boru, biri kombiden peteğe gelen, diğeri petekten kombiye gidendir muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2013, 00:36:21 »
Büyük yapı marketlerde vardır o yansıtıcıdan. Çok meblağlı bir şey değildir.
 Yerden ısıtma gerçekten çok farklı.
 Çift boru, biri kombiden peteğe gelen, diğeri petekten kombiye gidendir muhtemelen.
Hımm anladım abicim o zaman yarın bi dolaşayım ben bu ısı yansıtıcısı için...
 Öyledir muhtemelen.
 Baymak için ne düşünüyorsun abicim iyi midir !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2013, 00:45:30 »
Birde aklınızda olsun bazı kombilerde kalorifer sistemindeki su seviyesi düşünce su verirken oluşan havayı kombiden(tek tek kaloriferlerden uğraşmadan) alabilmeyi sağlayan mekanizmalı olanlar var.Ayrıca eviniz çok büyük olmadığından güzel bir yalıtım ve yoğuşmalı çift çıkışlı bir kombiyle çok çok rahat ekonomik bir şekilde ısınırsınız.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2013, 00:56:20 »
Birde aklınızda olsun bazı kombilerde kalorifer sistemindeki su seviyesi düşünce su verirken oluşan havayı kombiden(tek tek kaloriferlerden uğraşmadan) alabilmeyi sağlayan mekanizmalı olanlar var.Ayrıca eviniz çok büyük olmadığından güzel bir yalıtım ve yoğuşmalı çift çıkışlı bir kombiyle çok çok rahat ekonomik bir şekilde ısınırsınız.
Bu hava olayı sürekli olan bir şey mi kaloriferler de Ertan bey! evimin büyüklüğü normal dediğiniz gibi öyle büyük değil ısıtması kolay olur çok şükür yalıtımda var evde. Bu çift çıkış dediğiniz çift eşanjör dediğiniz şey mi oluyor ! Yani radyatörün suyunu ayrı ısıtıyor bizim kullanacağımız banyoda ki suyu ayrı ısıtıyor. Aynı şeyden mi bahsediyoruz... ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2013, 01:04:33 »
Bu hava olayı sürekli olan bir şey mi kaloriferler de Ertan bey! evimin büyüklüğü normal dediğiniz gibi öyle büyük değil ısıtması kolay olur çok şükür yalıtımda var evde. Bu çift çıkış dediğiniz çift eşanjör dediğiniz şey mi oluyor ! Yani radyatörün suyunu ayrı ısıtıyor bizim kullanacağımız banyoda ki suyu ayrı ısıtıyor. Aynı şeyden mi bahsediyoruz... ?
Evet çift eşanjörle aynı şey.Hava alma olayıda şöyle oluyor mesela sistemin çalışması için gerekli olan belirli bir su miktarı var.Bu miktarın altına düşünce sistem arızaya geçer yanmaz.Kombinin altına bağlanan muslukla sisteme su verirsiniz o seviyeye kadar.Fakat ne yazıkki verdiğiniz sudaki hava sistemde dolaşır ve kaloriferin alt kısımları ısınmaz genelde.Bunu gidermek için ya kaloriferlerin uç noktasındaki üst köşesinde olan vanayı açıp havayı boşaltacaksınız(her kalorifere yapacaksınız) yada dediğim özelliği olan kombilerin o fonksiyonuyla alacaksınız.Kullanılma durumuna gelirsek sistemdeki su miktarı genelde düşmez ama mesela her sene mutlaka uğraştırır ilk yandığında ve çok uyuz bir iştir.Alırsınız havasını diğerlerini alırsınız bir bakarsınız yine var hava.Yani o yüzden alırken alabildiğinizin en iyisini almaya bakın.Çünkü sisteminizden tutunda harcayacağınız gazdan alacağınız verime kadar her şey ondan soruluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 03, 2013, 01:10:08 »
Evet çift eşanjörle aynı şey.Hava alma olayıda şöyle oluyor mesela sistemin çalışması için gerekli olan belirli bir su miktarı var.Bu miktarın altına düşünce sistem arızaya geçer yanmaz.Kombinin altına bağlanan muslukla sisteme su verirsiniz o seviyeye kadar.Fakat ne yazıkki verdiğiniz sudaki hava sistemde dolaşır ve kaloriferin alt kısımları ısınmaz genelde.Bunu gidermek için ya kaloriferlerin uç noktasındaki üst köşesinde olan vanayı açıp havayı boşaltacaksınız(her kalorifere yapacaksınız) yada dediğim özelliği olan kombilerin o fonksiyonuyla alacaksınız.Kullanılma durumuna gelirsek sistemdeki su miktarı genelde düşmez ama mesela her sene mutlaka uğraştırır ilk yandığında ve çok uyuz bir iştir.Alırsınız havasını diğerlerini alırsınız bir bakarsınız yine var hava.Yani o yüzden alırken alabildiğinizin en iyisini almaya bakın.Çünkü sisteminizden tutunda harcayacağınız gazdan alacağınız verime kadar her şey ondan soruluyor.
Çok haklısın bunda bütçeyi kısmamak lazım. Almışken 4 4 lük olsun çok fonksiyonlu olsun. Bu bilgileri tek tek not ediyorum. Kombi alırken bunları da göz önünde bulunduracam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2013, 01:20:53 »
Çok haklısın bunda bütçeyi kısmamak lazım. Almışken 4 4 lük olsun çok fonksiyonlu olsun. Bu bilgileri tek tek not ediyorum. Kombi alırken bunları da göz önünde bulunduracam.
Ayrıca bazı bu işi yapan yerler fiyattan kısmak için dar boru kullanıyorlar tesisatta.Yaptıracağınız yerle konuşurken tüm parçaları iyice öğrenin karşılaştırın.İnanılmaz farklılıklar oluyor.Bir akrabamızın evi için uğraşmıştım geçen kış servislerden gelen adamlar o kadar umursamazlarki anlatamam.Geliyor şöyle göz ucuyla bakıyor ölçüyor biçiyor fiyat veriyor ama hangi marka boru kullanacak çapı ne kadar nasıl kombi olacak hiç bir bilgi yok.Ne sorsam gelen cevap "en iyisi" oldu.Bulunduğunuz yerde bu doğal gazın dağıtım işlerini yapan firmanın bürosuna bir uğrayıp fikir alın onlardanda bence.Bazen önerebilecekleri yerler oluyor işinize yarar bakarsınız.Birde son olarak seçeceğiniz firmanın servisinin yakın olmasınada mümkün olduğunca dikkat edin.En iyisi belki ama 30 km ötedeyse bir sorun olduğunda gelmesi en iyi ihtimalle 2 günü bulur.Arıza tespitiydi onarımıydı 3-4 gün kış günü soğukta kalmakta var sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 03, 2013, 01:21:57 »
bizde viesmann yoğuşmalı kombi var ve faturada çok az geliyo dizel motor gibi mübarek ama bence viesmann şiddetle tavsiye:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 03, 2013, 02:14:42 »
bizdede yoğuşmalı wiesman kombi var gerçekten çok az yakıyor , bende taktırırken çok araştırmıştım .Alman markası olup Almanya'da üretilen tek kombi wiesman .

buderus ve bosch ,Manisa'da üretiliyor ,waillant Çekostavakya da üretiliyor ,

Diyeceksin şimdi ,türkiyede üretilmesi kötümü diye, en son  aracım olan toyota verso yu alana kadar 5 tane japon üretimi corolla kullandım hiçbirinde en ufak sorun yaşamadım,türk üretimi olan versoyu aldım 1000 km sonra baskı balata komple garantiden değişti,5bin km sonra direksiyon suni deriden imal edilmiş olduğu için soyuldu garantiden değişti,farlarım buharlandı ve bunun gibi bir sürü sorun yaşadım ,bundan sonra daha mümkün değil türk üretimi bir araç almam .şu bir gerçek, verso toyotanın en çok sevdiğim modeli oldu. üzerindeki 2.0 dizel motor  bütün sıkıntılarımı unutturacak kadar performanslı ,kolay kolay bu arabayı satmam .
konuyu gene arabalara çektim  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 03, 2013, 10:39:46 »
Ayrıca bazı bu işi yapan yerler fiyattan kısmak için dar boru kullanıyorlar tesisatta.Yaptıracağınız yerle konuşurken tüm parçaları iyice öğrenin karşılaştırın.İnanılmaz farklılıklar oluyor.Bir akrabamızın evi için uğraşmıştım geçen kış servislerden gelen adamlar o kadar umursamazlarki anlatamam.Geliyor şöyle göz ucuyla bakıyor ölçüyor biçiyor fiyat veriyor ama hangi marka boru kullanacak çapı ne kadar nasıl kombi olacak hiç bir bilgi yok.Ne sorsam gelen cevap "en iyisi" oldu.Bulunduğunuz yerde bu doğal gazın dağıtım işlerini yapan firmanın bürosuna bir uğrayıp fikir alın onlardanda bence.Bazen önerebilecekleri yerler oluyor işinize yarar bakarsınız.Birde son olarak seçeceğiniz firmanın servisinin yakın olmasınada mümkün olduğunca dikkat edin.En iyisi belki ama 30 km ötedeyse bir sorun olduğunda gelmesi en iyi ihtimalle 2 günü bulur.Arıza tespitiydi onarımıydı 3-4 gün kış günü soğukta kalmakta var sonuçta.
Hımm anladım. Şimdi ne tür bi boru takılır onu bilemem. Çünkü bizim evde tesisat hazır. Sadece dışardan balkondaki kombiye doğalgaz borusu geçecek. Bahsettiğiniz boru mu bu dediğim doğalgaz borusu mu yoksa kombiden peteklere giden plastik su borusu mu ! O dediğim plastik borular zaten döşenmiş balkondan başlıyor tüm odalara geliyor beyaz plastik borular. Dışardan kombiye gelecek doğalgaz borusunda dikkat etmem gereken bişe var mı ?

bizde viesmann yoğuşmalı kombi var ve faturada çok az geliyo dizel motor gibi mübarek ama bence viesmann şiddetle tavsiye:)
İnan bende viesmann düşündüm ama baktım ki buralarda servisi yok o yüzden vazgeçtim. En çok servis ağı olan insanların genellikle kullandığı ve kaliteli bi marka istiyorum... Bizim ki benzinli olsun ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 03, 2013, 10:44:13 »
bizdede yoğuşmalı wiesman kombi var gerçekten çok az yakıyor , bende taktırırken çok araştırmıştım .Alman markası olup Almanya'da üretilen tek kombi wiesman .

buderus ve bosch ,Manisa'da üretiliyor ,waillant Çekostavakya da üretiliyor ,

Diyeceksin şimdi ,türkiyede üretilmesi kötümü diye, en son  aracım olan toyota verso yu alana kadar 5 tane japon üretimi corolla kullandım hiçbirinde en ufak sorun yaşamadım,türk üretimi olan versoyu aldım 1000 km sonra baskı balata komple garantiden değişti,5bin km sonra direksiyon suni deriden imal edilmiş olduğu için soyuldu garantiden değişti,farlarım buharlandı ve bunun gibi bir sürü sorun yaşadım ,bundan sonra daha mümkün değil türk üretimi bir araç almam .şu bir gerçek, verso toyotanın en çok sevdiğim modeli oldu. üzerindeki 2.0 dizel motor  bütün sıkıntılarımı unutturacak kadar performanslı ,kolay kolay bu arabayı satmam .
konuyu gene arabalara çektim  :D
Ehh biraz öyle oldu ama yapacak bişe yok hepimizin aklından damarından arabalar geçiyor sıkıntı yok :) Valla yavaş yavaş bu viesmann a kayacam ben de. Şu an tek aklıma takılan burada ki servis ağı...