0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Petekleri de yeni taktıracaksanız 10 - 20 cm daha büyük olmasını isteyin metre kareye göre petek metresi veriyorlar büyük olduğunda biraz daha ısı fazla yayıldıgından daha iyi ısı verimi alabiliyorsunuz.Bizde Viessman kombi var.Çok memnunum ısıtmasından, sessizliğinden , Elektrik tüketiminden. Tavsiye ederim...Bana kalırsa kombi konusu tam muallak.Araba almak gibi ne kadar çok araştırırsan o kadar çok şey biliyosun o kadar çok secemiyosun
Isı yalıtımın iyiyse iyi bir sistemle fazla tüketimin olmadan kışı atlatırsın .Sana şu kadar söyleyim bu işin piri BUDERUS ama pahalı olduğunu duymuştum. Baymak- FERROLİ - ALORKO - DEMİRDÖKÜM gibi marklarda iyi diye biliyorum. Yanlış bilmiyorsam kalite sıralaması yazdığım gibiydi. Birde şunu deyim kombi alırken tüketimine çok dikkat edin çünkü bu bir kere alınıyor çok yakan bir kombi alırken hesaplıda olsa gaz maliyetini artırdığı için zaten pahalı kombiyi geçiyor.
ben 10-12 sene önce Valiant taktırdım hala saat gibi garantisini uzatan servis paketlerine üye oluyorsun başın ağrımıyor.
Arkadaşlar BAYMAK'tan tamamen vazgeçtim şu an itibari ile... Forum sitelerini okudum ağzına kadar şikayet dolu kimsede önermiyor E.C.A dan ise herkez çok çok memnun... Özellikle bir şikayet sitesi buldum BAYMAK'ın şikayetleri listelere sığmamış E.C.A da ise aynı sitede millet şikayet yazmak yerine birbirlerine öneriyorlar kimsede şikayet yok.... Siz değerli ve bilgin arkadaşlarım ne diyorsunuz ??
Öncelilkle oğuz bey ben şahsen yaklaşık 8-10 yıldır doğalgaz işi ile uğraşmaktayım.Markalar bölgelre göre değişir.Örneğin yeni gaz gelen bir bölgede halkımızın aklında ya baymak vardır yada demirdöküm .Belirtmiş olduğum markaların baymak italyan olan baxi grup olarak gelmektedir.Fkat baymağın son dönmlerde falke lambert markaları istanbulda toplanmakta ve iç yapı tamamen çindir.Şu an alınabilicek en iyi marka Vaillanttır.Kombi Vaillantın işidir.Diğerleri takipçidir.Eğer imkan var ise başka markalarla kafanızı karıştırmayın.Evinizdeki petek metrajıda 8 metreyı geçmiyosa yoğuşmalı kombi hiç düşünmeyin .Bu olay yılda 3.000 km yol yapacak iken dizel araç almaya benzer aradakı rakam farkını yanı amortisman süre yaklaşık 8-10 yıl gibi bir süreçte olur.Vaillant kombi + dmirdöküm plus radyatör ile şu an türkiye standartlarında alabiliceğinin en iyi ürünlerdir.Bu ürünlerden çok memnun kalacağınız belirtirim.Vaillantın servis probleminden bahsedliyo Vaillantın servisi kurumsal bir yapıya sahiptir.Ve 24 saat hizmet vermektedir.Gece 2-3 te de arasan karşında mutlaka muhatap vardır.Parçaları pahalı deniliyor ehh mercedesinde parçaları pahalı ama bir vaillant kombi en az 10 yıl parça değişimine gitmez.Vaillant kombinizi yeni taktırdığınızda 5 yıl hiç bir şekilde hiç bir şey yaptırmayın.5 yılın sonunda 2 yılda bir bakım ile yaklaşık 13-15 yıl arasında sorunsuz kullanırsınız.Vailllatın tek problemi servisin garanti uzatma yani bir nevi kasko olayları yapmak için baskı kurmasıdır.Kesinlikle ama kesinlikle hiç bir şekilde garanti uzatma olayına gitmeyınız.Yoksa verdiğiniz para boşuna gidicektir.Saygılarımla
Şu an alınabilicek en iyi marka Vaillanttır.Kombi Vaillantın işidir.Diğerleri takipçidir.
Kiracı olmamız hasebiyle çeşitli markalar kullanmış birisi olarak Vaillant ı tavsiye ederim. Ayrıca yuvanın sıcaklığı sadece kombiyle sağlanamaz diye düşünüyorum.
Oğuz bey, 1.4L D-4D lerden de yağ yakmayla ilgili geçtiğimiz dönem çok üzücü şeyler oldu, aracımı değiştiriyor olsam yine 1.4D-4D alırım.Şikayetler o ürünün kötü olduğu anlamına gelmez, nede olsa seri üretim maldır bunların hepsi.Baymağa her zaman güvenmişimdir, 30 yıl önce şofbenini kullanmıştık 1.5 ay öncede linkini verdiğim kombiden aldım ve sorunsuz bir şekilde çalışmakta, incelemenizi tavsiye edebilirim. http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/falke-fx-24-fi-hermetik-kombi__.baymak?c=3879&m=310
Merhaba Gökhan bey, Vaillant'ın üretim yeri ve üretim esnasında içerisinde kullanılan parçalar hakkında bilgi verebilir misiniz ? Bir de Vaillant'ın Bosch firmasına fason üretim yaptırdığı söyleniyor doğru mudur?Ben bu cümleyi Viessman için duymuştum ancak fiyatları çok yüksek olduğu (sebebinin de Made İn Germany olduğu belirtilmişti) için kimsenin almaya yanaşmadığı belirtilmişti.Saygılar.