Gönderen Konu: Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?  (Okunma sayısı 28810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?
« Yanıtla #40 : Şubat 07, 2013, 00:17:12 »
Petekleri de yeni taktıracaksanız 10 - 20 cm daha büyük olmasını isteyin metre kareye göre petek metresi veriyorlar büyük olduğunda biraz daha ısı fazla yayıldıgından daha iyi ısı verimi alabiliyorsunuz.Bizde Viessman kombi var.Çok memnunum ısıtmasından, sessizliğinden , Elektrik tüketiminden. Tavsiye ederim...
Bana kalırsa kombi konusu tam muallak.Araba almak gibi ne kadar çok araştırırsan o kadar çok şey biliyosun o kadar çok secemiyosun :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 07, 2013, 00:17:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 07, 2013, 10:55:36 »
Isı yalıtımın iyiyse iyi bir sistemle fazla tüketimin olmadan kışı atlatırsın .Sana şu kadar söyleyim bu işin piri BUDERUS ama pahalı olduğunu duymuştum. Baymak- FERROLİ - ALORKO - DEMİRDÖKÜM gibi marklarda iyi diye biliyorum. Yanlış bilmiyorsam kalite sıralaması yazdığım gibiydi. Birde şunu deyim kombi alırken tüketimine çok dikkat edin çünkü bu bir kere alınıyor çok yakan bir kombi alırken hesaplıda olsa gaz maliyetini artırdığı için zaten pahalı kombiyi geçiyor.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 07, 2013, 11:08:31 »
ben 10-12 sene önce Valiant taktırdım hala saat gibi garantisini uzatan servis paketlerine üye oluyorsun başın ağrımıyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 07, 2013, 22:34:28 »
Petekleri de yeni taktıracaksanız 10 - 20 cm daha büyük olmasını isteyin metre kareye göre petek metresi veriyorlar büyük olduğunda biraz daha ısı fazla yayıldıgından daha iyi ısı verimi alabiliyorsunuz.Bizde Viessman kombi var.Çok memnunum ısıtmasından, sessizliğinden , Elektrik tüketiminden. Tavsiye ederim...
Bana kalırsa kombi konusu tam muallak.Araba almak gibi ne kadar çok araştırırsan o kadar çok şey biliyosun o kadar çok secemiyosun :)
Lafın sonunu iyi dedin valla ağzına sağlık :) Bende aynısını diyordum kendi kendime çeşit çoğaldıkça seçemiyorsun işin içinden çıkamaz oldum hatta en son alim bi baymak hiç bir şeyle uğraşmiyim dedim. Adamlar benden haber bekliyorlar ama ben hala kararsızım... Benim memleket zaten sıcak o yüzden benim en başta hedef gördüğüm şey ekonomik olması bu başta geliyor. Evim 3 yerden güneş alıyor ve yeşil alan ortasına kurulu...

Isı yalıtımın iyiyse iyi bir sistemle fazla tüketimin olmadan kışı atlatırsın .Sana şu kadar söyleyim bu işin piri BUDERUS ama pahalı olduğunu duymuştum. Baymak- FERROLİ - ALORKO - DEMİRDÖKÜM gibi marklarda iyi diye biliyorum. Yanlış bilmiyorsam kalite sıralaması yazdığım gibiydi. Birde şunu deyim kombi alırken tüketimine çok dikkat edin çünkü bu bir kere alınıyor çok yakan bir kombi alırken hesaplıda olsa gaz maliyetini artırdığı için zaten pahalı kombiyi geçiyor.
Yücel abi ısı yalıtımım çok iyi evin her yeri yalıtımla döşeli. Buderus'un da kaliteli olduğunu duydum bugün dayımla görüştüm demirdöküm alma diyor ben randuman alamadım dedim en iyisi bilindik her yerde olan E.C.A yı al dedi bana şu an çok memnunmuş...

Nedendir bilinmez ama içimde hep bi BAYMAK yatıyor benim... Bu baymak nasıldır ! Kaliteli mi ? Ekonomik mi ? Yoğuşmalı olsa evi güzelce ısıtır mı ! Pişman olur muyum sık arıza verir mi ! Bu soruların cevabı benim için çok önemli. Şu an 2 yerle görüştüm birisi BAYMAK servisi diğeri ise FERROLİ servisi... Yardım...!

ben 10-12 sene önce Valiant taktırdım hala saat gibi garantisini uzatan servis paketlerine üye oluyorsun başın ağrımıyor.
Atilla amcacım o marka da çok iyiymiş ama ben buralarda bulamadım o markayı ya... Kafamda ki markalar şu an BAYMAK ve E.C.A ama siz bunları önermezseniz ben Viessmann vailant veya ferroli yi düşünecem... !!
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Şubat 07, 2013, 23:14:29 »
 Arkadaşlar BAYMAK'tan tamamen vazgeçtim şu an itibari ile... Forum sitelerini okudum ağzına kadar şikayet dolu kimsede önermiyor :) E.C.A dan ise herkez çok çok memnun...

Özellikle bi şikayet sitesi buldum BAYMAK'ın şikayetleri listelere sığmamış E.C.A da ise aynı sitede millet şikayet yazmak yerine birbirlerine öneriyorlar kimsede şikayet yok....

Siz değerli ve bilgin arkadaşlarım ne diyorsunuz ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 07, 2013, 23:26:04 »
Oğuz iyi yapmışsın vazgeçmekle,Buderus'a bir uğra lütfen fiyat al ve teknolojisini araştır.Ben Buderus yada Viesmann diyorum bu işi piri bunlar,zamanında çok araştırdım..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 08, 2013, 13:12:53 »
Arkadaşlar BAYMAK'tan tamamen vazgeçtim şu an itibari ile... Forum sitelerini okudum ağzına kadar şikayet dolu kimsede önermiyor :) E.C.A dan ise herkez çok çok memnun...

Özellikle bir şikayet sitesi buldum BAYMAK'ın şikayetleri listelere sığmamış E.C.A da ise aynı sitede millet şikayet yazmak yerine birbirlerine öneriyorlar kimsede şikayet yok....

Oğuz bey, 1.4L D-4D lerden de yağ yakmayla ilgili geçtiğimiz dönem çok üzücü şeyler oldu, aracımı değiştiriyor olsam yine 1.4D-4D alırım.

Şikayetler o ürünün kötü olduğu anlamına gelmez, nede olsa seri üretim maldır bunların hepsi.

Baymağa her zaman güvenmişimdir, 30 yıl önce şofbenini kullanmıştık 1.5 ay öncede linkini verdiğim kombiden aldım ve sorunsuz bir şekilde çalışmakta, incelemenizi tavsiye edebilirim.

http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/falke-fx-24-fi-hermetik-kombi__.baymak?c=3879&m=310
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Şubat 08, 2013, 15:26:20 »

Özellikle bir şikayet sitesi buldum BAYMAK'ın şikayetleri listelere sığmamış E.C.A da ise aynı sitede millet şikayet yazmak yerine birbirlerine öneriyorlar kimsede şikayet yok....

E.C.A  derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Şubat 08, 2013, 16:32:15 »
annemlerin, amcamların ve dedemlerin evlerinde anlayacağınız tüm aile :D hep ferroli marka kombi vardı ve çok memnunlardı.. ben yaklaşık 1,5 yıl önce almış olduğum evime onların ısrarı ile ferroli kombi taktırdım.. kendim araştırma yaptığımda aslında benim almak istediğim marka buderus veya viessmann idi.. ancak dedim ya bütün aile ferroli marka kullanıyorlardı onların ısrarı üzerine ve garantisinin 5 yıl olması üzerine kalktım ben de ferroli kombi taktırdım.. 1,5 yıldır kullanımım sonucunda valla hiç de pişman değilim çok şükür.. gayet memnunuz.. ben ferroli tavsiye ederim.. ama kombi işinde buderus ve viessmann çok iyi markalardır bunu da hep söylüyorlar.. inşallah sana sorun çıkarmayacak kombiyi alırsın Oğuz bey.. sonuçta elektronik malzeme bunlar.. hiçbirimiz bu işin uzmanı değiliz.. sadece kullanımımız doğrultusunda sana önerilerimiz.. hayırlı günler dilerim..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 08, 2013, 16:54:48 »
Öncelilkle oğuz bey ben şahsen yaklaşık 8-10 yıldır doğalgaz işi ile uğraşmaktayım.Markalar bölgelre göre değişir.Örneğin yeni gaz gelen bir bölgede halkımızın aklında ya baymak vardır yada demirdöküm .Belirtmiş olduğum markaların baymak italyan olan baxi grup olarak gelmektedir.Fkat baymağın son dönmlerde falke lambert markaları istanbulda toplanmakta ve iç yapı tamamen çindir.Şu an alınabilicek en iyi marka Vaillanttır.Kombi Vaillantın işidir.Diğerleri takipçidir.Eğer imkan var ise başka markalarla kafanızı karıştırmayın.Evinizdeki petek metrajıda 8 metreyı geçmiyosa yoğuşmalı kombi hiç düşünmeyin .Bu olay yılda 3.000 km yol yapacak iken dizel araç almaya benzer aradakı rakam farkını yanı amortisman süre yaklaşık 8-10 yıl gibi bir süreçte olur.

Vaillant kombi + dmirdöküm plus radyatör ile şu an türkiye standartlarında alabiliceğinin en iyi ürünlerdir.Bu ürünlerden çok memnun kalacağınız belirtirim.Vaillantın servis probleminden bahsedliyo Vaillantın servisi kurumsal bir yapıya sahiptir.Ve 24 saat hizmet vermektedir.Gece 2-3 te de arasan karşında mutlaka muhatap vardır.Parçaları pahalı deniliyor ehh mercedesinde parçaları pahalı ama bir vaillant kombi en az 10 yıl parça değişimine gitmez.Vaillant kombinizi yeni taktırdığınızda 5 yıl hiç bir şekilde hiç bir şey yaptırmayın.5 yılın sonunda 2 yılda bir bakım ile yaklaşık 13-15 yıl arasında sorunsuz kullanırsınız.

Vailllatın tek problemi servisin garanti uzatma  yani bir nevi kasko olayları yapmak için baskı kurmasıdır.Kesinlikle ama kesinlikle hiç bir şekilde garanti uzatma olayına gitmeyınız.Yoksa verdiğiniz para boşuna gidicektir.
Saygılarımla
Gökhan üLkEr
Astra 1.4 140 Hp Turbo SS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 08, 2013, 18:46:05 »
ben vailant kombi ile beraber, orj. termostatik radyatör vanaları, ince vailant petek vede bakır boru olarak tesisatıda vailanta komple yaptırmıştım, Gökhan kardeşimin dediği gibi Mercedese veya daha üstünü olan Toyotaya binmiş gibi olmuştum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Şubat 08, 2013, 18:54:54 »
Öncelilkle oğuz bey ben şahsen yaklaşık 8-10 yıldır doğalgaz işi ile uğraşmaktayım.Markalar bölgelre göre değişir.Örneğin yeni gaz gelen bir bölgede halkımızın aklında ya baymak vardır yada demirdöküm .Belirtmiş olduğum markaların baymak italyan olan baxi grup olarak gelmektedir.Fkat baymağın son dönmlerde falke lambert markaları istanbulda toplanmakta ve iç yapı tamamen çindir.Şu an alınabilicek en iyi marka Vaillanttır.Kombi Vaillantın işidir.Diğerleri takipçidir.Eğer imkan var ise başka markalarla kafanızı karıştırmayın.Evinizdeki petek metrajıda 8 metreyı geçmiyosa yoğuşmalı kombi hiç düşünmeyin .Bu olay yılda 3.000 km yol yapacak iken dizel araç almaya benzer aradakı rakam farkını yanı amortisman süre yaklaşık 8-10 yıl gibi bir süreçte olur.

Vaillant kombi + dmirdöküm plus radyatör ile şu an türkiye standartlarında alabiliceğinin en iyi ürünlerdir.Bu ürünlerden çok memnun kalacağınız belirtirim.Vaillantın servis probleminden bahsedliyo Vaillantın servisi kurumsal bir yapıya sahiptir.Ve 24 saat hizmet vermektedir.Gece 2-3 te de arasan karşında mutlaka muhatap vardır.Parçaları pahalı deniliyor ehh mercedesinde parçaları pahalı ama bir vaillant kombi en az 10 yıl parça değişimine gitmez.Vaillant kombinizi yeni taktırdığınızda 5 yıl hiç bir şekilde hiç bir şey yaptırmayın.5 yılın sonunda 2 yılda bir bakım ile yaklaşık 13-15 yıl arasında sorunsuz kullanırsınız.

Vailllatın tek problemi servisin garanti uzatma  yani bir nevi kasko olayları yapmak için baskı kurmasıdır.Kesinlikle ama kesinlikle hiç bir şekilde garanti uzatma olayına gitmeyınız.Yoksa verdiğiniz para boşuna gidicektir.
Saygılarımla

Merhaba Gökhan bey, Vaillant'ın üretim yeri ve üretim esnasında içerisinde kullanılan parçalar hakkında bilgi verebilir misiniz ? Bir de Vaillant'ın Bosch firmasına fason üretim yaptırdığı söyleniyor doğru mudur?

Şu an alınabilicek en iyi marka Vaillanttır.Kombi Vaillantın işidir.Diğerleri takipçidir.

Ben bu cümleyi Viessman için duymuştum ancak fiyatları çok yüksek olduğu (sebebinin de Made İn Germany olduğu belirtilmişti) için kimsenin almaya yanaşmadığı belirtilmişti.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Şubat 08, 2013, 20:46:10 »
 Evet sayın arkadaşlar işlerimin yoğunluğu yüzünden doğalgaz ustası ile sürekli  telefonla görüşüyorum. Bu doğalgazcı FERROLİ ve BOSCH un servisi lakin aynı zamanda istediğin markayı da yaptırabiliyor...

Kendisine bugün evimin adresini verdim ve gitmesini söyledim gitmiş kapıcıyla girmişler bakmışlar ki (Beni aradı bu apartmanın doğalgaz borularını ben çektim zaten dedi o da büyük bi şans yani hiç haberim yoktu) sonra adam beni aradıktan sonra abi senin eve yoğuşmalının gereği yok dedi normal hermetik doğalgaz hayli hayli işini görür ayda edeceğin 20 liralık kar başta verdiğin parayı 5 yılda anca amorti eder dedi ki evde ısı yalıtımı da mevcut dedi. Ve tüm odalara 8 m'lik petekler sığmıyor.

Yanlız kendinin söylediği rakamlarda çok komikti. Çocuk odasına 80 lık ara hole 50 lik salona 1,50 lik oturma odasına 1 lik yatak odasına da 80 lık yeter dedi ama telefonda anlattığı için hiç bişe anlamadım bunlar ne anlama geliyor ?

Adam bana ısrarla Ferroli yi öneriyor ama benim içime nedense sinmiyor. Viessmann daha cezbedici geliyor bana ki ben bu işe 5 bin lira para ayırdım Abonmenlik ve sayaç parası da dahil. Ve tahminimce benim evim de 145 m2 değil anca balkonlarla o kadar olur bana küçük geliyor.

Vaillant ın sahtesini ürettiklerini duydum hemde yoğun şekilde o yüzden ondan da caydım şu an kafam da viessmann ve E.C.A var. Radyatörde de demirdöküm düşünüyorum. Sizce yanılıyor muyum !

Arkadaşlar bu akşam son kez akıl alacam sizden düğünüm yaklaşıyor ve eşyalar gelmeden bu doğalgaz işinden kurtulmam lazım. Tekrar hatırlatıyorum ev ısı yalıtımlı ve memleket kış günü bile akşamları 18 derece şu an olduğu gibi...
 Yoğuşmalı mı almalıyım hermetik mi ? Viessmann alayım mı ??  Bu arada adamın bana dediği kombi Ferroli kobi compis gibi bişe dedi telefonda tam da anlamadım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 08, 2013, 21:24:42 »
Kiracı olmamız hasebiyle çeşitli markalar kullanmış birisi olarak Vaillant ı tavsiye ederim. Ayrıca yuvanın sıcaklığı sadece kombiyle sağlanamaz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Şubat 08, 2013, 21:33:16 »
Kiracı olmamız hasebiyle çeşitli markalar kullanmış birisi olarak Vaillant ı tavsiye ederim. Ayrıca yuvanın sıcaklığı sadece kombiyle sağlanamaz diye düşünüyorum.
Biraz daha açar mısınız acaba !
 Artık bende 2 marka arasında kaldım viessmann veya vaillant...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Şubat 08, 2013, 22:48:21 »
Oğuz bey, 1.4L D-4D lerden de yağ yakmayla ilgili geçtiğimiz dönem çok üzücü şeyler oldu, aracımı değiştiriyor olsam yine 1.4D-4D alırım.

Şikayetler o ürünün kötü olduğu anlamına gelmez, nede olsa seri üretim maldır bunların hepsi.

Baymağa her zaman güvenmişimdir, 30 yıl önce şofbenini kullanmıştık 1.5 ay öncede linkini verdiğim kombiden aldım ve sorunsuz bir şekilde çalışmakta, incelemenizi tavsiye edebilirim.

http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/falke-fx-24-fi-hermetik-kombi__.baymak?c=3879&m=310

baymak premix (yoğuşmalı) serileri de iyidir, fiyat olarak daha yüksek tabi. daha önce de söylemeye çalıştım Adana' da ısıtmanın çok zor olacağını sanmıyorum, tabi bir kez alınacak imkanlar zorlanıp iyisi alınmalı.  vaillant hakkında duyduklarınız doğrudur ama sanıyorum genel merkezini arayarak seri no'sundan teyit edebilirsiniz. yoğuşmalı kombi amortismanı uzun sürebilir. neyse yine de karışmak istemiyorum :)

birde ustanın söylediği 50 lik 80 lik cm anlamında. çocuk odası küçük olduğundan, yatak odasında kışın yorgan vs kullanıldığından daha küçük düşünmüş. diğer dairelerde ki komşularınız bu kış doğalgazla ısındılar mı? en güzeli petekler hakkında onlardan fikir alırsınız. ısınabildilerse ölçüleri referans alın. tabi binanın aynı cephesindeki daireler için geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Şubat 08, 2013, 23:10:59 »
 Oktay hocam açıkçası bina daha sıfır apartmanın yarısı boş en üst komşuda yeni bağlatıyor yani daha ısınan olmadı binada. Binaya tesisat daha 6 gün önce geldi. İnanın aşırı kararsız kaldım... Adamın dediği petekleri takarsak boşu boşuna yoğuşmalı almış olacaz. Hermetik işimizi görür mü acaba merak ediyorum. Adam kombinin 24 000 kcal olduğunu söyledi....

Yarın son kararı verecem benden haber bekliyorlar çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Şubat 09, 2013, 01:13:10 »
Oğuz Adana'da hermetikte yeter.Yoğuşmalı koyacaksan petek boyları biraz uzun olacak ki adam gibi yoğuşma yapabilsin kombi.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 09, 2013, 10:18:42 »
Merhaba Gökhan bey, Vaillant'ın üretim yeri ve üretim esnasında içerisinde kullanılan parçalar hakkında bilgi verebilir misiniz ? Bir de Vaillant'ın Bosch firmasına fason üretim yaptırdığı söyleniyor doğru mudur?

Ben bu cümleyi Viessman için duymuştum ancak fiyatları çok yüksek olduğu (sebebinin de Made İn Germany olduğu belirtilmişti) için kimsenin almaya yanaşmadığı belirtilmişti.

Saygılar.

Vaillant üretim tamamen almandır.Buderus Bosch firmasına fason yaptırmaktadır.onada fason denmez ya 2006 yılı itibari ile Bosch frması buderus satın almıştır.Buderusun kazanları hariç yoğuşmalı veya normal tamamı manisada yapılmaktadır.

Vaillantın iç yapı malzemesi tamamen bakır ve pirinçten oluşmaktadır.Viessmanda aynı şekilde idi 2009 yılına kadar o yıldan itibaren iç yapı malzmesi tmamen plastik olmuştur.

Viessman kazan firmasıdır.yani çok buyuk çaplı buhar kazanları flan üreten firmadır.kombi olarak 1998 yılında piyasaya girmiştir.Vaillant ise ilk şofbeni yapan firmadır.Yoğuşmalı teknolojisinde üstüne basarak belirtiyorum Viessmann normalde Vaillnt.

Saygılaırmla
Gökhan üLkEr
Astra 1.4 140 Hp Turbo SS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Şubat 09, 2013, 11:39:50 »
Bende Vaillant kesinlikle önermiyorum, evde TurboTec Plus modelini kullanıyorum kombi dijital göstergeli. Kombiyi 35 dereceye ayarlıyorum en başta herşey normal sabah peteklere bir bakıyorum en az 60 derecede filan yanıyor. Göstergede 35 görünüyor ama kombi son güç yanıyor. Bu durum herzaman da olmuyor. Bir bakiyosun sapitmis arada. Kombininde garantisi biteli birkaç ay oldu. Şimdi servis çağırmaya korkuyorum kart bozuk şu kadar tutuyor diyecekler diye. Bunun kart fiyatları da malum çok kazık.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija: