Gönderen Konu: Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?  (Okunma sayısı 28809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?
« Yanıtla #20 : Şubat 03, 2013, 11:51:49 »
alırsan servislik bir işin olmıycak ama ::)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 03, 2013, 11:51:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 03, 2013, 12:27:01 »
Merhaba Oğuz bey,

Bu konuyu ev alırken o kadar detaylı araştırdım ki, şimdi bu konudaki rahatlığımı yaklaşık 6 aylık araştırmama borçluyum.

Öncelikle İskenderun da bulunduğum 4 aylık süreçte ısınmadan çok soğutmaya ihtiyaç var gibi düşünüyorum :) o konuyu halletmişsiniz sanırım.

Konuya gelecek olursak, Isıtma sistemi konusunda ekonomi alınacak ürünlerde değil alınacak ürünlerin sağlayacağı verimlilikte aranır,öncelikler sırasıyla,

1-Yalıtım
2-Tesisat Kalitesi
3-Radyatör Kalitesi ve Uygun Metraj
4-Kombi
5-Kullanılacak Ek Donanımlar

Eviniz hazır inşaat ise yalıtım konusunda yapılabilecek çok fazla birşey yok, en uygun çözüm içeriden yeniden yalıtım sağlamak, ve pencerelerin,balkon kapısının vs. yalıtımdan emin olmak gerekirse yeniden yalıtımını sağlamak.

Tesisat kalitesi kullanılan boruların kalitesi (ısı emiciliği, akışkanlık direnci) ile yapılan işçiliğin özenine bağlı (gereksiz büküm (dirsek), gereksiz metraj) bir konu.100 metrekare 2+1 ev için (kendi evim) maksimum dirsek sayısının 80, maksimum boru metrajının ise 150 metre (dirsekler dahil, metrekare x 1.5 formulüymüş) olması gerektiğini söylemişti bir mühendis.

Radyatör konusu ise apayrı bir konu, radyatörler genelde üç çeşit;

Standart Radyatörler (35mm Hatveli Döküm)
Kısa Hatveli Radyatörler (25mm Hatveli Döküm, Demirdöküm+ gibi)
Alüminyum Radyatörler (Alurad vb.)

Radyatör kullanılırken ısı emiciliği ve dışarıya iletebildiği ısının (Kcal cinsinden) önemi çok büyük,çünkü kombinin ısıttığı suyun yarı ısısını sadece kendini ısıtmak için kullanan radyatörler var piyasada,bütçeniz müsait ise (normal radyatör metre fiyatının yaklaşık iki katı) alüminyum radyatör tavsiye ederim, yok değil ise kısa hatveli radyatörler standart radyatörlerden sadece %15 civarı daha yüksek fiyata sahipler.

Radyatör metrajı tamamen evin şekli ve sonrasında metrekaresi ile alakalı,145m2 (tahminim 3+1) eviniz için minimum 8 metre radyatör kullanmanız faydanıza olur.

Gördüğünüz üzere kombi son sıralarda yer alan bir faktör, bunu şöyle açıklayabilirim, kombi herkesin uzay mekiği gibi gördüğü, ısınmanın ana elementi gibi görünmesine rağmen aslında eskiden kullandığımız şofbenlerin gelişmiş bir versiyonu.

Piyasada yüzlerce teknoloji,yüzlerce faklı özellik içeren modeller mevcut,size tavsiyem çift eşanjörlü elektronik kullanım paneline sahip olmayan, minimum 8 metre radyatör kullandığınızı düşünerek 30.000Kcal/s kapasiteli klasik bir kombi kullanmanız.

Zira yok titanyum kaplı kazanlara sahip,yok kapasitif kullanım tuşlarına sahip (sanki her dakika ona dokunacakmışız gibi) modeller daha fazla sorun ihtimalinden başka birşey sağlamayacaktır.Bu titanyum kaplı kazanlara sahip kombiler aldatmacadan başka birşey değil,titanyumu kim kaybetmiş ki bu firmalar kazanlarını titanyumla kaplamışlar,akıllı bir insan önce titanyumun fiyatını araştırır,kombinin fiyatı ile kıyaslar kaç gram! titanyum kullanıldığını bile hesaplayabilir.

Marka konusunda servis ağı ve müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurmanız en önemli etken, ben aradığım kriterlerde (size de yazdığım) ECA Confeo Plus modelini tercih ettim, ancak sizin radyatör metrajını dikkate alırak işin içine yoğuşma faktörü girmesi gerekli, zira yoğuşmalı kombiler 8 metre petek boyu sonrasında tam kapasite ile çalıştıklarında %10 civarı daha fazla verimlilik sağlayabiliyorlar.

Gelelim ek donanımlara, bu konu da hassas ancak herkesin es geçtiği bir konu.Kullanılan vanaların kalitesi size yaz sonu kış geldiğinde, açılmama, takılı kalma, açma kapama tutamaklarını elinizde kalması, su sızdırması gibi saçma ama can sıkıcı problemler açabilir.

Oda termostatı herkesin bildiği bir konu ancak dahada iyisi var! Termostatik vana.Bu vanalar bütün radyatörlere (Kombiye en uzak radyatör hariç bırakılabilir) uygulanarak tüm odalarda standart sıcaklık sağlanabilir zira oda termostatı sadece bulunduğu ortamdaki sıcaklığı baz alırken termostatik vanalar birbirinden bağımsız şekilde her odayı değişik sıcaklıklara ayarlamanızı ve daha konforlu ve ekonomik ısınmanızı sağlarlar, fiyatları astronomik değildir, ayrıca kombiden bağımız çalıştıkları için arıza çıkarma oranları çok düşüktür.Artık piyasada dijital olarak ayarlanabilenleri bile mevcut (bence gereksiz).

Termostatik vana olarak, bulabilirseniz bu vananın mucidi Danfoss (Made İn Germany) yada fiyatını baz alırsanız ECA marka kullanabilirsiniz.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 03, 2013, 13:09:40 »
Burada bahsedilmemiş ama taktırmadıysanız mutlaka d.gaz kaçak alarmı da taktırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 04, 2013, 22:30:12 »
Merhaba Oğuz bey,

Bu konuyu ev alırken o kadar detaylı araştırdım ki, şimdi bu konudaki rahatlığımı yaklaşık 6 aylık araştırmama borçluyum.

Öncelikle İskenderun da bulunduğum 4 aylık süreçte ısınmadan çok soğutmaya ihtiyaç var gibi düşünüyorum :) o konuyu halletmişsiniz sanırım.

Konuya gelecek olursak, Isıtma sistemi konusunda ekonomi alınacak ürünlerde değil alınacak ürünlerin sağlayacağı verimlilikte aranır,öncelikler sırasıyla,

1-Yalıtım
2-Tesisat Kalitesi
3-Radyatör Kalitesi ve Uygun Metraj
4-Kombi
5-Kullanılacak Ek Donanımlar

Eviniz hazır inşaat ise yalıtım konusunda yapılabilecek çok fazla birşey yok, en uygun çözüm içeriden yeniden yalıtım sağlamak, ve pencerelerin,balkon kapısının vs. yalıtımdan emin olmak gerekirse yeniden yalıtımını sağlamak.

Tesisat kalitesi kullanılan boruların kalitesi (ısı emiciliği, akışkanlık direnci) ile yapılan işçiliğin özenine bağlı (gereksiz büküm (dirsek), gereksiz metraj) bir konu.100 metrekare 2+1 ev için (kendi evim) maksimum dirsek sayısının 80, maksimum boru metrajının ise 150 metre (dirsekler dahil, metrekare x 1.5 formulüymüş) olması gerektiğini söylemişti bir mühendis.

Radyatör konusu ise apayrı bir konu, radyatörler genelde üç çeşit;

Standart Radyatörler (35mm Hatveli Döküm)
Kısa Hatveli Radyatörler (25mm Hatveli Döküm, Demirdöküm+ gibi)
Alüminyum Radyatörler (Alurad vb.)

Radyatör kullanılırken ısı emiciliği ve dışarıya iletebildiği ısının (Kcal cinsinden) önemi çok büyük,çünkü kombinin ısıttığı suyun yarı ısısını sadece kendini ısıtmak için kullanan radyatörler var piyasada,bütçeniz müsait ise (normal radyatör metre fiyatının yaklaşık iki katı) alüminyum radyatör tavsiye ederim, yok değil ise kısa hatveli radyatörler standart radyatörlerden sadece %15 civarı daha yüksek fiyata sahipler.

Radyatör metrajı tamamen evin şekli ve sonrasında metrekaresi ile alakalı,145m2 (tahminim 3+1) eviniz için minimum 8 metre radyatör kullanmanız faydanıza olur.

Gördüğünüz üzere kombi son sıralarda yer alan bir faktör, bunu şöyle açıklayabilirim, kombi herkesin uzay mekiği gibi gördüğü, ısınmanın ana elementi gibi görünmesine rağmen aslında eskiden kullandığımız şofbenlerin gelişmiş bir versiyonu.

Piyasada yüzlerce teknoloji,yüzlerce faklı özellik içeren modeller mevcut,size tavsiyem çift eşanjörlü elektronik kullanım paneline sahip olmayan, minimum 8 metre radyatör kullandığınızı düşünerek 30.000Kcal/s kapasiteli klasik bir kombi kullanmanız.

Zira yok titanyum kaplı kazanlara sahip,yok kapasitif kullanım tuşlarına sahip (sanki her dakika ona dokunacakmışız gibi) modeller daha fazla sorun ihtimalinden başka birşey sağlamayacaktır.Bu titanyum kaplı kazanlara sahip kombiler aldatmacadan başka birşey değil,titanyumu kim kaybetmiş ki bu firmalar kazanlarını titanyumla kaplamışlar,akıllı bir insan önce titanyumun fiyatını araştırır,kombinin fiyatı ile kıyaslar kaç gram! titanyum kullanıldığını bile hesaplayabilir.

Marka konusunda servis ağı ve müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurmanız en önemli etken, ben aradığım kriterlerde (size de yazdığım) ECA Confeo Plus modelini tercih ettim, ancak sizin radyatör metrajını dikkate alırak işin içine yoğuşma faktörü girmesi gerekli, zira yoğuşmalı kombiler 8 metre petek boyu sonrasında tam kapasite ile çalıştıklarında %10 civarı daha fazla verimlilik sağlayabiliyorlar.

Gelelim ek donanımlara, bu konu da hassas ancak herkesin es geçtiği bir konu.Kullanılan vanaların kalitesi size yaz sonu kış geldiğinde, açılmama, takılı kalma, açma kapama tutamaklarını elinizde kalması, su sızdırması gibi saçma ama can sıkıcı problemler açabilir.

Oda termostatı herkesin bildiği bir konu ancak dahada iyisi var! Termostatik vana.Bu vanalar bütün radyatörlere (Kombiye en uzak radyatör hariç bırakılabilir) uygulanarak tüm odalarda standart sıcaklık sağlanabilir zira oda termostatı sadece bulunduğu ortamdaki sıcaklığı baz alırken termostatik vanalar birbirinden bağımsız şekilde her odayı değişik sıcaklıklara ayarlamanızı ve daha konforlu ve ekonomik ısınmanızı sağlarlar, fiyatları astronomik değildir, ayrıca kombiden bağımız çalıştıkları için arıza çıkarma oranları çok düşüktür.Artık piyasada dijital olarak ayarlanabilenleri bile mevcut (bence gereksiz).

Termostatik vana olarak, bulabilirseniz bu vananın mucidi Danfoss (Made İn Germany) yada fiyatını baz alırsanız ECA marka kullanabilirsiniz.

Saygılar.

Ufuk bey değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldu.
 evet sizin de dediğiniz gibi evim 3+1 145 m2 dıştan full ısı yalıtımlı ve boruları inşaatken duvar içinden döşenmiş. Petekte ki büyüklük faktöründe kafama takılan bir şeyler var...

Petekler her odada mı 8 m. mi olması lazım ! Benim ara hole çok küçük bi petek sığar ama diğer odalara tahmini 8 m sığar.

Bugün bi doğalgazcı ile görüştüm. Şu an herkeze FERROLİ yi öneriyoruz dedi hem çok sorunsuzmuş hemde 5 yıl garantisi varmış. Ortalama 4500 liraya geleceğini söyledi bana büyük peteklerle beraber...
  Peteklerde de belirgin özellik olduklarını söylüyorlar ama tam anlayamadım. Termostatik vanayı da mutlaka düşünüyorum. Görüştüğüm arkadaşta önerdi ki sizde baya baya araştırmışsınız...

Burada bahsedilmemiş ama taktırmadıysanız mutlaka d.gaz kaçak alarmı da taktırın.
Orası aşikar abicim kendimi ve eşimi riske atamam mutlaka kaçak alarmını taktıracam....
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 04, 2013, 23:37:13 »
 Ufuk, çok güzel bilgiler paylaşmışsın. Bir çok noktada, bir çok kişiye faydalı olacaklarını düşünüyorum.
 Danfoss çok özel ürünler üreten, çok kaliteli bir üreticidir. Çok farklı sektörlere yönelik ürünleri vardır.(bire bir bildiğim bir marka)
Katılmadığım bir kaç noktayı belirteyim. Bence kombi bu işin merkezi, motorudur, kombi teknolojisi verimi belirleyen önemli bir etmendir, elbetkide dediğin gibi tesisat ve peteklerle birlikte. Alüminyum ve Bakır 'ın ısı karşısındaki davranışları bilindiğinden(ısı çeken ve ısı ileten) içinde ısı olan gereçlerin teknolojilerinde(ör:bilgisayar) belli şekillerde kullanılır.
 Titanyum'a gelirsek; bunun çok farklı türevleri vardır(kimyasal yapısı ve formulünü bilmiyorum) ve emin olunsun ki petrol kadar hayatımıza girmiş bir maddedir. İnanamayacağınız kadar çok yerde kullanılır. Kıyafetlerimizden, duvarlarımıza, otomobilimizden, yediğimiz bir çok gıdaya kadar.
 Bu arada bazı kombilerde %107 gibi verim değerleri mevcutmuş, sanırım baca gazını tekrar ısıtma amacı ile kullandıkları için.
 Bazı modellerin telefon ile dışarıdan da komut alabildiğini duymuştum. Küçük çocuklu aileler için işlevsel olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #25 : Şubat 05, 2013, 11:35:15 »
Ufuk bey değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldu.
 evet sizin de dediğiniz gibi evim 3+1 145 m2 dıştan full ısı yalıtımlı ve boruları inşaatken duvar içinden döşenmiş. Petekte ki büyüklük faktöründe kafama takılan bir şeyler var...

Petekler her odada mı 8 m. mi olması lazım ! Benim ara hole çok küçük bir petek sığar ama diğer odalara tahmini 8 m sığar.

Bugün bir doğalgazcı ile görüştüm. Şu an herkeze FERROLİ yi öneriyoruz dedi hem çok sorunsuzmuş hemde 5 yıl garantisi varmış. Ortalama 4500 liraya geleceğini söyledi bana büyük peteklerle beraber...
  Peteklerde de belirgin özellik olduklarını söylüyorlar ama tam anlayamadım. Termostatik vanayı da mutlaka düşünüyorum. Görüştüğüm arkadaşta önerdi ki sizde baya baya araştırmışsınız...
 Orası aşikar abicim kendimi ve eşimi riske atamam mutlaka kaçak alarmını taktıracam....

Rica ederim,

ısı yalıtımınızı tekrar kontrol etmenizi tavsiye ederim, 1cm kalınlıktan başlayarak 10cm kalınlığa ulaşan ve kullanılan maddeler gereği ısı yalıtımını çok yüksek oranlarda etkileyen değişik kalitelerde yalıtım malzemeleri mevcut mümkün ise eviniz için hangisinin kullanıldığını araştırın ve buna göre kararınızı verin, bu arada binanın tuğla'mı yoksa Yutong benzeri gaz betonla'mı inşa edildiğide yalıtım konusunda büyük etken.

Petekler evin tamamı için (banyo havlupanı hariç) minimum 8metre olması gerekli her odaya 8 metre koymak biraz müsriflik olur, hee kötümü olur derseniz başta fazla masraf (kombinizin max. Kcal değeri yükselmesi gerekir doloayısıyla onunda fiyatı yükselir) edersiniz ama faturalarınızı düşük ödersiniz, petek boyu bu konu ile tamamen alakadar.30.000Kcal enerji gücündeki kombi tercihiniz için toplam 10m. petek (mümkünse alurad kullanın) size tahmin edebileceğinizden fazlasını verecektir.

Maalesef kimse yoğurdum ekşl demiyor aynı satıcıya iki yıl sonra gittiğinizde Ferolli beş para etmez xxx marka var çok iyi diyebilir ki, zira Ferolli maalesef artık İtalyan üretimi değil tamamen Çin üretimine dönmüş.Benim marka tavsiyem her modeli olmamakla birlikte E.C.A olur.Ayrıca kombinizi illa yetkili satıcıdan almak zorunda değilsiniz spot ancak faturalı aldığınız takdirde servis hizmeti alabiliyorsunuz, ben bu yöntemle sadece kombide yaklaşık 500TL avantaj sağlamıştım, 2 seneyi geçti hala sorunsuz kullanıyorum.

Tercih ettiğiniz kombinizi ayrı, peteklerinizi ayrı yerden, vanalarınızı ayrı yerden (hepsini de en uygun bulduğunuz firmadan) faturalı alarak, montajını ise iyi bir firmaya faturalı yaptırarak yine tasarruf edebileceğinizi hatırlatırım, göreceksiniz ki 4500TL'nin çok daha altına mal olacaktır.

Bu konuyu beni çok korkuttukları için çok ama çok araştırdım,biraz daha araştırsaydım iklimlendirme mühendisi olacaktım :) şaka bir yana İstanbul'da 2 senedir kombim sürekli açık evimin her odası standart 24 derece sıcaklıkta, her gün yoğun sıcak su kullanımı (yaklaşık 20-30 litre) ve ödediğim en yüksek fatura (kar yağışı olan ay için geçerli) şu ana kadar 180TL, sene boyunca aylık ortalamaya vurduğumuzda çok komik paralar ortaya çıkıyor ki benim evimde ki petekler standart, varın gerisini siz düşünün.

Örnek linkler;

http://www.kombici.com.tr/urun/eca-confeo-30kw-premix-s-25800-kcalh-yogusmali-kombi.html

http://www.dopa.com.tr/fiyat_listeleri_alurad_fiyat_listesi-l-1-sayfa_id-101-id-9228-g_id-13993-f-86235014c54edf89e353d89a2ef72a3b

http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/danfoss-kose-termostatik-vana-65944608

Ufuk, çok güzel bilgiler paylaşmışsın. Bir çok noktada, bir çok kişiye faydalı olacaklarını düşünüyorum.
 Danfoss çok özel ürünler üreten, çok kaliteli bir üreticidir. Çok farklı sektörlere yönelik ürünleri vardır.(bire bir bildiğim bir marka)
Katılmadığım bir kaç noktayı belirteyim. Bence kombi bu işin merkezi, motorudur, kombi teknolojisi verimi belirleyen önemli bir etmendir, elbetkide dediğin gibi tesisat ve peteklerle birlikte. Alüminyum ve Bakır 'ın ısı karşısındaki davranışları bilindiğinden(ısı çeken ve ısı ileten) içinde ısı olan gereçlerin teknolojilerinde(ör:bilgisayar) belli şekillerde kullanılır.
 Titanyum'a gelirsek; bunun çok farklı türevleri vardır(kimyasal yapısı ve formulünü bilmiyorum) ve emin olunsun ki petrol kadar hayatımıza girmiş bir maddedir. İnanamayacağınız kadar çok yerde kullanılır. Kıyafetlerimizden, duvarlarımıza, otomobilimizden, yediğimiz bir çok gıdaya kadar.
 Bu arada bazı kombilerde %107 gibi verim değerleri mevcutmuş, sanırım baca gazını tekrar ısıtma amacı ile kullandıkları için.
 Bazı modellerin telefon ile dışarıdan da komut alabildiğini duymuştum. Küçük çocuklu aileler için işlevsel olabilir.

Hakan bey kombi için düşünceleriniz de standart olarak haklısnız forumun konusu örneklerle anlatmaya çalışayım, ancak şunu aklımızdan çıkarmayalım amacımız Isıtmak! değil Isınmak!,

Kombimiz motorumuz, tesisatımız yürüyen aksamımız, peteklerimiz lastiklerimiz, yalıtımımız ise aracımızın rüzgar direnci, Ek donanımlarımız ise direksiyonumuz olsun.Bu mantıkla düşündüğünüzde önem sıralamasını çok daha rahat yapabilirsiniz.

Motorumuz süper suyu 60 derecede kısa sürede ısıtıyor, tesisatımız fena değil geçerken suya %30 ısı kaybettirdi, peteklerimize 40 derece su geldi, peteklerimizde fena değil %30'da onlar kaybettirdi elde ettiğimiz ısı 28 derece oldu ancak 28 derece ısıyı evin içerisinde sabit tutamıyoruz çünkü ısıyı evimizin duvarları eşyaları ve biz emiyoruz,hadi heryeri izole ettik, vanalarımız standart vana sürekli 28 derece verilen ısı izole ettiğimiz evde artacak bir süre sonra bunalacağız kombiyi kısacağız ama aradaki kayıpların yüzdeleri aynı bir süre sonra yine üşüyeceğiz tekrar kombiyi açacağız, bu sefer kayı yüzdesi artacak çünkü aradaki bileşenlerinde tekrar ısınması gerekecek,yani anlayacağınız trafikte dur kalk yapmış olacağız, bu durumda motorumuz ne kadar ekonomik olursa olsun araçlarımız da daha fazla yakıt tüketmiyor mu?

Verim konusu fizik kurallarına göre %100'ün üzerine çıkamaz (dış etken olmadığı sürece ki dış etmenin kaybettirdiği verimi göz önüne almak gerekir), bu %107 yok %110 verimlilik kombi üreticilerinin safsatası, herşeyi bir kenara bırakıp sadece kombi su çıkış sıcaklığını bile dikkate alsak bugün kü en gelişmiş kombilerde bile verimlilik %95'in üzerine çıkamaz (kombinin kendi içerisinde bile ısı kaybı olduğunu da hesaba katın lütfen).

Bu %100'ün üzerindeki verim safsatası şöyle ki, standart kombi diyelim ki %85 verimlilik ile çalışıyor, yoğuşma vs. (dış etken) gibi teknolojiler ile %15 ekstra verimlilik sağladık (ki bu oranın sağlanması bile çok çok zor) ne oldu %100'mü? kocaman bir hayır.%85'in %15'i ile toplam %97,75 kombi su çıkış sıcaklığı verimliliği elde ettik,bittimi yine hayır yoğuşma için harcanan elektrik enerjisi (ki bildiğiniz gibi doğalgazdan daha pahalı) bu %97,75 size %92,86 olarak yansır dolayısı ile elde ettiğimiz fark %7,86'dır.

Titantum kazan ise keşke dedirten bir konu,çok daha fazla yazmak istemiyorum ama bu titanyum kazanlı kombiler ile ilgili biraz araştırma yaparsanız, patladı çatladı,çürüdü vs. gibi bolca şikayet bulabilirsiniz.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Şubat 05, 2013, 18:33:11 »
  Konu, bu tartışmalar sayesinde daha anlaşılır oluyorsa gerçekten fayda sağlayabiliyoruz demektir.

Verim zaten % 100 'ün üzeri olması demek sonsuz enerji anlamına gelir. Kombi satıcılarının bu verimden tam neyi kastettiğine bakmak lazım. Sonuçta aldığı enerjiyi, farklı teknolojiler ve materyaller kullanarak, farklı verim düzeylerinde ortaya koyanlar var ve kimileri %107 vb. rakamları ifade etmekteler. Sonuçta performans değerlemesinde de bizlerin tahmini hesaplamaları değil, üreticilerin ve sahip oldukları standartların içerdiği değerler karşılaştırma için veri oluşturmaktadır. Durumu bir araç olarak düşündüğümüzde, araç şekilleri, yürüyen akması  vs. konusunda son yıllarda çok ileri gelişmeler olmamasına rağmen motor teknolojisindeki gelişmeler ile(büyük oranda) gerek performans artmış, gerek ise yakıt tüketimi azalmıştır. Sırf motor iç sürtünme katsayısı değişimi bile önemli etkilere sahiptir hepimizin bildiği gibi. Elbet kide şanzıman oranları, dişli sayısı ve bu dişlilerin sürtünme kayıpları, rulmanların sürtünme mukavemeti, lastiklerin yarattığı sürtünme kayıpları da doğrudan yakıt tüketimine etki eden faktörlerdir ancak bunlardaki değişimin etkisi bence motor teknolojisindeki değişime göre çok daha düşüktür. 
 Daha öncede söylediğim gibi; yalıtım, petek performansı vs. konularında bende aynı düşünüyorum, bunların önemi tartışılmaz.
 Aslında sistemin amacı Isınmak değil, Isıtmaktır bence. Isınmak ise sonuçtur. Amaç; petekleri ısıtmak ve onları açığa vurduğu ısıyı faydalı hale dönüştürmektir ve bu noktada yalıtımın ve tesisatın önemi ortaya çıkar. Fakat bu ısıtmayı sağlayan ana etmen kombidir bence.

Titanyum kazanların şikayetleri ya da bu titanyumun özellikleri konusunda bir bilgim yok. Ancak materyal kimyasına girildiğinde durum burada açıklanamayacak kadar karmaşık olabilir. %20 kaşmir paltoya da kaşmir denebilir, %100 olana da. Yalnız söylediğim gibi, Titan, hiç tahmin edilmeyecek yerlerde çokca hayatımıza girmiş bir üründür.

Tüm bunlar tabi kide benim bilgi ve fikirlerim ve sadece beni bağlar, aynı duruma insanlar farklı açıdan bakabilir, bu sayede de herkes bundan fayda sağlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #27 : Şubat 05, 2013, 19:59:16 »
Tartışmak demeyelim de istişare (günceli beyin fırtınası) daha naif kalıyor:) bu konudan forum içi ve forum dışı yararlanabilecek çok kişi olduğunu da düşünerek yazıyorum zaten.

Durumu bir araç olarak düşündüğümüzde, araç şekilleri, yürüyen aksamı  vs. konusunda son yıllarda çok ileri gelişmeler olmamasına rağmen motor teknolojisindeki gelişmeler ile(büyük oranda) gerek performans artmış, gerek ise yakıt tüketimi azalmıştır. Sırf motor iç sürtünme katsayısı değişimi bile önemli etkilere sahiptir hepimizin bildiği gibi. Elbet ki de şanzıman oranları, dişli sayısı ve bu dişlilerin sürtünme kayıpları, rulmanların sürtünme mukavemeti, lastiklerin yarattığı sürtünme kayıpları da doğrudan yakıt tüketimine etki eden faktörlerdir ancak bunlardaki değişimin etkisi bence motor teknolojisindeki değişime göre çok daha düşüktür

Araç olarak düşündüğümüz de siz aksamların detayına takılmışsınız, şöyle düşünün, Mazda Skyactive, Audi Spaceframe, VW DSG, vb. teknolojiler, motor gelişiminin önümüzdeki 20 yıllık süreçte sağlayacağı etkilerin bugünden araçlarımız da elde edilmesini sağlıyor.

Daha da kısa ve net gidip kombiye 5 milyar verip gerisini boş verdiğinizde elinizde çok sağlam bir motorunuz ama ne olduğu belirsiz yada sıradan geriye kalan bileşenleriniz oluyor, ve siz normal bir araba parası verdiğiniz motorunuzu normal bir araba gibi kullanamıyorsunuz.

Aslında sistemin amacı Isınmak değil, Isıtmaktır bence. Isınmak ise sonuçtur. Amaç; petekleri ısıtmak ve onları açığa vurduğu ısıyı faydalı hale dönüştürmektir ve bu noktada yalıtımın ve tesisatın önemi ortaya çıkar. Fakat bu ısıtmayı sağlayan ana etmen kombidir bence.

İşte bu noktada mantık düzlemi insanın aklını karıştırıyor, siz para harcıyorsunuz ki ısınmak için, parayı suyu ısıtmak için harcamıyoruz sonuçta, bu da ısınmak için sistemin tamamının uyumlu ve uygun olması gerekliliğini gösteriyor bize.

Titanyum kazanların şikayetleri ya da bu titanyumun özellikleri konusunda bir bilgim yok. Ancak materyal kimyasına girildiğinde durum burada açıklanamayacak kadar karmaşık olabilir. %20 kaşmir paltoya da kaşmir denebilir, %100 olana da. Yalnız söylediğim gibi, Titan, hiç tahmin edilmeyecek yerlerde çokca hayatımıza girmiş bir üründür.

Titanyum bileşeninin kombide kullanılmasının nedeni kazanın korozyon direncini arttırmak ancak, sizinde bahsettiğiniz gibi bu titanyumun ne kadar ! kullanıldığı ile alakalı bir durum, birazda kullanıcıyı çekmek amaçlı Titanyum deniliyor tabi, alüminyum deseler kimse tamah etmez, acetal kaplı nikel deseler kimse anlamaz, en güzeli titanyum isminde bile şaşaha var bilmem anlatabildim mi?

Saygılar.

Edit:İmla hatası, bu kadar yazıp hatasız yamak da zor oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 05, 2013, 20:11:02 »
Oğuz'cum 3 kıştır evimde Buderus GB 42 kullanıyorum,çok memnunum tavsiye ederim.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #29 : Şubat 05, 2013, 20:20:41 »
Bende bu sene dogalgaza geçtim, piyasayı baya bir araştırdım sonunda vaillant aldım. Sana vaillant öneririm ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Şubat 05, 2013, 21:36:01 »
Tartışmak demeyelim de istişare (günceli beyin fırtınası) daha naif kalıyor:) bu konudan forum içi ve forum dışı yararlanabilecek çok kişi olduğunu da düşünerek yazıyorum zaten.

Araç olarak düşündüğümüz de siz aksamların detayına takılmışsınız, şöyle düşünün, Mazda Skyactive, Audi Spaceframe, VW DSG, vb. teknolojiler, motor gelişiminin önümüzdeki 20 yıllık süreçte sağlayacağı etkilerin bugünden araçlarımız da elde edilmesini sağlıyor.

Daha da kısa ve net gidip kombiye 5 milyar verip gerisini boş verdiğinizde elinizde çok sağlam bir motorunuz ama ne olduğu belirsiz yada sıradan geriye kalan bileşenleriniz oluyor, ve siz normal bir araba parası verdiğiniz motorunuzu normal bir araba gibi kullanamıyorsunuz.

İşte bu noktada mantık düzlemi insanın aklını karıştırıyor, siz para harcıyorsunuz ki ısınmak için, parayı suyu ısıtmak için harcamıyoruz sonuçta, bu da ısınmak için sistemin tamamının uyumlu ve uygun olması gerekliliğini gösteriyor bize.

Titanyum bileşeninin kombide kullanılmasının nedeni kazanın korozyon direncini arttırmak ancak, sizinde bahsettiğiniz gibi bu titanyumun ne kadar ! kullanıldığı ile alakalı bir durum, birazda kullanıcıyı çekmek amaçlı Titanyum deniliyor tabi, alüminyum deseler kimse tamah etmez, acetal kaplı nikel deseler kimse anlamaz, en güzeli titanyum isminde bile şaşaha var bilmem anlatabildim mi?

Saygılar.

Edit:İmla hatası, bu kadar yazıp hatasız yamak da zor oluyor :)
Bu konuda gerçekten uzmanlar olduğunu biliyorum. Bizim yaptığımız tartışma, istişare, fikir ortaya koyma vs ne dersek diyelim herkes için durumu daha açık hale getiriyorsa ne mutlu bize.
 Konuyu kombiden pek dışarı çıkarmak istemem ancak sonuçta(en baştan beri bunu yazıyorum) bu sistemin beyni kombi ve tesisat, yalıtım, petekler vs de göz ardı edilmemesi gereken şeyler. Sanırım bu konuda beni yanlış anlıyorsunuz, ben yeterince açık anlatamadı isem kusura bakmayın.
 Araçlarda tasarım ve üretim dıştan içe değil, içten dışa olur. Yani, araç motora göre tasarlanır. Bu da ayrı ve derin bir konu ama, bu başlığı ana konudan tutalım.

Bu arada şu tehlikeli gaz dedektörlerinin de değişik tipleri var diye biliyorum. Pilli, şebeke elektrikli olduğu gibi, karbonmonoksit(baca gazında mevcut çok tehlikeli bir gaz) ya da doğalgaz için. Bunları da iyi incelemek lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #31 : Şubat 05, 2013, 21:55:35 »
Aslında bu konuyu okuyan yada tanıdığı bir uzman var ise (metalürji mühendisi) aklıma bir şey geldi yanıtlayan olursa çok sevinirim.Kombilerde böyle titanyum mitanyum diye milleti enayi yerine koymaktansa "sert anodize edilmiş alüminyum" kazanlar kullanılsa hem daha uzun ömürlü hem de daha ekonomik olmaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 05, 2013, 22:04:39 »
Bende bu sene dogalgaza geçtim, piyasayı baya bir araştırdım sonunda vaillant aldım. Sana vaillant öneririm ...
Ben de yenıi doğalgazlı hayata merhaba dedim 3 ay önce.Aynı günde yenilediğimz kombilerden ben ECA YOĞUŞMALI PREMİX taktrdım, komşu vailant taktırdı, bana gelen fatura 170 TL, ona ise 340 TL gelmiş, aynı derecelerde kullandık ama onun düşüncesi kombim fazla yakıyor oldu, BUDERUS YADA ECA yoğuşmalı kombiyi inceleyin derim.
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 05, 2013, 22:10:07 »
Waillant çekoslavakyada değil alamanyada üretiliyor, kulananlar çok memnun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 05, 2013, 22:39:34 »
Kombilerde kazan bulunmuyor, ısıtma bölgesi aynı arabaların radyatörleri gibi olup, yatay dolambaçlı boru etrafındaki peteklerin alttan yukarıya doğru ısıtılmasıyla yapılıyor. Bu boruların iç çeperlerinin Titanyum yada başka bir madenle kaplanıyor olmasının sebebi içinde kireçlenme oluşumunu engellemek içindir, kireçlenme ne kadar az olursa ısı aktarımı için o kadar az enerji harcarız.

Dikkat edilmesi gereken önemli bir iki noktayı hatırlatmak isterim;

-Kombi paketi içinden çıkan baca daraltma aparatı vardır, bunun mutlaka kullanılması gereklidir, aksi halde lodos olan hava durumlarında CO gazının içeri tepmesi sonucu sistem kapanabilir veya tehlikeli olabilir.

-Doğal Gaz kullanılan evlerde hem gaz dedektörü hemde duman dedektörü kullanmak çok önemli, basit ve ucuz bir yatırımdır.

-Yoğuşmalı Kombi kullanımı her nekadar isteğe bağlı olsada, ısıtacağınız M2 normal kombiye uygunsa gereksiz para harcamaya ihtiyaç yoktur, sıkışık trafikte büyük hacimli motor kullanmak gibidir.

-Hiçbirzaman Radyatörlerin tamamında Termostatik Vana kullanılmamalıdır, bulunan en küçük radyatörde (muhtemelen banyo) normal vanalar kullanmaya devam edilmelidir. Sebebi; yüksek ısıtmayla çalışan kombi, termostatik vanaların hepsinin aynı anda kapanması olasılığına karşı Pause olmadan önce devirdaime kısa bir süre daha devam edebilmesi içindir, aksi halde orta uzun vadede kombide çatlamalar meydana gelecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 05, 2013, 23:13:14 »
baymak candır can :P  neyse ben karışmıyorum. kombi kapasitesi belirlerken borulara kadar gidilmiş ama Adana ilimiz yılın en soğuk döneminde kaç dereceye düşüyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #36 : Şubat 05, 2013, 23:22:03 »
Kombilerde kazan bulunmuyor, ısıtma bölgesi aynı arabaların radyatörleri gibi olup, yatay dolambaçlı boru etrafındaki peteklerin alttan yukarıya doğru ısıtılmasıyla yapılıyor. Bu boruların iç çeperlerinin Titanyum yada başka bir madenle kaplanıyor olmasının sebebi içinde kireçlenme oluşumunu engellemek içindir, kireçlenme ne kadar az olursa ısı aktarımı için o kadar az enerji harcarız.

Pardon Tekin bey, her ne kadar işlevleri aynı olsada dil sürçmesi olmuş termosifon diyelim.

-Hiçbirzaman Radyatörlerin tamamında Termostatik Vana kullanılmamalıdır, bulunan en küçük radyatörde (muhtemelen banyo) normal vanalar kullanmaya devam edilmelidir. Sebebi; yüksek ısıtmayla çalışan kombi, termostatik vanaların hepsinin aynı anda kapanması olasılığına karşı Pause olmadan önce devirdaime kısa bir süre daha devam edebilmesi içindir, aksi halde orta uzun vadede kombide çatlamalar meydana gelecektir.

Bende bahsetmiştim aynı konudan ama tüm vanaların (termostatik olmadığını varsayıyorum) kapatılarak kombi açık unutulsa bile, yeni nesil kombilerde yüksek basınç by-pass valfleri mevcut ve bu tür sistem arızalarının önüne geçilmiş durumda.

baymak candır can :P  neyse ben karışmıyorum. kombi kapasitesi belirlerken borulara kadar gidilmiş ama Adana ilimiz yılın en soğuk döneminde kaç dereceye düşüyor?

Ben gece 2 dereceyi gördüm Seyhan Adana'da, İskenderun ise bambaşka bir yer çöl iklimi hakim hele bir de yarıkkaya fırtınası varki değmeyin gitsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 06, 2013, 00:36:19 »
 Bilgiler mükemmel ötesi. Ama cidden ortada kaldım birbirinden değerli bilgiler var. Yarıkkaya dedin de şu an fırtına sesinden uyuyamıyroum :)

Evimin özelliklerini size söyledim artık ona göre bi öneri bekliyorum. Ben viessmann düşünüyordum ama garantisi az ve parçası çok pahalı denildi. Ceyhan'da ki evde baymak kullanıyoruz çokta memnunuz sürekli 35 de çalışıyor kombi (gece-gündüz aralıksız) ve 300 liradan aşağı gelmiyor. Yoğuşmalı mı yoğuşmasız mı onu da bilmiyorum.

Şu petek konusuna takıldım benim odaların bazıları küçük hepsine 8 m lik peteğin sığacağını zannetmiyorum açıkçası. Eğer peteklerden 1 yada 2 si 8 den küçük olursa kombinin yoğuşması devreye girmez mi ?

Marka olarak çok kararsız kaldım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 06, 2013, 10:36:08 »
bizdede yoğuşmalı wiesman kombi var gerçekten çok az yakıyor , bende taktırırken çok araştırmıştım .Alman markası olup Almanya'da üretilen tek kombi wiesman .

buderus ve bosch ,Manisa'da üretiliyor ,waillant Çekostavakya da üretiliyor ,

Diyeceksin şimdi ,türkiyede üretilmesi kötümü diye, en son  aracım olan toyota verso yu alana kadar 5 tane japon üretimi corolla kullandım hiçbirinde en ufak sorun yaşamadım,türk üretimi olan versoyu aldım 1000 km sonra baskı balata komple garantiden değişti,5bin km sonra direksiyon suni deriden imal edilmiş olduğu için soyuldu garantiden değişti,farlarım buharlandı ve bunun gibi bir sürü sorun yaşadım ,bundan sonra daha mümkün değil türk üretimi bir araç almam .şu bir gerçek, verso toyotanın en çok sevdiğim modeli oldu. üzerindeki 2.0 dizel motor  bütün sıkıntılarımı unutturacak kadar performanslı ,kolay kolay bu arabayı satmam .
konuyu gene arabalara çektim  :D

Viesmanın nerden biliyoruz almanya üretimi olduğunu korede de çinde de fabrikaları mevcut .. Ama malesef Vaillant tek üretim noktası germany.Yinede belirtilecek olursak viessmannda almanyada yapılıyo ...
Gökhan üLkEr
Astra 1.4 140 Hp Turbo SS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Şubat 06, 2013, 23:52:57 »
 Buralarda Ferroliyi çok övüyorlar... Sizlerden pek çok şey öğrendim ama tek takıldığım nokta kombinin markası ne olmalı ?
Viessmann,vaillant, ferroli, baymak, e.c.a  ???? Ekonomik ve güzel ısıtmalı kiii ben güzel ısıtmayı geçtim zaten memleket sıcak daha önemlisi ekonomik olmalı...