Gönderen Konu: Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?  (Okunma sayısı 28807 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Eve Doğalgaz Bağlatıyorum Önerileriniz Nelerdir ?
« Yanıtla #60 : Şubat 09, 2013, 22:38:29 »
vaillant kombinin allah bin cezasını versin. evde inşaat var sanki devamlı :D
kombi diyince buderus =bosch yada viessman...
...Wir Leben Autos...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 09, 2013, 22:38:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 10, 2013, 00:19:18 »
 Arkadaşlar emeğinize elinize beyninize sağlık herkez değerli bilgilerini paylaştı ve sizin sayenizde gerçekten çok şey öğrendim.
Bugünümü full doğalgaza verdim ve İskenderun'da en çok kullanılan ve en çok servis ağı olan kombinin Ferroli olduğunu öğrendim ve kullanan herkez gayet memnun hem ekonomik hemde gayet iyi ısıttığını söylüyorlar...
 Bende bugün gittim servisle görüştüm ve evime uygun hermetik bir Ferroli marka kombi almaya karar verdim. Güzelce görüştük anlaştık Pazartesi bağlicaklar. Ferroli'nin diğer Viessmann'dan artı olarak 5 yıl garantiye sahip. Ve Viessmann servisi buralarda yok o yüzden kendimi riske atmadım ve bende çoğu insan gibi Ferroli de karar verdim. Ve satıcının bana dediği tek şey 5 yıl garanti bi yana dursun eğer bu cihaz hem ısınma hemde sıcak su kullanma hususunda seni üzerse komple ürünümü geri söküp istediğin markayı takacam dedi...
 Kombinin tam adı Ferroli domicondens 24.000 kcal'lık Hermetik. Peteklerde Ferroli....
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 10, 2013, 02:38:43 »
Bende Vaillant kesinlikle önermiyorum, evde TurboTec Plus modelini kullanıyorum kombi dijital göstergeli. Kombiyi 35 dereceye ayarlıyorum en başta herşey normal sabah peteklere bir bakıyorum en az 60 derecede filan yanıyor. Göstergede 35 görünüyor ama kombi son güç yanıyor. Bu durum herzaman da olmuyor. Bir bakiyosun sapitmis arada. Kombininde garantisi biteli birkaç ay oldu. Şimdi servis çağırmaya korkuyorum kart bozuk şu kadar tutuyor diyecekler diye. Bunun kart fiyatları da malum çok kazık.

kombinin 35 e ayarlandığında 35 dereceyi gördüğünde kendini kapatmaz yani kombi 45 dereceye kadar çalışır devamında radyatör su sıcaklığı 30 ların altına geldiğinde tekrar kendini devreye alıp aynı şekilde çalışmasına devam ettirir...

genelde ısıtmada bu durumlar sensörler vasıtasıyla karta iletilip çalışmabaşla yada dur komutu verilir...

sıcak suyunda bu şekilde belirtilen değerin üzerinde çıkması durumlarında ilk başta sensörler kontrol edilir...

sende bu sıcak su sensörü yada radyatörleri kontrol eden sensör arızalanmış olabilir,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Şubat 10, 2013, 02:47:30 »
aslında kombi alacak kişi kombinin iyisini almakla işi tamamlamış olmaz,

ısınmada radyatörde büyük etkendir ki ; ısıyı iyi verememesi durumu da olabilir,

ısınmadaki asıl etkenlerden biride kombiden radyatörlere giden tesisatın düzgün yapılmış olmasıdır,

ısınan suyun debisini/akışını bozacak bağlantılar yapılmamalı,

mesela radyatörler su girişlerini üstden verip aynı paralellikde altdan çıkış yapılması iyi ısınmayı etkiler,

radyatörün bir başından(üstden) sıcak su girişi varsa, diğer uç kısımdan(altdan) çıkış yapılması suyun devir daim edilmesinde kolaylık sağlar,

suyun iyi devir daim olması; kombiye uzak kısımdaki radyatöründe sağlıklı ısıyı ortama vermedi demektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Şubat 10, 2013, 03:00:16 »
yeterli ısınma sağlayamadığım için 2008 yılında evdeki kombi ve radyatörleri ferrol ile değiştirdim,önceki kombide 50-55 aralığında çalıştırma yapmama rağmen ev ısısı iyi değildi... yenisinde 40 dereceye ayarlamak yetiyor ki çoğu zaman 30-35 aralığında da çalışıyor...

mühendis kontrolünde radyatöre ısı ölçümlemesi yaptırdım,

radyatörlerin ısıyı iyi veremediği belirlendi,radyatörlerde hatve aralığı ve hatve yüksekliği  nedir, net bilmiyorum ama sıkıntıda bundan bahsedilmişti...

5 yıl garanti olması ilerisi için güzel oluyor, 16/02/13 de 5 yılı bitecek kombinin içindeki sirkülatör arıza yaptı, ücret ödemeden parçanın yenisiyle değiştirilmesi güzel oluyor... sirkede olsa bal gibi tatlıydı :)