0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni aurislerde tam otomatik var mı ?
CVT'nin geliştirilmiş bir hali olan CVFC var 1.33'ler ile randımanlı (K411 Transmission), 1.8'lerde mükkemmel çalışıyor (K311 Transmission), 1.6 ile de iyi çalışacağına eminim (K311 Transmission).
Yeni yarisin CVT'si hakkındaki teknik detayları ve görüşlerinizi almak isterim.
Kullanım keyfinden bahsetmeyeceğim zaten kullanıyorsunuz şu ana kadar şikayet edeni yada sorun çıkaranını duymadım da görmedim de, ancak şayet sorun çıkartır ise iç parçalarının ayrı temin edilemedeğini belirteyim.Şanzımanın komple fiyatı ise 13.000TL civarlarında.CVT türevi şanzımanlarda kısa vadede çıkabilecek en büyük sorun şanzıman içerisindeki milleri birbirine kenetleyen kayışın kopması (bu kayışda orjinalde ayrı temin edilemiyor http://www.cvt-parts.co.nz/category.php?id_category=74 adresinde aftermarket olarak satılıyor).Honda da bu durum birçok kişinin canını yakmıştı, ancak benim tahminim bizim CVFC şanzımanlar AISIN üretimi ( hatta Yarisin şanzımanının AISIN XA-12SN olabileceğini düşünüyorum) ve bütün AISIN üretimi şanzımanlar gibi çok uzun ömürlü olacağı yönünde.Yakıt ekonomisi, konfor ve sorunsuzluk kriterleri ortalaması göz önüne alındığında tercih edilebilecek en iyi şanzıman bence.Saygılar.
Yaris'te demi CVFC dediginiz yeni nesil var. Bir önceki konuda Auris CVT icin CVT nin gelişmiş hali CVFC var demiştiniz. Bu Auris için mi gecerli yoksa Yariside içine alıyor mu. ?Ne cok soru sordum bugun size Kusura bakmayın. Merak.. insan öğrenmek istiyor kullandigi ürünün her bir özelligini, yapısını.
Toyota da eski nesil (motorsikletlerin ve Hondanın ilk kullandığı türden) CVT şanzıman kullanılmıyor hepsi CVFC olarak geçiyor.Estağfirullah elimizden geldiğince bilgimizin yettiğince her sorunuzu yanıtlamaya hazırız, asıl ben size teşekkür ederim sayenizde CVFC ile ilgili araştırmalarımı derinleştiriyorum
O zaman bir soru daha sorayım. ( hatta Yarisin şanzımanının AISIN XA-12SN olabileceğini düşünüyorum) dediniz. Bunu düşündüren nedir ve AISIN XA-12SN ise bunun avantajı veya dezavantajı nedir. ?
Bunu düşündüren şanzıman üzerindeki parçaların bizim katalogdaki parçalar ile birebir uyuşması ve AISIN'ın belli bir hissesinin TOYOTA'ya ait olması Avantajı muhtemel yüksek sorunsuz kullanım ömrü, uzun süreli parça tedariği sağlanabilmesi.Dezavantajı ise bakım ve onarım maliyetlerinin yüksekliği.
Toyota ve CVT konusunda iyi bir seçim yapmışım, bunu bir kez daha anladim sayenizde. Ufuk bey emeğiniz için çok teşekkür ler..
Abi Yaris CVT baya iyi seçim. Yeni Auris CVT'ler de baya iyi seçim olacaktır çünkü CVT tüketimi baya düşürüyor. İleride ikinci ele düştüğünde de LPG uyumu ve düşük tüketim nedeniyle değeri yüksek kalacaktır.