0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kemal Aksüyek;O şikayetleri yazan arkadaşımızın kastetmediği şikayetleri bile bile gerçekten söylemişcesine neden yazma gereği duydun ? O şikayetlerin tamamına olmasa da bi çoğuna bende katılıyorum.Anlayış açısından bir sorunun mu var yoksa kendini cem yılmaz mı zannediyorsun ? Sempati toplama hesaaaaaabı[/quote]Uğur kardeş,toyotanın sınıfı belli, fiyatı belli, bu arabayı alanlar çok memnun , çünki beklentilerini karşılıyor, ama sen ve bazı senin gibi düşünen arkadaşlar, 30 milyara araba alıp o arabadan 200 milyarlık arabanın özelliklerini bekliyorsunuz, arabanın bagajının bile hidrolik düzenekle kapanmasını isteyenler bastırıp parayı mersedes falan alır, compact sınıfta veya orta sınıfta tabiki bu bahsedilen eksiler olacak, ama beklentilerimizin arabalarımızın fiyatı ve sınıfıyla doğru orantılı olması gerekmezmi
Bagajın anahtarla açılması-------bagaj dediğin anahtarla açılıre, sen hiç "açıl susam açıl" diyince açılan bağaj gördünmüOtomatik iklim koşullandırıcının cinslikleri----galiba kilma demek istedin90 derecelik dönüşlerde A sütununun görüşü kapatması---------- o zaman 80 dereceyle döneceksin Kemal kardeş sen arkadaşa bilgi verme mahiyetinde değilde dalga geçme mahiyetinde yazmışsın bunları ben bunlara atfen söyledim zaten.bende bu şikayetlerin çoğuna katılıyorum ama şikayet etmiyorum kaç paralık araba sonuçta[/quote]Yaa zaten arkadaş yazarken o kadar ilginç ifadeler kullanmışki, sataşmadan duramıyor insan, mesela kısaca klima demek varken "otomatik iklm koşullandırıcı" gibi şiirsel bir anlatım bu yazının şikayetten çok üst sınıf araç özlemi olduğu hissi uyandırıyor, Uzaktan kumandayla açılan hidrolik bagaj sistemi bir üst sınıf araçlardan başlıyor, corollanın compact bir araç olduğunu unutmayalım, sınıfına ve fiyatına göre oldukça tatminkar donanımı olan bir araç, mesela jettalarda arka hoparlörler yok, ızgarayı koymuşlar ama içi boş, toyota hiç olmazsa böyle adilikler yapmıyor, 1.6 cc bir araçta belli bir yol ve motor sesi olacak tabi, ama bir üst sınıf avensiste özellikle 2.0 litrelik versiyonunda bu sesler oldukça az, lexusta hiç yok, yani gerçekçi olmak lazım, beklentilerimiz yüksek ise , pahalı araba almak zorundayız, ama hem şöfür mahalli, hem cam kenarı hemde 25 kuruş dersek olmaz bu iş [quote=İsmail H. Timurcioğlu]1. Bu dünüşlerde çerçevenin ya sağından ya solundan bakıp görmeye çalışmak hakikaten sıkıntı benim araçtada. Camın fazla yatay olmasından kaylaklanıyo sanırım. Dikkat etmek lazım yada partner tipi araça almak lazım. Görüş alanları çok rahat.2. Ön camlar kapalı iken arkada bi cam açılınca yük sek dozda bi gürültü oluyo. Ve acayip bi baş ağrısı yapıyo. 60 ve üzeri hızlarda. 3. Bagajda HB lerdeki gibi açma düğmesi olmaması sıkıntı. Ya içten açacaksın yada anahtarla ki anahtarı takarken kayıyo filan çizilyo araç.4. Park sensörü yok. Takdıracam ama fırsat bulamıyorum. Bi de Rize' de toyota sökebilirlermi bilmiyorum. Pek yok ya.[/quote]sen birde civic e bin , arabanın hiç bir yerini göremiyorsun, ne önünü ne arkasını nede rengini, ileri geri park etmek için görüntülü sensor şart, ön camın yatıklığı had safhada ama işin zevkide burda, yoksa ne o öyle kamyon sürer gibi dimdik, bagaj kilidinin merkezi kilitten ayrı açılması güvenlik açısından, bir arkadaşımın 5000 dolarlık lap topunu kırmızı ışıkta dururken bagajından alıp kaçtı hırsızlar
kazık gibi olan anahtarı, uzaktan kumandalı merkezi kilit bile yok, birde 1000 motor olmasına ragmen uzun yolda son sürati bulabiliyorum fakat devir kırmızıya dayanıyor neredeyse çok bağırıyor araba, 6.vites lazım pardon unuttum birde kapılarında plastik koruma çıtaları olmaması ve toyotaların korna sesi.[/quote]alarm taktırın, uzaktan kumandanız olsun çok rahat oluyor.bende de aynı araç var, 192 gördüm, motor daha da gidebilecek durumdaydı..son sürate gelmenize çok vardır korna da halloldu bende..fiyfiy ferrari var ama koruma çıtam yok
- Bagajın anahtarla açılması-- dugme kastetti.geyik yapmaya gerek yok. Göstergelerde hangi viteste olduğunun gözükmemesi-- corolallar sadece turkiyeye ihrac edilmiyor.kullancinin az olmasi bahane değil.Arabayı kilitleyince camların kapanmamas------------ önce camları kapa sonra arabayı kilitlersin saçma bi cozum yolu hava yastigi yok deseydik yavas git mi diyecektin. Farları açık unutup aküyü bitirme---- ben bi kere açık unuttum , sabah kaltığımda hala yanıyordu farlar , yani rahat ol , akü kolay kolay boşalmıyor, ama sanırım hangi arabada açık unutsan farları, aynı sorunbitiyor test edildi onaylandi. Cep azlığı------------------ daha fazla cep, kafa karıştırır bu kişisel gorusun.otomobil dergileri okursan ceplerin ne kadar gerekli oldugunuu anlarsin.- MP3 Çalar olmaması, ya da MP3 Çalar bağlanamaması------------nasıl yok, serviste takır takır takıyorlar, ama ucuz bişey olsun dersen al bi FM TRANSMİTTER hemde 1GB belleklisinden , bak keyfine saçma bi cocum yolu buyuk sehirde yasiyosan bos frenkans bulamazsin 2007 yilinda yasiyoruz yeni yarisler ciktiğinda vardi mp3 calar.extra koyabilrlerdi plazalarina.dvd player koymayi akil ediyolar ama.90 derecelik dönüşlerde A sütununun görüşü kapatması---------- o zaman 80 dereceyle döneceksintarlada araba surmuyoruz.- Cam düğmelerinin yolcuların yanlışlıkla elinin çarpacağı şekilde tasarlanmış olması--------hemen hemen her markada o düğmeler aynı yerede oluyorbuton şeklini değiştirebilrlerdi.- Karartmasız camlar güneşin doğrudan içerdekileri kızartmasına yol açıyor----------- o dediğn üst modellerde olur atermik on cam bknz megane.- Buna karşın yol tutuşunun mükemmel olmaması----------------- bakiniz focus 1 [/quote]Ozan Kardeş,Yazdıklarıma biraz kızmış gibisin, ama biraz dikkat ettiysen şaka yapıyor olduğumu anlarsın, bagaj kapagının UK ile açılmasını kastettiğini(Düğme değil) tabiki anlıyorum, ancak benim burada vurgulamak istediğm şu ki; KOMPAKT yani en küçük boyun bir üstü aile otomobili diye vasıflandırabileceğimiz bir araç olan corollanın, bahsedilen üst sınıf özelliklerini karşılamayacağının tabiki normal olması , Eğer chamry olsaydı bu saydıklarının tabiki hepsi, hatta fazlası olacaktı, ama fiyatıda malum....sonuçya bagajı uzaktan kumandayla veya düğmeyle açılmasada, camları dışardan kapanmasada vs vs toyota corolla sınıfında ve fiyatıyla; dünyanın en çok satan ve en sorunsuz arabası, verdiğimiz paraya göre istekte bulunmalıyız, donanımı tabiki üst modelle aynı olmayacaktır ama ben 15 yıldır toyota kullanıyorum, her modelini denedim bu güne kadar hiçbirisine bir toravida değmedi, senin o yol tutuşu üstün dediğin focus, beni servise abone etmişti, sattım kurtuldum ve tövbe ettim , hemde sadece focusa değil tüm Ford lara
bende seninle ayni dusunuyorum.hatta bi cok defada bahsettim.ne biliyim benm corollamda niye 4 kişiye farkli klima ayari yok tum camlar niye standart filmli değil yada geri gorus kamerasi standart değil koltuk ayarlari elektronik hafizali değil.tabiki bunlar 30-40 milyarlik arabalarda olmaz.ama burda megane lar lastik basinc kontrolu atermik cam focuslar yol tutuş artik albealarda bile sunulan mp3 calari sunarken yada en basitinden otomatik kararan ic dikiz aynasi sunarken rakipleri corollada olmamasi biraz saçma.tum rakipleri sunarken ayni paraya toyota sunmuyor.focus un sadece yol tutuşunu beğenirim.yoksa benim icin corolladan arti bi yani yok.[/quote]Ama sağlamlık,ekonomi ve sorunsuzlukta toyota hep bir adım önde, senin özlemini duyduğun + ların bazıları teni çıkan corollada var, mesela otomatik kilma, cruse (Opsiyon) kontrol, MP3 te çalabilen CD ve bazı diğer özellikler mesela xenon farlar, ama bütün bunler arabanın fiyatına ister istemez yansıyor, önceki kasa 32-36 bin arasındayken bu yeni kasalar 40 tan başlıyor ve donanıma göre hayli yükseliyor, ve biz türk milletinin maalesef seçme hakkı sınırlı, avrupada , amerikada, japonyada sigara çakmağı bile isteğe tabi(ki sigara içmeyen veya, en azından arbasında içmeyen ne yapsın çakmağı) opsiyoel iken bizde herşey paketler halinde satılıyor, çoğu zaman hiç işe yaramayan şeylere para ödüyoruz, mesela ben sis farlarını gereksiz buluyorum, yaktığın zaman polis musallat oluyor, ceza yazıyor, ama çevremdeki herkes ölüp,bitiyor sislere; oysaki onun yerine 4 tekerlekte disk fren çok daha önemli değilmi, otomatik klima güzel belki ama arabayı süren ben isem öncelikle kendime göre ayarlarım, yolcularda bana uymak zorundadır, ayrıca o kabin kaç m3 ki 4 yolcya ayrı ayrı ısı verilsin, görüyorsunya dostum, her kesin istek ve arzuları farklı oluyor, üreticilerde ortasını bulmaya çalışıyor, kimisi sislerle uğraşırken, nevgasyonu çok görürü bize, kimiside bunlar anlamaz nasıl olsa ne atsak yerler diye düşünüyor, ama bu durum fazla sürmeyecek, artık bizdede kitleler bilinçleniyor, toyotanın yaygınlaşması bunun bir göstergesi
motor sesi ve çok yakmadan şikayet eden arkadaşlarsözüm size bi gidin başka bi araba kullanın bi hafta falanbende avensis i kullanıyorum meseal 1 hafta ya aslında motor sesi geliomuş içeri diyorum sonra astra ya bi geçiyorum yok diyorum gelmiyomuş [/quote]bu çok doğru bunu tüm dünya kabul etmiş durumdatoyota ses çıkarmayan bir araba