Arkadaşlar 2012 1.33 aurisin aküsü miyadını doldurdu sanayiden bir akü aldık eskiyi sötük maşallah 9 yıllık akümüş. Şimdi rölenti çok düşük araç titriyor aküyü sökmeden önce herşey normaldi ne yapmam gerek ?
Arkadaşlar 2012 1.33 aurisin aküsü miyadını doldurdu sanayiden bir akü aldık eskiyi sötük maşallah 9 yıllık akümüş. Şimdi rölenti çok düşük araç titriyor aküyü sökmeden önce herşey normaldi ne yapmam gerek ?
Akünüzün markası nedir kaç amper aldınız ? üretim yılı nedir ? bilgisayara bağlattınız mı aracı veya hata ışığı yaktı mı ?
Bir miktar benzin ile kullanın düzelir,akü söküldüğü için yakıt haritası sıfırlanıyor,aslında tam tersi olması rolantinin yüksek çalışması beklenir ama terside olabiliyor demekki.
Mazda’da 2014’de servis 50ah banner akü takmıştı. Ben 2020’de değiştirdim. O da sırf değiştirmek için değiştirmiştim. Sürekli yoğun trafikte olmama rağmen aküden kaynaklı problem hiç yaşamadım. Tekrar alsam yeni tarihli banner alırım.
Corolla araçlarda yeni nesil kuru efb, agm gibi akü kullananlar var mı ?
Kullanılmaz diye biliyorum. Kurşun asit kullanmalısınız
2015 corolla aracımda önceki sahibi mutlu efb almış. tahminimce ben aracı almadan 30b km civarı önce aldı. ben 10b kmdir kullanıyorum. -25 civarında da kullandım 40 derece civarında da hem ilk çalıştırma hem de sürüş esnasında herhangi bir sıkıntısını görmedim.
Merhaba..bugun sabahleyin yaklasik 1 aydir yatan corollayi calistirayim dedim..mars öncesi akü 11,8 volt gosteriyordu.( Arac yatarken eksi kutup başını çıkaryiyorum) İlk basista hic nazlanmadan calisti.. ben bu akuyu hergun 40-50 km yapan araca taksam ( yaris 1.3)sorun cikarmadan bu kışı çıkarir mi? ( Yer izmir)
Merhaba..bugun sabahleyin yaklasik 1 aydir yatan corollayi calistirayim dedim..mars öncesi akü 11,8 volt gosteriyordu.( Arac yatarken eksi kutup başını çıkaryiyorum) İlk basista hic nazlanmadan calisti.. ben bu akuyu hergun 40-50 km yapan araca taksam ( yaris 1.3)sorun cikarmadan bu kışı çıkarir mi? ( Yer izmir)
Çıkarır,akünün marş gücünü etkileyen en önemli unsur soğuktur aracın önü ayaz çeken yere bakmadık tan sonra her türlü çalışır
Elbette çıkarır,son dakikaya kadar kullanın, boşuna erkenden masraf olmasın.
Gerekli güvenlik önlemlerini alarak marş anındaki voltaj değerine de bakmaya çalışın Mahmut Bey.
Bi de şöyle düşünüyorum. Şimdi 1000 tl ye alsam düşünmeden rahat rahat kullanirim. Bir dahaki kış alsam belki 1500 olacak o zamana kadar hep aklimda kalacak 500 tl de fazla verecegim . 😊😊
Umarım yanılırım ama gelecek kış 2000 liradan aşağı akü alamayız,fiyatlar katlanarak gidiyor.
Umarım yanılırım ama gelecek kış 2000 liradan aşağı akü alamayız,fiyatlar katlanarak gidiyor.
Ben de bu yuzden beklemeyip alayim mi diye dusunmuyor degilim..
( Duracagini bilsem alir kenara koyardim)
Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 10, 2022, 22:50:20[/time]
Redresör şarzi ile şarz dinamosu şarzi arasindaki fark nedir?
Sülfatlaşma başlamişsa redresör şarzi yaptirin deniyor.
Sülfatlaşma başlamış ise redresör şarjı yapılmalı ve sonucunda 12.7 ölçüm olmalı,1 gün sonra araca takılmalı.Bu gün Bostanlı'da geçerken İnci akü bayisine sordum 60 amper olarak İnci için 950,Bosch için 1300 tl fiyat verdi,Varta ne kadar dediğimde herhalde elinde olmadığı için Varta'dan memnun değiliz dedi.
Ben de bu yuzden beklemeyip alayim mi diye dusunmuyor degilim..
( Duracagini bilsem alir kenara koyardim)
Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 10, 2022, 22:50:20[/time]
Redresör şarzi ile şarz dinamosu şarzi arasindaki fark nedir?
Sülfatlaşma başlamişsa redresör şarzi yaptirin deniyor.
Eğer araçtaki akünüzü seneye değiştirmeyi düşünüyorsanuz yeni akünün şimdiki fiyatı ile seneye olası satış fiyatı farkına güzel bir akü şarj cihazı alıp yeni alacağınız aküye bağlarsanız akü değişimine kadar yeni akünüze birşey olmaz. Hem de bir şarj cihazı sahibi olursunuz.
Merhaba,
5 ekimde İnci Maxim A Gorilla 65 A 640 CCA 900 TL'ye aldım. 2021 son günü imalatı. Depozitolu. Akücü dükkanından. Varta D24 60 A 540 CCA 1000 TL ve İnci Taurus 60 A 540 CCA 800 TL idi. Taksit yapıyorlardı. Ankara. İnternette daha ucuza Varta vardı ancak tercih etmedim. Eski akü Varta 60 A 385 CCA ve 6 yıl 10 aylıktı.
Referans olarak kullanılabilir. İyi günler.
Redresör, şarj akımını ayarlamak için. Şarjın evresine göre (aküye bağlı) akım değiştirilerek ideal şarj sağlanmaya çalışılıyor, tabi şarj tutacak materyal uygun durumdaysa. Bu sırada akü sıcaklığı da kontrol altında olmalı.
Yarin akucuye verecegim insallah sarz icin..
Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 11, 2022, 19:41:15[/time]
Eğer araçtaki akünüzü seneye değiştirmeyi düşünüyorsanuz yeni akünün şimdiki fiyatı ile seneye olası satış fiyatı farkına güzel bir akü şarj cihazı alıp yeni alacağınız aküye bağlarsanız akü değişimine kadar yeni akünüze birşey olmaz. Hem de bir şarj cihazı sahibi olursunuz.
Yeni aldigimiz akuyu ara ara sarz mi yapmak gerekiyor. Ve evde bunu yaparken herhangi bir tehlikesi var mi?
Redresör sarzi gibi mi yapiyor?
Yeni alacağınız akünün şarjına gerek yok.Hafta da bir iki gün bir kaç km kullansanız şarj yeterli olacaktır.