0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2012 1.33 aurisin aküsü miyadını doldurdu sanayiden bir akü aldık eskiyi sötük maşallah 9 yıllık akümüş. Şimdi rölenti çok düşük araç titriyor aküyü sökmeden önce herşey normaldi ne yapmam gerek ?
Corolla araçlarda yeni nesil kuru efb, agm gibi akü kullananlar var mı ?
Merhaba..bugun sabahleyin yaklasik 1 aydir yatan corollayi calistirayim dedim..mars öncesi akü 11,8 volt gosteriyordu.( Arac yatarken eksi kutup başını çıkaryiyorum) İlk basista hic nazlanmadan calisti.. ben bu akuyu hergun 40-50 km yapan araca taksam ( yaris 1.3)sorun cikarmadan bu kışı çıkarir mi? ( Yer izmir)
Umarım yanılırım ama gelecek kış 2000 liradan aşağı akü alamayız,fiyatlar katlanarak gidiyor.
Ben de bu yuzden beklemeyip alayim mi diye dusunmuyor degilim..( Duracagini bilsem alir kenara koyardim)Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 10, 2022, 22:50:20[/time]Redresör şarzi ile şarz dinamosu şarzi arasindaki fark nedir? Sülfatlaşma başlamişsa redresör şarzi yaptirin deniyor.
Eğer araçtaki akünüzü seneye değiştirmeyi düşünüyorsanuz yeni akünün şimdiki fiyatı ile seneye olası satış fiyatı farkına güzel bir akü şarj cihazı alıp yeni alacağınız aküye bağlarsanız akü değişimine kadar yeni akünüze birşey olmaz. Hem de bir şarj cihazı sahibi olursunuz.