0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aralik 29'da Bosch Car Servis'te akuyu sarj edip suyunu ayarladilar sonra cihaza taktilar Start Capacity %53 cikmisti. Aspirinleri 11 Ocakta attim. Simdiye kadar sorun yasamadim. Bikac gun sonra tekrar gidip cihaza baglatayim bakalim kapasitesi artmis mi
Ne yani abi şimdi senin akü grip mi olmuş? aspirin felam Bide antibiyotik göndereyim abi istersen saygılarımla abi.. Şaka tabiki de aspirin mevzunu ilk defa duydum ama kullanırım..
Bu durumdaki aküler için başka bir yöntem daha varmış, mantıklı geliyor yeni öğrendim ama henüz uygulamadım. Bunun için aküyü , ( hafızanın kaybolmaması için) çakmaktan küçük bir aküyle küçük bir direnç üzerinden paralelledikten sonra kontağı aksesuar konumuna alıp araç aküsünü söküp çıkartıyoruz. Sonra bir kaç kez yere paralel olarak ters çevirip düzeltiyoruz, yani içindeki elektrolit çalkalanıp karışmış oluyor ve daha homojen bir hale gelip daha sonra iyi çalışmaya başlıyormuş. Aslında bunu akü 3-4 yılını doldurunca her yıl yapmak da faydalı olabilir. Tabii ki hücre kapakları üzerindeki minik deliklerden az da olsa sıvı damlamaması için önlem alıp buraları kürdan falanla tıkamak gerekli.Bunu bilip uygulayan varsa sonuçlarını yazsınlar.
Sonunda akuyu degistirdim. MF Bosch S4 (12v-52amp) aldim.
Abi kaç ay oldu yav Hayırlı olsun abi
ํAslinda bir kac ay daha giderdi ama suprisle karsilasmamak icin degistirdim.
Babamın Lada Vega sına akü alacağız. Yanılmıyorsam 60 amp yeterli olacaktır. Ben de Varta düşünüyorum. İnternet fiyatları ile dışarıdaki fiyatlar arasında çok fark var mıdır ? Uygun nereden alabilirim İstanbul'da ?
Abi biz 2013ün başında aldık aküyü mutlu aldık internettekiyle hemen hemen aynı
Fiyatlar nette çok uygun görünmüyor. Sanayiye gideceğim heralde.
Toyota yolda değilde park ettiğin yerde bırakır o da akü den zaten.Ben akü olarak Varta yı veya delphi yi öneririm ama aracımda Mutlu var şimdilik mutluyuz.Eski bir split klimanın içiden 3 cm kalınlığında keçe çıkartmıştım akünün boyuna göre kesip bir parça korumaya aldım alman araçlarının hepsinde bu keçe mevcut bir bildikleri vardır mühendislerin.
Bende dusunuyordum keceyle korumayi. Ama etkisi nedir bilmiyorum. Renault kangosundada var
Valla İlke önceden VW kullanıyordum performans olarak bir japonun verdiği tepkiyi vermiyordu ama almanlar araç yalıtımı konusunda 1 numara bu bir gerçek.Aküyü bir parça soğuktan korumakta fayda var tabi zaten aracın ön tarafında fazla üşümesin kerata sonra bizi de üşütü
semt neresi ? birde buraya bir sorarmısınız , lastikte buradan ucuz yer yok diyebilirim lazım olrsa benim lastikçi arkadaşımın aldığı yer o dedi ve geçen kış kar lastiği için burdan ucuzunu bulamadım sattığım arabama da bu yaz B330 almıştım en azından fiyat sorun bilginiz olmuş olur aküde var .(0212) 674 7031