Gönderen Konu: Akü Tavsiyesi (Bosch, Varta, Mutlu, İnci, vs...)  (Okunma sayısı 283145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü Tavsiyesi (Bosch, Varta, Mutlu, İnci, vs...)
« Yanıtla #60 : Aralık 26, 2012, 22:55:15 »
Mutlu akü uzun ömürlü ve kaliteli akü. Aslında akü secımınde agırlıkda onemli :)
bir defasında başıma gelmişti bir sorun akü zayıftı 1.5 yıl olmuştu sabahları çalışmıyordu çağlayan daki servise gittim mutlunun bomelerine baktılar akü bozuk dediler ve sıfırını alıp naylonundan çıkarıp taktılar o anda çok memnun oldum bir tüketici olarak
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 26, 2012, 22:55:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 26, 2012, 23:11:41 »
bu sayfada orta kısımdaki videolardan 3 .videoda akünün nasıl çalıştığı anlatılıyor telefonlada bağlanılabiliniyor
video izlemiş ama anlamamışsın ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Aralık 26, 2012, 23:14:25 »
video izlemiş ama anlamamışsın ;)
:D tam izlemedim ilerlete ilerlete şimdi komple izledim o el tipi cihaza bağlanıyormuş telefon :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Aralık 27, 2012, 00:11:24 »
arkadaşlar tekrar ediyorum

5 yıl ömür beklentili akü dersek

1-yuasa  http://www.yuasaaku.net/
2- varta http://www.vartaaku.com/

bunların diğer pahalı (kerizlerle geçinen)  modelleride vardır
onlar genellikle ağır sanayide akülü araçlarda akülü kaldırma araçlarında
yada start stop özellikli araçlar var günümüzde onlar için yapılmışlardır gerçi fabrikalarını fabrika çıkışı niye
koymazlar ayrı mevzu,
ayrıca 1500 tl varan 3000 tl ye dayanan 15-20 yıl ömürlü akülerde vardır
sıvı aküde vardır asgari amaçlı, haberleşmede, güneş enerji sistemlerinde  vs. vs kullanılanlar var
bu demektir ki buradaki yardımlaşmamız adına yapacağımız en büyük şey
BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAMAKTIR.
bu arada BİLGİ= tecrübe ve deneyimlermizdir (bizim kullanım amaçlarımıza göre)
ben bu forumdan bazı konularda bana maddi açıdan  çok faydası oldu amacım aynı şeyleri verebilmek

YUASA
VARTA

yuasa bayiler (ben izmitten almıştım)
http://yetkiliservisi.com.tr/?g_id=971264&m_id=630352

varta (işyerinde sorunsuz)
http://www.varta-automotive.com/?id=16%3Cbr&L=23

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Aralık 27, 2012, 00:51:03 »
Bizde mutlu ve inci akü satıyoruz bugune kadar hç ciddi bir şikayet almadık müşterilerimiz memnun gözüm kapalı tavsiye edebilirim
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Aralık 27, 2012, 01:03:45 »
haklısınız rahat rahat 3 yıl kullanan bir hatta geçenler var ayrıca milli servetimiz şeklindede değerlendirilebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 27, 2012, 09:14:13 »
Ae92 aracımda Mutlu aküyü 7 yıl kullandım. Ki bu araç yılın üç mevsimi garajda bırakılıyor ve akü deşarj oluyordu. Kurşun asit akülerin en büyük düşmanıdır deşarj olayı, buna rağmen 7 yıl dayanabildiyse bence başka söze gerek yoktur :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 27, 2012, 21:43:46 »
Bizde mutlu ve inci akü satıyoruz bugune kadar hç ciddi bir şikayet almadık müşterilerimiz memnun gözüm kapalı tavsiye edebilirim

Mehmet fiyat listesi varsa paylaşırmısın ?

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Aralık 27, 2012, 22:10:28 »
inci akünün formul A serisini öreririm.sizin işinizi fazlasıyla görecektir.otomobil grubunda 3 seri var.en ucuzu supr A,ortası formul A,pahalısı nano gold serisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Aralık 27, 2012, 23:02:55 »
Mehmet fiyat listesi varsa paylaşırmısın ?
abi tam listeyi taratmam lazım pc de yok malesef ama merak edenlere fiyat verebilirim.istediğiniz amperi söylerseniz...
fiyatlar genel olarak eski hurda akü ile gelindiğinde 100 tl ile 220 tl aralığında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Aralık 27, 2012, 23:04:20 »
hatta şu sitede fiyatlar var abi bizdeki fiyatlarla aynı heryerde standart akünün kar marjı pek yüksek olmadığından en fazla 10 tl 15 tl iskonto yapılır....
http://www.mutluakufiyatlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Aralık 29, 2012, 15:16:17 »
Mutlu 60 akü aldık arkadaşlar 110tlye ( 2eski verdik tek eski akü 130tl oluyor) (mutlu 72 büyük ve varta 60 küçük oldu yuvaya )pendik oto sanayiden sistem aküden aldık. Şarj dinamosu gayet güzel çalışıyor 14volt
Bu arada varta 60 amp 140tl yiğit prestige 150tl inci 130tl
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Aralık 29, 2012, 22:35:22 »
Dun marketten ciktim aracin yanina geldim kapilar acilmadi kumandanin pili zayiflamistir diye dusunup kumandayi cepten cikardim kapi acmaya 5-6kez bastiktan sonra kapilar acildi. Star yaptim ama tik yok, aku sizlere omur.Yol yardimi aradim 20dk sonra gelip takviyeyle arabayi calistirdilar. Yavas yavas evin yolunu tuttum yolda gelirken bi kac kez araba stop edecekmis gibi oldu ve bi kac kez gosterde unlem isaretli direksiyon isigi yandi. Sag selamet eve vardim sabah akuyu sokup elektirikciye sarja biraktim, sarjdan sonra olcumleri normal cikti ama araca taktik yine tik yok elektirikci arac Star-Stop'lu oldugu icin calistirmadigini soyledi. Bizde aku fiyatlarini incelemeye basladik sonunda BOSH S4'te karar kildik ama gec oldugu icin gidip alamadim. Yarin kismetse ilk isim gidip Bosh S4 aku almak olacak (fiyat uygun olursa belki Bosh S5 alirim)

Soru 1 : ilk sayfalarda herkes 60amper 72amper demis ama benim aracta 13volt-45amper aku var. Acaba farkli seylerdenmi bahsediyoruz?
Soru 2 : Takviden sonra eve donus yolunda Direksiyon hidroligle alakali oldugunu tahmin ettigim isik niye (3-4kez) yandi ayrica direksiyonda bosluk olustu. ( direksiyon isereti ve unlem isareti)
Soru 3 : Bosh s3 - s4 -s5 hakkinda bilgi sahibi varmi? varsa paylasirsa memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Aralık 29, 2012, 22:46:02 »
direksiyon elektrikli olduğu için yanmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Aralık 29, 2012, 23:04:03 »
direksiyon elektrikli olduğu için yanmıştır.

elektirik zayif oldugu icin yanmis olabilirmi yoksa elektirik gidip geldigi icin kafasi mi karisti?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Aralık 29, 2012, 23:14:46 »

elektirik zayif oldugu icin yanmis olabilirmi yoksa elektirik gidip geldigi icin kafasi mi karisti?
abi 2 side olabilir sonuçta elektronik arabalar ve eletroniğinde arabadaki temeli akü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • BOZKURT 68
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Aralık 29, 2012, 23:19:51 »
Birincisi orjinal aküsü 60 ise 60 takın 72 ah takarsanız şarz edemiyor ve akü aracın şarzına uygun olmalı 2. si beni nacizane fikrim ADELCO ma güvenilir bir bayiden alın 4 yıl birebir garantisi var değişmede kesinlikle sıkıntı yaşamayacağınız bir akü sagılar bu akü yurtdışında 7 yıl garantili veya varta diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Aralık 29, 2012, 23:24:32 »
Dun marketten ciktim aracin yanina geldim kapilar acilmadi kumandanin pili zayiflamistir diye dusunup kumandayi cepten cikardim kapi acmaya 5-6kez bastiktan sonra kapilar acildi. Star yaptim ama tik yok, aku sizlere omur.Yol yardimi aradim 20dk sonra gelip takviyeyle arabayi calistirdilar. Yavas yavas evin yolunu tuttum yolda gelirken bir kac kez araba stop edecekmis gibi oldu ve bir kac kez gosterde unlem isaretli direksiyon isigi yandi. Sag selamet eve vardim sabah akuyu sokup elektirikciye sarja biraktim, sarjdan sonra olcumleri normal cikti ama araca taktik yine tik yok elektirikci arac Star-Stop'lu oldugu icin calistirmadigini soyledi. Bizde aku fiyatlarini incelemeye basladik sonunda BOSH S4'te karar kildik ama gec oldugu icin gidip alamadim. Yarin kismetse ilk isim gidip Bosh S4 aku almak olacak (fiyat uygun olursa belki Bosh S5 alirim)

Soru 1 : ilk sayfalarda herkes 60amper 72amper demis ama benim aracta 13volt-45amper aku var. Acaba farkli seylerdenmi bahsediyoruz?
Soru 2 : Takviden sonra eve donus yolunda Direksiyon hidroligle alakali oldugunu tahmin ettigim isik niye (3-4kez) yandi ayrica direksiyonda bosluk olustu. ( direksiyon isereti ve unlem isareti)
Soru 3 : Bosh s3 - s4 -s5 hakkinda bilgi sahibi varmi? varsa paylasirsa memnun olurum.

Abi geçmiş olsun... ne dicemi şaşırdım..

Tr deki binek araçlarda 45-60-72 amper 12 volt  akü kullanılır genel olarak... Ama sizdeki durum galiba aracın elek. donanımıyla alakalı olsa gerek .. Aynı şeylerden bahsediyoruz. Aracaın elektriksel donanımı arttıkça amper değeri artar sadece.. TR de satıcılar daha çok kazanmak için midir nedir anlayamadım araç lpg li ise hemen 60 amper yerine 72 amperi tavsiye ediyor.

Direksiyonda ise elektrik destekli olmasından kaynaklı bi sorun gibi görünüyor umarım kalıcı bir hata değildir.

Bosh marka akü genelde sıfır araçların üstünde geliyor .. bayi ağı mutlu ve inci kadar yaygın olmadığından mıdır neden bilmem ama 2. akü olarak pek yanaşan görmedim abi..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Aralık 29, 2012, 23:38:57 »
Abi geçmiş olsun... ne dicemi şaşırdım..

Tr deki binek araçlarda 45-60-72 amper 12 volt  akü kullanılır genel olarak... Ama sizdeki durum galiba aracın elek. donanımıyla alakalı olsa gerek .. Aynı şeylerden bahsediyoruz. Aracaın elektriksel donanımı arttıkça amper değeri artar sadece.. TR de satıcılar daha çok kazanmak için midir nedir anlayamadım araç lpg li ise hemen 60 amper yerine 72 amperi tavsiye ediyor.

Direksiyonda ise elektrik destekli olmasından kaynaklı bir sorun gibi görünüyor umarım kalıcı bir hata değildir.

Bosh marka akü genelde sıfır araçların üstünde geliyor .. bayi ağı mutlu ve inci kadar yaygın olmadığından mıdır neden bilmem ama 2. akü olarak pek yanaşan görmedim abi..
Oncelikle tesekkur ederim.
Benim arabadaki elektirik gereksinimi TR'deki cogu arabadan fazladir diye dusunuyorum ( park sensorleri geri vites kamerasi dvd-navi xenon farlar sisler bide smart-entry var yanina yaklasinca hemen tepe lambalari yaniyor ) Bence TR'de fazla para almak icin 60-72lik tavsiye ediyorlar zira benim aku 13v-45A ikinci sinif marka oldugu halde 3.5yilda hic teklemedi birden kut diye gitti :) Aslinda Thailand mali akuler cok kaliteli bundan onceki aracimda 5 sene kullandim satarken hala ilk gunku gibi calisyordu. Bosh piyasaya yeni girdigi icin guzel kampanyalar yapmis fiyati uygun geldi birde Bosh servisini merak ettim bi denemek istiyorum cunku arabanin garantisi bittigi icin artik toyota servisine gitmem ozel servise giderim bakimlara aku baslangic olacak servisi begenirsem bosh'ta bakimlara sokacam arabayi.
Direksiyon isi insallah sorun cikarmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Aralık 30, 2012, 13:17:49 »
Dun marketten ciktim aracin yanina geldim kapilar acilmadi kumandanin pili zayiflamistir diye dusunup kumandayi cepten cikardim kapi acmaya 5-6kez bastiktan sonra kapilar acildi. Star yaptim ama tik yok, aku sizlere omur.Yol yardimi aradim 20dk sonra gelip takviyeyle arabayi calistirdilar. Yavas yavas evin yolunu tuttum yolda gelirken bir kac kez araba stop edecekmis gibi oldu ve bir kac kez gosterde unlem isaretli direksiyon isigi yandi. Sag selamet eve vardim sabah akuyu sokup elektirikciye sarja biraktim, sarjdan sonra olcumleri normal cikti ama araca taktik yine tik yok elektirikci arac Star-Stop'lu oldugu icin calistirmadigini soyledi. Bizde aku fiyatlarini incelemeye basladik sonunda BOSH S4'te karar kildik ama gec oldugu icin gidip alamadim. Yarin kismetse ilk isim gidip Bosh S4 aku almak olacak (fiyat uygun olursa belki Bosh S5 alirim)

benimde akünün kutubu gevşekmiş şimdi arabanın rolanti problemi çıktı o günden sonra 15 gündür kaç kere ECU yu sıfırladım ama sonuç aynı hala rolantisi 400-900 arası inip çıkıyor :/
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım