Gönderen Konu: Akü Tavsiyesi (Bosch, Varta, Mutlu, İnci, vs...)  (Okunma sayısı 283420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü Tavsiyesi (Bosch, Varta, Mutlu, İnci, vs...)
« Yanıtla #140 : Haziran 07, 2014, 11:54:32 »
Oğuz bey lise yıllarında hem mutlu hem de çelik akü sattım. Mutlu ile çelik akü aynı fabrikada üretiliyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam aynı üretim bandından çıkıyor.içiniz rahat olsun. Beko arçelik gibi düşünün.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Haziran 07, 2014, 11:54:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Haziran 07, 2014, 12:16:23 »
Bendede son bir aydır araba dört beş gün çalışmadımı kontağı çevirdiğimde tık yok ışıklar sönüp tekrar yanıyor bir iki defa denediğimde marş normal basıyor daha sonraki günlerde araba normal tek marşta çalışıyor.bu problem eşimde oluyor bende olmuyordu geçen gün banada denk geldi.problem marş motorumu yoksa akümü anlayamadım.üzerinde mutlu akü var arabayı 2013 şubatta aldıgımdan akü kaç senelik bilmiyorum.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Haziran 07, 2014, 13:55:26 »
Bendede son bir aydır araba dört beş gün çalışmadımı kontağı çevirdiğimde tık yok ışıklar sönüp tekrar yanıyor bir iki defa denediğimde marş normal basıyor daha sonraki günlerde araba normal tek marşta çalışıyor.bu problem eşimde oluyor bende olmuyordu geçen gün banada denk geldi.problem marş motorumu yoksa akümü anlayamadım.üzerinde mutlu akü var arabayı 2013 şubatta aldıgımdan akü kaç senelik bilmiyorum.
Aküden olsa her marşta sıkıntı yapar, Marş motoru dişlileri veya ateşleme sisteminde sorun olabilir. Akü Voltajını da bir ölçün derim, boşta 12-12,5 v civarı gösteriyorsa (daha marş basmadan) normal demektir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Haziran 07, 2014, 14:55:28 »
arkadaşlar her türlü malda eğer kaliteli ise tecihimiz yerli malı olmalı, zarar yok bir sene erken bitsin( mutlu için demiyorum çünkü avrupalardan daha uzun ömürlü) yerli mallarının ekmeğini hepimiz yiyoruz, çoluğumuz çocuğumuz uzun yıllar yiyecek. benim rav da aldığımda delco akü vardı iki seneyi doldurunca sıfırı tüketti. Bmw de mutlu var tam dokuz sene oldu nazar değmesin tık yok. tabii rav a da mutlu aldığımı söylemeye gerek yok.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Haziran 07, 2014, 15:55:58 »
Aynen Atilla abiye katılıyorum. Milliyetçilik bir yerde çok önemli. Ben kamyoncu çocuğuyum. Lise yıllarındaydı galiba. Giresun'daki un fabrikası daha ucuza mal ettiği için buğdayı gemi ile yurtdışından alıyordu. Yerli üretim dururken. Şimdi ülkemizdeki tarımın hali belli. Bence hükümet arabaya koyacağı gümrük vergilerini başka ürünlere koysa daha iyi olacak...  Tabi işin birde ihracat yönü var. Belkide bundan dolayı dediklerim yapılmıyor olabilir. kapsamlı bilgiye malesef sahip değilim.

Bunun yanında aracımda MUTLU akü takılı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Haziran 07, 2014, 17:30:36 »
Kesinlikle süper fiyat kaçırmayın derim

:saygi: Teşekkürler , kaçırmadım bende ve aldım. Şansıma kampanya yapmış buradaki yetkili satıcı D24 http://www.varta-automotive.com/en-gb/products/automotive/blue-dynamic/560-408-054 125 TL ye aldım vede takırdım. Eskisini başka bir elektrikçide ölçtürdüm zayıf dediler bende riske atmak istemedim. Daha önceki aracımdaki tecrübelere dayanarak eğerki bi AKÜ öldüm diyorsa zorlamanın bir anlamı olmuyor olmadık yerde bırakıveriyor.  :argh:

Bu arada MUTLU kullanıyordum eski aracımda ama memnun kalmamıştım. Asit fazlalığımı ne varmış her yere taşmıştı. Arabanın içinde her kaporta altını falan maffetti. Garantili diye götürdüm göstermeye adamlar şırınga ile asidini çektiler tamam deyip bitirdiler. Sinir olmuştum. Bu arada bildiğim kadarı ile MUTLU akü satıldı hollandalılara. Ama yanlışta biliyor olabilirim Nisan mı Martta mı ne satışı yapılmıştı.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Haziran 07, 2014, 19:49:08 »
eski torosumdan 7 yıllık mutlu çıktığını görünce oha demiştim bu araç yaz kış çalışırdı kışın 15-20 sn marşa basılırdı. tek tercihim mutlu olur artık
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #147 : Haziran 08, 2014, 00:03:50 »
Mutluyum, mutlusun mutlu olmuş.  :D Gerçekten 1 numara yerli akü. Dışarıdan aramaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #148 : Haziran 08, 2014, 01:41:13 »
Bu arada FLASH gelişme :) Aracın eski aküsü neden bitmiş buldum :) Geçen haftasonu köye gidip iç dış temizlik yapmıştım. Arkadaki iç aydınlatmaları temizlemiştik kızımla. Onlar açık kalmış, şimdi gezmeden gelirken gördük, arabanın içi ışıl ışıl olunca gittim baktım lambalar açıktı. Demek ki 5 gün boyunca açık kalınca aküyü bitirmiş :) Allahtan yeni aküyü de bitirmeden fark ettik.

Neyse 125 TL nin çıkası varmış çıktı, Hayırlısı bakalım :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Haziran 08, 2014, 12:46:48 »
Arkadaşlar bir dip not sürekli çalışan araçlarda yani hergün kullanılan araçlarda akü kolay kolay ölmez uzun süreler sorunsuz çalışır.Ancak araç haftada bir gibi kullanılıyorsa yada daha az kullanılıyorsa 2-3 günde gidip aracı çalıştırsanızda pek faydası olmaz.Ben her gün aracı kullandığım için benim aküler genelde 7-8 yıl gidiyor mubalasız ancak ikinci araca yılda bir akü alıyoruz maalesef.
keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Haziran 08, 2014, 12:57:31 »
Arkadaşlar bir dip not sürekli çalışan araçlarda yani hergün kullanılan araçlarda akü kolay kolay ölmez uzun süreler sorunsuz çalışır.Ancak araç haftada bir gibi kullanılıyorsa yada daha az kullanılıyorsa 2-3 günde gidip aracı çalıştırsanızda pek faydası olmaz.Ben her gün aracı kullandığım için benim aküler genelde 7-8 yıl gidiyor mubalasız ancak ikinci araca yılda bir akü alıyoruz maalesef.
keyifli sürüşler dilerim.
Ümit kardeşim söylediğin genel bir kanaat ama bence şehir efsanesi çünki benim 2002 bmw devamlı garajda durur hele yazlığa gidince çalışmadan dört ay öylece yatar ama üzerinde dokuz senelik mutlu var.. Bu sene yazlığa giderken o aküyü söküp rava takacağım onunla yola çıkacağım biraz performans yapsın diye.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #151 : Haziran 08, 2014, 13:25:42 »
Akü ömrünü 2 yıldan 7-9 yıla çıkartmak için kaç depo benzin gider  ::)

Bir Adet Akü= 150 TL diyelim

Bir Depo Benzin = 250 TL diyelim
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Haziran 10, 2014, 00:38:02 »
Oğuz bey lise yıllarında hem mutlu hem de çelik akü sattım. Mutlu ile çelik akü aynı fabrikada üretiliyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam aynı üretim bandından çıkıyor.içiniz rahat olsun. Beko arçelik gibi düşünün.

Çok iyi bunu duyduğuma çok sevindim. Çok teşekkür ederim Selçuk bey değerli bilgileriniz için.

Benim Tır'da yiğit akü var aracı 10 gündür çalıştırmadım yatıyordu cumartesi bir çalıştırayım dedim ama baktım tık yok araçta mecbur söktüm şarj için elektrikçiye verdim sabah alacam inş. iyi bir randıman alamazsam bende Mutlu veya Çelik almayı düşünüyorum Tır'a. Gerçi elektrik şartelini de kapamayı unutmuşum acaba elektrikle ilgili bir yeri açık mı kaldı bilemedim tereddütte kaldım :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #153 : Haziran 10, 2014, 00:41:58 »
...... Gerçi elektrik şartelini de kapamayı unutmuşum acaba elektrikle ilgili bir yeri açık mı kaldı bilemedim tereddütte kaldım :)

Aman hocam iyi kontrol edin. Benim araç eski aküsünde 3-4 hafta çalışmadığı halde her defasında tık diye çalışırdı bu sefer çalışmadı bırakın çalışmayı kapılarını bile açamadı. Bende direk AKÜyü değiştirdim, yeni akü takıldıktan sonra gecesine aracın içinde yanan arka kısım aydınlatmayı fark etmeseydim gerisin geri yeni akü aldığım yere gidecektim :)

Meğersem 5 gün boyunca iç aydınlatmalar açık kalmış.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Haziran 10, 2014, 14:57:09 »
Ümit kardeşim söylediğin genel bir kanaat ama bence şehir efsanesi çünki benim 2002 bmw devamlı garajda durur hele yazlığa gidince çalışmadan dört ay öylece yatar ama üzerinde dokuz senelik mutlu var.. Bu sene yazlığa giderken o aküyü söküp rava takacağım onunla yola çıkacağım biraz performans yapsın diye.
Katılıyorum, akü olayı oldukça teknik ve işin içine girdikçe ço fazla detayı olan bir olgu ve buradaki paylaşımlar sadece genel fikir düzeyinde.

Akü modelleri karşılaştırılırken markaları genellemek her zaman doğru olmaz. Her akünün, üretim teknolojisine, içinde barındırdığı kimyasallar, şekil ve metalurjik yapısına göre özellikleri farklıdır. Ayrıca kullanıldığı yerlerin özellikleri de önemlidir. Akülerin ömründe ortam sıcaklığı bile çok önemlidir. Akünün amacı doğrultusunda kullanımı(stasyoner, traksiyoner) da önemlidir. Şarj-deşarj dayanımı, separatörlerin kalitesi, levhaların yüzey yapısı vs., birbiri ile bağlantılı ve derinlemesine incelenmesi, karşılaştırılması gereken şeylerdir. Dış kap bile ayrı bir konudur.

Aküyü önce hangi kutuptan sökmeye başlayacağınıza, immobilizer, teyp vs. kodlarını önceden not etmeye, tüm elektrik aksamının öncesinde kapalı olmasına, kutup başlarının asla temas etmemesine bence özen göstermek gerekir. Ayrıca bakımsız tip, Vrla akü ise(kurşun-asit valf kontrollü) üzerindeki küçük deliğin temiz ve açık olmasına dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #155 : Haziran 10, 2014, 17:08:03 »
Bugün benim araçta çalışmamış eşim marşa basmış tık yok alarmı kapatıp kapılardan kitlemesini söyledim perşembe eve gittigimde kontrollerini yaptırıcam.bende ilginç olan bir iki deneme sonrası marş basıyordu bazende normal bir defada alıyordu.inşallah sadece aküdendirde ucuz yırtarız :sicak: :yika:

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #156 : Haziran 10, 2014, 17:12:04 »
Bugün benim araçta çalışmamış eşim marşa basmış tık yok alarmı kapatıp kapılardan kitlemesini söyledim perşembe eve gittigimde kontrollerini yaptırıcam.bende ilginç olan bir iki deneme sonrası marş basıyordu bazende normal bir defada alıyordu.inşallah sadece aküdendirde ucuz yırtarız :sicak: :yika:

Eğer 2 deneme sonrası marş basıyorsa aküden değil büyük ihtimal, akü bitik olsa 2 marşlık akımı sağlaması zor olur,  akü bağlantılarını ve kutup başları gevşemiş mi  kontrol edin, marş dişlisinde veya ateşleme de sorun olabilir ama tahmin sadece tabi inşallah değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Haziran 10, 2014, 17:21:43 »
Cavit abinin alarmda marş kesici vardı sanırım o takılı kalıyordur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #158 : Haziran 10, 2014, 17:23:46 »

Doğru diyorsun bu ihtimal yüksek. :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #159 : Haziran 10, 2014, 18:06:19 »

Akü ve yag ışıgı artık sönmüyor büyük ihtimal akü,kontağı çevirince marş basmayınca hiç hareket yokken ışıklar gidip geliyor