0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İnsanlardaki bilgi eksikliğini kar sayıyorlar.Benim sigortacımda bilgi sahibi değildi, nasıl iptal edicez bunu dedi, ben SBN ile iletişime geçeyim inşallah iptal ederler falan dedi..Bal gibide iptal ettiler, etmek zorundalar.Örnek veriyorum Allianz Sigortadan 1500 TL 'ye Temmuz 2016'da aracınızı sigortalattınız.Araştırma yaptınız ve X firmasından 1000 TL teklif aldınız sigorta için.X firmasının sigortasını yaptırıyorsunuz, araçta 2 sigorta olmuş oluyor ve tramerde gözüküyor bunlar emniyetin sisteminde.Tramerde gözüktükten sonra Allianz ile iletişime geçip Sigorta iptal işlemlerini başlatıyorsunuz, iptal edip para iadesi yapmak zorundalar.Belli bir miktar kesinti yapıyorlar bunu uçuk rakamlarla yapamazlar tam net bilmiyorum fakat 20 TL'de kesebilir 150 TL de kesebilir daha üstüne çıkamaz dedi sigorta prim uzmanı.SBN Sigorta benden 129 TL kesinti yaptı ve Kartıma para iadesini geçiyorlar.Bu şekilde oluyor hocam.
Kesinti oranı % 5 imiş.2. sigorta olduktan sonra dediğiniz doğru yüksek olanı iptal edebiliyorsunuz.Ancak 2. sigortayı girebilmek için süre şartı var mı biliyormusunuz, yani ilk sigortanın üzerinden 6 ay geçince 2. sigorta girilemez gibi.
Arkadaşlar malesef sigorta konusunda yazılanları okuduğumda şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Herkes bi yerlerden bazı fiyatlar alıyor gayet normal. Hangisi en ucuz ise o yönde karar veriliyor. Yanlış burada başlıyor. Sigortada İMM diye adlandırılan değerler var. Bu değerler herhangi bir kaza durumunda size yada zarar gören karşı tarafa ödenecek meblağları belirliyor. Bu değerlerin yüksek olması sigorta fiyatını artırır. Düşük olması ise ucuz sigorta anlamına gelir ama sizi sevindirmesin. Kıyaslama yaparken bu İMM değerlerini ve sigortanın güvenilirliğini kıyaslamalısınız. Kaskonuzu 1500 ede yaptırabilirsiniz 600 ede. Trafikte ise artı İMM satın alabilir bu değerleri yukseltebilirsiniz. Eğer kaskonuzu muafiyetli olarak yaptırırsanız fiyat düşük olacak fakat kaza anında yada muafiyetli kısımda bir ödeme durumunda alacağınız para miktarı canınızı sıkacaktır. Dikkat etmekte yarar gördüğüm bir hususu sizlerede anlatmaya çalıştım umarım faydası olur. Telafisi güç durumlarla karşılaşmayız. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İki sorum olacak konu hakkında;- İlk sigortanızı ne zaman yaptırmıştınız acaba üç ay geçmişse üzerinden yenilenmiyor deniyor.- Önce ikinciyi yaptırıp sonra ilk yüksek olan zorunlu trafik sigortasını kaç gün sonra iptal ettirdiniz ve kesinti oldu mu?
internette haberlerde rastlamıştım ve kendim uyguladım; bir çok firmadan yaklaşık 10 dakika içerisinde fiyat alınıyor. Faydalı olabilirhttps://teklif.sbm.org.tr/trm-teklif/public/trafikTeklifYenileme/sorgu.sbm
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=75820.0