Yarın sigortacıyı arayıp konu hakkında bilgi isteyeceğim. Umarım iade vardır, kendimi keriz gibi hissediyorum.
Murat bey ben 10 önce 1,500 tl ye yaptırdım kaskoyu. O zaman mecbur bankada yaptırmıştım, belkide başka yerde daha hesaplıydı.
İnsanlardaki bilgi eksikliğini kar sayıyorlar.Benim sigortacımda bilgi sahibi değildi, nasıl iptal edicez bunu dedi, ben SBN ile iletişime geçeyim inşallah iptal ederler falan dedi..Bal gibide iptal ettiler, etmek zorundalar.
Örnek veriyorum Allianz Sigortadan 1500 TL 'ye Temmuz 2016'da aracınızı sigortalattınız.
Araştırma yaptınız ve X firmasından 1000 TL teklif aldınız sigorta için.
X firmasının sigortasını yaptırıyorsunuz, araçta 2 sigorta olmuş oluyor ve tramerde gözüküyor bunlar emniyetin sisteminde.
Tramerde gözüktükten sonra Allianz ile iletişime geçip Sigorta iptal işlemlerini başlatıyorsunuz, iptal edip para iadesi yapmak zorundalar.
Belli bir miktar kesinti yapıyorlar bunu uçuk rakamlarla yapamazlar tam net bilmiyorum fakat 20 TL'de kesebilir 150 TL de kesebilir daha üstüne çıkamaz dedi sigorta prim uzmanı.
SBN Sigorta benden 129 TL kesinti yaptı ve Kartıma para iadesini geçiyorlar.
Bu şekilde oluyor hocam.
Kesinti oranı % 5 imiş.
2. sigorta olduktan sonra dediğiniz doğru yüksek olanı iptal edebiliyorsunuz.
Ancak 2. sigortayı girebilmek için süre şartı var mı biliyormusunuz, yani ilk sigortanın üzerinden 6 ay geçince 2. sigorta girilemez gibi.
kasko trafik sigorta başlığında birçok marka ve model var, açıkcası avensis piyasada pek az sayıda olan bir araç, hal böyle olunca sigorta fiyatları farklılık gösterebilir.
Yani konuyu biraz daha daraltmak yani T27 avensise özgü hale getirmek istedim.
Anladığım kadarıyla kaskosu biraz fazla tutacak gibi, gülü seven dikene katlanacak artık.
teşekkürler
Bursa da aralıkta zorunlu 380, kasko 578 yaptırdım ,hasarsızlık % 65
Kesinti oranı % 5 imiş.
2. sigorta olduktan sonra dediğiniz doğru yüksek olanı iptal edebiliyorsunuz.
Ancak 2. sigortayı girebilmek için süre şartı var mı biliyormusunuz, yani ilk sigortanın üzerinden 6 ay geçince 2. sigorta girilemez gibi.
Bu konuda net bilgi sahibi değilim fakat şunu biliyorum; yasa çıkmadan önce sigortayı iptal süremiz yaptırdıktan sonraki 7 gündü.
Süre sınırlamasını kaldırdılar yasa ile muhtemelen 3 ay 5 ay 10 ay fark etmiyordur.
Benim 40 gün olmuştu 1.sigortayı yaptıralı.
Arkadaşlar malesef sigorta konusunda yazılanları okuduğumda şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Herkes bi yerlerden bazı fiyatlar alıyor gayet normal. Hangisi en ucuz ise o yönde karar veriliyor. Yanlış burada başlıyor. Sigortada İMM diye adlandırılan değerler var. Bu değerler herhangi bir kaza durumunda size yada zarar gören karşı tarafa ödenecek meblağları belirliyor. Bu değerlerin yüksek olması sigorta fiyatını artırır. Düşük olması ise ucuz sigorta anlamına gelir ama sizi sevindirmesin. Kıyaslama yaparken bu İMM değerlerini ve sigortanın güvenilirliğini kıyaslamalısınız. Kaskonuzu 1500 ede yaptırabilirsiniz 600 ede. Trafikte ise artı İMM satın alabilir bu değerleri yukseltebilirsiniz. Eğer kaskonuzu muafiyetli olarak yaptırırsanız fiyat düşük olacak fakat kaza anında yada muafiyetli kısımda bir ödeme durumunda alacağınız para miktarı canınızı sıkacaktır. Dikkat etmekte yarar gördüğüm bir hususu sizlerede anlatmaya çalıştım umarım faydası olur. Telafisi güç durumlarla karşılaşmayız.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Balıkesir Toyota Altanda Trafik sigortası 370,00 TL, Kasko 870 TL (2011 Eleggant extra) ödedim. 09 Eylül 2016 tarihinde.
Arkadaşlar malesef sigorta konusunda yazılanları okuduğumda şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Herkes bi yerlerden bazı fiyatlar alıyor gayet normal. Hangisi en ucuz ise o yönde karar veriliyor. Yanlış burada başlıyor. Sigortada İMM diye adlandırılan değerler var. Bu değerler herhangi bir kaza durumunda size yada zarar gören karşı tarafa ödenecek meblağları belirliyor. Bu değerlerin yüksek olması sigorta fiyatını artırır. Düşük olması ise ucuz sigorta anlamına gelir ama sizi sevindirmesin. Kıyaslama yaparken bu İMM değerlerini ve sigortanın güvenilirliğini kıyaslamalısınız. Kaskonuzu 1500 ede yaptırabilirsiniz 600 ede. Trafikte ise artı İMM satın alabilir bu değerleri yukseltebilirsiniz. Eğer kaskonuzu muafiyetli olarak yaptırırsanız fiyat düşük olacak fakat kaza anında yada muafiyetli kısımda bir ödeme durumunda alacağınız para miktarı canınızı sıkacaktır. Dikkat etmekte yarar gördüğüm bir hususu sizlerede anlatmaya çalıştım umarım faydası olur. Telafisi güç durumlarla karşılaşmayız.
musa bey cok onemli bi konuya deginmissiniz fakat trafik sigortasini insanlar zorunlu oldugu icin yaptiriyor. kaskosu olan kisi icin imm degerleri dusuk olsada bi sey olmaz. ama kaskosu olmayan kisiler icin onemli kaza aninda suclu olan tarafin sigortasindan islem yapilacagi icin
Balıkesirde uygunmuş fiyatlar, şöyle istanbul veya ankaradan güncel bir fiyat gelsede farkı görsek
Sigortacının birisine sorabilirsin
915 tl olan trafik sigortamı(Sampo japondan) iptal ettirip 632 Tl'ye doğadan yaptırdım.
Mesaj Birleştirildi: 03 Ekm, 2016 19:59
önce düşük ücrete buldugunuz sigortayı yaptırıp daha sonra diğer sigortadan olanı iptal için başvuruyorusunuz.
İki sorum olacak konu hakkında;
- İlk sigortanızı ne zaman yaptırmıştınız acaba üç ay geçmişse üzerinden yenilenmiyor deniyor.
- Önce ikinciyi yaptırıp sonra ilk yüksek olan zorunlu trafik sigortasını kaç gün sonra iptal ettirdiniz ve kesinti oldu mu?
İki sorum olacak konu hakkında;
- İlk sigortanızı ne zaman yaptırmıştınız acaba üç ay geçmişse üzerinden yenilenmiyor deniyor.
- Önce ikinciyi yaptırıp sonra ilk yüksek olan zorunlu trafik sigortasını kaç gün sonra iptal ettirdiniz ve kesinti oldu mu?
Sigortayı yaptıralı 10 gün falan olmuştu. Konu hakkında çok net bilgim yok. Sigortacınıza danışmanızı tavsiye ederim. Ben sigortacıma söyledim herşeyi o halletti...
İlk sigortayı yaptığım firma ile 2.yi yaptırdığım firma(dükkan yani sigortacı) farklı yerler, iptal için eski sigortacınıza mükerrer sigorta yaptım diye bilgi veriyorsunuz ve iptal edip paranızı iade ediyorlar...
Düzenlemede 3 ay sınırı görünüyor. (Nedeni için mantıklı açıklama?)
Kesinti için de olabilir, bunu da değerlendirin.
Fiyat almak isteyen olursa ulaşabilir bana. 3 aylık süre içinde ucuz sigorta bulan ilkini iptal ettirebilir. Tabi bazen daha yüksek çıkabiliyor. Trafik sigortası içinde şunu söyleyebilirim kötü bir firmaya yaptırdığınız da firma karşı tarafın parasını ödemez yada geciktirir ise kişisel olarak sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle ismi bilindik güvenilir firmaları tercih edin mutlaka. En ucuz en güvenilir olarak bakılmalı olaya.