Gönderen Konu: Zorunlu trafik sigortası  (Okunma sayısı 130029 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: Zorunlu trafik sigortası
« Yanıtla #740 : Kasım 14, 2016, 15:27:05 »
Bugün zts yeniledim. Mapfre 413 tl. Kaza bela yok.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #740 : Kasım 14, 2016, 15:27:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '09
  • 72 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #741 : Kasım 14, 2016, 15:35:46 »
28 Giresun plaka 7.kademe indirim ile sompo japan sigorta 575 tl ye yaptırdım 1 hafta önce.
Kxl`s Garage

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #742 : Kasım 28, 2016, 12:16:52 »
Merhaba değerli Toyotaclubtr.com üyeleri;

Sigortacı olarak sizlere yardımcı olabilmek amaçlı trafik ve kasko sigortaları hakkında ki problemlerinizi ve sorularınızı, Sigorta şirketleri hakkında ki sorularınızı bu başlık altında veya özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz. Sizlere elimden geldiğince hızlı şekilde cevap vermeye çalışacağım.

Herkese kazasız günler dilerim..

Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #743 : Kasım 29, 2016, 19:51:08 »
çok faydalı diyaloglar geçeceğini düşünüyorum bu başlık altında. Şimdiden teşekkürler. :)
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TMMT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '06
  • 27 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #744 : Kasım 29, 2016, 20:03:11 »
Kaan bey actiginiz konu icin șimdiden tesekkurler.İlk soruyu ben sorayim.İki yildir kaskomu hdi den sigortayida neova sigortadan yaptiriyorum.Sizce bu şirketler nekadar guvenilir.Şuana kadar ikisinede isim dusmediginden ( Allah cc insaallah dusurmez ) bilmiyorum.

PLK-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1,6 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #745 : Aralık 01, 2016, 15:43:45 »
Özgür bey öncelikle size geç cevap verdiğim için özür diliyorum malum ay sonu yoğunluğu, aynı zaman da ilk soruyu sormuş olduğunuz için teşekkür ederim. Sorunuza şöyle cevap vereyim; HDI çok eski bir Sigorta şirketi olmasına rağmen çalışmayı tercih etmediğim bir sigorta şirketi. Neova sigortaya gelirsek, bizzat Neova sigortası acentesiyim fakat sadece konut ve trafik sigortası kestiğimi belirtmek isterim. Neova Sigorta Arap sermayesi olsada kendilerini Kasko da geliştirmeleri gerektiğine inanmaktayım. Her firmayla ilgili insanların şikayetleri veya olumlu düşünceleri olabilir bence bu şikayet ve olumlu düşüncelerde sigorta poliçenizi yaptırdığınız acentenin payının büyük olduğuna düşünüyorum. Önemli bir noktaya değinmek isterim ki; fiyat uygun diye her sigorta şirketinden poliçe yaptırmamak lazım güvenilir firmalardan poliçelerinizi yaptırmanızı öneririm.

Kazasız günlerinizin devamlılığını dilerim..

Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #746 : Aralık 01, 2016, 16:15:34 »
Merhaba konu için teşekkürler. Ben de taze bir soruyu sormak isterim. Dün akşam ehliyetsiz bir adamla kaza yaptık. Sonra polis gelmeden bu adamlar olay yerinden kaçtılar. Polis de rapor tuttu. Servise bütün belgeleri, foto ve kaza videosunu teslim ettim. Tampon ve far hasarlı. Tahmini hazar 4000. Bu durumda benim hasarsızlık ne olacak. Bir yıllık indirimim vardı

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #747 : Aralık 01, 2016, 16:55:28 »
Özgür bey öncelikle size geç cevap verdiğim için özür diliyorum malum ay sonu yoğunluğu, aynı zaman da ilk soruyu sormuş olduğunuz için teşekkür ederim. Sorunuza şöyle cevap vereyim; HDI çok eski bir Sigorta şirketi olmasına rağmen çalışmayı tercih etmediğim bir sigorta şirketi. Neova sigortaya gelirsek, bizzat Neova sigortası acentesiyim fakat sadece konut ve trafik sigortası kestiğimi belirtmek isterim. Neova Sigorta Arap sermayesi olsada kendilerini Kasko da geliştirmeleri gerektiğine inanmaktayım. Her firmayla ilgili insanların şikayetleri veya olumlu düşünceleri olabilir bence bu şikayet ve olumlu düşüncelerde sigorta poliçenizi yaptırdığınız acentenin payının büyük olduğuna düşünüyorum. Önemli bir noktaya değinmek isterim ki; fiyat uygun diye her sigorta şirketinden poliçe yaptırmamak lazım güvenilir firmalardan poliçelerinizi yaptırmanızı öneririm.

Saygılarımla.
Merhaba Kaan Bey.
HDI'a neden bu pencereden baktığınızı merak ettim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TMMT
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 105000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #748 : Aralık 01, 2016, 18:56:11 »

Saygılarımla.
Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.

PLK-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1,6 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #749 : Aralık 01, 2016, 21:27:10 »
hem kasko hem trafik sigortasının aynı anda olması mantıksız...öncelikle birinden birinin kaldırılması lazım...
Öncelikle iyi akşamlar, trafik ve kasko sigortasına aynı anda yapılması zorunlu değil. Trafik sigortası dediğimiz devletin trafiğe çıkacak araçlar için zorunlu kıldığı Zorunlu Mali Sorumluluk sigortasıdır. Fakat kasko kişinin kendi aracını güvence altında aldığı bireysel özel bir sigortadır. Herkes kasko yaptırmak zorunda değildir ama günümüzde araç fiyatınız ne olursa olsun Allah korusun aracınızın başına herhangi bir şey geldiğinde tekrar yerine koyamayacaksanız tabiki insanlara kasko sigortası yaptırmak mantıklı geliyor.

Siz değerli Toyotaclubtr.com üyelerine tavsiyem, tabiki Trafik Sigortalarınız da uygun fiyatı ararken yaptırdığınız firmaların güvenilir olmasına dikkat etmeniz. Allah korusun herhangi bir kaza durumunda ucuz diye yaptırdığınız şirket karşı tarafın hasarını ödemezse vermiş olduğunuz hasar sizden tahsil edilir.

Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #750 : Aralık 01, 2016, 21:31:05 »
Trafik ve Kasko Sigortalarınız Hakkında Sorunlarınız.

Merhaba değerli Toyotaclubtr.com üyeleri;

Sigortacı olarak sizlere yardımcı olabilmek amaçlı trafik ve kasko sigortaları hakkında ki problemlerinizi ve sorularınızı, Sigorta şirketleri hakkında ki sorularınızı bu başlık altında veya özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz. Sizlere elimden geldiğince hızlı şekilde cevap vermeye çalışacağım.

Bundan önce konu SOHBET bölümündeydi sanırım yerinden dolayı silinmiş. Bu bölümde sorun olmayacağını düşünerek tekrar açtım.

Herkese kazasız günler dilerim..

Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #751 : Aralık 04, 2016, 09:21:16 »

Siz değerli Toyotaclubtr.com üyelerine tavsiyem, tabiki Trafik Sigortalarınız da uygun fiyatı ararken yaptırdığınız firmaların güvenilir olmasına dikkat etmeniz. Allah korusun herhangi bir kaza durumunda ucuz diye yaptırdığınız şirket karşı tarafın hasarını ödemezse vermiş olduğunuz hasar sizden tahsil edilir.

Saygılarımla.

kaan bey zorunlu adi altinda vatandasa fahis fiyattan sigorta yaptiriyorlar ve siz bu islerin icindesiniz daha iyi bilirsiniz sigorta firmalarinin cogu yabanci sermayeli yani devlet kendi halkini elaleme zorunlu adi altinda fahis fiyattan opturuyorlar. herhangi bir kaza esnasinda neden karsilamama gibi bir durum soz konusu olsun ki?  sigorta firmalari ne gibi durumlarda hasari karsilamayabilir?
 vatandas hangisi hesabina uyarsa onu yaptirmayi tercih eder eger ki firma guvenilir degilse devlet lisans vermesin bu isi yaptirmasin?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #752 : Aralık 04, 2016, 10:43:36 »
kaan bey merhaba. ben aracimi kredili aldim kredi cektigim banka kaskoyu bizden yaptirirsaniz bi kac puan daha indiriminiz olur demisti. neova kasko yaptirdim serviste 1800 tl istedikleri kaskoyu 1400 tlye yaptirdim. seneye kaskomun policesi bitince baska bi firmadan yaptirmak istesem hasarsizlik indirimim devam edermi? bir arkadasim kasko firmasini degistirdiginde ekstradan indirim ve hediye klozlar veriyorlar demisti dogrumudur?
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #753 : Aralık 05, 2016, 12:15:16 »
kaan bey merhaba. ben aracimi kredili aldim kredi cektigim banka kaskoyu bizden yaptirirsaniz bi kac puan daha indiriminiz olur demisti. neova kasko yaptirdim serviste 1800 tl istedikleri kaskoyu 1400 tlye yaptirdim. seneye kaskomun policesi bitince baska bi firmadan yaptirmak istesem hasarsizlik indirimim devam edermi? bir arkadasim kasko firmasini degistirdiginde ekstradan indirim ve hediye klozlar veriyorlar demisti dogrumudur?
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Hasarsızlık indiriminiz kazanız olmadığı sürece tabiki de devam eder. İkinci sorunuza gelirsek ileride kasko firmanızı değiştirdiğinizde arkadaşınızın dediği gibi ekstra indirim veya hediye kloz maalesef ki söz konusu değil.

Kazasız günler dilerim..

Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 49000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #754 : Aralık 05, 2016, 12:22:56 »
merhaba zorunlu sigortayı ziraat bankasının piyasadaki şirketlere nazaran daha uygun olduğunu duydum doğruluk payı varmıdır

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #755 : Aralık 05, 2016, 12:42:30 »
merhaba zorunlu sigortayı ziraat bankasının piyasadaki şirketlere nazaran daha uygun olduğunu duydum doğruluk payı varmıdır

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Her firmanın ay dan aya, araçtan araca ve plakadan plakaya değişen fiyat politikaları vardır. Evet Ziraat Sigorta geçtiğimiz aylarda uygun fiyat verdiği oldu fakat şöyle bir yanlış anlaşılma var bu fiyatlar Traktör ve Motorsikletler içindi, ben bu algıyı sosyal medyanın insanları yanlış bilgilendirmesine bağlıyorum.

Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 49000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #756 : Aralık 05, 2016, 12:46:10 »
Ok tşkkür ederim öyle bi duyum almıştım sormak istedim sağolun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #757 : Aralık 05, 2016, 12:50:51 »
Merhaba konu için teşekkürler. Ben de taze bir soruyu sormak isterim. Dün akşam ehliyetsiz bir adamla kaza yaptık. Sonra polis gelmeden bu adamlar olay yerinden kaçtılar. Polis de rapor tuttu. Servise bütün belgeleri, foto ve kaza videosunu teslim ettim. Tampon ve far hasarlı. Tahmini hazar 4000. Bu durumda benim hasarsızlık ne olacak. Bir yıllık indirimim vardı

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle size geç cevap vermiş olduğum için özür dilerim malum konu başka yerdeydi ve buraya ek yapılmış sanırım bundan dolayı da sormuş olduğunuz soruyu ancak görüyorum.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sorunuza gelirsek; kaskonuz sizin ödemenizi yaptıktan sonra karşı tarafa rücu ettirmeye çalışacak. Fakat bazı kasko firmaları böyle durumlarla uğraşmak istemiyor, bu durumda acenteniz konunun takibini yaparak rucu edildiğinden emin olmalı ve hasarsızlığınızın devam ettiğinden emin olmalı.

Saygılarımla.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 12:59:18
kaan bey zorunlu adi altinda vatandasa fahis fiyattan sigorta yaptiriyorlar ve siz bu islerin icindesiniz daha iyi bilirsiniz sigorta firmalarinin cogu yabanci sermayeli yani devlet kendi halkini elaleme zorunlu adi altinda fahis fiyattan opturuyorlar. herhangi bir kaza esnasinda neden karsilamama gibi bir durum soz konusu olsun ki?  sigorta firmalari ne gibi durumlarda hasari karsilamayabilir?
 vatandas hangisi hesabina uyarsa onu yaptirmayi tercih eder eger ki firma guvenilir degilse devlet lisans vermesin bu isi yaptirmasin?
Eyüp bey çok haklısınız dediğiniz gibi Sigorta sektörünün çoğu yabancı sermayeli. Ancak devlet garantisinin gelmesi minimum 4 ay sürüyor Ege sigortada gördük bunu ve kazanç uğruna küçük firmalardan poliçe yapan acentelerde müşterilerinin hakkını savunmuyor. Firmalar aracın kendi anlaşmalı servisine çekilmesini istiyor aksi takdirde ödemeyi güçleştiriyor. Eğer kaza yaptığınız karşı sürücünün benim gibi acentesi varsa rücu davası açıp rücu ettirebiliyor bunun sonucunda ücret sizden tahsil ediliyor. Sizde alabiliyorsanız kendi sigorta şirketinizden veya devletten ne zaman alabiliyorsanız alıyorsunuz. Ne yazık ki bu sistem hiç bir sektörde denetlenmediği gibi bu sektörde de denetlenmiyor.

Saygılarımla.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 13:08:03
Merhaba Kaan Bey.
HDI'a neden bu pencereden baktığınızı merak ettim.
HDI Sigorta eski bir şirket olmasına rağmen sigorta sektöründe ki sıralaması gerilerde olduğundan ve ödemelerinde çeşitli sorunlar çıkarttıklarından çalışmayı tercih etmediğim firmalardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #758 : Aralık 05, 2016, 12:51:45 »
Ok tşkkür ederim öyle bi duyum almıştım sormak istedim sağolun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ziraat piyasaya girerken cazip indirimler yaptı, 1-2 ay şimdi fiyatları 200-300yukarda , bu aralar Neova en uygunu ve 6 taksit yapıyor araştırmadan siğorta yaptırmayın
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #759 : Aralık 06, 2016, 09:36:42 »
anladim kaan bey yani herhangi bir aksi durumda olan yine vatandasa oluyor