Gönderen Konu: Zorunlu trafik sigortası  (Okunma sayısı 130050 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
Ynt: Zorunlu trafik sigortası
« Yanıtla #460 : Haziran 01, 2016, 21:40:46 »
2003 corolla kazasız istanbul plaka, benimde kazam olmadı hiç, az önce fiyat istedim, 650tl en ucuzu (kaskom 700tl Anadolu sigorta)

haram zıkkım olsun, keyfim kaçtı akşam akşam

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2016, 21:54:42
...acentemi aradım, 642tl %3 indirim le 622,74 ödeyeceğimi söyledim ve durumu sordum "abi sen 622,74 ile hiç ödemediğini farzet 4bin liralık şahin 1,500tl trafik sigortası ödüyor" dedi valla biraz sakinleştim aynı konudan muzdarip arkadaşlar için rahatlatıcı olabilir.
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #460 : Haziran 01, 2016, 21:40:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #461 : Haziran 02, 2016, 08:50:16 »
1992 opel vectra 2700 ödedi.
2003 corolla kazasız istanbul plaka, benimde kazam olmadı hiç, az önce fiyat istedim, 650tl en ucuzu (kaskom 700tl Anadolu sigorta)

haram zıkkım olsun, keyfim kaçtı akşam akşam

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2016, 21:54:42
...acentemi aradım, 642tl %3 indirim le 622,74 ödeyeceğimi söyledim ve durumu sordum "abi sen 622,74 ile hiç ödemediğini farzet 4bin liralık şahin 1,500tl trafik sigortası ödüyor" dedi valla biraz sakinleştim aynı konudan muzdarip arkadaşlar için rahatlatıcı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 15 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #462 : Haziran 02, 2016, 15:05:51 »
Bende bugün yeniledim 1000 tl ile 600 tl arasında teklifler aldım 635 tl ye yaptırdım geçen sene 350 tl idi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #463 : Haziran 03, 2016, 09:35:54 »
1998 polo sedan ilk araç
Sigorta Bedeli:1300
Geçen hafta yapıldı işlem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #464 : Haziran 03, 2016, 15:10:23 »
@Eyüp  ORMAN (32583) sigortam.net adresine bilgilerinizi girerek anında teklif alma şansınız oluyor...çok uçuk fiyatlar olabiliyor ancak düşük fiyatlı rakamları baz alabilirsiniz, yaklaşık o kadar çıkıyor.. çok defa denedim..

abı fıyat teklıfı cıkartamadı hıc bı fırma 3 kere denedım.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #465 : Haziran 04, 2016, 22:04:22 »
ZTS ile kaskonun ayni ya da farkli sirketten ya da acentadan yapilmasinin avantaj ve dezavantajlari var midir sizce, ucret, islem kolayligi vs?

Mesela A sigortadan kasko, B sigortadan ZTS. Veya Ab acentasindan kasko, Cd acentasindan ZTS.

Aslinda duzenlemeler ile ilgili bir calisma yapip, tuketici talebi olarak gerekli yerlere yollamak lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #466 : Haziran 04, 2016, 23:04:11 »
abı fıyat teklıfı cıkartamadı hıc bı fırma 3 kere denedım.
Eyüp bey aracı aldıysanız hayırlı olsun. Aracı Üstüne almadıysanız fiyat çıkaramazlar.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2016, 23:11:39
ZTS ile kaskonun ayni ya da farkli sirketten ya da acentadan yapilmasinin avantaj ve dezavantajlari var midir sizce, ucret, islem kolayligi vs?

Mesela A sigortadan kasko, B sigortadan ZTS. Veya Ab acentasindan kasko, Cd acentasindan ZTS.

Aslinda duzenlemeler ile ilgili bir calisma yapip, tuketici talebi olarak gerekli yerlere yollamak lazim.
Hakan abi düzenleme yaptık deyip 6 ay daha göz yuman gerekli yerler talep mi dinler. Temmuza kadar müsade vermişler indirim ricası verilmiş. Temmuzda da düşmese yaptırımlar devreye girecekmiş. Tavan fiyat uygulaması gelecek. Yasayla beraber niye tavan fiyatı getirmezler, bir yasayı anlayana kadar kokusu 6 ayda çıkıyor. Bizi  düşünen yok.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #467 : Haziran 05, 2016, 09:24:48 »
Buna katiliyorum Baris. Ama biz vatandas olarak uzerimize duseni yapalim, birak buna adaletle ilgileeyenler dusunsun. Once biz hakkimizi arayacaz ki, sonra gerisini bekleyecez. Bu arada yazdiklarina aynen katiliyorum, zaten gelismeler de bunun dogrulugunun kaniti.

Elektrikte nasil baskalarinin hak yemesini masum, dogrular oduyorsa, bu iste de boyle. Yani ticarette isini brceremeyenin batma sansi yok, nasilsa en... masum bizler variz. Demek bu oranda masumlar %20 lere dusse, odenecek faturalar kim bilir daha nerelere gelecek %20 icin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #468 : Haziran 05, 2016, 17:34:07 »
Eyüp bey aracı aldıysanız hayırlı olsun. Aracı Üstüne almadıysanız fiyat çıkaramazlar.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2016, 23:11:39

Iyi dileklerin icin tesekkur ederim ama Araci daha almadım.  sadece begendigim aracin modelini girdim tc no falan ama bi sey cikmadi.
Ne kadar cikacak diye merak ettim. Demek ki arac satin almadan belli olmuyor. Eger oyle 2 bin yada 1500 gibi cikarsa en kotu 1300 de kasko tutar geldi mi sana 3 bine. Araba kiralayayim daha iyi.

Şunuda belirteyim zts'yi 5 bin tlde yapsalar bizim millet Hakkatten koyun oldugu icin ses cikarmaz pasa pasa yaptirir ben dahil. Memleket ciftlik olmus vatandasin hakkini savunan kurum yok arkadas. Sigorta firmalarina bak ali kiran bas kesen olmus nede olsa zorun zts el mecbur yaptircan. Devlet vatandasi bu yamyamlarin kucaguna zorla itiyor yaziklar olsun ne diyim
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #469 : Haziran 05, 2016, 19:34:28 »
İnternette sigortadan satilan araclari bimere şikayet ettim  cevap veren olmadi. Bir sorun olduğunda diger tarafin gözüyle de olaylara bakmak gerekir. Siz sigorta sirketisiniz. Havuzunuzu 700 TL araç Basi para ile dolduruyorsunuz, ama havuz bizim gibi ufak hasar yüzünden araci perte ayiranlar yüzünden havuz hemen bosaliyor, ve birde araç firma bayileri masrafları yuksek gösteriyor, 1.000 TL ilk hasar serviste 3.000 TL cikiyor, bir ayna 1.500 TL bir far 1.000 TL hatta süslü bir far ise 3.000 tl, hadi gelde cik isin icinden.  Gecen bir araç beğendim sahibinden de araç çamurluk agzi marspiyer kismi ezilmis, marspiyel sağlam. Hava yastigi acmamis araçta hic hasar yok. Agir hasar kayitli. Adam sigortadan parasini alip araci tekrar almis ve satiyor, ve hasarsizla ayni parayi istiyor. ......
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #470 : Haziran 05, 2016, 19:41:39 »
İnternette sigortadan satilan araclari bimere şikayet ettim  cevap veren olmadi. Bir sorun olduğunda diger tarafin gözüyle de olaylara bakmak gerekir. Siz sigorta sirketisiniz. Havuzunuzu 700 TL araç Basi para ile dolduruyorsunuz, ama havuz bizim gibi ufak hasar yüzünden araci perte ayiranlar yüzünden havuz hemen bosaliyor, ve birde araç firma bayileri masrafları yuksek gösteriyor, 1.000 TL ilk hasar serviste 3.000 TL cikiyor, bir ayna 1.500 TL bir far 1.000 TL hatta süslü bir far ise 3.000 tl, hadi gelde cik isin icinden.  Gecen bir araç beğendim sahibinden de araç çamurluk agzi marspiyer kismi ezilmis, marspiyel sağlam. Hava yastigi acmamis araçta hic hasar yok. Agir hasar kayitli. Adam sigortadan parasini alip araci tekrar almis ve satiyor, ve hasarsizla ayni parayi istiyor. ......
Arif hocam merak ettim neden şikayet ettiniz.
Ben de 2010 1.4Tsı golf baktım geçen açıklamada sizin belirttiğiniz hasar yazıyor 17.000 kaydı var. Sigortaya mesaj attım nerdeyse araban altı komple değişmiş kapı çamurluk değişmiş gözüküyor. Ama elspertiz sadece onarma var demiş. Arabaya gittim baktım gerçekten kapı orjinal ama içerden bakıldığında onarılmış. Şimdi kapının orjinal olduğunamı sevineyim yoksa arabayı özensiz yapmışlar sigortayı dolandırmışlar. Yarım yamalak yapılmış diye üzüleyimmi bilemedim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #471 : Haziran 05, 2016, 21:53:29 »
Arif, anlattigin gibi olaylar da var maalesef, tespitine katiliyorum, Mehmet'in de belirttigi gibi karisik.
Diger yandan ben de izninle bir teshis ortaya koymaya calisayim. Bu iste sigorta firmalari yansimayi kullaniyor ve sistemdeki gerkesin primine anlattiginin benzeri ya da gercekten ihtiyactan dolayi sorumlulugunu yerine getiriyor. Ama bizler gibi dusunen ve davranan masum sigortalilarin priminin yukselmesine engel olmuyor. Cunku sigorta firmalari yansitma ile isin icinden cikmis. Bizim magduriyetimiz icin caba gostermez ki isi cozuldu ise. Zaten Ocak ayindan beri toplanan prim miktari odemelerin cok ustundeymis (rakamlar paylasilabilir). Yani herkesin priminin arttirilmasi, sorunun kaynaginin cozumunun onundeki en buyuk engel. Geriye sadece masum mukelleflerin bir araya gelip guc olusturmasi kaliyor, bu ise cok kolay degil. Sigorta sirketlerinin ustunde bunun sorumlulugu kalsa idi emin ol cok daha kolay cozulurdu bu is el birligi ile.

Bu arada zts ve kasko sirket, acenta icin soru sormustum, bilgisi olan varsa, paylasirsa faydali olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #472 : Haziran 06, 2016, 00:20:59 »
zts ile kasko konusunda bir bilgim yok malesef öğrenirsem aktarırım.
şikayet ettim çünki, 3-5 site var sigorta dolandırıcılığı yapıyorlar. hasarı az yada hasarsız araçları perte ayırıp tekrar satıyorlar, yani bu gibiler yüzünden bizim primlerimiz yuksek çıkıyor.
 daha geniş bir anlatımla olay şöyle.
 kaza yaptınız (Allah göstermesin ) hata sizde kaskonuz var. kasko sizin aracı karşılıyor, karşı tarafın hasarını ise sizin sigortanız karşılıyor. karşı tatarftaki hasarın boyutu sigorta şirketindeki havuzu etkiliyor. şahin yada torosa binen vatandaş diyor ki 3.000 tl lik araca 2.000 tl sigortamı olur? ama sen 300.000 tl lik araca vurup pert edeceksin! kim karşılayacak? birde vatandaşta şu bilinç var benim arabam 3 kuruşluk karşıdaki düşünsün, o yol versin bana banane!!!
  kaza yaptınız ( Allah göstermesin ) yada yapmadınız, araçta bi şey yok! siz sizin arabanın aynısından aynı renginden kazalı pert olmuş bir arabaya kendi plakanızı takıp resimlerini çekip ekspertiz ettiriyorsunuz - 3-5 kuruşta bahşiş veriyorsunuz. karşı tarafın sigortasından parayı alıyorsunuz ve sigorta şirketide sizin pert aracınızı alıyor, sizde şirkete bu arabayı ben alıyım bana satın hurdasını diyorsunuz oda 100 liralık arabayı size 30 liraya veriyor.  siz kendi arabanıza binmeye devam ediyorsunuz ve arabanız hiç bi şeyi yokken evraktan pert kayıtlı oluyor ve binmeye devam ediyorsunuz. sizin olayı bilen bi tanıdıkta arabayı tanıdığı için değerine yakın sizden arabayı alıyor. vs vs vs olanda senin benim gibi sade vatandaşa oluyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #473 : Haziran 06, 2016, 05:20:23 »
Evet Arif bey bende  sahibinden.com'da cok goruyorum. Ornegin herhangi bir Arabaya hasarli olarak ilan vermis fiyat olarak 70 bin veya 65 bin yazilmis. Aciklamaya da  piyasasi 90 bin maksimum 2 bin tl masrafi var arac calisir yurur durumdadır cart curt. resimlere bakiyorsun hakkatten arabanin sagi solu duzgun ya camurluk duzlip boya istiyor yada kapi. Bide onarim ve nakliye konusunda yardimci olunur yaziyorlar iyice sinir oluyorum. Kendi kendime diyorum ki ulan 2 bin tl masrafi varsa al sen kendin yaptir oyle bin megersem isin rengi baska adamlar sirket olmus kan emici yamyamlar.
Diger bi soygunu da servisler yapiyor en basitinden bi tamponun boyanip degismesine 2500 veya 3 bin tl. Fatura ediyorlar heleki araba kasko veya sigortadan onarim olacaksa gerekli gereksiz ne varsa fatura ediliyor.
Sonra da sigorta primleri neden aşırı yükseliyor diye kendi kendimize soruyoruz iste bu yamyamlar yuzunden.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #474 : Haziran 06, 2016, 08:07:26 »
Iste sorun da bunda. Bahsedilen tarzda cig sutmuslerin yaptiklarinin yuzunden masumun primi artarsa bu is cozulmez, amac kotu kaynagi kurutmak mi, bazilarinin her sartta kar elde etmesi mi? Kotu kaynak kurursa, hem kar edilir, hem de masumun cani yanmwz, haksizlik da yansitilip, baska haksizliklar ortaya cikmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #475 : Haziran 06, 2016, 09:24:41 »
 Servis hasar onarır fatura kabarık...
 Klima bağlantılarını delerler, bir parça boru söküp yerine takılır, gaz basılır hooop fatura bedeli 500 küsür...
 Lokal boya olacak parçaya bir tekme, bir çekiç, hooop kapı değişti...
 Ön panjur ve tampon çatlak, sok tornavidayı radyatöre, vur çekici farlara hoop 450 TL fatura oldu 3000 küsür...

Daha neler gördük de neyse.
 Ondan sonra adam yazmış internete: Önden hafif tıklama çıtır hasar sonucu farlar, panjur ve tampon değişti, radyatörde aykaları kırıldı içime sinmedi yeniledim, ama HAVA YASTIĞI AÇMADI.

"İstisnalar hariç" siz hiç eksper arabası gördünüz mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #476 : Haziran 06, 2016, 09:55:35 »
Servis hasar onarır fatura kabarık...
 Klima bağlantılarını delerler, bir parça boru söküp yerine takılır, gaz basılır hooop fatura bedeli 500 küsür...
 Lokal boya olacak parçaya bir tekme, bir çekiç, hooop kapı değişti...
 Ön panjur ve tampon çatlak, sok tornavidayı radyatöre, vur çekici farlara hoop 450 TL fatura oldu 3000 küsür...

Daha neler gördük de neyse.
 Ondan sonra adam yazmış internete: Önden hafif tıklama çıtır hasar sonucu farlar, panjur ve tampon değişti, radyatörde aykaları kırıldı içime sinmedi yeniledim, ama HAVA YASTIĞI AÇMADI.

"İstisnalar hariç" siz hiç eksper arabası gördünüz mü?
Ben ışıkta dururken arkadan kamyon çarptı bagaj kapağı ezildi tampon çatladı ,21 gün sonra hazır dediler almaya gittim çizik dahi olmayan sağlam stoplar değişmiş  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #477 : Haziran 06, 2016, 12:00:26 »
Bence sigortanin pert ettigi araca devlet bi daha plaka vermemeli trafikten omur boyu men etmeli. Boylece bu haksizlug bi son verilmiş olur. Boylece Perte cikan araba ancak parca parca satilir hem.2. El orjinal cikma fiyatlari duser hemde haksiz kazanclarin onune gecilmis olur.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #478 : Haziran 06, 2016, 12:27:49 »
Amca oğlunun aracının sigortası ben yaptırıyorum 2 yıldır geçen yol 220 tl ye yaptırdım sigortasını bu sene  745 tl ye yaptırdım . Ara da hiçbir kaza bela devir bir işlem yok .1998 opel astra araç . Ben geçen yıl 500 liraya yaptırdım tırsmaya başladım şimdiden 1000 lirayı bulacak sanırım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #479 : Haziran 06, 2016, 14:14:29 »
Amca oğlunun aracının sigortası ben yaptırıyorum 2 yıldır geçen yol 220 tl ye yaptırdım sigortasını bu sene  745 tl ye yaptırdım . Ara da hiçbir kaza bela devir bir işlem yok .1998 opel astra araç . Ben geçen yıl 500 liraya yaptırdım tırsmaya başladım şimdiden 1000 lirayı bulacak sanırım

Yücel bey moral bozmak gibi olmasın ama 1000 lirayı gözden çıkarın :) Çoğu araç sahiplerinin sigortaları geçen yıla göre 2 katından fazla çıkıyor. Sizinki 2 kat çıkarsa şanslı kişilerdensinizdir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5