Gönderen Konu: Zorunlu trafik sigortası  (Okunma sayısı 130042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Zorunlu trafik sigortası
« Yanıtla #280 : Mart 31, 2016, 09:37:00 »
Zorunlu ve kaskonun birleştirilip tek tip kapsamlı ve ekonomik bir sigorta yapısına geçilmesi lazım diyorum, biliyorum çok şey istiyorum. :)

Kesinlikle bu fikrinize katılıyorum. Ancak konu yasal mevzuata dayandığında kasko isteğe bağlı olduğu ve bireylerin şahsını bağladığı için gerçekleştirilemediğini düşünüyorum. Ancak şirketler bu tip paket sigortaları uygun fiyatlardan sunmaları gerekir.

Ancak en azından fahiş fiyatların önüne mutlaka ve mutlaka geçilmesi gerekir. Bu kadar gayri ahlaki sigorta fiyatları artık suç teşkil etme sınırına geldi. Şirketlerin bu kadar fiyat artışına gitmelerini hak değil fırsatçılık olarak görüyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Mart 31, 2016, 09:37:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Mart 31, 2016, 09:38:13 »
Kesinlikle bu fikrinize katılıyorum. Ancak konu yasal mevzuata dayandığında kasko isteğe bağlı olduğu ve bireylerin şahsını bağladığı için gerçekleştirilemediğini düşünüyorum. Ancak şirketler bu tip paket sigortaları uygun fiyatlardan sunmaları gerekir.

Ancak en azından fahiş fiyatların önüne mutlaka ve mutlaka geçilmesi gerekir. Bu kadar gayri ahlaki sigorta fiyatları artık suç teşkil etme sınırına geldi. Şirketlerin bu kadar fiyat artışına gitmelerini hak değil fırsatçılık olarak görüyorum.

Benin dediğimin olması için evet, yasal düzenleme yapılması lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Mart 31, 2016, 09:42:12 »
Sigortam Haziranda bitecek inşallah o zamana kadar bir düzenleme yapılır.   :P   :P   :P
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Mart 31, 2016, 10:03:30 »
Sigortam Haziranda bitecek inşallah o zamana kadar bir düzenleme yapılır.   :P   :P   :P
Benimkide 24 haziranda bitiyor azda olsa düzenleme umuduyla bekliyorum. :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #284 : Mart 31, 2016, 10:53:30 »
Benimkide 24 haziranda bitiyor azda olsa düzenleme umuduyla bekliyorum. :hoş:
  Ben de aynı tarihte yolunacağım korkusuyla yaşıyorum. :D

Bizim ülkemizde demek çok doğru mudur bilmem ama; bizim İNSAN ve KAFA yapımızda gelişmek, ilerlemek kullandığın pahalı ve lüks malzemelerle kıyaslanıyor. Telefon, araba, ev, yaşadığın muhit, gittiğin market.... v.s. Eğitim velhasıl, köklü bir eğitim de ihtiyaç değil. Yani sadece üniversite okumakla değil, özellikle ailenin çocuğa biraz daha önem vermesi ve öğretmenlerimizin (tanıdığım, tanımadığım istisnalar hariç, alınganlık olmasın) maaş için değil de nesile bir şeyler vermek için çalışması lazım. Son yıllarda sırf siyasi amaç veya maaşı iyi olduğu için öğretmen olan o kadar arkadaşlarımız var ki... Konu derin. Yuakrıda birçok yazıda belirtilen akıl çalışması ve gelişmişlik bence buradan tetiklenecek. Biz sokağa tükürmeye, sigara izmariti atmaya, araba camından çöp atmaya devam eden insanlar olunca hele bir de yapma ayıp falan diye uyarılara küfürle cevap verdikçe herşey müstehak bizlere.

Konuda yazıları okudukça yarama tuz basma misali oldu, sustum. Ülkemi seviyor, iki ayaklı çakalları hiç sevmiyorum. Allah sonlarını getirsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #285 : Mart 31, 2016, 17:14:28 »
Katiliyorum Mahmut. 2. katta problem var, insanlar ust katlari duzeltmeye calisiyor. Isin kotu tarafi genel bir yozlasma var, hic bir kontrol mekanizmasi, ar kalmamis.
Anne cocuguna kastedebiliyor gayri ahlaki nedenler ile,
Gencecik kiz toplu tasima ile kaciriliyor,
Masum insanlarin canina kastediliyor,
Kene giren kadini hekim veterinere yolluyor,
Her gun daha sinirsiz acilar yasaniyor ve insanlik disi seyler gerceklesiyor. Korkarim ki bunlar artarak devam edecek, cunku cogunluk pasta yeme derdinde. Insanoglu ise bunlar icin uyarilmis ama self determinasyonda bu sekilde secilmis gibi!.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 67000
  • Model Yılı: '10
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #286 : Mart 31, 2016, 17:22:01 »
Geçen sene bugün 360TL olan sigorta fiyatım ki geçen sene ilk aracımın almıştım,bugün 683TL ye yaptırıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #287 : Mart 31, 2016, 20:41:26 »
Geçen yıl 180 tl idi sigortam, bu yıl alabildiğim en düşük fiyat 520 tl...7 Nisan deadline... |-\
Land Cruiser Prado 4.0 V6 VVTI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #288 : Mart 31, 2016, 23:30:59 »
Merhaba:bende sizin gibi yılbaşından beri bir ümitle bekledim ama olmadı 9 Nisan son gün.İnşallah size yetişirde fazladan ödeme yapmazsınız.İyi günler
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #289 : Nisan 01, 2016, 18:28:52 »
Zorunlu trafik sigortasında değişiklik torba tasarıda kabul edilmiş, yakında çıkar bakalım ne olacak?

http://www.milliyet.com.tr/zorunlu-trafik-sigortasinda-flas/ekonomi/detay/2219741/default.htm

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #290 : Nisan 01, 2016, 18:37:53 »
Haram zikkim olsun ya 2007 corollayi 1200 tl ye yaptirdik sirf ilk araba diye. Soygun bu ya.
DeSaNTe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Nisan 01, 2016, 20:03:46 »
Merhaba,meclisten biraz önce geçen torba tasarı içerisinde zorunlu trafik sigortası prim artışının vatandaş lehine düzenlenmesi maddesi kabul edilmiş artık süreci izleyeceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #292 : Nisan 02, 2016, 09:18:18 »
Arkadaşlar evet torba yasa gecti içerisindeki kanunlar yasalaştı.  Fakat vatandaşa yine bi faydası yok. Yazık günah yaa yeminler sahipsiz bi memleket kim kimi tutarsa öpüyor.
Şuna bir kez daha emin oldum türk  Milleti olarak biz kendimizi kaybetmişiz bize atılan bunca kazığa rağmen memlekette yaşanan bunca olaylara rağmen hala daha kimseden ses yok.

Hazine sigorta şirketlerinin maliyetlerini artıran kişilerin kusuru oranında tazminat ödenmesi ve yine kazada ölenlerin yakınlarına veya sakat kalanlara ödenen bedeni hasar hesaplanırken tek bir hesaplama tablosu kullanımını yasalaştırdı. Son 1 yılda yüzde 142 artarak aracı olan vatandaşlar için kâbus haline gelen trafik sigortasında sigorta şirketlerinin indirim için şart koştuğu 2 madde böylece halloldu.
Ancak geri kalan 2 maddeyi Hazine hukuken imkânsız gördüğü için torba yasaya koymadı. Bu düzenlemenin fiyatları aşağı çekemeyeceğini gören Hazine şimdi ise tek bir sigorta fiyatı belirleyip şirketleri bu fiyattan sigorta yapmaya zorlayacak yeni düzenleme yapıyor.

Yani benim anladığım sigorta  firmaları şart koşuyor devlet yasalaştiriyor. Sonra bekle ki bu yamyamlar indirim yapsın daha çok bekleriz..

http://m.milliyet.com.tr/trafik-sigortasinda-tek-fiyat/ekonomi/detay/2216962/default.htm
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Nisan 02, 2016, 09:30:04 »
Diyelim primler düştü bundan önce yaptıranlar ne olacak.? Cevap verelim bu ülkede yasal yollarla işini yapan borcunu zamanında ödeyen her vatandaş enayinin önde gidenidir. (bu devletin bakış acisi)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #294 : Nisan 02, 2016, 12:50:18 »
Dün bi arkadaşıma 2013 model Dacia Marka bi araç aldık.Yaşı 23 ve ilk arabası.Bilin bakalım trafik sigortası minumum kaç lira çıktı.

Ben söyleyim size en ucuz 1650 lira çıktı ve şuanda kara kara düşünüyor sigorta yaptırmayı.

Ben ise geçen yıl 350 liraya yaptırdığım sigortamı bu yıl 700 liraya yaptırdım.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #295 : Nisan 02, 2016, 14:32:22 »
ben trafişk sigortasını yaptırmadım bekliyorum ki yasadan sonra düzenleme ne olacak diye, olmazsa 1-2 ay sonra müsait bi ara faiş fiyattan yaptıracam, yazıklar olsun eskiden milleti sömürüyolardı devlette buna çanak tuttu
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Nisan 03, 2016, 00:37:24 »
Bir arkadaş 83 model bir aracı 2500 ₺ ye almış. Zorunlu sigortası da 2500 ₺ çıkınca hemen satışa çıkarmış aracı. Böyle sisteme ne denir, nasıl yorum yapılır?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Nisan 03, 2016, 00:47:04 »
83 model, 78-80-90 veya nispeten ucuz araca binen. nasıl olsa 3 kuruşluk araç çarpsam ne olacak deyip gezen magandaları da gözardı etmeyelim.
bu işte tek hesaplama parametresi her zaman yanlış olacaktır.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 13800
  • Model Yılı: '15
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Nisan 03, 2016, 00:52:59 »
Bu başlığı her gördümde bi umutla giriyorum,3 ay sonra ben ne kadar ödeyecem acaba diyerek çıkıyorum :(
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Nisan 03, 2016, 07:44:21 »
Diyelim primler düştü bundan önce yaptıranlar ne olacak.? Cevap verelim bu ülkede yasal yollarla işini yapan borcunu zamanında ödeyen her vatandaş enayinin önde gidenidir. (bu devletin bakış acisi)
Daha önce yaptıranlara bol şans geçmişe dönük bi kanun cikartmayacaklar. Zaten şuan beklemelerindeki tek amaç sözde sigorta şirketlerinin beyan ettiği zararı karşılamak. Arkadaşlar bu sigorta şirketleri devlet desteği devlet garantisi altında verilmiş tahutler var.
Bence   Yaz sonuna doğru yeni kanun çıkacak ve en düşük sigorta bedeli 600 tl den az olmayacak. İlk defa araç sahibi olan en yüksek primden sigorta yaptıracak yada  daha önce kaza yapmış sürücü yüksek prim olarak  benim tahminim 1000 tl yi bulur sigortası.
Keşke sigorta da zorunlu ibaresini kaldırıp kasko ve sigorta poliçelerini birleştirilerek yapsalar.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu