Gönderen Konu: Zorunlu trafik sigortası  (Okunma sayısı 130042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Zorunlu trafik sigortası
« Yanıtla #260 : Mart 30, 2016, 14:13:33 »
Benim sigorta da 14 NİSAN'da doluyor. Bugün arayıp teklif istedim, gün içerisinde dönüş yapacaklar.

Bu poliçe döneminde 2.750,00 TL civarında bir hasarım oldu, hasarsızlık indirimim de yoktu. Geçen yıl 175,00 TL'ye yaptırdım, bakalım bu yıl ne kadar çıkacak ?
Hatırladığım kadarıyla Trafik sigortalarında taksit sayısı 3 idi, hala geçerli mi, bilginiz var mı ?
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Mart 30, 2016, 14:13:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Mart 30, 2016, 14:43:44 »
980,00 TL çıktı.
Allah belasını versin böyle sistemin de, düzensizliğin de, ülkenin de. 2.750,00 TL'lik hasar için Bandırma gibi yerde 805,00 TL zam yapmak da nedir ? Yüzde kaç zam bu ?
Yaptırmıyorum anasını satayım. Yatsın araba, ben aylık 80,00 TL ceza ödemeye razıyım.

İnsanları 5,00 TL lik LPG almaya bile tenezzül ettirdikleri yetmiyor gibi, bir de devlet bu konuda vatandaşın elinden tutmuyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Mart 30, 2016, 16:18:56 »
Sistemin civisi cikmis. Abim arabasini satti alan adam kendi adina sigortayi yaptirmadan 10 gun icin de kaza yapti. Mevcut sigorta abimin uzerine oldugu icin kusur abimde gorunuyor. Sifir ticari arac aldik suan abime sigirta 2000 tl cikiyor eger ben alsaydim 1300 tl.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Mart 30, 2016, 16:23:20 »
980,00 TL çıktı.
Allah belasını versin böyle sistemin de, düzensizliğin de, ülkenin de. 2.750,00 TL'lik hasar için Bandırma gibi yerde 805,00 TL zam yapmak da nedir ? Yüzde kaç zam bu ?
Yaptırmıyorum anasını satayım. Yatsın araba, ben aylık 80,00 TL ceza ödemeye razıyım.

İnsanları 5,00 TL lik LPG almaya bile tenezzül ettirdikleri yetmiyor gibi, bir de devlet bu konuda vatandaşın elinden tutmuyor.

Söylemeden geçemiyorum yüksel :(
Haram zıkkım olsun kardeşim, kim hakediyorsa ondan çıksın inşallah.. Ben de geliyorum arkandan 09 nisan, dur bakalım ne çıkacak...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolunuz açık olsun
  • Araç: ---
  • Kilometre: 147000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Mart 30, 2016, 16:24:27 »
980,00 TL çıktı.

Yüksel bey işyerimden arkadaşımda 2003 model Clio araç var ve kendisi ilk sahibi. Hasarsızlıkları tam ve düzenli sigortası yaptırılmış durumda. 4 Nisan´da poliçe süresi bitecek ve önceki poliçesi 192,50TL idi. Bugün alabildiğimiz en iyi teklif 534TL ile Anadolu Sigorta oldu. Yaklaşık olarak 3 katı zamlı ödemek durumunda. Hasarsızlık vs. bozulmadanda bu zamlar maalesef hepimize atılmış büyük bir kazıktır.
Ben kendi aracıma 1095TL ödedim 2 hafta önce. İçim acıdı. Kasko parasına sigorta yaptırmak koyuyor insana.
Renault 9 Spring 1991 model 1.4 Manuel, Peugeot 205 1994 model 1.9 Gti Manuel, Citroen C4 2006 model 1.4 Manuel, Skoda Octavia 2008 model 1.6FSI Otm., Nissan X-trail 2003 model 2.0 Otm., Fiat Bravo 2009 model 1.4T Otm., Toyota Camry 2005 model 3.0 V6 Otm., Toyota Yaris 2004 model 1.0 Otm., Toyota Rav4 2008 model 2.0 VVT-i Otm., Citroen C4 2012 model 1.6e-hdi Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Mart 30, 2016, 17:06:01 »
Bugun cikan bi haberde 30 civari sigorta sirketi hakkinda fahis fiyat uygulamasi nedeniyle inceleme baslatildi.ayrica yeni bir duzenleme yapiliyor.
syg.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Mart 30, 2016, 17:15:11 »
Rekabet Kurulu baslatmisti sorusturmayi.

Acikcasi sorun sadece sigorta degil, bu sekle gelme zihniyetinde. Sadece devlet de degil, otokontrol olmaz mi hic?

Sikayet adinda genel bir konu sart aslinda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #267 : Mart 30, 2016, 19:20:14 »
Düzenleme yapacağız demeye Kasımda başladılar  5 ay geçti. Kasımdan önce neredeyseler. Bu olacakların sinyali bağıra bağıra  yazıldı.Sigortacılara  bu zamların önünü açan düzenlemeyi kim yaptı? Mağduriyet düzenlemesini yaparken halkı bunların kucağına atacaklarını biliyorlardı.Çünkü %200zam olacağını burda bile konuştuk.Şimdi de çıkmışlar düzenlemeden bahsediyorlar.Kasımda 1050 lira ödedim. Ama şimdi 5 ayda yaptıkları şey, ağır kusurlu olayını getirmeleri. Oda halkın aleyhine birşey .Sigorta hem parasını alacak hem tazminat yükümlülükleri ödemeyecek. İyicene açtılar bunların önünü. Düzeleceğine inanmasamda inşallah ben yanılırım da mağduriyet biter diyorum.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Mart 30, 2016, 20:01:05 »

Acikcasi sorun sadece sigorta degil, bu sekle gelme zihniyetinde. Sadece devlet de degil, otokontrol olmaz mi hic?

Zamanında bir çok yerli şirket yabancı şirketleri yanına getirdi sonra yabancı ile yerliler ayrıldı ve yeni yeni sigorta şirketleri doğdu bir kısmını da devlet bir şekilde destekledi. Yani devlet sigorta şirketlerinin aslında zarar etmesini istemiyor. Bu sırada ezilen kim halk. Onu da salla zaten sesleri çıkmaz!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #269 : Mart 30, 2016, 21:05:53 »
Zamanında bir çok yerli şirket yabancı şirketleri yanına getirdi sonra yabancı ile yerliler ayrıldı ve yeni yeni sigorta şirketleri doğdu bir kısmını da devlet bir şekilde destekledi. Yani devlet sigorta şirketlerinin aslında zarar etmesini istemiyor. Bu sırada ezilen kim halk. Onu da salla zaten sesleri çıkmaz!
1920 lerde TBMM tutanaklarinda ekonomi uzerine ortaya konanlari kimsenin okumasini tavsiye etmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #270 : Mart 30, 2016, 22:10:19 »

Hiçbir sigorta şirketi zarar etmez, zarar etmiş gibi görünür ve "zarar ediyoruz" der çünkü inanılmaz bir rant var.Sadece emtea ve nakliye poliçesi kesen firmalar var ki ithalat ve ihracatta formalite icabı zorunlu, kaldı ki "kasko poliçelerinden xxxx milyon zarar ettik" diye açıklama yapan firmalar çatır çatır kasko poliçesi satıyor, siz olsanız zarar ettiğiniz işi devam ettirir misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #271 : Mart 30, 2016, 22:14:35 »

Hiçbir sigorta şirketi zarar etmez, zarar etmiş gibi görünür ve "zarar ediyoruz" der çünkü inanılmaz bir rant var.Sadece emtea ve nakliye poliçesi kesen firmalar var ki ithalat ve ihracatta formalite icabı zorunlu, kaldı ki "kasko poliçelerinden xxxx milyon zarar ettik" diye açıklama yapan firmalar çatır çatır kasko poliçesi satıyor, siz olsanız zarar ettiğiniz işi devam ettirir misiniz ?
Abi demek istediğim şeyleri söylemişsin. Şirket zarar ettim modunda ama kardan zarar durumu var.  Söylenecek çok şey var ama ben böyle konularda çok sinirleniyorum sonra da sinirlendiğim yanıma kar kalıyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #272 : Mart 30, 2016, 22:19:12 »
–Sigortasız araçla kazaya karışma dışında, sigorta yaptırmamanın riskleri, cezası nedir?
– Sigortayı örneğin 3 ay geciktirmenin sigorta fiyatına etkisi nasıl olur?
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #273 : Mart 30, 2016, 22:31:17 »

Abi demek istediğim şeyleri söylemişsin. Şirket zarar ettim modunda ama kardan zarar durumu var.  Söylenecek çok şey var ama ben böyle konularda çok sinirleniyorum sonra da sinirlendiğim yanıma kar kalıyor

Bunu görmek için süper zeka falan olmaya gerek yok Talat, en yakın örneğini 1999 depreminde yaşamadık mı? Binlerce poliçeyi hiçe sayarak "Bu klozları ödersek iflas ederiz" (yani kısacası bu ülkeden çekiliriz) dediler, devlet baba'da "tamam o zaman, ödemeyin" demedi mi? Hayatını kaybeden veya hayatta kalan binlerce sadık müştrilerini yüz üstü bırakmadı mı bu sürüngenler ?

Benim en çok zoruma giden konu, bir teminatın (poliçe) zorunlu kılınması, zorunlu trafik sigortası, zorunlu DASK, zorunlu nakliye sigortası vs. vs. tavşana kaç, tazıya tut sonra tavşandan ayrı tazıdan ayrı vergi al, bir de gerçekten işe yarayacağı zamanda tazıyı kenara kayır, çok güzel çark ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #274 : Mart 30, 2016, 22:38:13 »

Bunu görmek için süper zeka falan olmaya gerek yok Talat, en yakın örneğini 1999 depreminde yaşamadık mı? Binlerce poliçeyi hiçe sayarak "Bu klozları ödersek iflas ederiz" (yani kısacası bu ülkeden çekiliriz) dediler, devlet baba'da "tamam o zaman, ödemeyin" demedi mi? Hayatını kaybeden veya hayatta kalan binlerce sadık müştrilerini yüz üstü bırakmadı mı bu sürüngenler ?

Benim en çok zoruma giden konu, bir teminatın (poliçe) zorunlu kılınması, zorunlu trafik sigortası, zorunlu DASK, zorunlu nakliye sigortası vs. vs. tavşana kaç, tazıya tut sonra tavşandan ayrı tazıdan ayrı vergi al, bir de gerçekten işe yarayacağı zamanda tazıyı kenara kayır, çok güzel çark ;)
Ne diyelim abi bir tek yaradanimiz var bizim.  Bu çarklar bizim kanimizla canımıza besleniyor. Bunun adı sömürüdür hem devlet hem de büyük şirketler kanalıyla. Yazın bize hakkaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #275 : Mart 30, 2016, 22:42:16 »

Bu kadar zamlanacak kadar kontrolsüz bırakılmış demekki, düzeltilmesi ve iade işlemleri için süreç başlatılacak sanırım.

Zorunlu trafik sigortası Kasko yapamayanlar için devam etmelidir,

Ama Kasko yapanlardan istenmemelidir zira Full Kaskolar zaten çok yönlü kapsama sahiplerdir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #276 : Mart 30, 2016, 22:44:00 »
Ne diyelim abi bir tek yaradanimiz var bizim.  Bu çarklar bizim kanimizla canımıza besleniyor. Bunun adı sömürüdür hem devlet hem de büyük şirketler kanalıyla. Yazın bize hakkaten
Bu ülkede gerçekten öyle, yaratana sığınıyoruz, yapacak bir şey yok :)

Talat, böyle sinirle yazıyoruz bir yerde kaza kurşunu yada tır kazasına kurban gitmeyelim ? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #277 : Mart 30, 2016, 22:46:51 »
Bu ülkede gerçekten öyle, yaratana sığınıyoruz, yapacak bir şey yok :)

Talat, böyle sinirle yazıyoruz bir yerde kaza kurşunu yada tır kazasına kurban gitmeyelim ? :D
Valla 1 saniye sonramizin bile karanlık olduğu şu fani dünyada Allah hepimize imanlı/hayirli ölüm versin diyerek bu günki  millet cemkiriyor programını burada  noktalayabiliriz abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #278 : Mart 31, 2016, 08:08:30 »
Bu kadar zamlanacak kadar kontrolsüz bırakılmış demekki, düzeltilmesi ve iade işlemleri için süreç başlatılacak sanırım.

Zorunlu trafik sigortası Kasko yapamayanlar için devam etmelidir,

Ama Kasko yapanlardan istenmemelidir zira Full Kaskolar zaten çok yönlü kapsama sahiplerdir.
Acikcasi bazi police detaylari bile yeterince acik degil, simdi bir de muadil parcayi isin icine sokmaya calisiyorlar. Muadil olayi cok genis bir kavram. Hep imkani olanin lehine yontuluyor bazi seyler. Daha ilk sorun basadiginda mudahale edilebilirdi. Ama simdi bu sorusturmayi beklemek gerek, umarim akla ve vicdana yatkin bir sonuc cikar.

''Aklinizi isletin'' diye uyarilmis insanoglu, daha once de dedigim gibi, kendi cani yaninca ses cikaran bir toplum asla medeni mertebelere erisemez. Baskasina yapilan haksizligi da gormeli ki baska bir gun onun da hakki guvence altinda olabilsin. Bu is zincirin halkalaridir, bir noktada adaletsizlik varsa, bu her noktaya yayilir, ozellikle adaletsizligi sergileyenlerin yanina bu kar! kalirsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #279 : Mart 31, 2016, 09:20:24 »
Zorunlu ve kaskonun birleştirilip tek tip kapsamlı ve ekonomik bir sigorta yapısına geçilmesi lazım diyorum, biliyorum çok şey istiyorum. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.