0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Olabilir mutlu hocam ama cok az da olsa girebilir ama ayni zamanda tahliye amaçlı orasi.Muhtemelen oradan geliyordur
Mastik ile doldur ama gaz tahliyesi icinde mutlaka delik birak.Bu elektrik hortumlari gibi birşey ile azcik uzun yapsan çıkışı etrafinida mastik ile doldursan olmazmi
Auris 2012 Ustam; aracın sağ ön tarafından 1.4-1.6 devirlerinde 2.viteste lokurtulu bir ses geliyor ama çok rahatsız edici değil. Bu ses için lpgnin hortum ve kelepçe ve filtresini değiştirttim(atiker obd'li) ama ses kesilmedi. Yan koltukta oturan bile duymaz,bazen de gelmez ses.Bi kaç motor ustasına gösterdim normal dedi, son bakan da viraj kol lastiklerindendir, bi sıkıntı olmaz,ses artınca getir değiştiririz, çok maliyetli değil dedi.(35TL imiş). Değiştir dedim ama değiştirtemedim. Tecrübelerinize göre sorunumu açıklayabilirseniz sevinirim.
Direksiyon mafsalı olmasın o ses?
Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim, tereddüt yaşadığım bir konuda sizlerden fikir, ustamızdan da görüş almak isterim. Aracım 2005 model LC Prado, 2 yıldır VSI2 lpg sistemi takılı ve sorunsuz kullanıyorum, en küçük sıkıntı yaşamadım... Bu sisteme ilave olarak ValveCare sübap yağlama sistemi ekletmeyi düşünüyorum, bu işlemin + ve - leri yer yer konusulmus, ama özelde 1gr fe kodlu 4 lt motorlar için farklı bir yorum olabilir diye, bilgi ve görüşlerinizi paylaşmanızı umuyorum ?
merhaba ustam.2010 model auris 1.6 elegant otomatik (anahtarsız çalıştırma) aracıma brc taktırdım fakat araç lpg kullanımından sonraki çalıştırmalarda marşı geç alıyor,benzinden kullandım denedim,böyle bir şey yok,nedeni nedir?uyum sorunu var?bu tip araca lpg taktınız mı? teşekkürler
Sönmez usta da cevap verecektir ama bildiklerimi ben de aktarayım size. yukarıda kalın punto ile yazıyorum.
2011corolla otomatik araba lpg taktirmak istiyorum. , bu arac lpg uyum saglar mi? Hangi marka lpg taktirmaliyim?Kahramanmarasta önereceginiz bir usta var mi?Tesekkurler
Sönmez ustam ve forumdaşlar selamlar,Aracımda prins silverline takılı. Bagajda son günlerde farkettim yoğun bir terleme var. Simit tankın altındaki yalıtım malzemesi bile ıslanıyor. 3-4 ay önce temizlememe rağmen, yalıtım malzemesi altında elime çamurumsu su ve toprak parçaları gibi şeyler geliyor. Tahminim aracın altından kesildiği yerden yolda giderken yerden yükselen hava su karışımının azar azar girdiği ve suyun burada birikmesi, daha sonra da bu suyun yoğuşmayı artırması. Böyle bir şey mümkün müdür?
Merhaba 2006 Corolla sol HB Otomatik araç aldık,biraz araştırdım sanırım LPG uyumlu bir model.. PRİNS ile BRC arasında kaldım, fakat daha önce 2004 yaris otomatik aracımızda 50bin km, BRC sorunsuz kullanmıştık yine BRC düşünüyorum, fiyat konusu biraz kafamı karıştırıyor, İzmir'de bir kaç firmayı aradım çok farklı fiyatlar var, mesela prins KEİHİN enjektör takarsak 2300 tl. dedi SİLVERLİNE enjektör kullanırsak 2000tl. olur dediler. BRC de böyle bir durum söz konusumu bir yer 1800tl. dedi diğeri 2000tl. BRC'de farklı enjektörler varmı yoksa serbest piyasanın olmasımı. (Hepsi peşin fiyatı) Not: Taktırmadan önce,boğaz kelebeği ve Maf sensörünü temizletmeyi, buji ve hava filtresini değiştirmeyi düşünüyorum, başka bir öneriniz varmı.Teşekkürler saygılar.
Merhaba Sönmez usta 2013 model yaris 1.0 life sahibiyim aracım 30.000 km'ye yaklaştı.Yeni Prins Technomax çıkmış benim aracıma uygun mu? silverline ile arasındaki bariz farklar nelerdir ? Keihin Enjektörleri kullanılabiliyor mu yada bizim bu araçlarda olmasa da olur mu son olarakda ortalama fiyat ne kadar tutar.
sevgili ustam ben aracımı 2. el olarak 1 hafta önce istanbuldan aldım toyota corolla 1.6 araç ,prins silverline takılı üzerinde20000km bakımı yapılmadığı için sakarya prins bayii ne gittim elimde takıldığında verilen kitapçık vardı.lpg yi takan istanbuldaki prins bayinin sisteme işlemediğini arabamın prinse kayıtlı olmadığını bu yüzden garanti konusunda problem yaşayabilceğimi, kendi yaptıkları işlemleri de sisteme giremediklerini söylediler.lpg takılalı 11 ay olmuş takan bayii aradım geriye dönük sisteme işleyemeyeceklerini ,bi sorun çıkarsa telefonla benim gittiğim bayii ile konuşarak halledeceklerini söylediler aklıma yatmadı, ben de ipragaz 444 47 72 aradım durumu anlattım telefonumu alarak geri döneceklerini söylediler ama daha arayan yok. bu durumla karşılaşan var mı? ne yapmam gerek bir sorun yaşar mıyım?
Benim aracada 1.5 yıl önce Prins vsi 2 yaptırmıştım 30 bin km oldu filtre değişimi için gidince soracağım bakalım bizimkini sisteme kayıt etmişler mi? Merak ettim şimdi.
Aynen Mutlu ,Bende 25 binde değiştirmeye gittim adamlar sanki daha kirlenmemiş olduğunu biliyorlar sanki 30 bin de gel dediler. Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2016, 22:39:30Şeytan diyor ki Bir 10 bin daha gideyim.. Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2016, 22:40:41Tabi enjektörleri kucağımıza verirler diye korkmuyor değilim.