Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Olabilir mutlu hocam ama cok az  da olsa girebilir ama ayni zamanda tahliye amaçlı orasi.Muhtemelen oradan geliyordur
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Olabilir mutlu hocam ama cok az  da olsa girebilir ama ayni zamanda tahliye amaçlı orasi.Muhtemelen oradan geliyordur

El de girmiyor ki kontrol edeyim Tuncay abi. Çıkarttıracam tankı bi kontrol edeyim olmadı mastik çekilsin. Takoz koydurup altına el girecek şekilde montelettirecem. Ne zaman baksam nemli tank çünkü, paslanmaya yol açar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Mastik ile doldur ama  gaz tahliyesi icinde mutlaka delik birak.
Bu elektrik hortumlari gibi birşey ile azcik uzun yapsan çıkışı etrafinida  mastik ile doldursan olmazmi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Mastik ile doldur ama  gaz tahliyesi icinde mutlaka delik birak.
Bu elektrik hortumlari gibi birşey ile azcik uzun yapsan çıkışı etrafinida  mastik ile doldursan olmazmi

Zaten lpg ciye giderim abi dokunmam ben. (alet edevat olsa kurtuluşu yok da.) o boru aşağı çıkıyor zaten onun etrafı ile aracın alt sacı arasını yalıtkan maddeyle doldurtacam.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Merhaba 2006 Corolla sol HB Otomatik araç aldık,biraz araştırdım sanırım LPG uyumlu bir model..
 PRİNS ile BRC arasında kaldım, fakat daha önce 2004 yaris otomatik aracımızda 50bin km, BRC sorunsuz kullanmıştık yine BRC düşünüyorum, fiyat konusu biraz kafamı karıştırıyor, İzmir'de bir kaç firmayı aradım çok farklı fiyatlar var, mesela prins KEİHİN enjektör takarsak 2300 tl. dedi SİLVERLİNE enjektör  kullanırsak 2000tl. olur dediler. BRC de böyle bir durum söz konusumu bir yer 1800tl. dedi diğeri 2000tl. BRC'de farklı enjektörler varmı yoksa serbest piyasanın olmasımı. (Hepsi peşin fiyatı)

Not: Taktırmadan önce,boğaz kelebeği ve Maf sensörünü temizletmeyi, buji ve hava  filtresini değiştirmeyi düşünüyorum, başka bir öneriniz varmı.

Teşekkürler saygılar.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
SİLVERLİNE  olan modelini tercih edin Prinsin .Keihin enjektörlü olanı 150 hp ve üzeri için tasarlanmış.Ama tercih prins olsun.. Ama kesinlikle tüp kendi imalatı olsun Atiker in tüpünü montajlıyorlar haberiniz olsun.Atiker tüpü dandik mi kesinilkle değil ama markanın kendi tüpü olsa daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30
Auris 2012 Ustam; aracın sağ ön tarafından 1.4-1.6 devirlerinde 2.viteste lokurtulu bir ses geliyor ama çok rahatsız edici değil. Bu ses için lpgnin hortum ve kelepçe ve filtresini değiştirttim(atiker obd'li) ama ses kesilmedi. Yan koltukta oturan bile duymaz,bazen de gelmez ses.
Bi kaç motor ustasına gösterdim normal dedi, son bakan da viraj kol lastiklerindendir, bi sıkıntı olmaz,ses artınca getir değiştiririz, çok maliyetli değil dedi.(35TL imiş). Değiştir dedim ama değiştirtemedim. Tecrübelerinize göre sorunumu açıklayabilirseniz sevinirim.
Ne verirsen elinle o gelir seninle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Auris 2012 Ustam; aracın sağ ön tarafından 1.4-1.6 devirlerinde 2.viteste lokurtulu bir ses geliyor ama çok rahatsız edici değil. Bu ses için lpgnin hortum ve kelepçe ve filtresini değiştirttim(atiker obd'li) ama ses kesilmedi. Yan koltukta oturan bile duymaz,bazen de gelmez ses.
Bi kaç motor ustasına gösterdim normal dedi, son bakan da viraj kol lastiklerindendir, bi sıkıntı olmaz,ses artınca getir değiştiririz, çok maliyetli değil dedi.(35TL imiş). Değiştir dedim ama değiştirtemedim. Tecrübelerinize göre sorunumu açıklayabilirseniz sevinirim.

Direksiyon mafsalı olmasın o ses?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30
Direksiyon mafsalı olmasın o ses?
Bilmiyorum ki ;arada korna da tutukluk yapıyordu ama son bakımdan sonra düzeldi; bu arada özel servise yaptırıyorum bakımı, ses kaput kısmı sağ ön taraftan geliyor gibi. Direksiyon çevir çevirme ya da bozuk ,düz yol farketmiyor, dururken ses yok, 1,4-1,6 devirlerinde geliyor, lokurtulu gibi.
Ne verirsen elinle o gelir seninle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kilometre: 117000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
 Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim, tereddüt yaşadığım bir konuda sizlerden fikir, ustamızdan da görüş almak isterim. Aracım 2005 model LC Prado, 2 yıldır VSI2 lpg sistemi takılı ve sorunsuz kullanıyorum, en küçük sıkıntı yaşamadım... Bu sisteme ilave olarak ValveCare sübap yağlama sistemi ekletmeyi düşünüyorum, bu işlemin + ve - leri yer yer konusulmus, ama özelde 1gr fe kodlu 4 lt motorlar için farklı bir yorum olabilir diye, bilgi ve görüşlerinizi paylaşmanızı umuyorum ?
Land Cruiser Prado 4.0 V6 VVTI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim, tereddüt yaşadığım bir konuda sizlerden fikir, ustamızdan da görüş almak isterim. Aracım 2005 model LC Prado, 2 yıldır VSI2 lpg sistemi takılı ve sorunsuz kullanıyorum, en küçük sıkıntı yaşamadım... Bu sisteme ilave olarak ValveCare sübap yağlama sistemi ekletmeyi düşünüyorum, bu işlemin + ve - leri yer yer konusulmus, ama özelde 1gr fe kodlu 4 lt motorlar için farklı bir yorum olabilir diye, bilgi ve görüşlerinizi paylaşmanızı umuyorum ?

Aynısını önceki sayfalarda Mazda 3 aracım için de sormuştum. Sönmez usta iyi bir ayar ile yağlamanın gerekmediğini söyledi. Şahsen yağlama kitinin ben de bir faydası olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
merhaba ustam.2010 model auris 1.6 elegant otomatik (anahtarsız çalıştırma) aracıma brc taktırdım fakat araç lpg kullanımından sonraki çalıştırmalarda marşı geç alıyor,benzinden kullandım denedim,böyle bir şey yok,nedeni nedir?uyum sorunu var?bu tip araca lpg taktınız mı? teşekkürler

aracınız<ın lpg regülatörü veya lpg enjektölerinde manifolta sızıntı olma ihtimali çok yüksek .

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2016, 10:56:06
Sönmez usta da cevap verecektir ama bildiklerimi ben de aktarayım size. yukarıda kalın punto ile yazıyorum.

mutlu bey sağolsun gerekli paylaşımdı bulunmuş aklınıza takılan bişey varsa .yardımcı olayım yine .

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2016, 12:33:56
2011corolla otomatik araba lpg taktirmak istiyorum. , bu arac lpg uyum saglar mi? Hangi marka lpg taktirmaliyim?
Kahramanmarasta önereceginiz bir usta var mi?
Tesekkurler

tavsiyem kesinlikle prins silverline olur .tabi her zaman söylediğim gibi en ÖNEMLİSİ  montajı yaptıracağınız servisin kalitesi ve işçiliği .

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2016, 12:36:03
Sönmez ustam ve forumdaşlar selamlar,
Aracımda prins silverline takılı. Bagajda son günlerde farkettim yoğun bir terleme var. Simit tankın altındaki yalıtım malzemesi bile ıslanıyor. 3-4 ay önce temizlememe rağmen, yalıtım malzemesi altında elime çamurumsu su ve toprak parçaları gibi şeyler geliyor. Tahminim aracın altından kesildiği yerden yolda giderken yerden yükselen hava su karışımının azar azar girdiği ve suyun burada birikmesi, daha sonra da bu suyun yoğuşmayı artırması.
Böyle bir şey mümkün müdür?

depo sabitleme cıvatalrı ve yakıt borularının geçtiği baca deliklerini kontrol ettirin .terleme lpg sıcaklığı ile atmaosferik sıcaklık arasındaki ısı farkından kaynaklanmaktadı r.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2016, 12:38:33
Merhaba 2006 Corolla sol HB Otomatik araç aldık,biraz araştırdım sanırım LPG uyumlu bir model..
 PRİNS ile BRC arasında kaldım, fakat daha önce 2004 yaris otomatik aracımızda 50bin km, BRC sorunsuz kullanmıştık yine BRC düşünüyorum, fiyat konusu biraz kafamı karıştırıyor, İzmir'de bir kaç firmayı aradım çok farklı fiyatlar var, mesela prins KEİHİN enjektör takarsak 2300 tl. dedi SİLVERLİNE enjektör  kullanırsak 2000tl. olur dediler. BRC de böyle bir durum söz konusumu bir yer 1800tl. dedi diğeri 2000tl. BRC'de farklı enjektörler varmı yoksa serbest piyasanın olmasımı. (Hepsi peşin fiyatı)

Not: Taktırmadan önce,boğaz kelebeği ve Maf sensörünü temizletmeyi, buji ve hava  filtresini değiştirmeyi düşünüyorum, başka bir öneriniz varmı.

Teşekkürler saygılar.

tercihiniz prins silverline olursa ve doğru servsiste montaj yaptırırsanız emin olun yıllarca sorunsuz lpg bir aracınız olur .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2016, 12:40:04

aracı benzine alıp kullanın bakalım aynı ses geliyormu ,önce bunu test etmenizde fayda var .

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2016, 12:44:56

hollandada bağımsız üniversitelerce yapılan testlerde ciidi bir katkısı olduğu raporlanmış .bizim valve care takılı araçlarımızda da olumsuz birşey gözlemlemedim .ayrıca takılı araçlarda henüz subap sorunu da yaşamadım . kesinlikle katkısı var yanlız şunu bilmenizi isterim subaplardaki ısı artışı ve yanma odasında ki sıcaklık değerleri tamamıyla yapılan lpg ayarı ,karışım ayarı ile alakalıdır .önemli olan doğru ayar ile aracın yanma odasındaki sıcaklık farkını (lpg- benzin arasındaki ) en aza indirebilmektir .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '17
  • 4 kere teşekkür edildi
Merhaba Sönmez usta
2013 model yaris 1.0 life sahibiyim aracım 30.000 km'ye yaklaştı.Yeni Prins Technomax çıkmış benim aracıma uygun mu? silverline ile arasındaki bariz farklar nelerdir ? Keihin Enjektörleri kullanılabiliyor mu yada bizim bu araçlarda olmasa da olur mu son olarakda ortalama fiyat ne kadar tutar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Merhaba Sönmez usta
2013 model yaris 1.0 life sahibiyim aracım 30.000 km'ye yaklaştı.Yeni Prins Technomax çıkmış benim aracıma uygun mu? silverline ile arasındaki bariz farklar nelerdir ? Keihin Enjektörleri kullanılabiliyor mu yada bizim bu araçlarda olmasa da olur mu son olarakda ortalama fiyat ne kadar tutar.

merhaba

Prins Technomax kiti aracınız için kesinlikle uyumludur bu konuda kefilim . silverline ve vsı 2 kiti hollanda kiti  Prins Technomax  ise %100 italyan bir kittir .malesef bu kitte  Keihin enjektör kullanılmaz . sizin aracınız için bu kit yeterli ve sorunsuzdur ,yeterki işinin ehli bir usta yada serviste montaj yaptırın en önemli konu bu ...doğru ustada montaj yaptırısanız yıllarca ve keyifle bu kiti kullanırsınız .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Sönmez ustam, yeni Mazda 3 skyactiv-g 1.5 benzinli otomatiklere lpg takıldığını gördün mü hiç? Direkt enjeksiyon kiti uyumlu olmuyor galiba haksız mıyım? Fiyatlar ne durumdadır bir de? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
sevgili ustam ben aracımı 2. el olarak 1 hafta önce istanbuldan aldım toyota corolla 1.6 araç ,prins silverline takılı üzerinde
20000km bakımı yapılmadığı için sakarya prins bayii ne gittim elimde takıldığında verilen kitapçık vardı.
lpg yi takan istanbuldaki prins bayinin sisteme işlemediğini arabamın prinse kayıtlı olmadığını bu yüzden garanti konusunda problem yaşayabilceğimi, kendi yaptıkları işlemleri de sisteme giremediklerini söylediler.
lpg takılalı 11 ay olmuş takan bayii aradım geriye dönük sisteme işleyemeyeceklerini ,bi sorun çıkarsa telefonla benim gittiğim bayii ile konuşarak halledeceklerini söylediler aklıma yatmadı,
 ben de ipragaz 444 47 72 aradım durumu anlattım telefonumu alarak geri döneceklerini söylediler ama daha arayan yok.
bu durumla karşılaşan var mı? ne yapmam gerek bir sorun yaşar mıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
sevgili ustam ben aracımı 2. el olarak 1 hafta önce istanbuldan aldım toyota corolla 1.6 araç ,prins silverline takılı üzerinde
20000km bakımı yapılmadığı için sakarya prins bayii ne gittim elimde takıldığında verilen kitapçık vardı.
lpg yi takan istanbuldaki prins bayinin sisteme işlemediğini arabamın prinse kayıtlı olmadığını bu yüzden garanti konusunda problem yaşayabilceğimi, kendi yaptıkları işlemleri de sisteme giremediklerini söylediler.
lpg takılalı 11 ay olmuş takan bayii aradım geriye dönük sisteme işleyemeyeceklerini ,bi sorun çıkarsa telefonla benim gittiğim bayii ile konuşarak halledeceklerini söylediler aklıma yatmadı,
 ben de ipragaz 444 47 72 aradım durumu anlattım telefonumu alarak geri döneceklerini söylediler ama daha arayan yok.
bu durumla karşılaşan var mı? ne yapmam gerek bir sorun yaşar mıyım?
Benim aracada 1.5 yıl önce Prins vsi 2 yaptırmıştım 30 bin km oldu filtre değişimi için gidince soracağım bakalım bizimkini sisteme kayıt etmişler mi? Merak ettim şimdi. :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Benim aracada 1.5 yıl önce Prins vsi 2 yaptırmıştım 30 bin km oldu filtre değişimi için gidince soracağım bakalım bizimkini sisteme kayıt etmişler mi? Merak ettim şimdi. :-\

Mustafa abi seni görünce aklıma geldi. Galiba seninle konuşmuştuk. Filtreyi değiştikten sonra gidişte yakışta bir değişiklik olmadı. Hatta filtre bana kirlenmiş bile gelmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Aynen Mutlu ,Bende 25 binde değiştirmeye gittim adamlar sanki daha kirlenmemiş olduğunu biliyorlar sanki 30 bin de gel dediler. :-\

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2016, 22:39:30
Şeytan diyor ki Bir 10 bin daha gideyim.. :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2016, 22:40:41
Tabi enjektörleri kucağımıza verirler diye korkmuyor değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Aynen Mutlu ,Bende 25 binde değiştirmeye gittim adamlar sanki daha kirlenmemiş olduğunu biliyorlar sanki 30 bin de gel dediler. :-\

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2016, 22:39:30
Şeytan diyor ki Bir 10 bin daha gideyim.. :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2016, 22:40:41
Tabi enjektörleri kucağımıza verirler diye korkmuyor değilim.

Aynen ucuz da değil ki 150 tl vermedin diye 1000 tl den olmayasın. Riske gerek yok. :)