Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179103 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Aynen ucuz da değil ki 150 tl vermedin diye 1000 tl den olmayasın. Riske gerek yok. :)
İşi şansa bırakmayalım garantiden de çıkmasın .. ;)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam, yeni Mazda 3 skyactiv-g 1.5 benzinli otomatiklere lpg takıldığını gördün mü hiç? Direkt enjeksiyon kiti uyumlu olmuyor galiba haksız mıyım? Fiyatlar ne durumdadır bir de? Teşekkürler.

Mazda 3 skyactiv-g 1.5  araca lpg dönüşümü yapılıyor bir problem yok :) Direct LiquiMax Sistemi uygulanmakta  fiyatı  7.200 vadeli 6800 nakit fiyatı .

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 16:17:21
sevgili ustam ben aracımı 2. el olarak 1 hafta önce istanbuldan aldım toyota corolla 1.6 araç ,prins silverline takılı üzerinde
20000km bakımı yapılmadığı için sakarya prins bayii ne gittim elimde takıldığında verilen kitapçık vardı.
lpg yi takan istanbuldaki prins bayinin sisteme işlemediğini arabamın prinse kayıtlı olmadığını bu yüzden garanti konusunda problem yaşayabilceğimi, kendi yaptıkları işlemleri de sisteme giremediklerini söylediler.
lpg takılalı 11 ay olmuş takan bayii aradım geriye dönük sisteme işleyemeyeceklerini ,bi sorun çıkarsa telefonla benim gittiğim bayii ile konuşarak halledeceklerini söylediler aklıma yatmadı,
 ben de ipragaz 444 47 72 aradım durumu anlattım telefonumu alarak geri döneceklerini söylediler ama daha arayan yok.
bu durumla karşılaşan var mı? ne yapmam gerek bir sorun yaşar mıyım?

eğer elinizde prinse ait garanti belgesi belgesi varsa bir problem olmaz .garanti belgesinde montajı yapan firmanın kaşesi ve aracınıza ait bilgiler varsa sorun çıkmaz .eğer bu belge elinizde yoksa montajı yapan firmadan rica edin .bazen montaj firmaları isteme giriş yapmıyorlar problem bundan kaynaklanıyor  !!!

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 16:19:56
Benim aracada 1.5 yıl önce Prins vsi 2 yaptırmıştım 30 bin km oldu filtre değişimi için gidince soracağım bakalım bizimkini sisteme kayıt etmişler mi? Merak ettim şimdi. :-\

plakanızı bana verin isterseniz ben sorgularım :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 16:25:29
İşi şansa bırakmayalım garantiden de çıkmasın .. ;)

bakım ve kontrollerini mutlaka zamanında yapın ,yoksa sonunda yine madur olan siz olursunuz .ithalatçı firmalar vatandaşın gözünün yaşına bakmıyor malesef .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam merhaba, perşembe günü sıfır 1.33 multidrive s yaris satın aldım. Şehir dışı yaptım geldim suan 850 km de aracım. Bundan once dizel kullanıcısıydım, yaris 5,5 litre benzin yaktı ama ben yıllık 20000 den fazla yol yapıyorum. 5.5 litre benzin bana biraz fazla gelıyor açıkcası. Bu araca lpg taksak sıkıntı olurmu motor uyumlumudur. servisle görüşeceğim garanti durumunu. LPG kit öneriniz nedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam merhaba, perşembe günü sıfır 1.33 multidrive s yaris satın aldım. Şehir dışı yaptım geldim suan 850 km de aracım. Bundan once dizel kullanıcısıydım, yaris 5,5 litre benzin yaktı ama ben yıllık 20000 den fazla yol yapıyorum. 5.5 litre benzin bana biraz fazla gelıyor açıkcası. Bu araca lpg taksak sıkıntı olurmu motor uyumlumudur. servisle görüşeceğim garanti durumunu. LPG kit öneriniz nedir
Forumdan Cagatay abi 1.33 cvt yarisine sizinle ayni tuketime sahip oldu halde fazla yol yaptigi icin Prins Silverline kiti taktirdi ve sorunsuz kullaniyor. Tabi ayar konusunda oturdugu yere yakin duzgun usta bulamamaktan birazcik sikayetci ama o ayri konu. [emoji4]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Forumdan Cagatay abi 1.33 cvt yarisine sizinle ayni tuketime sahip oldu halde fazla yol yaptigi icin Prins Silverline kiti taktirdi ve sorunsuz kullaniyor. Tabi ayar konusunda oturdugu yere yakin duzgun usta bulamamaktan birazcik sikayetci ama o ayri konu. [emoji4]

Teşekkürler bende düşünüyordum acaba başka varmı lpg taktırmayı düşünen diye süper oldu kendisiyle iletişime geçeyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Teşekkürler bende düşünüyordum acaba başka varmı lpg taktırmayı düşünen diye süper oldu kendisiyle iletişime geçeyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 4400
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhabalar Sönmez Hocam aracım 2015 Corolla 1.6 Cvt.Öncelikle biraz pimpirikli biriyim olduktan sonra en iyisi olsun isterim bunun icin Prins i tercih ettim :) benim lpg de tek korkum performans düşüklüğü yaşamak ve sorunsuzluk önemli bu sebepten dolayı sizin gibi iyi bir usta arıyorum Adapazarliyim hocam sizin bayiniz nerededir mesafe çok önemli degil size yaptırmak çok isterim.Birde ben VSI 2 taktırmak istiyorum gittigim bazı bayiler size VSI2 ye gerek yok Silverline yeterli diyorlar siz ne dersiniz.Simdikten teşekkür ederim cevaplariniz icin.
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
selamlar 2007 honda civic otomatik aracım için edirne-kırklarelin de en kötü ihtimal istanbul da LPG dönüşümü yapacak referans olabileceğiniz sağlam bir bayi-usta var mı???bu araçlarda BRC pipolu sistemle motoru delmeden montaj yapılabiliyormuş;prins de aynı sistem mevcut mu???pipolu sistemde dezavantaj var mı??önerirmisiniz..teşekkürler.
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 3000
  • 4 kere teşekkür etti
Benim 2015 corollamın üzerinde landirenzo kiti var ve hiç memnun değlim.Sürekli motorışığı yanıyor  (8 ayda 10 kez)  ve araç 12 binde olmasına rağmen düşük devirde az da olsa silkeleme yapıyor.Lanideronzoyu söktürüp bir prins kiti taktırmayı düşünüyorum.Landirenzo beni sıfır aracımdan soğuttu.
 landirenzoyu garanti kapsamında söktürüp paramı geri alabilirmiyim ve yeni kit taktırmam için nelere dikkat etmem gerekiyor.
KENDİN OL YETER :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Benim 2015 corollamın üzerinde landirenzo kiti var ve hiç memnun değlim.Sürekli motorışığı yanıyor  (8 ayda 10 kez)  ve araç 12 binde olmasına rağmen düşük devirde az da olsa silkeleme yapıyor.Lanideronzoyu söktürüp bir prins kiti taktırmayı düşünüyorum.Landirenzo beni sıfır aracımdan soğuttu.
 landirenzoyu garanti kapsamında söktürüp paramı geri alabilirmiyim ve yeni kit taktırmam için nelere dikkat etmem gerekiyor.

Ufuk bey bende 2016 model 0 aldığım avensis aracıma landirenzo taktırmıştım sizin gibi sıkıntı yaşıyodum 4 5 kere ışıkları yaktı arıza ışığıyla beraber esp elektronik park frenide yanıyodu forumda konularım mevcut neyse kiti ankara efe plazada toyota bayiide garanti kapsamında taktırmıştım yolum ankaraya düştüğünde orda 3 4 kere ayar yapıp tekrar ışık yapınca istanbula geldiğimde bölge bayii kartal oto sanayideki olgun lpg ye gittim ve ayar yaptırdım ondan sonra 10.000 km den fazla oldu aracım ve en ufak sorun yaşamıyorum ne performansta düşüş silkeleme nede ışık yakma var bence başka işin ehli bi ustada ayar yaptırın önce olmadı değiştirsiniz gene ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Mazda 3 skyactiv-g 1.5  araca lpg dönüşümü yapılıyor bir problem yok :) Direct LiquiMax Sistemi uygulanmakta  fiyatı  7.200 vadeli 6800 nakit fiyatı .

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 16:17:21
eğer elinizde prinse ait garanti belgesi belgesi varsa bir problem olmaz .garanti belgesinde montajı yapan firmanın kaşesi ve aracınıza ait bilgiler varsa sorun çıkmaz .eğer bu belge elinizde yoksa montajı yapan firmadan rica edin .bazen montaj firmaları isteme giriş yapmıyorlar problem bundan kaynaklanıyor  !!!

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 16:19:56
plakanızı bana verin isterseniz ben sorgularım :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 16:25:29
bakım ve kontrollerini mutlaka zamanında yapın ,yoksa sonunda yine madur olan siz olursunuz .ithalatçı firmalar vatandaşın gözünün yaşına bakmıyor malesef .
Plakamı özelden 2. ye atıyorum.Sorgulatırsanız memnun olurum,bu filtreyi aynı firmada değiştirmek zorundamıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
peki ustam. bu sistemin arıza olasılığı, kullanım ömrü, bakım maliyeti, servis ağı genişliği nedir?
 1.5 skyaktiv 5.5 lt benzin tüketirken bu sistemle ne kadar lpg tüketir?
 biraz daha ayrıntılı bilgi verirmisiniz.?
   çünküsü : 70.000 tl verip bu aracı aldık diyelim 7.000 tl verip lpg taktırdık diyelim, bu bizi ne zaman kurtaracak ve gerçekten kar edecekmiyiz?
 teşekkürler.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhabalar, 2014 corolla 1.33 life paket arabama (23000 km de şuan) geçen hafta prins silverline modeli lpg taktırdım. Ancak forumlardaki şu subap erime konusu çok kafa kurcalıyor. Aracımda subap erimesi gerçekleşebilir mi? Yılda ortalama 25-30bin km biniyorum ben. Eğer böyle bir sorun oluşursa ne zaman olabilir? Bir de bu problemin açacağı masraf ortalama ne kadar olacaktır. Bilgi verebilir misiniz lütfen.
Çok teşekkür ederim şimdiden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Merhabalar, 2014 corolla 1.33 life paket arabama (23000 km de şuan) geçen hafta prins silverline modeli lpg taktırdım. Ancak forumlardaki şu subap erime konusu çok kafa kurcalıyor. Aracımda subap erimesi gerçekleşebilir mi? Yılda ortalama 25-30bin km biniyorum ben. Eğer böyle bir sorun oluşursa ne zaman olabilir? Bir de bu problemin açacağı masraf ortalama ne kadar olacaktır. Bilgi verebilir misiniz lütfen.
Çok teşekkür ederim şimdiden...

Düzgün bir yol ayarı yaptırdıysanız uzun süre bir problem olmaz. 4bin-4500 devrin üstüne lpg ile çıkmamaya özen gösterirseniz iyi olur, eğer çıkıyorsanız da %20-30 benzin püskürtecek şekilde ayarlatın.

Euro 5-6 motorların hepsi subap yakmaya mahkumdur, ne zaman yakacağı sürücüye bağlıdır. Toyotalar daha dayanıklı bu konuda ama 100bin km.de de görebilirsiniz, 200bin km.de de görmeyebilirsiniz. 2-5bin tl arası özel ya da yetkili servis olmasına göre değişir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
Düzgün bir yol ayarı yaptırdıysanız uzun süre bir problem olmaz. 4bin-4500 devrin üstüne lpg ile çıkmamaya özen gösterirseniz iyi olur, eğer çıkıyorsanız da %20-30 benzin püskürtecek şekilde ayarlatın.

Euro 5-6 motorların hepsi subap yakmaya mahkumdur, ne zaman yakacağı sürücüye bağlıdır. Toyotalar daha dayanıklı bu konuda ama 100bin km.de de görebilirsiniz, 200bin km.de de görmeyebilirsiniz. 2-5bin tl arası özel ya da yetkili servis olmasına göre değişir.

Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için. Ben arabamı 4000-4500 devri benzinliykende görmeden kullanıyorum. Lpg de de görmüyorum, o zaman çok kolay veya kısa sürede erime olmayacağını düşünebilirim değil mi? Birde sözünü ettiğiniz ayar 1000-1500 km bin sonra gel dediler, o zaman yapılacak bir ayar mı?
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör

Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için. Ben arabamı 4000-4500 devri benzinliykende görmeden kullanıyorum. Lpg de de görmüyorum, o zaman çok kolay veya kısa sürede erime olmayacağını düşünebilirim değil mi? Birde sözünü ettiğiniz ayar 1000-1500 km bin sonra gel dediler, o zaman yapılacak bir ayar mı?
Teşekkürler

1000-1500 km.de yapılan ayar kontroldür. Yolda yapılan ayar daha hassas olur, çeşitli koşullara göre yapılır, 20 dakika sürer en az. Yapılmadıysa yaptırın gittiğinizde. Detaylı bilgileri lpg hakkında soru cevap başlıklı konudan takip edebilirsiniz.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
1000-1500 km.de yapılan ayar kontroldür. Yolda yapılan ayar daha hassas olur, çeşitli koşullara göre yapılır, 20 dakika sürer en az. Yapılmadıysa yaptırın gittiğinizde. Detaylı bilgileri lpg hakkında soru cevap başlıklı konudan takip edebilirsiniz.
Mutlu benim araç da %7 zenginde çalışıyor. Ltft hiç fakire duşmuyor. Yıllık bakımını 1-2 haftaya yaptırıcam. Sence tekrar ayara gerek var mı? Varsa tekrar Memduh ustaya gidesim yok açıkçası. Adam akıllı neresi yapar ankarada? Bir de kaça yapıyorlar ayarı?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Mutlu benim araç da %7 zenginde çalışıyor. Ltft hiç fakire duşmuyor. Yıllık bakımını 1-2 haftaya yaptırıcam. Sence tekrar ayara gerek var mı? Varsa tekrar Memduh ustaya gidesim yok açıkçası. Adam akıllı neresi yapar ankarada? Bir de kaça yapıyorlar ayarı?

Ayardan memnunsan hiç yaptırma abi. Aküyü resetleyip ltft stft sıfırlarsın. Yine uzun süre devam edersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
İyi günler Sönmez Hocam. Aracim 93 model corona. Zavoli sıralı sistem LPG takılı. Benzinden gaza ilk geçtiğinde inanılmaz bir çekiş düşüklüğü oluyor. Bilhassa düşük devirdeyken gaza geçtiğinde bağırıyor. 1. Viteste bile zor hızlanıyor. Buji ve buji kabloları yeni değişti.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi