0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynen ucuz da değil ki 150 tl vermedin diye 1000 tl den olmayasın. Riske gerek yok.
Sönmez ustam, yeni Mazda 3 skyactiv-g 1.5 benzinli otomatiklere lpg takıldığını gördün mü hiç? Direkt enjeksiyon kiti uyumlu olmuyor galiba haksız mıyım? Fiyatlar ne durumdadır bir de? Teşekkürler.
sevgili ustam ben aracımı 2. el olarak 1 hafta önce istanbuldan aldım toyota corolla 1.6 araç ,prins silverline takılı üzerinde20000km bakımı yapılmadığı için sakarya prins bayii ne gittim elimde takıldığında verilen kitapçık vardı.lpg yi takan istanbuldaki prins bayinin sisteme işlemediğini arabamın prinse kayıtlı olmadığını bu yüzden garanti konusunda problem yaşayabilceğimi, kendi yaptıkları işlemleri de sisteme giremediklerini söylediler.lpg takılalı 11 ay olmuş takan bayii aradım geriye dönük sisteme işleyemeyeceklerini ,bi sorun çıkarsa telefonla benim gittiğim bayii ile konuşarak halledeceklerini söylediler aklıma yatmadı, ben de ipragaz 444 47 72 aradım durumu anlattım telefonumu alarak geri döneceklerini söylediler ama daha arayan yok. bu durumla karşılaşan var mı? ne yapmam gerek bir sorun yaşar mıyım?
Benim aracada 1.5 yıl önce Prins vsi 2 yaptırmıştım 30 bin km oldu filtre değişimi için gidince soracağım bakalım bizimkini sisteme kayıt etmişler mi? Merak ettim şimdi.
İşi şansa bırakmayalım garantiden de çıkmasın ..
Sönmez ustam merhaba, perşembe günü sıfır 1.33 multidrive s yaris satın aldım. Şehir dışı yaptım geldim suan 850 km de aracım. Bundan once dizel kullanıcısıydım, yaris 5,5 litre benzin yaktı ama ben yıllık 20000 den fazla yol yapıyorum. 5.5 litre benzin bana biraz fazla gelıyor açıkcası. Bu araca lpg taksak sıkıntı olurmu motor uyumlumudur. servisle görüşeceğim garanti durumunu. LPG kit öneriniz nedir
Forumdan Cagatay abi 1.33 cvt yarisine sizinle ayni tuketime sahip oldu halde fazla yol yaptigi icin Prins Silverline kiti taktirdi ve sorunsuz kullaniyor. Tabi ayar konusunda oturdugu yere yakin duzgun usta bulamamaktan birazcik sikayetci ama o ayri konu. [emoji4]
Benim 2015 corollamın üzerinde landirenzo kiti var ve hiç memnun değlim.Sürekli motorışığı yanıyor (8 ayda 10 kez) ve araç 12 binde olmasına rağmen düşük devirde az da olsa silkeleme yapıyor.Lanideronzoyu söktürüp bir prins kiti taktırmayı düşünüyorum.Landirenzo beni sıfır aracımdan soğuttu. landirenzoyu garanti kapsamında söktürüp paramı geri alabilirmiyim ve yeni kit taktırmam için nelere dikkat etmem gerekiyor.
Mazda 3 skyactiv-g 1.5 araca lpg dönüşümü yapılıyor bir problem yok Direct LiquiMax Sistemi uygulanmakta fiyatı 7.200 vadeli 6800 nakit fiyatı .Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 16:17:21eğer elinizde prinse ait garanti belgesi belgesi varsa bir problem olmaz .garanti belgesinde montajı yapan firmanın kaşesi ve aracınıza ait bilgiler varsa sorun çıkmaz .eğer bu belge elinizde yoksa montajı yapan firmadan rica edin .bazen montaj firmaları isteme giriş yapmıyorlar problem bundan kaynaklanıyor Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 16:19:56plakanızı bana verin isterseniz ben sorgularım Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 16:25:29bakım ve kontrollerini mutlaka zamanında yapın ,yoksa sonunda yine madur olan siz olursunuz .ithalatçı firmalar vatandaşın gözünün yaşına bakmıyor malesef .
Merhabalar, 2014 corolla 1.33 life paket arabama (23000 km de şuan) geçen hafta prins silverline modeli lpg taktırdım. Ancak forumlardaki şu subap erime konusu çok kafa kurcalıyor. Aracımda subap erimesi gerçekleşebilir mi? Yılda ortalama 25-30bin km biniyorum ben. Eğer böyle bir sorun oluşursa ne zaman olabilir? Bir de bu problemin açacağı masraf ortalama ne kadar olacaktır. Bilgi verebilir misiniz lütfen. Çok teşekkür ederim şimdiden...
Düzgün bir yol ayarı yaptırdıysanız uzun süre bir problem olmaz. 4bin-4500 devrin üstüne lpg ile çıkmamaya özen gösterirseniz iyi olur, eğer çıkıyorsanız da %20-30 benzin püskürtecek şekilde ayarlatın.Euro 5-6 motorların hepsi subap yakmaya mahkumdur, ne zaman yakacağı sürücüye bağlıdır. Toyotalar daha dayanıklı bu konuda ama 100bin km.de de görebilirsiniz, 200bin km.de de görmeyebilirsiniz. 2-5bin tl arası özel ya da yetkili servis olmasına göre değişir.
Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için. Ben arabamı 4000-4500 devri benzinliykende görmeden kullanıyorum. Lpg de de görmüyorum, o zaman çok kolay veya kısa sürede erime olmayacağını düşünebilirim değil mi? Birde sözünü ettiğiniz ayar 1000-1500 km bin sonra gel dediler, o zaman yapılacak bir ayar mı?Teşekkürler
1000-1500 km.de yapılan ayar kontroldür. Yolda yapılan ayar daha hassas olur, çeşitli koşullara göre yapılır, 20 dakika sürer en az. Yapılmadıysa yaptırın gittiğinizde. Detaylı bilgileri lpg hakkında soru cevap başlıklı konudan takip edebilirsiniz.
Mutlu benim araç da %7 zenginde çalışıyor. Ltft hiç fakire duşmuyor. Yıllık bakımını 1-2 haftaya yaptırıcam. Sence tekrar ayara gerek var mı? Varsa tekrar Memduh ustaya gidesim yok açıkçası. Adam akıllı neresi yapar ankarada? Bir de kaça yapıyorlar ayarı?