0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ustam merhaba.2011 valvematik avensis 132ps aracımda romano kit takılı. gebze dumankaya yetkili servisinin anlaşmalı olduğu yerde takılmış kit.Bu kitler hakkında bilginiz var mı kalitesi nasıldır?İkinci sorum. Bir çok valvematik araca lpg taktığınızı söylüyorsunuz. Peki taktıktan sonra kaç km sorun çıkarmadan yani motora zarar vermeden gidiyor.Ya da şöyle sorayım size bakıma gelen valvematik araçlar içinde lpg ile kullanılmış en yüksek kmli araç kaç kilometredeydi.teşekkür ederim
Sönmez usta İstanbul anadolu yakasında önerebileceğin iyi bir prins ustası var mı ? corollama prins silverline takmayı düşünüyorum sizden tavsiye iyi bir usta ismi bekliyorum.
şu yapı marketler de satılan gri renkte yaklaşık 4-5 cm kalınlığındaki sünger malzemeden mi bahsediyorsunuz?Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 23:01:35 ya o delikten borular falan geçiyor. çok az bir aralık kalıyordur belki ama benim sanki gözüme bir ara ordan günışığı çarptı o bölgeye şu arabaların stop lambasının kablolarının geçtiği esnek plastik bir malzeme var öyle bir şey uygulanabilirdi zannımca Hanı su geçmesin diye dışa doğru çıkık yumuşak plastik malseme var ya. stop lambasının içinde? o deliğe de öyle bir tapa yapılsa kablolar o tapanın içinden geçse pardon rekorlar... plastik esnek olduğu için rekorları saracaktır. bu da hem suya karşı hem de sese karşı yalıtım sağlar kanımca... lpg ci ustalarımdan ricam bu işlerde biraz daha konfora yönelik çözümler geliştirmeleri... biliyorum çok pimpirikliyim ne yapayım insan zar zor biriktirip borç harç ederek böyle gönlüne göre bir araba aldı mı evladı gibi sakınıyor. ya da ben öyle hissediyorum Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 23:12:38bu arada o koca stepne(17 inc jant lastik gözüme devasa görünüyor xei nin 14 inc jantlarından sonra) boşa çıktı. aracın orjınal fabrika çıkışı stepnesi... hiç yol görmemiş. mişlen marka...sanırsınız daha yeni fabrikadan çıkmış... eve bırakacağım herhalde. zira yanımda taşıyacak olsam simit tankın hiçbir anlamı kalmayacak. şöyle bir düşüncem var ne kadar doğrudur bilmiyorum. yeni lastik alacağım zaman 3 tane alayım diyorum 4. olarak stepneyi kullanayım. bagaja da bir lastik tamir kiti ve elektrikli pompa koyayım. böyle kalsa o guzelim lastik hiç kullanmadan çürüyüp gidecek. yanımda da yuk olacak. bir ara colt kullancısıydım. onda fabrika çıkışı stepne bile yoktu onun yerine lastik tamir kiti vardı. demekki oluyor. avensisin stepnesi bile alaşım b sınıfı arabadan sonra bana epey kıyak geldi
Isı yalıtım için kullanılan strafor koyun. şahsen ben öyle yaptım
Arkadaşlar 2014 corollam var. Prins silverline taktırmayı düşünüyorum. Fiyatı ve tasarrufu açısından bilgi verirseniz sevinirim.
Gri yeşil mavi pembe renk farketmez 3 cm falan bi kalınlığı var sert baya o işinizi gorecektir. Boruların geçtiği aralık için benim arabamda da açık orası ama deponun ortasına en üste contalı bi kapak var o iş görür diye düşünüyolar galiba. Slikon kullanılabilir ancak bunu ustanıza bir sorun derim.Stepne olayına gelirsek ben aurisinkini bazanın altına koydum muayeneye giderken getiriyorum sadece kaliteli bir elektrikli pompa ve sonaxın lastik tamir kiti ile herşeyi çözmüş olursunuz.
Sönmez Usta merhabalar,Prins in LiquMax System i direkt enjeksiyonlu araçlara uygulanabiliyor diye görüyorum. Acaba Avensis 2.0 D4'e de uygulanabiliyor mu bu sıvı sistem?
Ustam selamlar 2014model aracıma bin km de iken kit mtm obd li lpg montajı yaptırdım kahin enjektör olması tercih nedenimdi gayet de memnunum şükür.Öğrenmek istediğim konu şu obd li olması nedeniyle lpg ye geçtikten sonra bluetoothlu obd cihazını bağlayıp yakıt tüketimi hız vs. gibi bilgileri alamıyoruz veri akışı lpg ye geçince kesiliyor.Lpg sistemi sadece ayar esnasındamı bu bilgileri kullanıyor yoksa devamlı olarak aracın ecusundan aldığı bilgilerle bir işlem mi yapıyor?Yada başka bir ifadeyle ayar yaptıktn sonra lpg nin obd bağlantısını kesmenin lpg çalışmasına herhangi bir etkisi olurmu Umarım anlatabilmişimdir Teşekkürler
cvp için tesekkürler. renk tabiki farketmez ben onu sadece aynı urunden bahsedip etmediğimizi anlamak için söylemiştim. mitsubishi coltun pompası guzeldi. onun gibi kaliteli bir şey bulabilsem şu stepneden kurtulsam. bu arada 350 km geride kaldı 75 tl lik lpg ile. ama az kaldı bitti bitecek gibi... şehir içi-dışı karışık. rolantide çok kaldı lpg ayarı yapılırken. izmitte yol tıkalıydı çok dur kalk yaptım. muayeneye iki kere girdi. bunlar yakıtı etkiledi. bir de lpg kitini yeni taktığım için bakıma kadar bir sorun varsa ustaya söyleyelim diye her viteste 6000-7000 devirleri zorladım.benzine atma silkeleme titreme falan olacak mı diye hiç bir falso göremedim. tabi bunları sadece bir kere yaptım normalde 3000 deviri pek gecmem. o yuzden bu ilk depo yakıt miktarını hesaplamak için sağlıklı bir veri olmayacak. ben colt benzinliyle 100 tl ile karışık tuketımde 320-340 km yapıyordum onla kıyaslarsak aynı km de 25-30 tl tasarruf yapmış oluyorum ki ikinci üçüncü depoda bu 35-40 tl yi bulur diye umut ediyorum. bu arada lpg taktığımdan beri ilk hala ilk depo. köyde öğretmenim.köyde ikamet ediyorum. o yuzden pek binemiyorum. genelde yazları uzun yolda yaparım kmyi... bu arada sönmez usta ve abisi turgut ustaya tesekkürlerimi iletmek isterim. çok pimpirikli hassas biri olmama ragmen bütün endişelerime kulak verdiler ve içimi rahatlatmak için ellerinden geleni yaptılar. tavsiye ederim. dürüst insanlar. sorunsuz montaj yapıyorlar en azından benim aracta öyle. sorun çıksa da yan çizecek insanlar değiller. işlerinin arkasında duruyorlar.
sönmez ustam merhaba.ilgiyle ve merakla yazdıklarınızı takip ediyorum. ama konunun tamamını okumadan size bir soru sormak istiyorumAraç değişikliği sebebi ile bi süre uzak kaldım ama toyotaya tekrar döndümyeni aldığım araç 2012 Auris Comfort Extra Tam otomatik 1.6 Dual wvt-iaraç 24 binde ve ş.içi durkalk şeklinde kullanılıyor ve malum trafikte 4 kar lastiği ile ve 50 metrede bir çukur veya hız kesicilerle 8,5 litre civarı benzin yakıyor.cumartesi cok sevdiğim ve güvendiğim lpg ustama uğradım(atiker-prins bayii kendisi ama daha önce 3 aracıma brc uygulamıştı) ve zaman kaybetmeden lpg takmamı soyledi.Ancak şöyle bir öneride bulunduiyiki lpg li almadığımı çünki Dual wvt-i lerde uygun olmayan kit ve yanlış montajdan dolayı daha 20 bin bşle gitmeden subapların elinde kalabilir dedi.Atiker Gold veya prince takarız böyle bir sorun olmaz dedi. nedeni ise doğru karısımı ayarlayarak subapların aşırı ısınmasını engelleyebilirmiş bu 2 marka model.1.yanlış montajda hemfikiriz2. yüksek devirdede ve uzun sure lpg kullanımındada subapların zarar gördüğünde hemfikiriz3.prins in malzeme ve enjektör kalitesindede hemfikiriz.3-atiker gold veya prinsin ne gibi bir teknik farktan dolayı subapları yakmadığını anlatamadı bana daha doğrusu ben anlamak istemedim.yani örneğin lovato obd II den nasıl bir teknik üstünlüğü varda benim subaplar zarar görmeyecek.açık söylemek gerekirse imzamdaki araçların hemen hepsinde BRC kullandım ve tahmin edemeyeceğiniz kadar uzun yol yapmış ve zerre kadar Brc den incinmemiş biriyim. bu konuda bana yardımcı olurmusunuz acaba.yardımlarınız için teşekkür edersaygılar sunarım.
Dediğim gibi brc de benzin puskurtuyor .Ayarı kötü olduktan sonra hepsi ayni.Belki prins de hata oranı daha düşüktür diğer sistemlere göre
bende prins vs2 var oda benzin püskürtüyor ..yetkili servise gidip sormuştum bu durumu normal demişlerdi ..
@SÖNMEZ YILDIZ (21240) ÇoK teşekkür ederim ustam içime su serptin. içimden geçiriyodum romano duyulmadık marka sorun çıkarmaz inşallah diye.Ben de uzun yıllar kullanmak için almıştım aracımı inşallah uzun yıllar sıkıntı çıkarmaz keşke Ankarada olsanızda bi çayınızı içsek bi aracın lpg ayarlarına baksanız. Ben ankarada romano servisine yaptırıyorum.adam pc ye bağlıyor arada bir dip gaz yapıyor sonra çıkan değerlere bakıyor hepsi 2-3 dakika sonra bu değerleri başka bir yere kopyalıyor vs olay bitti hadi yallah...
Sönmez usta, öncelikle paylaşımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum.Yeni aldığım 2009 Model T27 Avensis 2.0 aracımda 1 yıllık Prins Vsi2 kit takılı.Yaşadığım bir sorun var. Araç lpg nin bitmeye yaklaştığı zamanda kimi zaman benzine geçemiyor. Çekiş düşüyor, gaza daha çok basıyorum ama araba yığılıp kalıyor. Kimi zaman ise gaza yoğun basmasam bile hiç sarsmadan hissetirmeden direk geçiyor. 2 gün önce uzun yolda kırmızı ışıkta durdum. Kalkışta biraz hızlı kalktım, belli bir hıza geldikten sonra (tahmini 50km/h üstü) bunu yaşadım ve arkadaki aracın selektörü sebebiyle benzine manuel olarak almak durumunda kaldım. Sonrasında 50Km şehirlerarası 10 km de şehir içi sorunsuz kullandım ve bittiğinde araç hiç kasmadan benzine geçti.Aracı yakın zamanda 10.000 gaz bakımına götürdüm, filtreler değişti ve bu sorunu belirttiğim için usta ayarlarına müdahale etmişti. Ama şu an problem devam ediyor. Bu durum tamamen ayar kaynaklı bir durum mudur? yoksa farklı sebepleri olabilir mi? Çözümü nerede aramam lazım?
Sönmez Ustam,Opel Astra H kasa 2004 model 1.6 enjoy twinport aracımız var.Aracımız şuanda 29.000km'de.Aracmıza LPG montajı yaptırmayı düşünüyoruz Prinsin hangi kiti aracımıza uygundur?Birde Konya'da önereceğiniz bir bayi varmıdır ? Kulaktan duyma olduğum bir durumda bu araçların LPG montajında manifolt'da delinmesi gereken yerin klasik LPG montajından farklı olduğu ve buna oldukça dikkat edilmesi gerektiği.Sizden'de bir öneri alırsak çok memnun olurum.Çalışmalarınız ve başarınızın devamını dilerim.
sönmez bey size bir mail attım umarım ulaşmıştır. cvbınızı bekliyorum