Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179126 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
ustam merhaba.
2011 valvematik avensis 132ps aracımda romano kit takılı. gebze dumankaya yetkili servisinin anlaşmalı olduğu yerde takılmış kit.

Bu kitler hakkında bilginiz var mı kalitesi nasıldır?
İkinci sorum. Bir çok valvematik araca lpg taktığınızı söylüyorsunuz. Peki taktıktan sonra kaç km sorun çıkarmadan yani motora zarar vermeden gidiyor.Ya da şöyle sorayım size bakıma gelen valvematik araçlar içinde lpg ile kullanılmış en yüksek kmli araç kaç kilometredeydi.

teşekkür ederim :saygi: :saygi:

merhaba

aracınızda bulunan romano kit prins ten sonra en iyi kittir benim için .%100 italyan bir kittir piyasa italyan diye anılan fakat melezleştirilmiş kitler gibi karma bir kit değildir .içiniz rahat olsun romano gerçekten ama gerçeten sorunsuz yıllarca keyifle kullanacağınız bir üründür .

bir istatislik tutmadım fakat 180.000 kmde bir gardiyan arakadşın var  hala sorunsuz kullanıyor sistemde ne tesadüf ki romano .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2015, 16:04:57
Sönmez usta İstanbul anadolu yakasında önerebileceğin iyi bir prins ustası var mı ? corollama prins silverline takmayı düşünüyorum sizden tavsiye iyi bir usta ismi bekliyorum.

ömer usta otogazı tercih edebiliriniz .ömer ustaya ve sabahattin ustaya selamlarımı söyleyen gereken ilgiyi ve hasssiyeti göstereceklerdir .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2015, 16:19:13
şu yapı marketler de satılan gri renkte yaklaşık 4-5 cm kalınlığındaki sünger malzemeden mi bahsediyorsunuz?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 23:01:35
ya o delikten borular falan geçiyor. çok az bir aralık kalıyordur belki ama  benim sanki gözüme bir ara ordan günışığı çarptı :D o bölgeye şu arabaların stop lambasının kablolarının geçtiği esnek plastik bir malzeme var öyle bir şey uygulanabilirdi zannımca Hanı su geçmesin diye dışa doğru çıkık yumuşak plastik malseme var ya. stop lambasının içinde? o deliğe de öyle bir tapa yapılsa kablolar o tapanın içinden geçse pardon rekorlar... plastik esnek olduğu için rekorları saracaktır. bu da hem suya karşı hem de sese karşı yalıtım sağlar kanımca... lpg ci ustalarımdan ricam bu işlerde biraz daha konfora yönelik çözümler geliştirmeleri... biliyorum çok pimpirikliyim  :P ne yapayım insan zar zor biriktirip borç harç ederek böyle gönlüne göre bir araba aldı mı evladı gibi sakınıyor. ya da ben öyle hissediyorum  :D

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 23:12:38
bu arada o koca stepne(17 inc jant lastik gözüme devasa görünüyor xei nin 14 inc jantlarından sonra) boşa çıktı. aracın orjınal fabrika çıkışı stepnesi... hiç yol görmemiş. mişlen marka...sanırsınız daha yeni fabrikadan çıkmış... eve bırakacağım herhalde. zira yanımda taşıyacak olsam simit tankın hiçbir anlamı kalmayacak. şöyle bir düşüncem var ne kadar doğrudur bilmiyorum. yeni lastik alacağım zaman 3 tane alayım diyorum 4. olarak stepneyi kullanayım. bagaja da bir lastik tamir kiti ve elektrikli pompa koyayım. böyle kalsa o guzelim lastik hiç kullanmadan çürüyüp gidecek. yanımda da yuk olacak. bir ara colt kullancısıydım. onda fabrika çıkışı stepne bile yoktu onun yerine lastik tamir kiti vardı. demekki oluyor. avensisin stepnesi bile alaşım :) b sınıfı arabadan sonra bana epey kıyak geldi :)

merhaba mehmet bey :)

hemen konuyu aydınlatalım . sizin boşluk dedğiniz 51.mm çapında olna ve içinden yakıt borularının geçtiği o boşluk havalandırma bacasıdır .tüm simit depo montajı yapılmış araçlarda standartlara uygun bir şekilde yapılırsa bu olmak zorunda .asli görevi sııntı halinde lpg nin araç içine ulaşmasını engelleyip dışarı tahliye etmektir .bunun yanı sıra o baca deponun içinden aracın dışına kadar yek pare ollduğu için su yada toz olmaz ,kenarları silikon ile muhafaza edilmiştir korozyona yada pasa neden olmasın diye .deponuzun muhafaza kapağı metal ve kenarları kalın pvc conta ile kapatıldığı için kesinlikle ses yapmaz bu konuda emin olabilirsiniz .

bundan dolayı içiniz rahat olsun aracınızı içiniz rahat kullanabilirniz bizler tüm olumsuzlukları ve sonra olabilecek sorunları sizin yerinize itina i,le düşündük siz sadece aracınızın ve tasarrufun  keyfini sürün .

bakıkm ve kontrollerde görüşmek dileğiyle .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2015, 16:20:47
Isı yalıtım için kullanılan strafor koyun. şahsen ben öyle yaptım  :D

yasin bey eğer o straforu havalandırma bacasına tıkadıysanız lütfen en kısa sürede onu söküp atın lütfen .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2015, 16:23:53
Arkadaşlar 2014 corollam var. Prins silverline taktırmayı düşünüyorum. Fiyatı ve tasarrufu açısından bilgi verirseniz sevinirim.

performans ve tasarruf olarak prins için söylenecek çok fazla bişey yok yok .benim tavsiyem hiç zman kaybetmeden işinin ehli bir prins ustasına gidip aracınıza prins silverline montajını yaptırmanız olacaktır . fiyat olarak şuan .2.250 taksitli 2.150 nakit fiyatıdır .(tum aksam orjinal prins  depo ,multivaLF  gibi ...)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Sönmez Usta merhabalar,
Prins in LiquMax System i direkt enjeksiyonlu araçlara uygulanabiliyor diye görüyorum. Acaba Avensis 2.0 D4'e de uygulanabiliyor mu bu sıvı sistem?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyo ToyoToyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
toyo43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ustam selamlar 2014model aracıma bin km de iken kit mtm obd li lpg montajı yaptırdım kahin enjektör olması tercih nedenimdi gayet de memnunum şükür.Öğrenmek istediğim konu şu obd li olması nedeniyle lpg ye geçtikten sonra bluetoothlu obd cihazını bağlayıp yakıt tüketimi hız vs. gibi bilgileri alamıyoruz veri akışı lpg ye geçince kesiliyor.Lpg sistemi sadece ayar esnasındamı bu bilgileri kullanıyor yoksa devamlı olarak aracın ecusundan aldığı bilgilerle bir işlem mi yapıyor?Yada başka bir ifadeyle ayar yaptıktn sonra lpg nin obd bağlantısını kesmenin lpg çalışmasına herhangi bir etkisi olurmu Umarım anlatabilmişimdir Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '06
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Gri yeşil mavi pembe renk farketmez 3 cm falan bi kalınlığı var sert baya o işinizi gorecektir. Boruların geçtiği aralık için benim arabamda da açık orası ama deponun ortasına en üste contalı bi kapak var o iş görür diye düşünüyolar galiba. Slikon kullanılabilir ancak bunu ustanıza bir sorun derim.

Stepne olayına gelirsek ben aurisinkini bazanın altına koydum muayeneye giderken getiriyorum sadece :) kaliteli bir elektrikli pompa ve sonaxın lastik tamir kiti ile herşeyi çözmüş olursunuz.
cvp için tesekkürler. renk tabiki farketmez ben onu sadece aynı urunden bahsedip etmediğimizi anlamak için söylemiştim. mitsubishi coltun pompası guzeldi. onun gibi kaliteli bir şey bulabilsem şu stepneden kurtulsam. bu arada 350 km geride kaldı 75 tl lik lpg ile. ama az kaldı bitti bitecek gibi... şehir içi-dışı karışık. rolantide çok kaldı lpg ayarı yapılırken. izmitte yol tıkalıydı çok dur kalk yaptım. muayeneye iki kere girdi. bunlar yakıtı etkiledi. bir de lpg kitini yeni taktığım için bakıma kadar bir sorun varsa ustaya söyleyelim diye her viteste 6000-7000 devirleri zorladım.benzine atma silkeleme titreme falan olacak mı diye hiç bir falso göremedim. tabi bunları sadece bir kere yaptım normalde 3000 deviri pek gecmem. o yuzden bu ilk depo yakıt miktarını hesaplamak için sağlıklı bir veri olmayacak. ben colt benzinliyle 100 tl ile karışık tuketımde 320-340 km yapıyordum onla kıyaslarsak aynı km de 25-30 tl tasarruf yapmış oluyorum ki ikinci üçüncü depoda bu 35-40 tl yi bulur diye umut ediyorum. bu arada lpg taktığımdan beri ilk hala ilk depo. köyde öğretmenim.köyde ikamet ediyorum. o yuzden pek binemiyorum. genelde yazları uzun yolda yaparım kmyi...

bu arada sönmez usta ve abisi turgut ustaya tesekkürlerimi iletmek isterim. çok pimpirikli hassas biri olmama ragmen bütün endişelerime kulak verdiler ve içimi rahatlatmak için ellerinden geleni yaptılar. tavsiye ederim. dürüst insanlar. sorunsuz montaj yapıyorlar en azından benim aracta öyle. sorun çıksa da yan çizecek insanlar değiller. işlerinin arkasında duruyorlar.
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyo ToyoToyo
  • Kilometre: 52000
  • 3 kere teşekkür etti
toyo43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
sönmez ustam merhaba.
ilgiyle ve merakla yazdıklarınızı takip ediyorum. ama konunun tamamını okumadan size bir soru sormak istiyorum
Araç değişikliği sebebi ile bi süre uzak kaldım ama toyotaya tekrar döndüm
yeni aldığım araç
2012 Auris Comfort Extra Tam otomatik  1.6 Dual wvt-i
araç 24 binde ve ş.içi durkalk şeklinde kullanılıyor ve malum trafikte 4 kar lastiği ile ve 50 metrede bir çukur veya hız kesicilerle  8,5 litre civarı benzin yakıyor.
cumartesi cok sevdiğim ve güvendiğim lpg ustama uğradım(atiker-prins bayii kendisi ama daha önce 3 aracıma brc uygulamıştı) ve zaman kaybetmeden lpg takmamı soyledi.
Ancak şöyle bir öneride bulundu
iyiki lpg li almadığımı çünki Dual wvt-i lerde uygun olmayan kit ve yanlış montajdan dolayı daha 20 bin bşle gitmeden subapların elinde kalabilir dedi.
Atiker Gold veya prince takarız böyle bir sorun olmaz dedi. nedeni ise doğru karısımı ayarlayarak subapların aşırı ısınmasını engelleyebilirmiş bu 2 marka model.

1.yanlış montajda hemfikiriz
2. yüksek devirdede ve uzun sure lpg kullanımındada subapların zarar gördüğünde hemfikiriz
3.prins in malzeme ve enjektör kalitesindede hemfikiriz.
3-atiker gold veya prinsin ne gibi bir teknik farktan dolayı subapları yakmadığını anlatamadı bana daha doğrusu ben anlamak istemedim.
yani örneğin lovato obd II den nasıl bir teknik üstünlüğü varda benim subaplar zarar görmeyecek.

açık söylemek gerekirse imzamdaki araçların hemen hepsinde BRC kullandım ve tahmin edemeyeceğiniz kadar uzun yol yapmış ve zerre kadar Brc den incinmemiş biriyim.

bu konuda bana yardımcı olurmusunuz acaba.
yardımlarınız için teşekkür eder
saygılar sunarım.

98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Hocam prinsin  valve care sistemi var .oda 3500 tl.
Bunda özel yağ katkısı var.
Ayarlanan devirde subaplara  bu katkiyi gönderiyor.
Bu katkı bittigi zaman lpg ye geçmiyor.
Kalibtasyon  çok önemli  elbette  ama hatalı olursa motor  arıza lambasi yanıyor fakir karışım.
Ama atiker  gold du bilmem.
Benzeri brc  de var.Ondada  istenirse istenilen devirde benzin puskurtuyor .
Örneğin ben uzun yolda 4-4500 devirde lpg ile 300 km gidersem arada 50-100 km benzine alıyorum subaplar  az da olsa sogusun  diye.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 kere teşekkür etti
okadar pahalı bir sistemin tasaruf etmesi benim acımdan zor hocam tercih etmem zaten
bana onerdiği sistem 2100 tl lik normal prinsti.
brc den bende suphe duymuyorum. sizin yaptığınız gibi arada benzinle calıstırır yuksek devir cevirtmem genelde.
yıllarca brc den sasmayan ustamın beni neden bu iki markaya yonlendirdiği bayagı kafamı kurcaladı ama.

açıkcası Brc takmamı engelleyecek bir sebebin olabileceğini düşünmüyorum.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Dediğim gibi brc  de benzin puskurtuyor .Ayarı kötü olduktan sonra hepsi ayni.Belki prins  de hata oranı daha düşüktür diğer sistemlere göre
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 kere teşekkür etti
Benim kullandığım Brc sistemlerde Benzinde azalma falan olmuyordu. muhtemelen yeni bir sistem bu.
Benzin püskürtmesi aslında cok saçma geliyor bana. yapmak istediğimiz tasarrufa aykırı geliyor yani.
sizin eski corolla dada brc vardı hatırlıyorum versonuzda muhtemelen aynı motor ve aynı subap.
bu dual olanlarda subaplar sanırım hassas tuncay bey magnezyum falanmıdır nedir? yada ben oyle biliyorum.
sizin dusunceniz nedir acaba.
kafamda  3 sistem var
1. Brc
2.lovato obd 2 ( bu ara şikayet duyuyorum sıkca)
3. son care  olarak prins

Brc normal tiple bu hassasmı hassas  >:( subaplarda problem olurmu kısa vadede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
bende prins vs2 var oda benzin püskürtüyor ..yetkili servise gidip sormuştum bu durumu normal demişlerdi ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Usta merhabalar,
Prins in LiquMax System i direkt enjeksiyonlu araçlara uygulanabiliyor diye görüyorum. Acaba Avensis 2.0 D4'e de uygulanabiliyor mu bu sıvı sistem?

malesef mutlu bey bu araç için ar-ge yapılmamış .anladığım kadarıyla yapılmayacakta :(

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2015, 15:34:15
Ustam selamlar 2014model aracıma bin km de iken kit mtm obd li lpg montajı yaptırdım kahin enjektör olması tercih nedenimdi gayet de memnunum şükür.Öğrenmek istediğim konu şu obd li olması nedeniyle lpg ye geçtikten sonra bluetoothlu obd cihazını bağlayıp yakıt tüketimi hız vs. gibi bilgileri alamıyoruz veri akışı lpg ye geçince kesiliyor.Lpg sistemi sadece ayar esnasındamı bu bilgileri kullanıyor yoksa devamlı olarak aracın ecusundan aldığı bilgilerle bir işlem mi yapıyor?Yada başka bir ifadeyle ayar yaptıktn sonra lpg nin obd bağlantısını kesmenin lpg çalışmasına herhangi bir etkisi olurmu Umarım anlatabilmişimdir Teşekkürler

merhaba

sistem sadece ayar esnasında referans için kullanılır onun dışında bir katkısı yok .yani doğru ve hatasız atar yaptıktan sonra obd bağlantılarını söksenizde aynı sökmesenizde .tabi genelde piyasada şöyle bir yanlışlık var obdli kitler arıza lambası yakınca söndürüler kendi kendine ayar yaparlar .malesef bu sektörün içinden ve tanınmış lpg ci meslektaşlarımda  öyle bahsediyorlar fakat tamamıyla yanlış bir bilgi .

sizin sayenizde bunuda belirtmiş oldum .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2015, 15:50:53
cvp için tesekkürler. renk tabiki farketmez ben onu sadece aynı urunden bahsedip etmediğimizi anlamak için söylemiştim. mitsubishi coltun pompası guzeldi. onun gibi kaliteli bir şey bulabilsem şu stepneden kurtulsam. bu arada 350 km geride kaldı 75 tl lik lpg ile. ama az kaldı bitti bitecek gibi... şehir içi-dışı karışık. rolantide çok kaldı lpg ayarı yapılırken. izmitte yol tıkalıydı çok dur kalk yaptım. muayeneye iki kere girdi. bunlar yakıtı etkiledi. bir de lpg kitini yeni taktığım için bakıma kadar bir sorun varsa ustaya söyleyelim diye her viteste 6000-7000 devirleri zorladım.benzine atma silkeleme titreme falan olacak mı diye hiç bir falso göremedim. tabi bunları sadece bir kere yaptım normalde 3000 deviri pek gecmem. o yuzden bu ilk depo yakıt miktarını hesaplamak için sağlıklı bir veri olmayacak. ben colt benzinliyle 100 tl ile karışık tuketımde 320-340 km yapıyordum onla kıyaslarsak aynı km de 25-30 tl tasarruf yapmış oluyorum ki ikinci üçüncü depoda bu 35-40 tl yi bulur diye umut ediyorum. bu arada lpg taktığımdan beri ilk hala ilk depo. köyde öğretmenim.köyde ikamet ediyorum. o yuzden pek binemiyorum. genelde yazları uzun yolda yaparım kmyi...

bu arada sönmez usta ve abisi turgut ustaya tesekkürlerimi iletmek isterim. çok pimpirikli hassas biri olmama ragmen bütün endişelerime kulak verdiler ve içimi rahatlatmak için ellerinden geleni yaptılar. tavsiye ederim. dürüst insanlar. sorunsuz montaj yapıyorlar en azından benim aracta öyle. sorun çıksa da yan çizecek insanlar değiller. işlerinin arkasında duruyorlar.

merhaba hocam memnun olmanız bizi layıkıyla mutlu eder .şükürler olsun bu güne kadar kimseyi madur etmedik ve etmeyeceğiz .olması gerekende bu zaten .methiyleriniz için ayrıca teşekkür ederim . keyifli ve tasarruflu sürüşler içiniz rahat aracınızı kullanabiliriniz .

kontrol ve bakımlarda görüşmek dileğiyle .

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2015, 15:57:00
sönmez ustam merhaba.
ilgiyle ve merakla yazdıklarınızı takip ediyorum. ama konunun tamamını okumadan size bir soru sormak istiyorum
Araç değişikliği sebebi ile bi süre uzak kaldım ama toyotaya tekrar döndüm
yeni aldığım araç
2012 Auris Comfort Extra Tam otomatik  1.6 Dual wvt-i
araç 24 binde ve ş.içi durkalk şeklinde kullanılıyor ve malum trafikte 4 kar lastiği ile ve 50 metrede bir çukur veya hız kesicilerle  8,5 litre civarı benzin yakıyor.
cumartesi cok sevdiğim ve güvendiğim lpg ustama uğradım(atiker-prins bayii kendisi ama daha önce 3 aracıma brc uygulamıştı) ve zaman kaybetmeden lpg takmamı soyledi.
Ancak şöyle bir öneride bulundu
iyiki lpg li almadığımı çünki Dual wvt-i lerde uygun olmayan kit ve yanlış montajdan dolayı daha 20 bin bşle gitmeden subapların elinde kalabilir dedi.
Atiker Gold veya prince takarız böyle bir sorun olmaz dedi. nedeni ise doğru karısımı ayarlayarak subapların aşırı ısınmasını engelleyebilirmiş bu 2 marka model.

1.yanlış montajda hemfikiriz
2. yüksek devirdede ve uzun sure lpg kullanımındada subapların zarar gördüğünde hemfikiriz
3.prins in malzeme ve enjektör kalitesindede hemfikiriz.
3-atiker gold veya prinsin ne gibi bir teknik farktan dolayı subapları yakmadığını anlatamadı bana daha doğrusu ben anlamak istemedim.
yani örneğin lovato obd II den nasıl bir teknik üstünlüğü varda benim subaplar zarar görmeyecek.

açık söylemek gerekirse imzamdaki araçların hemen hepsinde BRC kullandım ve tahmin edemeyeceğiniz kadar uzun yol yapmış ve zerre kadar Brc den incinmemiş biriyim.

bu konuda bana yardımcı olurmusunuz acaba.
yardımlarınız için teşekkür eder
saygılar sunarım.

merhaba  özetle ve net bir şekilde belirtmek isterim ki .sorunsuz bir lpgli araç kullnamk için önce iyi ve tecrübeli bir usta sonrasında da her zaman kararlı çalışan enjektör ecu  olması gerekli .sonuç olarak eğer kitinizin enjektörleri gerçeketen kararlı çalışan dozajlamayı her devirde istenilen aralıkta püskürtüyor ve ecu nuzda stabil verileri  uygulamaya getiriyorsa araç sorunsuz ve kusursuz çalışır yanlız her zaman üstüne basa basa belirttiğim gibi önce usta faktörü ve ustanızın yaptığım karışım ayarları önemlidir .

sorunsuz lpg mantajı ve kullanımı %50 usta %50 kitinizin kararlı çalışana aksamlarına bağlıdır .piyasada prins ecu ve enjektörü kadar kararlı çalışan başka bir kit daha  yok bu konuda etik olup bunu dürütçe dile getirmek bu sektörden ekmek yiyen tüm meslaktaşlarımın boynunun borcudur .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2015, 16:01:22
Dediğim gibi brc  de benzin puskurtuyor .Ayarı kötü olduktan sonra hepsi ayni.Belki prins  de hata oranı daha düşüktür diğer sistemlere göre

merhaba tuncay bey

şuan piyasadaki tüm kitler yerli kitler dahil bütün hepsinde benzin takviyesi seçeneği mevcuttur .ayarı kötü olunca kelimesi altın vuruş olmuş ;tebrikler  :alkis:

yukarda bir önceki soru ile ilgili cevabımda neden prins olmalı onun cevabınıda içeriyor .sizin son cümleniz bir çok sorunun cevabı niteliğinde .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2015, 16:02:28
bende prins vs2 var oda benzin püskürtüyor ..yetkili servise gidip sormuştum bu durumu normal demişlerdi ..

prins vsı 2 yada silverline farketmez benzin püskürtmesi istenilse yapılabilir tabi bu tamamıyla programalma ile ilgili bir durum .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
@SÖNMEZ YILDIZ (21240)  ÇoK teşekkür ederim ustam içime su serptin. içimden geçiriyodum romano duyulmadık marka sorun çıkarmaz inşallah diye.
Ben de uzun yıllar kullanmak için almıştım aracımı inşallah uzun yıllar sıkıntı çıkarmaz keşke Ankarada olsanızda bi çayınızı içsek bi aracın lpg ayarlarına baksanız. Ben ankarada romano servisine yaptırıyorum.
adam pc ye bağlıyor arada bir dip gaz yapıyor sonra çıkan değerlere bakıyor hepsi 2-3 dakika sonra bu değerleri başka bir yere kopyalıyor vs olay bitti hadi yallah...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '06
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
sönmez bey size bir mail attım umarım ulaşmıştır. cvbınızı bekliyorum
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Sönmez usta, öncelikle paylaşımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Yeni aldığım 2009 Model T27  Avensis 2.0 aracımda 1 yıllık Prins Vsi2 kit takılı.

Yaşadığım bir sorun var. Araç lpg nin bitmeye yaklaştığı zamanda kimi zaman benzine geçemiyor. Çekiş düşüyor, gaza daha çok basıyorum ama araba yığılıp kalıyor. Kimi zaman ise gaza yoğun basmasam bile hiç sarsmadan hissetirmeden direk geçiyor.

2 gün önce uzun yolda kırmızı ışıkta durdum. Kalkışta biraz hızlı kalktım, belli bir hıza geldikten sonra (tahmini 50km/h üstü) bunu yaşadım ve arkadaki aracın selektörü sebebiyle benzine manuel olarak almak durumunda kaldım.  Sonrasında 50Km şehirlerarası 10 km de şehir içi sorunsuz kullandım ve bittiğinde araç hiç kasmadan benzine geçti.

Aracı yakın zamanda 10.000 gaz bakımına götürdüm, filtreler değişti ve bu sorunu belirttiğim için usta ayarlarına müdahale etmişti. Ama şu an problem devam ediyor.

Bu durum tamamen ayar kaynaklı bir durum mudur? yoksa farklı sebepleri olabilir mi? Çözümü nerede aramam lazım?
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Sönmez Ustam,

Opel Astra H kasa 2004 model 1.6 enjoy twinport aracımız var.Aracımız şuanda 29.000km'de.Aracmıza LPG montajı yaptırmayı düşünüyoruz Prinsin hangi kiti aracımıza uygundur?Birde Konya'da önereceğiniz bir bayi varmıdır ?

Kulaktan duyma olduğum bir durumda bu araçların LPG montajında manifolt'da delinmesi gereken yerin klasik LPG montajından farklı olduğu ve buna oldukça dikkat edilmesi gerektiği.Sizden'de bir öneri alırsak çok memnun olurum.

Çalışmalarınız ve başarınızın devamını dilerim.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
@SÖNMEZ YILDIZ (21240)  ÇoK teşekkür ederim ustam içime su serptin. içimden geçiriyodum romano duyulmadık marka sorun çıkarmaz inşallah diye.
Ben de uzun yıllar kullanmak için almıştım aracımı inşallah uzun yıllar sıkıntı çıkarmaz keşke Ankarada olsanızda bi çayınızı içsek bi aracın lpg ayarlarına baksanız. Ben ankarada romano servisine yaptırıyorum.
adam pc ye bağlıyor arada bir dip gaz yapıyor sonra çıkan değerlere bakıyor hepsi 2-3 dakika sonra bu değerleri başka bir yere kopyalıyor vs olay bitti hadi yallah...

rica ederim :)  romano prinsten sonra favarimdir ve çok ama çok iyi bir kittir .

keyifli sürüşler

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2015, 16:57:21
Sönmez usta, öncelikle paylaşımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Yeni aldığım 2009 Model T27  Avensis 2.0 aracımda 1 yıllık Prins Vsi2 kit takılı.

Yaşadığım bir sorun var. Araç lpg nin bitmeye yaklaştığı zamanda kimi zaman benzine geçemiyor. Çekiş düşüyor, gaza daha çok basıyorum ama araba yığılıp kalıyor. Kimi zaman ise gaza yoğun basmasam bile hiç sarsmadan hissetirmeden direk geçiyor.

2 gün önce uzun yolda kırmızı ışıkta durdum. Kalkışta biraz hızlı kalktım, belli bir hıza geldikten sonra (tahmini 50km/h üstü) bunu yaşadım ve arkadaki aracın selektörü sebebiyle benzine manuel olarak almak durumunda kaldım.  Sonrasında 50Km şehirlerarası 10 km de şehir içi sorunsuz kullandım ve bittiğinde araç hiç kasmadan benzine geçti.

Aracı yakın zamanda 10.000 gaz bakımına götürdüm, filtreler değişti ve bu sorunu belirttiğim için usta ayarlarına müdahale etmişti. Ama şu an problem devam ediyor.

Bu durum tamamen ayar kaynaklı bir durum mudur? yoksa farklı sebepleri olabilir mi? Çözümü nerede aramam lazım?

rica ederim .sizin sorununuz yüksek olasılıkla basınç ayarlarının doğru yapılmamış olmasından kaynaklanıyor.ustanıza rolanti basıncını 2.200 mbar ,boş tank basıncını ise 1.500 mbar olarak ayarlatın sorun çözülecektir .eğer bu burunu çözmez ise basınç sensörünüzde bir sorun var demektir .anlattıklarınızdan çıkardığım sorun ihtimali bunlar keşke yakın olsanızda 2 dkkada sorununzu çözsek .

dediklerimi mutlaka uygulatın .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2015, 17:03:50
Sönmez Ustam,

Opel Astra H kasa 2004 model 1.6 enjoy twinport aracımız var.Aracımız şuanda 29.000km'de.Aracmıza LPG montajı yaptırmayı düşünüyoruz Prinsin hangi kiti aracımıza uygundur?Birde Konya'da önereceğiniz bir bayi varmıdır ?

Kulaktan duyma olduğum bir durumda bu araçların LPG montajında manifolt'da delinmesi gereken yerin klasik LPG montajından farklı olduğu ve buna oldukça dikkat edilmesi gerektiği.Sizden'de bir öneri alırsak çok memnun olurum.

Çalışmalarınız ve başarınızın devamını dilerim.

merhaba

bir saat önce aracınızın bir örneğinin montajını bitirdim :)  aracınıza prins silverline kitini taktırabilirsiniz . aracın motor teknolojisi adından anlaşıldığı üzere twin port .emme manifoltunun silindir kapağına yakın kısmında yani benzin enjektörünün hemen önünde açılır kapanır ve manifoltu ikiye bölen kelebekler mevcut .bu araca iki şekilde montaj yapılabilir .ya ikiz giriş tekniği yada benzin enjektörlerinin 2 cm kadar gerisinden tek giriş yapılarak .

her ikiside sorunsuz ve başarılı olur .tecrübe ile sabittir . prinsisn konyada 3 adet yetkili servisi bulunuyor.hepsi ile ivedi olarak görürşün size geven veren sıkılmadan tüm sorularınıza açıklık getiren bayide montajını yaptırın .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2015, 17:11:25
sönmez bey size bir mail attım umarım ulaşmıştır. cvbınızı bekliyorum

bakmamıştım ama şlimdi baktım .aracınıza turuncu enjektör takıldı .siz etikete bakarak renk belirlemişiniz bundan dolayı yanılmışsınız .enjektörlerinizin üzerine bakın eğer 63 cc yazıyorsa bu enjektörün turuncu olduğunu gösterir .yok eğer enjektörün üzerinde 51 cc yazıyorsa bunlar mavi enjektördür .ama adım kadar eminim size takılan enjektörler turuncudur .

sonuç olarak etiket tüm enjektorde mavidir sadece cc ve debi değişkendir .kontrol edip benide bilgilendirirseniz memnun olurum .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Bu arabaya herkes LPG montajı yapamaz ibarelerini okudukça insan en güvendiği ustadan bile Kuşku duymaya Başlıyor  :) Inşallah sağlıklı bir montaj ile sıkıntısız bineriz aracımıza.

Son bir soru daha ustam Aynı araca(astra H 1.6 twinport) Teleflex GFİ kitin montajı nasıldır bu kit hakkında düşünceleriniz nedir?

Cevaplarınız için tekrar teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
merhaba , benim şöyle bir sorum olacaktı, lpg enjektörlerinin açıklamalarında enjektörler için 3 ohm, 2.8 ohm, 2 ohm yada 1.9 ohm ve enjektör aralığı 1-3,5 mm yada 1-2.8 mm  şeklinde ibareler yazıyor, prins te bu değer nedir, ne anlama gelir, değer yuksek mi düşük mü daha iyidir, ne yararı vardır, bu değerlerin en iyisi olduğunda yakıta bi katkısı yada daha uzun yol yapmamıza bi hayrı varmıdır ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)