Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179112 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
ustam daha 1000 bakimina gitmedim. suanda 114tl gaz ile uzun yolda 570km gittim. ancak pazar gunu fulledigim depo bu gun baktigimda yariyi gecmisti, hepsi sehir ici ama 4 gunde 40km yapmisim. bu nasil oldu anlamadim. deponyu fulleyince ardan tank gostergesine baktim ful bugun baktim yariyi biraz gecmis. 1000 bakiminda ayar yapilacak ama ben kacaktan suphelendim. yoksa uzun yolda az yakmazdi.

gösterge ve ibrelerle yakıt hesabı yaparsanız emin olun yanılırsınız seviyeler sizi yanıltır biraz daha kullanadıktan sonra depoyu doldurup kaç litre aldığını litre yada kuruş cinsinden ne yaktığının hesabını yapmanız en doğrusu olacaktır.
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • benim babam toyota gibi adam
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
tesekkurler. deneyelim bakalim ne yakacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
merhaba, sönmez ustaya ve prins kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak..
-öncelikle prins silverline modeli subap yağlamalı modeli mi ?
-Toyota avensis alıp taktırmak istiyorum, subaplarda hasar oluşmaması için yağlamalı sistem gerçekten uygun mudur ?
- mersinde yaşıyorum..bu civarda tavsiye edebileceğiniz prins bayisi var mı acaba ?
çok teşekkür ederim
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
prins silverline aracıma takılalı bir ay oldu 40lt depom var bugün uzun yolda  443km sonra kırmızı ışık yandı ve ortadaki pirins yazısı yanıp sönmeye başladı. ben 20 km sonra gaz aldım acaba o 20 km ben benzin demi gazdamı gittim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
prins silverline aracıma takılalı bir ay oldu 40lt depom var bugün uzun yolda  443km sonra kırmızı ışık yandı ve ortadaki pirins yazısı yanıp sönmeye başladı. ben 20 km sonra gaz aldım acaba o 20 km ben benzin demi gazdamı gittim
Kırmızı led, benzin ışığı anlamına gelir, depoda LPG'nin azaldığını gösterir.
Deponuzda LPG kalmadığı zaman sinyal verip, otomatik olarak benzine geçiyor. En azından ZAVOLI'de böyle, PRINS'te farklı olacağını zannetmem.

Fakat 40 LT ile uzunyolda 443 KM biraz az geldi, performanslı mı kullandınız ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ben de prins montajı yaptırdım 4 ay önce.Gaz bittiğinde sesli ikaz (1 kez)ile birlikte gösterge üzerindeki prins yazısı yanıp söner gaz aldığında tekrar otomatik gaza geçer .Gösterge üzerinde prins yazısı yoksa benzinde,prins yazısı yanıp sönüyorsa motor soğuktur ısınınca gaza geçecektir ve devamlı yanacaktır..PRİNS KULLANMAK AYRICALIKTIR..İyi günlerde kullanın.. :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
40 lt depo var ama 33-34 lt alıyor. yani 84 tl'ye 443 km gittim. 18 kuruş yapıyor bence iyi daha ne olsun. araba verso bu arada 1550 kilo onuda söyleyeyim bizde 4 kişiydik.
bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
merhaba, sönmez ustaya ve prins kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak..
-öncelikle prins silverline modeli subap yağlamalı modeli mi ?
-Toyota avensis alıp taktırmak istiyorum, subaplarda hasar oluşmaması için yağlamalı sistem gerçekten uygun mudur ?
- mersinde yaşıyorum..bu civarda tavsiye edebileceğiniz prins bayisi var mı acaba ?
çok teşekkür ederim

geç bir cvp oldu biliyorum kusura bakmayın uzun süredir fırsat bulamıyorum forumlara uğramak için .evet prins vsı 2 yada silverline iki versiyonada valve care  (subap koruma dozajlama sistemi 9 taktırabilirsiniz .evet bağımsuız üniversitelerce yapılan testler sonucu valve care sisteminin faydası ıspatlanmıştır .prinsin mersinde 3 adet bayisi var hepsi ile görüşün size güven veren serviste montajını yaptırın .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2015, 08:20:35
Ben de prins montajı yaptırdım 4 ay önce.Gaz bittiğinde sesli ikaz (1 kez)ile birlikte gösterge üzerindeki prins yazısı yanıp söner gaz aldığında tekrar otomatik gaza geçer .Gösterge üzerinde prins yazısı yoksa benzinde,prins yazısı yanıp sönüyorsa motor soğuktur ısınınca gaza geçecektir ve devamlı yanacaktır..PRİNS KULLANMAK AYRICALIKTIR..İyi günlerde kullanın.. :tamam:

evet mustafa bey olaya yeteri kadar açıklık kazandırmış ,yokluğumu aratmamaış teşekkür ederim .

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2015, 08:21:41

araç prins yazısı yanıp sönmeye ve sesli sinyal vermeye başladığında benzine geçiş yapmıştır .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
ustam merhaba.
2011 valvematik avensis 132ps aracımda romano kit takılı. gebze dumankaya yetkili servisinin anlaşmalı olduğu yerde takılmış kit.

Bu kitler hakkında bilginiz var mı kalitesi nasıldır?
İkinci sorum. Bir çok valvematik araca lpg taktığınızı söylüyorsunuz. Peki taktıktan sonra kaç km sorun çıkarmadan yani motora zarar vermeden gidiyor.Ya da şöyle sorayım size bakıma gelen valvematik araçlar içinde lpg ile kullanılmış en yüksek kmli araç kaç kilometredeydi.

teşekkür ederim :saygi: :saygi:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Kırmızı led, benzin ışığı anlamına gelir, depoda LPG'nin azaldığını gösterir.
Deponuzda LPG kalmadığı zaman sinyal verip, otomatik olarak benzine geçiyor. En azından ZAVOLI'de böyle, PRINS'te farklı olacağını zannetmem.

Fakat 40 LT ile uzunyolda 443 KM biraz az geldi, performanslı mı kullandınız ?

bende prins vs-2 kullanıyorum doğru kırmızı led LPG nin azaldığı anlamına gelir lakin benzin ışığı değildir uyarı sesi gelir ortada yanan prins yazısı yanıp sönmeye başlar işte o zaman benzinde ilerliyorsunuz demektir

saygılar .. :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
bende prins vs-2 kullanıyorum doğru kırmızı led LPG nin azaldığı anlamına gelir lakin benzin ışığı değildir uyarı sesi gelir ortada yanan prins yazısı yanıp sönmeye başlar işte o zaman benzinde ilerliyorsunuz demektir

saygılar .. :)
Benzin ışığından kastım, depoda benzin azken yanan benzin ışığıydı. LPG'de de "yakıt azaldı" uyarısı da kırmızı led olduğunu belirttim fakat eksik yazmışım, yanlış anlaşılmış hocam.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sönmez usta İstanbul anadolu yakasında önerebileceğin iyi bir prins ustası var mı ? corollama prins silverline takmayı düşünüyorum sizden tavsiye iyi bir usta ismi bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
iyi akşamlar arkadaşlar a 23 şubat itibariyla 2011 model avensis elegant extra aracıma sönmez usta tarafından prins lpg takıldı. pek gezme fırsatım olmadı. ancak izmitten sakarya ferizliye dönüşte kullanabildim aracı. ilk izlenimim aracın çekişinde hiçbir fark olmayışı... olumsuz pek bir şey yok. sadece aracına çok düşkün biri olarak montaj esnasında biraz canım acıdı itiraf etmek gerekirse... bir de benim kullanmamdan mı yoksa lpg gaz ayarındanmıdır bilemedim izmitte kırmızı ışıkta aracı kaldırırken stop ettirdim. bu araçla ilk defa başıma geldi. bunun dışında dikkatimi cezbedecek bir anormallik göremedim. simit depo taktırdım. aracın altı delindi. artık psikolojikmidir bilmem sanki araca biraz ruzgar sesi girmeye başladı. bilen daha önce taktıran arkadaşlara soruyorum sizde böyle bir his uyandı mı? aracın bagaj altındn delinen yerden içeriye ses alması mumkunmudur?
Bir de son olarak simit deponun ustune döşemeyi onun üzerine de bagaj havuzunu koydum. ancak depo biraz aşağıda kaldığı için üstüne bir eşya koyduğunuzda o bölmede çökme oluyor? bu sorunu çözmek için tavsiyelerinizi bekliyorum. stepnenin üstüne konan üzerinde lastik değişim takımının yer aldığı plastik aksam haliyle artık oraya girmiyor. yaratıcı fikirlere açığım. tahta kestirip koymak var aklımda ama daha orjınal birşeyler olabilir mi?
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
iyi akşamlar arkadaşlar a 23 şubat itibariyla 2011 model avensis elegant extra aracıma sönmez usta tarafından prins lpg takıldı. pek gezme fırsatım olmadı. ancak izmitten sakarya ferizliye dönüşte kullanabildim aracı. ilk izlenimim aracın çekişinde hiçbir fark olmayışı... olumsuz pek bir şey yok. sadece aracına çok düşkün biri olarak montaj esnasında biraz canım acıdı itiraf etmek gerekirse... bir de benim kullanmamdan mı yoksa lpg gaz ayarındanmıdır bilemedim izmitte kırmızı ışıkta aracı kaldırırken stop ettirdim. bu araçla ilk defa başıma geldi. bunun dışında dikkatimi cezbedecek bir anormallik göremedim. simit depo taktırdım. aracın altı delindi. artık psikolojikmidir bilmem sanki araca biraz ruzgar sesi girmeye başladı. bilen daha önce taktıran arkadaşlara soruyorum sizde böyle bir his uyandı mı? aracın bagaj altındn delinen yerden içeriye ses alması mumkunmudur?
Bir de son olarak simit deponun ustune döşemeyi onun üzerine de bagaj havuzunu koydum. ancak depo biraz aşağıda kaldığı için üstüne bir eşya koyduğunuzda o bölmede çökme oluyor? bu sorunu çözmek için tavsiyelerinizi bekliyorum. stepnenin üstüne konan üzerinde lastik değişim takımının yer aldığı plastik aksam haliyle artık oraya girmiyor. yaratıcı fikirlere açığım. tahta kestirip koymak var aklımda ama daha orjınal birşeyler olabilir mi?
Isı yalıtım için kullanılan strafor koyun. şahsen ben öyle yaptım  :D
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi

benimkide simit.
o bölüme sert ambalaj straforlarını azıcık siyah silikon sürerek tüpe sabitledim böylece yerinden oynamıyor.

o kadarcık delikten zannetmiyorum ses alacağını o bölüme aradan su girmesin diye siliko vs sıkılıyordur muhakkak
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Isı yalıtım için kullanılan strafor koyun. şahsen ben öyle yaptım  :D
şu yapı marketler de satılan gri renkte yaklaşık 4-5 cm kalınlığındaki sünger malzemeden mi bahsediyorsunuz?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 23:01:35
benimkide simit.
o bölüme sert ambalaj straforlarını azıcık siyah silikon sürerek tüpe sabitledim böylece yerinden oynamıyor.

o kadarcık delikten zannetmiyorum ses alacağını o bölüme aradan su girmesin diye siliko vs sıkılıyordur muhakkak
ya o delikten borular falan geçiyor. çok az bir aralık kalıyordur belki ama  benim sanki gözüme bir ara ordan günışığı çarptı :D o bölgeye şu arabaların stop lambasının kablolarının geçtiği esnek plastik bir malzeme var öyle bir şey uygulanabilirdi zannımca Hanı su geçmesin diye dışa doğru çıkık yumuşak plastik malseme var ya. stop lambasının içinde? o deliğe de öyle bir tapa yapılsa kablolar o tapanın içinden geçse pardon rekorlar... plastik esnek olduğu için rekorları saracaktır. bu da hem suya karşı hem de sese karşı yalıtım sağlar kanımca... lpg ci ustalarımdan ricam bu işlerde biraz daha konfora yönelik çözümler geliştirmeleri... biliyorum çok pimpirikliyim  :P ne yapayım insan zar zor biriktirip borç harç ederek böyle gönlüne göre bir araba aldı mı evladı gibi sakınıyor. ya da ben öyle hissediyorum  :D

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 23:12:38
bu arada o koca stepne(17 inc jant lastik gözüme devasa görünüyor xei nin 14 inc jantlarından sonra) boşa çıktı. aracın orjınal fabrika çıkışı stepnesi... hiç yol görmemiş. mişlen marka...sanırsınız daha yeni fabrikadan çıkmış... eve bırakacağım herhalde. zira yanımda taşıyacak olsam simit tankın hiçbir anlamı kalmayacak. şöyle bir düşüncem var ne kadar doğrudur bilmiyorum. yeni lastik alacağım zaman 3 tane alayım diyorum 4. olarak stepneyi kullanayım. bagaja da bir lastik tamir kiti ve elektrikli pompa koyayım. böyle kalsa o guzelim lastik hiç kullanmadan çürüyüp gidecek. yanımda da yuk olacak. bir ara colt kullancısıydım. onda fabrika çıkışı stepne bile yoktu onun yerine lastik tamir kiti vardı. demekki oluyor. avensisin stepnesi bile alaşım :) b sınıfı arabadan sonra bana epey kıyak geldi :)
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2014 corollam var. Prins silverline taktırmayı düşünüyorum. Fiyatı ve tasarrufu açısından bilgi verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Gri yeşil mavi pembe renk farketmez 3 cm falan bi kalınlığı var sert baya o işinizi gorecektir. Boruların geçtiği aralık için benim arabamda da açık orası ama deponun ortasına en üste contalı bi kapak var o iş görür diye düşünüyolar galiba. Slikon kullanılabilir ancak bunu ustanıza bir sorun derim.

Stepne olayına gelirsek ben aurisinkini bazanın altına koydum muayeneye giderken getiriyorum sadece :) kaliteli bir elektrikli pompa ve sonaxın lastik tamir kiti ile herşeyi çözmüş olursunuz.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyo ToyoToyo
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 52000
  • 3 kere teşekkür etti
toyo43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Merhaba Sönmez usta,

2014 Corolla 1.6 MultidrvS aracıma bayiden çıkmadan LPG taktırdım. Bayinin yanında bulunan dönüşüm merkezi Gasitaly markasını övdü ve Corolla için özel kit kullanacağını belirtti. Güvenerek taktırdım.
Yakıt olarak bir sıkıntım olmadı ancak gecen gün rampada kamyon sollamaya çıktım ve gaz yemedi. Bir kaç ileri geri sarsıntıdan sonra gazdan ayağımı kestim ve araç kendine gelerek sollamayı tamamladım. Aynı işlemi benzine alarak daha sonra denediğimde bir sorun olmadı.