Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
sönmez usta ilgilenip cevap verdiğin için çok sağol bi sor udaha yöneltmek isterim son günlerde yakıt tüketimim de bi artış söz konusu çekiş problemim hep var zaten ufak bi araştırma yaparken gördüm enjektör temizleyip ayarlayan cihazlar varmış Ankara'da yapan bi yer buldum 100 TL bu işlemin bana yararı olur mu yoksa durduk yere kalibrasyon ayarını bozmuş mu olurum saygılar ... hocam bide eski corolla da enjetörler açıktı da bunun bütün  aksamı kapalı başka yöntemi yok mu markayı öğrenmenin bide çok oldu ama peki bu sistemde valve care di galba yağlama sistemi olup olmadığını nasıl öğrenebilirim
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 7800
  • Model Yılı: '15
  • 22 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
ilginize teşekkür ederim.
Sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,öfkede ölü gibi ol,
ya olduğun gibi görün,ya göründügün gibi ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Sönmez Ustam, 2011 1.6 corolla'ya lpg düşünüyorum. Muş'ta ikamet ediyorum. Dİyarbakır ve çevresinde tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
 Prins taktırmayı düşünüyorum, hangi modelini tavsiye edersiniz ?
2011 Corolla Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
üşenmedim oturdum 442 mesajın tamamını okudum  :wacko: gözler oldu kan çanağı :D
tamam prins bu işin kralı orasını anladım,lgp kullanan bu kadar insan var ve büyük çoğunluk hayatından memnun burasıda tamam
benim kafama takılan ise yine forumda okuduğum başka bir konu "toyotaya lpg takarsan vvt-i motorla uyumlu olmadığından (özellikle yurt dışında bazı lpg kit markalarının kara listesinde oluğu yazıyor) yaklaşık 60000 km sonra subaplara zarar vermiş olursun yaptığın tasarrufu da subap değişimine verirsin" böyle bir durum söz konusu mu?
açıkçası tırstım şu an taktırdığım lpg sistemini söktürmek geçiyor aklımdan zaten 442 mesajı bu yüzden okudum.
bu subapların zarar görme olayı karşım oranın ayarsız olması ve aracın sürekli yüksek devirde kullanılması durumunda mı ortaya çıkıyor?
yani iyi ayarlanmış bir sistemde 2750 -  3000 d/d civarında kullanır efendi efendi sağdan gidersem sorun olmaz mı? lpg taktırmadan önce araştırdım ustalarla konuştum herkesin ortak görüşü lpg - toyota uyumu süper şimdi subab arıza olayını görünce işkillendim tabi diğer yandan düşünüyorum bu kadar kullanıcısı var lpg'nin herkes subap sorununu göze alarak mı takırdı? yok yok olmaz öyle şey,olmaz dimi? birisi olmaz desin ya  :-\ :D

2007 Yaris 1,3 cc
şu an 93000 km'de yaklaşık 11000 km'dir wentgaz kullanıyorum,çekişte düşme veya herhangi bir arıza yok ışık falan yakmadı yakıtı shell otogazdan alır 90-100 km arasında kullanır bakımları zamanında yaptırır 3 ayda bir cila atarım   ::) daha ne yapayım yahu?
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Araştırmalarımın sonucunda Beşyol otogaza prins vs2 montajı yaptırdım.Şimdilik memnunum ...İpragaz bayii işletmecisi,beşyol otogaz çalışanlarına teşekkür..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • yöneticiler mümkünse hesabımı silebilirler mi?
    • yöneticiler mümkünse hesabımı silebilirler mi?
  • Araç: ---
  • Kilometre: 999999
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Araştırmalarımın sonucunda Beşyol otogaza prins vs2 montajı yaptırdım.Şimdilik memnunum ...İpragaz bayii işletmecisi,beşyol otogaz çalışanlarına teşekkür..

kaça taktırdınız? tasarruf % kaç?
cevaplarsanız sevinirim
yöneticiler mümkünse hesabımı silebilirler mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Aracım 150 hp olduğundan 2800 tl+300 ruhsat muayene..Benzinde 0.55 kuruş yakan aracım 0.32 kuruşa düştü.Sürekli sert kullanım bu rakamları yukarıya çıkarır.Unutmadan aracım Sürekli 4 çeker ve otomatik vites...Tüketimi direk etkileyen faktörler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
sönmez usta ilgilenip cevap verdiğin için çok sağol bi sor udaha yöneltmek isterim son günlerde yakıt tüketimim de bi artış söz konusu çekiş problemim hep var zaten ufak bi araştırma yaparken gördüm enjektör temizleyip ayarlayan cihazlar varmış Ankara'da yapan bi yer buldum 100 TL bu işlemin bana yararı olur mu yoksa durduk yere kalibrasyon ayarını bozmuş mu olurum saygılar ... hocam bide eski corolla da enjetörler açıktı da bunun bütün  aksamı kapalı başka yöntemi yok mu markayı öğrenmenin bide çok oldu ama peki bu sistemde valve care di galba yağlama sistemi olup olmadığını nasıl öğrenebilirim

kusura bakmayın uzun süredirözel işlerimden dolayı  forumlara uğrayamıyordum .ilk atapta yetkili servsie uğrayıp lpg ayarlarınızı kontrol ettirin enjektör temizliğinin sorununuzla lakalı olduğunu düşünmüyorum .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2014, 16:39:02
ilginize teşekkür ederim.

rica edrim .

Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2014, 16:40:42
Sönmez Ustam, 2011 1.6 corolla'ya lpg düşünüyorum. Muş'ta ikamet ediyorum. Dİyarbakır ve çevresinde tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
 Prins taktırmayı düşünüyorum, hangi modelini tavsiye edersiniz ?

tercihiniz kesinlikle doğru ,aracınız için en doğru tercih PRİNS olacaktır . diyarbakırda ay-ka otogazı tercih edebilirniz . prins silverline serisi ni içiniz rahat kullanabilirsiniz .

Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2014, 16:45:54
üşenmedim oturdum 442 mesajın tamamını okudum  :wacko: gözler oldu kan çanağı :D
tamam prins bu işin kralı orasını anladım,lgp kullanan bu kadar insan var ve büyük çoğunluk hayatından memnun burasıda tamam
benim kafama takılan ise yine forumda okuduğum başka bir konu "toyotaya lpg takarsan vvt-i motorla uyumlu olmadığından (özellikle yurt dışında bazı lpg kit markalarının kara listesinde oluğu yazıyor) yaklaşık 60000 km sonra subaplara zarar vermiş olursun yaptığın tasarrufu da subap değişimine verirsin" böyle bir durum söz konusu mu?
açıkçası tırstım şu an taktırdığım lpg sistemini söktürmek geçiyor aklımdan zaten 442 mesajı bu yüzden okudum.
bu subapların zarar görme olayı karşım oranın ayarsız olması ve aracın sürekli yüksek devirde kullanılması durumunda mı ortaya çıkıyor?
yani iyi ayarlanmış bir sistemde 2750 -  3000 d/d civarında kullanır efendi efendi sağdan gidersem sorun olmaz mı? lpg taktırmadan önce araştırdım ustalarla konuştum herkesin ortak görüşü lpg - toyota uyumu süper şimdi subab arıza olayını görünce işkillendim tabi diğer yandan düşünüyorum bu kadar kullanıcısı var lpg'nin herkes subap sorununu göze alarak mı takırdı? yok yok olmaz öyle şey,olmaz dimi? birisi olmaz desin ya  :-\ :D

2007 Yaris 1,3 cc
şu an 93000 km'de yaklaşık 11000 km'dir wentgaz kullanıyorum,çekişte düşme veya herhangi bir arıza yok ışık falan yakmadı yakıtı shell otogazdan alır 90-100 km arasında kullanır bakımları zamanında yaptırır 3 ayda bir cila atarım   ::) daha ne yapayım yahu?

merhaba

subab sorununu iyi etüd etmişsiniz .dediğiniz gibi agresif kullanım bu sorunu arttırıyor fakat uzun yıllar ve km ler kullanıp sorun yaşamayan sayısız kullanıcı bulunmakta .bu ne demem oluyor eğer aracın karışım yarları doğru yapılır ise bu araç sorun çıkarmayacaktır .

ayrıca subab sorunun başınıza gelse bile 50.00 km rede lpg ile yapmış olduğunuz tasarrufun sadece %10 unu gözden çıkarıp subap değişimi yaptırabilirsiniz .yani 50çkm de 15.000 tl lik bir tasarrftan  1.500 tl kayıp edip 13.500 tl yine karda olmuş olursunuz .unutmayın ki burda amaç tasarruf .aklınıza takılacak bir şey olursa lütfen yazın .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2014, 16:46:38

tasarruflu ve güvenli sürüşler .prinsli araç kullanmak bir ayrıcalıktır .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Cevap için teşekkürler usta
Yanıtınız benim için yeterli,kısmetse daha epey kullanırım atom karıncayı
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • benim babam toyota gibi adam
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
kısmetse çarşamba günü ıspartada prins silverline taktırıyorum. internete giriyorum vsc arızası subap derken kafam iyice karıştı ama gözümü kararttım ne olacaksa olsun artık taktıracam yeteeeeer.  :wacko:
birde sorum var yağlama sistemi ayrımı takılıyor, gerek varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
prins silverline taktırdım nihayet. haftaya 1000km kontrole gidicem ama bu gun bir depoya bakayım dedim ne kadar kalmış diye deponun üzerindeki yazı dikkatimi çekti atiker yazıyor bu normalmi prins kendi deposunu kullanmıyormu ? yoksa çokta birşey fark etmez mi ? yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Hayırlı olsun.Ben de prins taktırdım (vs2 Keihn enjektör) 2 ay önce aynen benimkide öyle ..Atiker tank konusunda iddaalı için rahat olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
prins silverline taktırdım nihayet. haftaya 1000km kontrole gidicem ama bu gun bir depoya bakayım dedim ne kadar kalmış diye deponun üzerindeki yazı dikkatimi çekti atiker yazıyor bu normalmi prins kendi deposunu kullanmıyormu ? yoksa çokta birşey fark etmez mi ? yardımcı olursanız sevinirim.

öncelikle hayırlı olsun aracınız ilk süreçte biraz fazla yakabilir ama sonraları standart değerlere ulaşır : ) bizim araçta da prins var tank atiker : ) bizdeki durum şöyle ilk olarak yedek tekerin oraya takılmış tüp simit olan tank prinsmiş ama sonradan 45 lik tanka dönünce atiker tankı  takılmış ...  hiç bir şey fark etmez  ama isterseniz montajı yapan yeri bi arayın ..

Hayırlı olsun.Ben de prins taktırdım (vs2 Keihn enjektör) 2 ay önce aynen benimkide öyle ..Atiker tank konusunda iddaalı için rahat olsun .

Mustafa bey size bi sorum olacak bizdeki kitteki enjektörler de keihn bizdeki kitin modeli de vs2 midir  ?
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
tesekkur ederim daha bin bakımına gitmedim ayar yapıcaz dedi usta .ama şu anda 114 tl gaz ile 570 km gitmişim.güzergah ısparta-aydın git gel. bana çok iyi geldi benzinden sonra 20 kuruş ohhh dedirtti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti

Mustafa bey size bi sorum olacak bizdeki kitteki enjektörler de keihn bizdeki kitin modeli de vs2 midir  ?
Prins Vs2 keihn enjektör.prins Silverline keihn enjektör değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
Ustam Merhaba,

2009 model 50000 km de Toyota Auris Satın Aldım Lpg taktırma düşüncesi ile Bende sizden öneri almak isterim Fiyat uyumluluk ve marka olarak yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ben usta değilim ama genel izlenimim olarak;Eğer aracınız bakımlı ise marifetli bir ustayla Toyota ya piknik tüpü bile taktırsanız sıkıntı çıkarmıyor.Bütçeniz hangisine müsaitse kafanıza hangisi yatıyorsa onu taktırın.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
Bende aslında oyle dusunuyordum yazilanlar karistirdi kafami sizinde soylediginiz gibi aklima ilk geleni taktiracam tesekkurler
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi

keyifli ve tasarruflu sürüşler  :alkis:  en doğru etrecihi yaptığınızdan emin olabiliriniz .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2014, 08:35:38
Ustam Merhaba,

2009 model 50000 km de Toyota Auris Satın Aldım Lpg taktırma düşüncesi ile Bende sizden öneri almak isterim Fiyat uyumluluk ve marka olarak yardımcı olabilirseniz sevinirim.

prins romano landi dönüşümü yaptırablirisniz ayrıca akl kiti şuan için gayet başarılı .herşeyden önce işinin ehl ve tecrübeli bir servsiste karar kılmayta özen gösterşn daha sonra kit tercşhş yapın derim .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2014, 08:38:50

Prins Vs2 keihn enjektör.prins Silverline keihn enjektör değil.

arkadaşlar vsı 2 de keihin enjetör kullanılıyor evet doğru yanlız şunu üstüne basa basa belirtmek isterim şuana keihin enjektörden sonra yine en iyi enjektör keihin corp.un prins kiti için özel üretimi olan prins enjektörlerdir .sayısız montaj yapmış biri olarak çok net bir şekilde prins silverline kiti çok ama çok başarılı ve kaliteli bir kittir italyan sistemlerle kıyaslamak bile büyük hata olur .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
ustam daha 1000 bakimina gitmedim. suanda 114tl gaz ile uzun yolda 570km gittim. ancak pazar gunu fulledigim depo bu gun baktigimda yariyi gecmisti, hepsi sehir ici ama 4 gunde 40km yapmisim. bu nasil oldu anlamadim. deponyu fulleyince ardan tank gostergesine baktim ful bugun baktim yariyi biraz gecmis. 1000 bakiminda ayar yapilacak ama ben kacaktan suphelendim. yoksa uzun yolda az yakmazdi.