Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Merhabalar,
2008 Rav4 A/T için prins kit fiyatı nedir ayrıca ortalama % kaç tasarruf sağlıyor.
Teşekkür ederim.

merhaba

aracınıza vsı 2 yada silverline serisi de olur içiniz rahat kullanabiliriniz ,bu tecrübe ile sabittir . silverline  2.250 9 taksit nakitte 2.150 .vsı 2 2.650 nakit 2.800 9 taksittşir .ikisinden de yapacağınız tasarruf oronı ortalam 35-40 tı .ş.içi ve ş .dışı kullanım olarak değişecektir . aracınızı sorunsuz ve keyifle kullanıp performansından ödün vermek istemiyorsanız ,tercihiniz kesinlikle PRİNS olsun .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2014, 11:04:02
Dediginiz gibi yapacağım ağustosta Ankaraya izne gittiğimde tüp dönüşümü yaptıracağım.. böylece hem o zamana kadar yaklaşık 5 bin kilometre yapmış olurum hem de orada tanıyıp güvendiğim ustalara taktırırım.. ayrıca burada prins silverline 2.300 TL fiyat verdiler.
Tekrar teşekkürler ustam...

silverline serisini içizin rahat kullanabiliriniz sayısız montaj yaptığımız bir araç şimdiden hayırlı olsun diyelim .

keyifli sürüşler .

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2014, 11:08:13
merhabalar sönmez usta.

2011 model corollam var ve 6 ay önce aldım muğla marmaris de yaşıyorum ve lpg konusunda uzman bir insan bulmak zor.
birkaç sorum olacak,

1-aracım için en uygun lpg hangisi ?
2-uygun olan lpg yi marmarise en yakın tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

teşekkür ederim, saygılar.

merhaba

aracınıza en sorunsuz ve güvenilir bir kit arıyorsanız tabiki tavsiyem prins olacaktır .silverline yada vsı 2 kitlerinden birinin dönüşümünü gerçekleştirebilirniz .

Oto Zafer LPG | Muğla
Yetkili Kişi :   Zafer Geren
Adres :   Sanayi Sitesi Yanı 452/C Madenler/Yatağan/Muğla
Telefon :   0252.572 57 23
Fax :   0252.572 83 83
E-posta :   otozafer@bosch-autonet.com

yukarıda bilgilerini paylaştığım bayimizde dönüşüm yaptırabiliriniz .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
merhaba

aracınıza vsı 2 yada silverline serisi de olur içiniz rahat kullanabiliriniz ,bu tecrübe ile sabittir . silverline  2.250 9 taksit nakitte 2.150 .vsı 2 2.650 nakit 2.800 9 taksittşir .ikisinden de yapacağınız tasarruf oronı ortalam 35-40 tı .ş.içi ve ş .dışı kullanım olarak değişecektir . aracınızı sorunsuz ve keyifle kullanıp performansından ödün vermek istemiyorsanız ,tercihiniz kesinlikle PRİNS olsun .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2014, 11:04:02
silverline serisini içizin rahat kullanabiliriniz sayısız montaj yaptığımız bir araç şimdiden hayırlı olsun diyelim .

keyifli sürüşler .

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2014, 11:08:13
merhaba

aracınıza en sorunsuz ve güvenilir bir kit arıyorsanız tabiki tavsiyem prins olacaktır .silverline yada vsı 2 kitlerinden birinin dönüşümünü gerçekleştirebilirniz .

Oto Zafer LPG | Muğla
Yetkili Kişi :   Zafer Geren
Adres :   Sanayi Sitesi Yanı 452/C Madenler/Yatağan/Muğla
Telefon :   0252.572 57 23
Fax :   0252.572 83 83
E-posta :   otozafer@bosch-autonet.com

yukarıda bilgilerini paylaştığım bayimizde dönüşüm yaptırabiliriniz .

selamlar

Sönmez ustam merhaba,

VSI 2 sistemiyle ,Silverline sistemi arasındaki fark/farklar nedir?
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 118
  • Model Yılı: '14
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2014 TOYOTA 1.6 ADVANCE  Bu araca hangi lpg kitini önerirsiniz?Fiyatlarını öğrenebilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez ustam merhaba,

VSI 2 sistemiyle ,Silverline sistemi arasındaki fark/farklar nedir?

kusura bakmayın yoğunluktan ve özel işlerimden dolayı uzun süredir forumlara uğrayamıyorum :( geçte olsa cvp vermeyi bir borç biliyorum iki sistem arasındaki tek fark enjektör dür .tabi çok yakın zamanda tr da olmayan silverline sarı enjektörlerde stoklarımıza girdi  170-180 beygir gücündeki araçlarda dahi silverline serisini kullanmaktayız . her zaman dediğim ve tecrübe ettiğim için 170 beygir gücüne kadar olan tüm araçlarda silverline ı kullanmaktayız .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 06, 2014, 22:04:17
2014 TOYOTA 1.6 ADVANCE  Bu araca hangi lpg kitini önerirsiniz?Fiyatlarını öğrenebilir miyim?

geç döndüğüm için sizlerde kusura bakmayın . her zaman her fırsatta toyota ve honda araçlar için şiddetle tavsiye ettiğimiz kit PRİNS SİLVERLİNE dır .prins farkını yaşamanızı tavsiye ederim uzun yıllar sorunsuz ve keyifle lpg li araç kullanmak istiyorsanız tabi .şuan ki fiyatı 2.250 tll 9 taksit nakitte 2.150 tl dir .

selamlar

YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 118
  • Model Yılı: '14
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Toyota Corolla 1.6 Advance 132 bg aracıma prins silverline taktırmaya karar verdim.Yağlamasız sistemi 2100 tl peşin fiyatla takıyorlar.Ben en fazla 130 km hız yapıyorum araçla.Benim için hangi sistem daha iyidir.Yağlamalımı yağlamasız mı?Arada fiyat farkı çok.Birde ankarada Kayra otogazmı ege otogazmı iyidir?hangisini tercih edeyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Toyota Corolla 1.6 Advance 132 bg aracıma prins silverline taktırmaya karar verdim.Yağlamasız sistemi 2100 tl peşin fiyatla takıyorlar.Ben en fazla 130 km hız yapıyorum araçla.Benim için hangi sistem daha iyidir.Yağlamalımı yağlamasız mı?Arada fiyat farkı çok.Birde ankarada Kayra otogazmı ege otogazmı iyidir?hangisini tercih edeyim?

merhaba

içiniz rahat silverline ı tercih edebilirsiniz .valve care atkrırma şansınız varsa tabiki tavsiye ederim . iki firmada dönüşüm yaptırabilirniz .

şimdideden prins li ve tasarruflu sürüşler  :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
hocam araçta "check parking brake system" uyarısı çıktı.arabam avensis elagant extra.diğer 22 sayfada da 3-4 kez aynı soru sorulmuş hepsi de özelden cevaplanmış.Acaba bu uyarının sebebi nedir?bu haliyle kullanmam araca zarar verir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
hocam araçta "check parking brake system" uyarısı çıktı.arabam avensis elagant extra.diğer 22 sayfada da 3-4 kez aynı soru sorulmuş hepsi de özelden cevaplanmış.Acaba bu uyarının sebebi nedir?bu haliyle kullanmam araca zarar verir mi?
Park frenini kontrol edin demek istiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
 !!!

1-)Bu sorun farklı bir yerden lpg alınca mı oldu?
2-) Uzun süre yüksekdevirde / yokuşta mı kullandınız?

Bende de 1 kere oldu ama ben lpg yi farklı bir istasyondan almıştım, dik bir yokuş çıkarken oldu , sonra temiz olduğuna inandığım başka bir yerden lpg ile tamamladım düzelmedi , benzinde sürdüm uzun süre yine düzelmedi  en son lpg tam bitti ve 1-2 kilometre sonra kendiliğinden düzeldi.  Lpg servisini aradığımda ; ilk defa olarak ve bir daha yapmazsa pis gaz almışsındır , tekrar ederse gel dedi. Bir daha yapmadı çok şükür ama sanırım o gün aldığım yerdeki gazla ilgili bir sorunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 108000
  • Model Yılı: '04
Selam Sönmez usta ben aranıza yeni katıldım ve yardımlarınızı bekliyorum. Yeni aldığım  2004 model Toyota Avensis 2.0 D4 motor Excutive Elegant aldım araç 100000 km de ama lpg hiç takılmamış sizce hangi marka en uygun olanıdır ve kayseriye en yakın nerede taktırabilirim burada bi kaç yerle görüştüm takamayız diyorlar. Hayırlı günler
esselam herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 7800
  • Model Yılı: '15
  • 22 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
sönmez bey,
2001 model 2.0 D-4 150 bg benzinli bir avensis(T23) aldım.  bu araca prins marka lpg dönüşümü olur mu. ve ilerde bir problem çıkar mı.
Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu düşünüyorum. ve net bir cevap bulamadığım için size sorma ihtiyacı hissettim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,öfkede ölü gibi ol,
ya olduğun gibi görün,ya göründügün gibi ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
sönmez bey,
2001 model 2.0 D-4 150 bg benzinli bir avensis(T23) aldım.  bu araca prins marka lpg dönüşümü olur mu. ve ilerde bir problem çıkar mı.
Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu düşünüyorum. ve net bir cevap bulamadığım için size sorma ihtiyacı hissettim.
D4 motorlara LPG montajı sıkıntılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
D4 motorlara LPG montajı sıkıntılı.

Soru isme soruldugundan cevaplamaya imtina ettim.
Yoksa 1AZ-FSE motor.
Takmamak daha hayırlı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
Yoksa 1AZ-FSE motor.
Takmamak daha hayırlı.
1AZ-FSE, D4 motorun kodu değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
sönmez usta bende birşey danışacaktım

2011 avensis aracımız var prins marka kitli (hagi modeli olduğunu bilmiyorum nasıl öğreneceğimi söylerseniz sevinirim) benzinde eksilme görüyorum normal midir ?  şehir içi 270-280 krş yakıyor normal midir değilse ne yapmalıyız  son olarak aracı aldığımızda LPG vardı sanırım elazığ yada sivas da takılmış hani ustası önemli diyorsunuz ya bu durum sıkıntı yaratır mı ?saygılar ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Hocam ılk once benzınde calısır sonra lpg ye gecer.Bu surede benzın yakacak elbette.S.ıcı yakması normal.Elazıg sıvasta da usta vardır.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 151000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
merhaba

içiniz rahat silverline ı tercih edebilirsiniz .valve care atkrırma şansınız varsa tabiki tavsiye ederim . iki firmada dönüşüm yaptırabilirniz .

şimdideden prins li ve tasarruflu sürüşler  :)

Sönmez Usta kolay gelsin LPG li araçlarda her 10000 km de buji değişimi ile ilgili olayın gerçekliği nedir.Arkadaşım LPG li aracını servise bakım için götürdüğünde usta LPG li araçlar her 10000 km de bujileri değişmeli demiş ve bujilerini değiştirmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Sönmez Usta kolay gelsin LPG li araçlarda her 10000 km de buji değişimi ile ilgili olayın gerçekliği nedir.Arkadaşım LPG li aracını servise bakım için götürdüğünde usta LPG li araçlar her 10000 km de bujileri değişmeli demiş ve bujilerini değiştirmiş.

Sorunuzun muhatabı değilim ama 10 binde bir buji değişmesi gerektiği gerçeği yansıtmıyor bence. Lpg ye uygun buji olmasa bile en az 20-30 dayanır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
iridyum buji değilse zaten çok dayanıklı değildir, 10-15 binde değişmesi çok garip gelmedi bana. Ben gerçi 20-30 arası değiştiriyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Selam Sönmez usta ben aranıza yeni katıldım ve yardımlarınızı bekliyorum. Yeni aldığım  2004 model Toyota Avensis 2.0 D4 motor Excutive Elegant aldım araç 100000 km de ama lpg hiç takılmamış sizce hangi marka en uygun olanıdır ve kayseriye en yakın nerede taktırabilirim burada bi kaç yerle görüştüm takamayız diyorlar. Hayırlı günler

malesef aracınız için yeni nesil bir lkpg dönüşüm sistemi yok eski nesil kep içi mikserle dönüşüm yapılır fakat bir süre saonra sorunlarla boğuşmanız kaçınılmaz .size tavsiye bu araca benzin ile binmeniz olur .

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2014, 10:17:37
sönmez bey,

merhaba

bir üstteki mesajımdada dile getirmiş olduğum gibi bu araçlara şimdilik kesinlikle lpg dönüşümünüğ tavsiye etmiyorum .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2014, 10:18:17
:tamam:
Yoksa 1AZ-FSE motor.
Takmamak daha hayırlı.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2014, 10:21:17
sönmez usta bende birşey danışacaktım

2011 avensis aracımız var prins marka kitli (hagi modeli olduğunu bilmiyorum nasıl öğreneceğimi söylerseniz sevinirim) benzinde eksilme görüyorum normal midir ?  şehir içi 270-280 krş yakıyor normal midir değilse ne yapmalıyız  son olarak aracı aldığımızda LPG vardı sanırım elazığ yada sivas da takılmış hani ustası önemli diyorsunuz ya bu durum sıkıntı yaratır mı ?saygılar ..

merhaba

enjektörlerinizde prins yazılyor ise silverline serisidr keihin  yazıyor ise vsı 2 modelidir .zeten ikisi aradındaki tek ama tek fark enjektördür .aracınızın motor yapısı düşünüldüğünde çok ama çok fazla işçilik hatası yapmaya imkan tanıyan bir araç değil .bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum .yakıt verileriniz gayet  normal :)

aracınızın ve prinsin keyfini sürün :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2014, 10:23:48

eğer bujiler orjinal yada gerçekten kaliteli ise 20 000 km kadar rahatlıkla kullanılabilir .(çatlama ,yağlama yada dağınık ateşleme yapmadığı sürece )

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2014, 10:25:12
Sorunuzun muhatabı değilim ama 10 binde bir buji değişmesi gerektiği gerçeği yansıtmıyor bence. Lpg ye uygun buji olmasa bile en az 20-30 dayanır.

lpg li bir araç için 20.000 km de bir değişim yapılması emin olun en doğrusu olacaktır .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2014, 10:25:39
iridyum buji değilse zaten çok dayanıklı değildir, 10-15 binde değişmesi çok garip gelmedi bana. Ben gerçi 20-30 arası değiştiriyorum.

YILDIZ OTOGAZ