Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179136 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
Merhaba Usta,

Zavoli marka lpg kitine farklı enjektör (mesela prins marka) takılabilir mi? Çalışmasında ve ya uyumunda olumsuzluk olabilir mi?

Teşekkürler..
2000 Avensis
2007 Corolla

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Merhaba Usta,

Zavoli marka lpg kitine farklı enjektör (mesela prins marka) takılabilir mi? Çalışmasında ve ya uyumunda olumsuzluk olabilir mi?

Teşekkürler..

merhaba sedat bey

öncelikle geç döndüğüm için kusura bakmayın uzun süredir forumları ziyaret edemedim . malesef prins enjektörünü hiç bir kitte kullanamazsınız :( en doğrusu yine kendi orjinal enjektörleri olmuş olur.kesinlikle böyle bir işe kalkışmayın . prins enjektörünü sürecek aynı hizda bir ecu lazım (32 bit işlemci hızına sahip olan tek ecu prins ecusudur ) ve yine 1 ohm  luk tepki hızına sahip olan tek enjektör yine prinsindir .bundan dolayıdır ki başka kitte çalışmaz bu enjektörler .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi

merhaba sedat bey

öncelikle geç döndüğüm için kusura bakmayın uzun süredir forumları ziyaret edemedim . malesef prins enjektörünü hiç bir kitte kullanamazsınız :( en doğrusu yine kendi orjinal enjektörleri olmuş olur.kesinlikle böyle bir işe kalkışmayın . prins enjektörünü sürecek aynı hizda bir ecu lazım (32 bit işlemci hızına sahip olan tek ecu prins ecusudur ) ve yine 1 ohm  luk tepki hızına sahip olan tek enjektör yine prinsindir .bundan dolayıdır ki başka kitte çalışmaz bu enjektörler .

selamlar

Hiç bir kit desteklemiyor mu?
Şuanda arabama taktımda. ;)

[attach=1]
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Hiç bir kit desteklemiyor mu?
Şuanda arabama taktımda. ;)

[attach=1]

güle güle kullanın dilerim verimli sonuç alırsınız. fakat benim dile getirmek istediğim konu takamazsınız takarsanız hiç çalışmaz değil .sadece o enjektörü sürebilecek çok iyi ve işlemci hızı kaydeğer hıza sahip bir ecunun olması . enjektör seçimi yaptığınız menüde enjektör seçeneğinin olması o kitte o enjektörün çok sağlıklı ve randımanlı çalışacağını ıspat etmez bu durumu sayısız kez gözlemleyen biri olarak söylüyorum . keihin enjektörü sürebilecek çok ama çok iyi bir sürücü (ecu) lazım

sonuç itibari ile takmışsınız dilerim kitiniz uyum sorunu çıkarmaz bu arada basıç ayarlarınızı ve map çarpanlarını ayarlarınızı yaparken  titiz davranın .

keyifli sürüşler

YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
selam  hocam resim nasıl yüklicez.resim ekle diyorum ama bu çıkıor

Mesaj Birleştirildi: Mart 22, 2014, 18:53:22
hocam buldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
güle güle kullanın dilerim verimli sonuç alırsınız. fakat benim dile getirmek istediğim konu takamazsınız takarsanız hiç çalışmaz değil .sadece o enjektörü sürebilecek çok iyi ve işlemci hızı kaydeğer hıza sahip bir ecunun olması . enjektör seçimi yaptığınız menüde enjektör seçeneğinin olması o kitte o enjektörün çok sağlıklı ve randımanlı çalışacağını ıspat etmez bu durumu sayısız kez gözlemleyen biri olarak söylüyorum . keihin enjektörü sürebilecek çok ama çok iyi bir sürücü (ecu) lazım

sonuç itibari ile takmışsınız dilerim kitiniz uyum sorunu çıkarmaz bu arada basıç ayarlarınızı ve map çarpanlarını ayarlarınızı yaparken  titiz davranın .

keyifli sürüşler

İyi dilekleriniz için teşekkürler

Araba artık eskisinden daha stabil çalışıyor özelliklede rolantide.
Ama MAP ayarı çok hassas ayarlamakta gerçekten zorlanıyorum.
2 Haftadır PC arabada gezerken hem OBDden hemde LPGden verileri takip ediyorum.
Sanırım widebant lambda sensörü ihtiyacım olacak.

ECUnun hızı işine ise hiç girmiyorum zaten orada anlaşamayacagımız belli. (Tomasetto'nun çok iyi oldugunu savunmuyorum )
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 130000
  • 3 kere teşekkür etti
Merhabalar ustam...
Aracım normal olarak benzinle çalıştıktan bir süre sonra lpg ye geçiyor fakat normal olmayan şey ise kısa bir süre sonra tekrar benzin e geçip , bir süre benzinde devam edip sonra 2. ye tekrar lpg ye geçmesi.
Atiker servisinde 2 kez kontrol ettirmeme rağmen hata nerede bulunamadı ve ben de buradan birilerinin yardımcı olabileceğini düşündüm.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Aracım 2007 Verso Comfort Extra.
So close...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Sönmez usta ayrıca konu açmıştım ama buraya da yazmak istedim.
Aracıma 10 gün kadar önce Lovato OBD'li LPG taktırmıştım. Yakıt sarfiyatı ilk ölçümlerime göre normal. Sadece araç benzinden gaza geçerken silkeleme yapıyor. Ayrıca vites boştayken 600-800 devir arası rölanti dalgalanması yapıyor. Sorun nedir merak ettim yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam konusunda. (Araç 2011 Corolla) Bunun dışında çekişte benzine göre hiç bir kayıp hissetmedim.
Teşekkür ederim.
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba 4 yıldır Teleflex marka kit kullanıyorum çok çok memnunum.Aracımı yenilemeyi düşünüyorum dizelden ziyade benzinli alıp lpg taktırma meylindeyim.Adana da yaşıyorum prinsin artıları nelerdir En yakın nerede montajı yapılır?Ayrıca maliyeti teleflexden çok farklımıdır?Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Sönmez usta merhaba montaj yaptığınız kitler arasında akl yide gördüm akl hakkında bilgi verirmisiniz brc ve akl arasında kaldım tavsiye edeceğiniz bir kitmidir ve imzamdaki araca akl nin hangi kitini tavsiye edersiniz fiat ı belirtirseniz sevinirim iyi çalışmalar......
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
merhaba aracım 2010 corolla ve Gasitaly marka f1 kıt var, nette aramadığım yer kalmadı, kalıbrasyonu nasıl yapılır nelere dıkkat etmek gerekır bı kaynak varmı acaba ? gecen gun gıttım aracı yazlık ayara alayım dıye araca bakan ıscının verdığı cevaplar benı hıc tatmın etmedı ayrıca gasitaly de benzın zamanı mesela bende 2,3 ıken gaz zamanı 4,5 gıbı ıdı dedım aradakı fark fazla degılmı dıye bana benzın le gaz zamanı oranı 2 katı olacak dedı cıktı, benzın 2 ıse gaz 4 dedı ama bana sallama bı cevap gıbı geldı acaba dogrusu nedır?, nereden kaynak bulabılırım ?

birde nozul (meme ucu ) 1,8 yada 2.0 dır senın aracına takılan , o uclar motorun gucune gore takılır dedi çalışan, uc normal mı? motor gucune goremı takılır uc ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
İyi dilekleriniz için teşekkürler

Araba artık eskisinden daha stabil çalışıyor özelliklede rolantide.
Ama MAP ayarı çok hassas ayarlamakta gerçekten zorlanıyorum.
2 Haftadır PC arabada gezerken hem OBDden hemde LPGden verileri takip ediyorum.
Sanırım widebant lambda sensörü ihtiyacım olacak.

ECUnun hızı işine ise hiç girmiyorum zaten orada anlaşamayacagımız belli. (Tomasetto'nun çok iyi oldugunu savunmuyorum )

evet daha önce dediğim gibi çok titiz bir ayar gerekiyor doğru ayarlar sizi uğraştıracaktır .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 22:08:44
Merhabalar ustam...
Aracım normal olarak benzinle çalıştıktan bir süre sonra lpg ye geçiyor fakat normal olmayan şey ise kısa bir süre sonra tekrar benzin e geçip , bir süre benzinde devam edip sonra 2. ye tekrar lpg ye geçmesi.
Atiker servisinde 2 kez kontrol ettirmeme rağmen hata nerede bulunamadı ve ben de buradan birilerinin yardımcı olabileceğini düşündüm.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Aracım 2007 Verso Comfort Extra.

merhaba

aracın kontak ceryan yerini değiştirdikten sonra rpm (devir ) sinyalini ve bağlantılarını kontrol ettirin muhtemelen devir sinyali ile ilgili bir sorununuz bulunmakta .bunları kontrol ettirip burdan ssonucu paylaşın lütfen .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 22:12:24
Sönmez usta ayrıca konu açmıştım ama buraya da yazmak istedim.
Aracıma 10 gün kadar önce Lovato OBD'li LPG taktırmıştım. Yakıt sarfiyatı ilk ölçümlerime göre normal. Sadece araç benzinden gaza geçerken silkeleme yapıyor. Ayrıca vites boştayken 600-800 devir arası rölanti dalgalanması yapıyor. Sorun nedir merak ettim yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam konusunda. (Araç 2011 Corolla) Bunun dışında çekişte benzine göre hiç bir kayıp hissetmedim.
Teşekkür ederim.

merhaba emre bey

bahsettiğiniz sorun ;

- kullanılan nozul çapalrının uygun olmamasından
- enjeksiyon sıralamasında hata olmasından
- benzin ve lpg enjeksiyon milisaniyelerinin arasındaki zamanlama farkından (karışım ayarından)
- enjeksiyon kablolarının bağlantılarında ki yanlışlıklardan

olabilir bu dediklerim kontrol edilir ve hangisinde sorun varsa bulunursa sorununuz kesinlikle çözülecektir .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 22:14:38
Merhaba 4 yıldır Teleflex marka kit kullanıyorum çok çok memnunum.Aracımı yenilemeyi düşünüyorum dizelden ziyade benzinli alıp lpg taktırma meylindeyim.Adana da yaşıyorum prinsin artıları nelerdir En yakın nerede montajı yapılır?Ayrıca maliyeti teleflexden çok farklımıdır?Teşekkürler

merhaba erhan bey prinsi artıları ve kompenant kalitesini detaylı olarak eski mesajlarımda ve başka forumlarda yazdıklarımdan ulaşabilirisniz .özelikle aklınıza takılacak bişey olursa lütfen yazın .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 22:20:04
Sönmez usta merhaba montaj yaptığınız kitler arasında akl yide gördüm akl hakkında bilgi verirmisiniz brc ve akl arasında kaldım tavsiye edeceğiniz bir kitmidir ve imzamdaki araca akl nin hangi kitini tavsiye edersiniz fiat ı belirtirseniz sevinirim iyi çalışmalar......

merhaba nuri bey işinin ehli bir usta yada serviste içiniz rahat dönüşüm yapabilirsiniz . eğer brc ve akl arasında kaldıysanız  akl dönüşümü yaptırabilirsiniz fakat benim tavsiyem prins olur. ak fiyatı 1.200 9 taksittir .

öenemli bir tiyo vereyim :) akl taktıracaksanız enjektörlerini romano enjektörü  kullanılmasını isteyiniz 250 tl kadar fiyat farkı çıkacaktır FAKAT binlerce km enjektörle ilgili bir sorun yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 22:23:28
merhaba aracım 2010 corolla ve Gasitaly marka f1 kıt var, nette aramadığım yer kalmadı, kalıbrasyonu nasıl yapılır nelere dıkkat etmek gerekır bı kaynak varmı acaba ? gecen gun gıttım aracı yazlık ayara alayım dıye araca bakan ıscının verdığı cevaplar benı hıc tatmın etmedı ayrıca gasitaly de benzın zamanı mesela bende 2,3 ıken gaz zamanı 4,5 gıbı ıdı dedım aradakı fark fazla degılmı dıye bana benzın le gaz zamanı oranı 2 katı olacak dedı cıktı, benzın 2 ıse gaz 4 dedı ama bana sallama bı cevap gıbı geldı acaba dogrusu nedır?, nereden kaynak bulabılırım ?

birde nozul (meme ucu ) 1,8 yada 2.0 dır senın aracına takılan , o uclar motorun gucune gore takılır dedi çalışan, uc normal mı? motor gucune goremı takılır uc ?

merhaba

evet valf tipi enjektör kullnana sistemlerde enjektör nozul uçları aracın motor gücüne göre belirli çaplarda takılır .sizin aracınıza kaç takıldı bilmiyorum ama  sizin aracınız için en uygun çap 2.2 mm dir .

enjeksiyon zamanına gelince ikisi sizn aracınızda nerdeyse aynı olması en doğrusu olacaktır .hassar ayar bölümünden değil aharitadan ayar yaparak daha dığru ayarlar elde edilebilir .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 22:24:53
özel nedenlerden  dolayı foruma uzn süredir uğrayamıyordum ,mesajlarına geç cvp verdiğim forumdaşlarım kusura bakmasınlar .

saygılarımla

prins sönmez usta
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür etti
iyi günler
arabaya lpg takılalı 25 bin km olmuş ilk bakıma gidecem ama bakım maliyeti nedir prinsin neler yapılıyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür etti
selam sönmez usta bende 2003 avensis 4-d 2000 motor var bu araca lpg oluyormu hangi lpg yi tafsiye edersiniz ve ücret ne kadar teşekkürler
ravanelli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
iyi günler
arabaya lpg takılalı 25 bin km olmuş ilk bakıma gidecem ama bakım maliyeti nedir prinsin neler yapılıyor ?

gökhan bey özel sebeplerden dolayı foruma uğrayacak vaktim olmadığı için geç cevap veriyorum kusura bakmayın ama yinede kısaca cevaplayalım .

buhar filtresi değişimi
likit filtresi değişimi
karışım ayarları
su ve elektirik tesisatının kontrolü
son olarak sızdırmazlık kontrolü yapılacak .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 14, 2014, 09:55:04
selam sönmez usta bende 2003 avensis 4-d 2000 motor var bu araca lpg oluyormu hangi lpg yi tafsiye edersiniz ve ücret ne kadar teşekkürler

aracınıza hiç bir lpg sistemini tavsiye etmiyorum  eski nesil karbüratörlü dediğimiz sistemler takılabiliyor fakat bir süre sonra araç benzinde sıkıntılar çıkarmaya başlıyor .sieze tavsiyem bu araç için lpg dönüşümünden uzak durun.

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhabalar sönmez usta,
Aracım 2014 corolla 1.6 advance ve 2 gün önce Van Toyota bayiinden 0 km olarak teslim aldım, daha araca karar verirken niyetim lpg taktırarak kullanmaktı ve hala öyle düşünüyorum önceki aracımda brc kullanmıştım fakat sizin konunuzu okuyunca prins e karar verdim ama size sorum sizce biraz beklemeli miyim aracın rodaj dönemi geçtikten sonra mı taktırmalıyım? İkincisi Van'da prins bayii var mı varsa güvenebilir miyim yoksa (Ankaralıyım) Ankaraya gidince mi taktırayım? Son sorum da sizin tavsiye ettiğiniz silverline modeli ne kadara malolur fiyat olarak?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Merhabalar sönmez usta,
Aracım 2014 corolla 1.6 advance ve 2 gün önce Van Toyota bayiinden 0 km olarak teslim aldım, daha araca karar verirken niyetim lpg taktırarak kullanmaktı ve hala öyle düşünüyorum önceki aracımda brc kullanmıştım fakat sizin konunuzu okuyunca prins e karar verdim ama size sorum sizce biraz beklemeli miyim aracın rodaj dönemi geçtikten sonra mı taktırmalıyım? İkincisi Van'da prins bayii var mı varsa güvenebilir miyim yoksa (Ankaralıyım) Ankaraya gidince mi taktırayım? Son sorum da sizin tavsiye ettiğiniz silverline modeli ne kadara malolur fiyat olarak?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...

merhaba

aracınızı 5 bin kadar kullanın ondan sonra dönüşüm yaptırın .nu neden söylüyorum çünkü aracınızda herhangi bir problem var mı yok mu ondan emin olduktan sonra dönüşüm yaptırmanız yararınıza olacaktır .prins sislverline ı içiniz rahat dönüşüm yaptırıp yıllarca sorunsuz lpg raça kullanma keyfini sürün . şu anki fiyatları 2200 tl 9 taksit nakitte 2.100 tl dir . eğer vandaki servis içinize siniyorsa işinin arkasında duran tecrübeli bir servis ise montaj yaptırın yok değil ise işinin ehli bir serviste montaj yapılmasında büyük fayada var . bu sektörde tecrübe ve işçilik çok ama çok önemlidir .

selamlar

aklınıza takılan bişey oolursa bana yazabiliriniz .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
Merhabalar,
2008 Rav4 A/T için prins kit fiyatı nedir ayrıca ortalama % kaç tasarruf sağlıyor.
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
merhaba

aracınızı 5 bin kadar kullanın ondan sonra dönüşüm yaptırın .nu neden söylüyorum çünkü aracınızda herhangi bir problem var mı yok mu ondan emin olduktan sonra dönüşüm yaptırmanız yararınıza olacaktır .prins sislverline ı içiniz rahat dönüşüm yaptırıp yıllarca sorunsuz lpg raça kullanma keyfini sürün . şu anki fiyatları 2200 tl 9 taksit nakitte 2.100 tl dir . eğer vandaki servis içinize siniyorsa işinin arkasında duran tecrübeli bir servis ise montaj yaptırın yok değil ise işinin ehli bir serviste montaj yapılmasında büyük fayada var . bu sektörde tecrübe ve işçilik çok ama çok önemlidir .

selamlar

aklınıza takılan bişey oolursa bana yazabiliriniz .

Dediginiz gibi yapacağım ağustosta Ankaraya izne gittiğimde tüp dönüşümü yaptıracağım.. böylece hem o zamana kadar yaklaşık 5 bin kilometre yapmış olurum hem de orada tanıyıp güvendiğim ustalara taktırırım.. ayrıca burada prins silverline 2.300 TL fiyat verdiler.
Tekrar teşekkürler ustam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
merhabalar sönmez usta.

2011 model corollam var ve 6 ay önce aldım muğla marmaris de yaşıyorum ve lpg konusunda uzman bir insan bulmak zor.
birkaç sorum olacak,

1-aracım için en uygun lpg hangisi ?
2-uygun olan lpg yi marmarise en yakın tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

teşekkür ederim, saygılar.