Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Arkadaşımın 2005 model 1.6 Corolla hb aracında takılıydı. Brc marka hiç bir sıkıntı yoktu. Hala da sorunsuz kullanıyor.

Takalı ne kadar oldu biliyomusunuz ? Brc sistemde kullandım 1.4 dacia sanderoda. Getzdede atiker vardı inanın aralarında hiçbir fark göremedim. İkisindede en ufak bir sorun yaşamadım. Bu tecrübelere rağmen anlam veremiyorum subaplar nasıl erir ?  İnanın taktırmaya korkuyorum.  Sönmez bey bizi aydınlatacaktır :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Merhabalar 2006 corolla hb 1.6 terra sahibiyim araç 84 binde. Hiç lpg takılmadı. Taktırmayı düşünüyorum fakat subap arızalarından dolayı geri duruyorum. Bu sorun her arabada %100 oluyormu ? Yoksa devirsiz kullanmaya bağlı olarakmı subap arızaları ortaya çıkıyor. Araştırdım fakat aklıma yatan bir açıklama bulamadım zira 2005 1.3 hyundai getzde 60.000 kmden fazla lpg kullandık  çoğu zamanda devirli kullanıldı. üstelik kit atikerdi... Ve hiçbir sorun yaşamadım. Çokta memnundum.  2006 corolla hb 1.6 terra aracıma taktırsam ne gibi şeyler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim. Çok geniş kapsamlı bir açıklama olacak galiba :) Açıklama için şimdiden teşekürler. Saygılar

merhaba

subap sorunu yanlış montaj ve doğru yapılmayan karışım ayarlarının yol açtığı bir sorun .çok yüksek devirlerde uzun kullanımlarda var ise subap sorunu olabilmektedir . eğer işinin ehli bir ustada iyi ,kaliteli bir kit kullanılır ,montajı ve karışım ayarlaeı titizlikle yapılırsa kesinlikle sabap sorunu yaşamazsınız .

doğru ürün doğru usta ve doğru ayarlar birleştirlirse sorunsuz yıllarca kullanırısınız.

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2014, 13:21:11
Takalı ne kadar oldu biliyomusunuz ? Brc sistemde kullandım 1.4 dacia sanderoda. Getzdede atiker vardı inanın aralarında hiçbir fark göremedim. İkisindede en ufak bir sorun yaşamadım. Bu tecrübelere rağmen anlam veremiyorum subaplar nasıl erir ?  İnanın taktırmaya korkuyorum.  Sönmez bey bizi aydınlatacaktır :)

bir önceki mesajımda da dile getirdiğim gibi  kaliteli bir kitle (enjektörü ve ecu su kararlı çalışan )sorun yaşamazsınız . zaman kaybetmeden iyi bir usta ve iyi bir ürünü buluşturup montajınızı yaptırabilirisniz .

tabiki tavsiyem PRİNS olur .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 214000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Sönmez bey değerlendirmeniz için,

Bugün içinde bahsettiğiniz Tufan ustayla görüştüm ve önbilgileri aldım. Aracımı 500 km benzinde kullandıktan sonra LPG ayarı içimn yanına gideceğim. Sonucu burada paylaşırım ozaman.

Görüşmek üzere

merhaba can bey

öncelikle geçmiş olsun ,sizin yaşadığınız gerçekten talisizlik olmuş .  aracınızda montaj hatasından ziyade lpg karışım ayarlarının fakir kalmasından kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum .yapmanız gereken tek şey aracınızı bir süre benzinde kullanmak bu süre zarfında da montajınızı iğneden ipliğe detaylı ollarak kontrol edecek ve sonrasında tüm ayarlarınızı yolda sürüş halinde EOBD cihazı ile titizlikle yapacak bir usta bulmak olmalı .

ankarada kayra otogazıtercih edebilirisniz tufan usta görüşmenizde fayada var aynı zamanda prins bayisi olan bir servis .durumunuzu anlatıp ivedi olarak fikir almanızda fayda var .

selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
merhaba

subap sorunu yanlış montaj ve doğru yapılmayan karışım ayarlarının yol açtığı bir sorun .çok yüksek devirlerde uzun kullanımlarda var ise subap sorunu olabilmektedir . eğer işinin ehli bir ustada iyi ,kaliteli bir kit kullanılır ,montajı ve karışım ayarlaeı titizlikle yapılırsa kesinlikle sabap sorunu yaşamazsınız .

doğru ürün doğru usta ve doğru ayarlar birleştirlirse sorunsuz yıllarca kullanırısınız.

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2014, 13:21:11
bir önceki mesajımda da dile getirdiğim gibi  kaliteli bir kitle (enjektörü ve ecu su kararlı çalışan )sorun yaşamazsınız . zaman kaybetmeden iyi bir usta ve iyi bir ürünü buluşturup montajınızı yaptırabilirisniz .

tabiki tavsiyem PRİNS olur .

Cevabınız için teşekkürler. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Taktırmaya karar verirsem sayenizde içim rahat olarak bineceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Cevabınız için teşekkürler. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Taktırmaya karar verirsem sayenizde içim rahat olarak bineceğim

rica ederim...lpg ye indiim geldi zaman kaybetmeyin :)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
sönmez ustam merhabalar 2010 honda araca prins lpg düşünüyorum Ankara da tavsiye ettiğiniz bir yer var mı acaba
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
sönmez ustam merhabalar 2010 honda araca prins lpg düşünüyorum Ankara da tavsiye ettiğiniz bir yer var mı acaba

merhaba zeki bey

öncelikle şunu bilmenizi isterim ki en doğru kiti tercih etmişsiniz bunun için samimi olarak tebrik etmek isterim.  ankara da  kayra otogaz tufan usta ve öz zirve otogaz memduh usta  ile ivedi olarak görüşüp ikisinden birinde karar kılın pişman olmayacaksınız .

şimdiden hayırlı olsun keyfli ve tasarruflu sürüşler  :tamam:
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
sönmez usta corolla 1.6 advence aracım var..2013 model yeni aldım daha....lpg taktırmak istiorum ..tavsiyen ne olur...hangi marka...landirenzo nasıl bir kittir...yakıt tasarrufu ne kadar olur bize..?  cevabınız için teşekkür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
sönmez usta corolla 1.6 advence aracım var..2013 model yeni aldım daha....lpg taktırmak istiorum ..tavsiyen ne olur...hangi marka...landirenzo nasıl bir kittir...yakıt tasarrufu ne kadar olur bize..?  cevabınız için teşekkür

merhaba

aracınız hayırlı olsun .aracınız için size tavsiyem şiddetle prins silverline olur .sıfır hata ile yıllarca sorunsuz lpg li araç kullanımış olursunuz . ortalama %30-35 tasarrufunuz olur.

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
merhaba

öncelikle aracınız hayırlı olsun ,güzel ve mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle ...

mevcut araçtan %100 performens ve randıman almak için tercihiniz kesinlikle ve şiddetle PRİNS olsun diyorum . prins ve toyota bir araya gelirce yıllarca keyifle lpg li araç kulllanma şansınız olmuş olur . aracınızın teknolojisi ve prinsin aksam kalitesi ve yeniteknoloji araçlara uyumu karşılaştırılınca ortya sorunsuz bir dönüşüm çıkar .

10000 km beklemeyin neden mi ? prins yani ipragaz 0 km arabalara  valve care (subab koruma sistemi ) ve prins vsı 2 taktırmanız şartıyla  ÜCRETSİZ OLARAK MOTOR GARANTİSİ vermektedir .

bir kere olsun tam olsun yıllarca kullanayım diyorsanız size samimi olarak tavsiyem prins olur ,kesinlikle macera aramayın . aklınıza takılanları bana yazabilirisiniz .

selamlar

Sönmez bey merhaba,adapazarından yazıyorum aracım 2013 1.6 corolla cvt advance dizelden bu araca geçtim yıllardır dizel araç kullanıyorum bu şanjıman ve bu motorun az yaktığını söyledikleri için ilk kez benzinli bir araç aldım şuan 700 km de ve gerçekten az yakacak gibi 6,5 şuandaki ortalama yakıt tüketimim 32 35 kuruş arası gibi yani lpg işini hiç düşünmemiştim taki sizin sayfanızı okuyana kadar toyata bayisi istersem plaka takılmadan brc ile garantili lpg dönüşümü yapabiliriz demişlerdi ben kabul etmedim sonra bakarız diye brc yi herkse tavsiye ediyor ama prince hepsinden iyi sanırım olurda taktırmayı düşünürsem aracıma prince olarak takılması kaça mal olur ve 35 kuruşluk yakıt tüketimim kaç kuruşlara düşer?istepmenin oraya mı takılsa iyi yoksa yukarıya koltuk arkasınamı bilgi verirseniz sevinirim .birde brc takılsa kaç lira olur aradaki fark?şimdiden teşekkürler...

Yakıt tüketimi gerçekten çok iyi,Sönmez ustam bize bunu önermişti.Bursada taktıracak yer bulamadık nasıl olacak Sönmez ustam?
 ve toyota servisi lpg takıldığı zaman garanti kapsamı dışında dedi.size bu tarz birşey söylendi mi Nuri bey?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam merhaba, motor üzerinde malumunuz plastik kapak var ve enjektorlerin selenoidleri onun altında kalıyor. Yazın o kapağı sokmemimizin selenoidlerin sogumasina katkısı olacağını düşünüyorum, siz ne dersiniz?
2012 Auris 1.6 Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez ustam merhaba, motor üzerinde malumunuz plastik kapak var ve enjektorlerin selenoidleri onun altında kalıyor. Yazın o kapağı sokmemimizin selenoidlerin sogumasina katkısı olacağını düşünüyorum, siz ne dersiniz?

mutlaka alacağı rüzgar ile soğumasına katkısı olacaktır ,fakat kapağın takılı olması herhangi bir risk yada sorun oluşturmaz .çok uzun yıllardır gözlemlerime dayanarak bulunduğu konum itibariyle  çok daha sıcak yerlere konumlandırılmış enjektör selenoidleri özelliğini yitirmemiş sağlıklı çalışmalarına devam etmektedirler .

selamlar efendim .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • araba sevdası
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '10
ustam benimde 2010 1,6 dual vvti yani otomatik aurisim var buna uygun kit nedir? anadolu yakasında kiminle görüşmeliyim ve güncel fiyat şuanda nedir? lovatoyla görüşmedeyim ve karar aşamasındayım cevabınızı bekliyorum iyiçalışmalar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
ustam benimde 2010 1,6 dual vvti yani otomatik aurisim var buna uygun kit nedir? anadolu yakasında kiminle görüşmeliyim ve güncel fiyat şuanda nedir? lovatoyla görüşmedeyim ve karar aşamasındayım cevabınızı bekliyorum iyiçalışmalar..

merhaba

size tavsiyem şiddetle ve kesinlikle PRİNS olur .aracınızı uzun yıllar sorunsuz ve keyifle kullanmak istiyorsanız tercihinizi prins silverline olarak yapmanızda fayda var ondan sonrada lpg ile ilgili tüm soru işaretleriniz kafanızdan söküp atabilirsiniz.

tüm prins servislerinde dönüşüm yaptırabiliriniz bölgenizdeki servisler tecrübeli ve prins konusunda uzman ekiplerdir .

selamlar

edit:imla
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Tüm TOYOTA CLUP TR üyelerine merhaba :

12 yıldır lpg sektöründe kazanmış olduğum bilgi ,tecrübe ve edinimlerimi siz değerli TOYOTA CLUP TR üyeriyle paylaşmak ,tüm sıralı otogaz sistemleri hakkında soru ve sorunlarınıza çözüm ortağı olabilmek için burdayım .

keyifli paylaşımlarve forumlar dilerim .
Saygılarımla

PRİNS SÖNMEZ USTA

iyi günler sönmez usta aracımda lpg den dolayı po420 arıza kodu vererek motor arıza ısıgını yakıyor.motorcu,ekzoscu ve sersite katalizörümün saglam oldugnu söylediler.Benzinde bunu yapmıyor yalnız sadece lpg de binerken yapıyor.en son lpg servisi bana yakıt ayarı ile düzelmedigi için enjektörlerin daha kuvvetli olan model ile değişimi ve sistem ile güçlendirmeler yapılarak sorunumun giderileceğini söylediler.
sizinde fikrinizi almak istedim...
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti

iyi günler sönmez usta aracımda lpg den dolayı po420 arıza kodu vererek motor arıza ısıgını yakıyor.motorcu,ekzoscu ve sersite katalizörümün saglam oldugnu söylediler.Benzinde bunu yapmıyor yalnız sadece lpg de binerken yapıyor.en son lpg servisi bana yakıt ayarı ile düzelmedigi için enjektörlerin daha kuvvetli olan model ile değişimi ve sistem ile güçlendirmeler yapılarak sorunumun giderileceğini söylediler.
sizinde fikrinizi almak istedim...

merhaba

po420 arızası katalizör arızasını işaret ediyor :(  fakat enjektörlerinizde eğer sorun varsa doğru karışım- püskürtme  yapamayacağından bu arıza koduna neden olabilir .ama en önemlisi aracı benzinde kullanacak olursanız bu arıza kodu yine oluşuyor mu bunu test etmeniz .eğer aynı arıza benzindede veriyor ise kesinlikl katalizör ile alakalı bir sorun var demektir .ilk iş olarak arıza kodunu sişldirip aracı benzinde kullanın bakalım yine aynı kod karşımıza çıkacak mı .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Sönmez Ustam merhabalar, 2013 model verso aracıma(valfmatic 1.6 132 bg.) aracıma 2 gün önce yetkili prins bayisinden silverline montajı yaptırdım ve şu an test aşamasındayım. Daha önce prins kit kullanmamış birisi olarak size birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız çok memnun olurum.

* kullanılan prins enjektörler mavi renkte idi ve ilk izlenimlerim motor durur vaziyette iken benzinde çalışmasına göre daha sesliydi ve hele kaputu açınca bu ses bariz bir şekilde duyuluyor. Bu ses prins enjektörler için normal midir yoksa bir montaj hatası olabilir mi?

* bayinin montaj şekli genel olarak bana göre iyiydi sadece buradaki sorum kitin ecu sunu motor hava filtre kutusunun arkasına yani sürücü tarafına doğru iliştirdiler. bu doğru mudur size göre?

* son olarak da, benim daha büyük simit tank istememe rağmen stepne yerine en fazla 42 lik simit takabileceklerini aksi takdirde muaynede sorun yaşayacağımı söylediler ve montajı bu şekilde yaptılar. sizce bu doğru mudur? sizin şimdiye kadarki 5 kişilik verso montajlarınızda en fazla kaçlık simit tank kullandınız acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
2001 ve üzeri D4 Avensis için Lpg sistemleri ne kadar verimli oluyor?
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Ustam merhabalar, 2013 model verso aracıma(valfmatic 1.6 132 bg.) aracıma 2 gün önce yetkili prins bayisinden silverline montajı yaptırdım ve şu an test aşamasındayım. Daha önce prins kit kullanmamış birisi olarak size birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız çok memnun olurum.

* kullanılan prins enjektörler mavi renkte idi ve ilk izlenimlerim motor durur vaziyette iken benzinde çalışmasına göre daha sesliydi ve hele kaputu açınca bu ses bariz bir şekilde duyuluyor. Bu ses prins enjektörler için normal midir yoksa bir montaj hatası olabilir mi?

* bayinin montaj şekli genel olarak bana göre iyiydi sadece buradaki sorum kitin ecu sunu motor hava filtre kutusunun arkasına yani sürücü tarafına doğru iliştirdiler. bu doğru mudur size göre?

* son olarak da, benim daha büyük simit tank istememe rağmen stepne yerine en fazla 42 lik simit takabileceklerini aksi takdirde muaynede sorun yaşayacağımı söylediler ve montajı bu şekilde yaptılar. sizce bu doğru mudur? sizin şimdiye kadarki 5 kişilik verso montajlarınızda en fazla kaçlık simit tank kullandınız acaba?

merhaba kenan bey

aracınız için en doğru kiti tercih etmişsiniz iyi ve güzel günlerde kullanmanız dieğiyle ...

- prins enjektörleri sessiz çalışır fakat bir yere temas ediyor ve sese neden oluyor olabilir .
 - genel olrak 42,47,55 lt depo seçemekleri kullanıldı bu karar tamamıyla kullanıcı ile alakalı bir durum . yani muayene ile ilgili bir sorun yok  aracın kilo ile ilgili bir sorunu olmadığı sürece .

tekrar hayırlı olsın .

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2014, 08:24:18
2001 ve üzeri D4 Avensis için Lpg sistemleri ne kadar verimli oluyor?

sıralı olarak değil  eski tip mikserli olarak dönüşüm yapılan araçlar var fakat uzun vadede nasıl sonuçlar verir orası biraz tartışılır .şuan için pek tavsiye ettiğim bişey değil ama sorunsuz kullanan araç sahipleride var .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
tüm dostlara selamlar :)
YILDIZ OTOGAZ