Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Sönmez usta, bir konuda sizin tecrübe ve tavsiyenize ihtiyacım var...
KitMTM'i Avensis 1.8 vvti aracımda 10 aydır kullanıyorum. Maalesef benzin ve lpg de yüksek devirlerde fark hissediyorum. Dolayısıyla uzun yolda sollamalarda kimi zaman aracı benzine almayı tercih ediyorum. Bununla ilgili şikayet araştırması yaparken KitMTM'in regülatörü ile ilgili şikayet ve değişimlerin olduğunu duydum. Bu sorunu yaşayanların regülatörleri değiştirilmiş ama ben Şafak beyle konuştuğumda aynı yaklaşımı göremedim. Farklı illerde görüştüğüm bir kaç usta KitMTM'i beğendiklerini ama regülatörle ilgili sıkıntı yaşadığını keşke BRC ile aynı regülatörü kullansa gibi bir açıklama yaptılar. Yaşadığım problemin de BRC regülatör takarak giderileceğini söylediler. Mademki garantiyle değilde parayla değiştireceksem BRC marka regülatör takabilirim diye düşündüm. Bu değişim de bana minimum 350TL'ye malolacak.

Mevcutta yaşadığım problemler: Yüksek devirlerde geç hızlanma, regülatörün hırıltı yapması, ayarın sürekli bozulması ve yüksek yakıt tüketimi.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Merhaba sönmez usta.Lpg prins değil ama bir kaç sıkıntım var.Araç opel vectra 1.6 motor,üzerinde zavolli kit var enjektörler farklı marka galiba mimgas.Aracın gidişi gayet güzel ama 3.500 4.000 devire gelince gas kesiyor o devri geçince gayet iyi gidiyor.O arada benzine mi geçiyor anlamadım burdaki ustalarada göstermedim baştan savıyorlar genelde .

merhaba

sadece belli bir devirde yapmış olması benzine geçiş yapıyor olma ihtimalini kuvvetlendirsede ,öncelikle aracın enjektörlerini ve map sayfasında o bölge (sürüş halinde) gerekli müdahalelerle düzeltmek sorunu yüksek ihtimalle çözecektir.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2013, 11:59:10
Sönmez usta, bir konuda sizin tecrübe ve tavsiyenize ihtiyacım var...
KitMTM'i Avensis 1.8 vvti aracımda 10 aydır kullanıyorum. Maalesef benzin ve lpg de yüksek devirlerde fark hissediyorum. Dolayısıyla uzun yolda sollamalarda kimi zaman aracı benzine almayı tercih ediyorum. Bununla ilgili şikayet araştırması yaparken KitMTM'in regülatörü ile ilgili şikayet ve değişimlerin olduğunu duydum. Bu sorunu yaşayanların regülatörleri değiştirilmiş ama ben Şafak beyle konuştuğumda aynı yaklaşımı göremedim. Farklı illerde görüştüğüm bir kaç usta KitMTM'i beğendiklerini ama regülatörle ilgili sıkıntı yaşadığını keşke BRC ile aynı regülatörü kullansa gibi bir açıklama yaptılar. Yaşadığım problemin de BRC regülatör takarak giderileceğini söylediler. Mademki garantiyle değilde parayla değiştireceksem BRC marka regülatör takabilirim diye düşündüm. Bu değişim de bana minimum 350TL'ye malolacak.

Mevcutta yaşadığım problemler: Yüksek devirlerde geç hızlanma, regülatörün hırıltı yapması, ayarın sürekli bozulması ve yüksek yakıt tüketimi.

iyi bir mtm ustası bulup ayarlarınızı yolda yaptırdıktan sonra tekrar test edin daha sonra regülatör değiştirin derim .ama şu bir gerçek ki mtm regülatörlinin bir kaç serisinde sıkıntı vardı demekki o seriden size denk gelmiş :(

aldesa regülatörü de kullanabilirisniz fiyatıda uygundur .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
merhaba

sadece belli bir devirde yapmış olması benzine geçiş yapıyor olma ihtimalini kuvvetlendirsede ,öncelikle aracın enjektörlerini ve map sayfasında o bölge (sürüş halinde) gerekli müdahalelerle düzeltmek sorunu yüksek ihtimalle çözecektir.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2013, 11:59:10
iyi bir mtm ustası bulup ayarlarınızı yolda yaptırdıktan sonra tekrar test edin daha sonra regülatör değiştirin derim .ama şu bir gerçek ki mtm regülatörlinin bir kaç serisinde sıkıntı vardı demekki o seriden size denk gelmiş :(

aldesa regülatörü de kullanabilirisniz fiyatıda uygundur .

selamlar

Sönmez ustam, eğerki regülatör değişikliği yapacak olursak 1.8 motor 130hp otomatik şanzıman araç için regülatör 1200mbar mı yoksa 1500mbar mı olmalı?
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez ustam, eğerki regülatör değişikliği yapacak olursak 1.8 motor 130hp otomatik şanzıman araç için regülatör 1200mbar mı yoksa 1500mbar mı olmalı?

1200 mbar yada 1500 mbar ikiside olur ,aralarında kayda değer bir fark zaten .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
merhaba Sönmez bey şuan ki aracımda (97 corolla gli) brc marka lpg kiti kullanıyorum bi sorun olmadı şuana kadar.
fakat bu sıralar 2. bir araba almayı düşünüyorum. düşündüğüm araç 99 model t22 kasa avensis 2,0 motor manuel vites 150.000 km'de bu araç için önerebileceğiniz prins marka lpg kiti modeli ne olmalıdır?
fiyatı nedir?
hangi sıklıklarda periyodik bakım gerektirir?
periyodik bakımlarda hangi işlemler yapılır?
periyodik bakım fiyatı ortalama nedir?

şimdiden teşekkür ederim.
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
merhaba Sönmez bey şuan ki aracımda (97 corolla gli) brc marka lpg kiti kullanıyorum bi sorun olmadı şuana kadar.
fakat bu sıralar 2. bir araba almayı düşünüyorum. düşündüğüm araç 99 model t22 kasa avensis 2,0 motor manuel vites 150.000 km'de bu araç için önerebileceğiniz prins marka lpg kiti modeli ne olmalıdır?
fiyatı nedir?
hangi sıklıklarda periyodik bakım gerektirir?
periyodik bakımlarda hangi işlemler yapılır?
periyodik bakım fiyatı ortalama nedir?

şimdiden teşekkür ederim.

merhaba

t22 kasa avensis için %100 sorunsuz ve keyifle bineceğiniz ürün prins silverline dır . 2.100 tl 10 taksit  ,nakitte 2000 liradır .

20.000-25.000 km de bir bakım ihtiyacı duymaktadır . bu bakımlarda ;

- buhar filtresi ve likit filtresi değişimi yapılır .
 - aracın ayarları ve prins diagnostik verileri kontrol edilir .
 - eğer yeni bir güncelleme varsa ecu güncellemsi yapılır .
 - lpg ye ait elekrik tesisatı kontrol edilir .
 - su tesisatı ve rekor bağlantıları kontrol edilir . araç sahibinin şikatyeleri varsa o konulardaki sorunlar çözülür .
son olarak aracın sızdırmazlık kontrolleri yapılır,gerekiyorsa yol testi yapıldıktan sonra kullanıcıya teslim edilir .

bakım maliyetlerine gelince şuan için 125.tl tabi şunu unutmamak lazım ki bir çok lpg sisteminde rutin olarak takım filtre değişrilmez bu konuda özen gösterilmez eğer gösterilirse en ucuz kit dahi olsa 10.000 lik bakımı 60-70 tl tutar .prinste  ise 20.000 bakım yapıldığı için fiyat 125 tldir .

sonuç olarak  gerçeketen kaliteli ve orjinal fitre kullanılarak yapılan bu değişimler aslında en ucuz kit bakımları kadar tutmaktadır . yani mebla sizi yanıltmasın .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Sonmez bey araci bugun aldim istanbulda bu isin ehli olan sadece ve sadece prins kit montaji yapan bildiginiz usta varmi
Bu arada yanlis anlamadim umarim periyodik bakimlar 20 bin km de bir yapiliyor dimi diger markalar gibi 10 binde degil yani.

Saygilar.
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
ertan bey yanlıs anlamayın.99 model bir araca 2,500 tl ye yakın lpg kiti taktırmayın bence.Onun yerıne landi renzo tartarini brc mılano gibi kitlerde işinizi rahat görrür.aa çok uzun yıl satmam diyorsanız ozaman taktırın.Bu kit 30-35 km civarında ancak kendını amorti eder.ondan önce satarsanız zarar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sonmez bey araci bugun aldim istanbulda bu isin ehli olan sadece ve sadece prins kit montaji yapan bildiginiz usta varmi
Bu arada yanlis anlamadim umarim periyodik bakimlar 20 bin km de bir yapiliyor dimi diger markalar gibi 10 binde degil yani.

Saygilar.

istanbul için tercihiniz kesinlikle ay otogaz sebahattin usta olsun .eğer gidecekolursanız benden de çok çok selam söyleyin ,size elinden gelen yardımda bulunacaktır .

evet bakımları 20.000 km de bir yapılır ,10.000 km de ücretsiz olarak tüm sistemi kontrol ettirmek gibi bir şansınız var .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Sönmez bey merhaba,adapazarından yazıyorum aracım 2013 1.6 corolla cvt advance dizelden bu araca geçtim yıllardır dizel araç kullanıyorum bu şanjıman ve bu motorun az yaktığını söyledikleri için ilk kez benzinli bir araç aldım şuan 700 km de ve gerçekten az yakacak gibi 6,5 şuandaki ortalama yakıt tüketimim 32 35 kuruş arası gibi yani lpg işini hiç düşünmemiştim taki sizin sayfanızı okuyana kadar toyata bayisi istersem plaka takılmadan brc ile garantili lpg dönüşümü yapabiliriz demişlerdi ben kabul etmedim sonra bakarız diye brc yi herkse tavsiye ediyor ama prince hepsinden iyi sanırım olurda taktırmayı düşünürsem aracıma prince olarak takılması kaça mal olur ve 35 kuruşluk yakıt tüketimim kaç kuruşlara düşer?istepmenin oraya mı takılsa iyi yoksa yukarıya koltuk arkasınamı bilgi verirseniz sevinirim .birde brc takılsa kaç lira olur aradaki fark?şimdiden teşekkürler...
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez bey merhaba,adapazarından yazıyorum aracım 2013 1.6 corolla cvt advance dizelden bu araca geçtim yıllardır dizel araç kullanıyorum bu şanjıman ve bu motorun az yaktığını söyledikleri için ilk kez benzinli bir araç aldım şuan 700 km de ve gerçekten az yakacak gibi 6,5 şuandaki ortalama yakıt tüketimim 32 35 kuruş arası gibi yani lpg işini hiç düşünmemiştim taki sizin sayfanızı okuyana kadar toyata bayisi istersem plaka takılmadan brc ile garantili lpg dönüşümü yapabiliriz demişlerdi ben kabul etmedim sonra bakarız diye brc yi herkse tavsiye ediyor ama prince hepsinden iyi sanırım olurda taktırmayı düşünürsem aracıma prince olarak takılması kaça mal olur ve 35 kuruşluk yakıt tüketimim kaç kuruşlara düşer?istepmenin oraya mı takılsa iyi yoksa yukarıya koltuk arkasınamı bilgi verirseniz sevinirim .birde brc takılsa kaç lira olur aradaki fark?şimdiden teşekkürler...

merhaba

aracınıza hayırlı olsun ,güzel ve mutlu günlerde binmeniz dileğiyle .  yanlız şunu bilmenizi isterim aracınızın şuan ki şartlarda benzinde 35 krş yakması gerçekten inanılır gibi değil çok iyi bir yakıt verisi .şuan için aracınızın benzinde 40-45 krş aralığında yakıyor olması gerekir ki şuan lpg li olanlar 28-32 krş aralığında yakıyor ş.içi trafikte .

toyotatanın şuan için hiç bir lpg dönüşüm firmasıyla resmi olarak bir anlaşması yok sadece bayi bünyesinde anlaşması vardır ,yani garantiniz örneğin eskişehirde geçerli olmayacak sadece o il sınırları içinde gecerli olcaktır ,bu detayı mutlaka net olarak öğrenin .

eğer dönüşüm yapacak olursanız benim size şiddetle tavsiyem PRİNS olaacaktır ,dönüşümünü yaptığımız yeni corollla yada aurisler %100 randımanlı olarak sıfır hata çalışmaktadırlar . önemli olan iyi bir kiyi tecrübeli bir usta ile buluşturmak .italyan kitleri tercih etmek yerine tüm aksamı yine tüm italyan kitlerden çok ama çok kaliteli ve sorunsuz olan prins silverline ı kullanabilirsiniz .sadece ayda 20 tl fazla ödeyeceksiniz belki ama aracınıza sorunsuz ve keyifle bineceksiniz .

şuan için fiyatı 2.100 tl 10 taksit nakitte 2.000 tl dir . aklınıza takılacak bişey olursa bize yazabilirisniz .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
benım lpg li verso bile ş.içi 110 tl ile 350 km yapıyorken benzınlı nasıl yapıyor anlamıs değilim.oda ortalama 32 kurus edıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
benım lpg li verso bile ş.içi 110 tl ile 350 km yapıyorken benzınlı nasıl yapıyor anlamıs değilim.oda ortalama 32 kurus edıyor.

:)) aynı şeyi bende düşündüm hatta yukardaki mesajımda inanılır gibi değil dedim  :blink: muhtemelen hesap hatası yada uzun yol yakıt verisi olabilir ,diye düşünüyorum .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Sonmez usta Merhaba uzun yol degil fakat sehir icide degil degerlerim cvt olmasi dusuk devirlerde kullanmaya sebeb oluyor toyotasa genel muduru de bir beyanatinda % 30 az yakiyor demisti cvt icin fabrika verileri 5.6 ort.gosteriyor zaten benim 6.5lari yakalamam neden sizi sasirtti anliyamadim henuz aracim 800 km de ilerleyen zamanlarda daha net yazacağım ama simdi 6.8 soguk ve km yapamadigim icin sanirim selamlar...
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sonmez usta Merhaba uzun yol degil fakat sehir icide degil degerlerim cvt olmasi dusuk devirlerde kullanmaya sebeb oluyor toyotasa genel muduru de bir beyanatinda % 30 az yakiyor demisti cvt icin fabrika verileri 5.6 ort.gosteriyor zaten benim 6.5lari yakalamam neden sizi sasirtti anliyamadim henuz aracim 800 km de ilerleyen zamanlarda daha net yazacağım ama simdi 6.8 soguk ve km yapamadigim icin sanirim selamlar...

evet en doğrusu bir kaç bin km yaptıktan sonra ortaya çıkan değerleri referans almak olacak .zaten yakın zamanda kullanıcılar forumda yakıt ile ilgili verileri paylaşırlar .samimiyetime inanın  ki gerçekten şaşırtıcı veriler ama şu unutulmamalı ki araç henüz 800 km yapmış yakıt konuşmak için çok erken . paylaşımlarınız için teşekkür ederim .

güvenli ve keyifli sürüşler  :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
@ mahmut elgün

regülatör sorununuzu çözebildiniz mi ,son durum nedir  :huh:
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 214000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam merhaba,

Bugün 2.defa aracıma sübap yaptırıp 1300 lira civarı masraf yaptırınca biryerlerde hata olmalı diyerek daha önce üye olduğum ama hiç yazmadığım bu siteye giriş yapmış bulunuyorum.

Bu girişten sonra  2001 model corolla model aracıma 158 binde sübap yanması yüzünden yarı motor yaptırmıştım. Ancak 214 bine gelen aracımda birkez daha sübaplardan kaynaklı sıkıntı olunca yeniden yaptırmak zorunda kaldım. Bu kez Çelik sübaplar takıldı.

Sübap değişikliğinden sonra ustam "LPG den kaynaklı bir montaj hatası olabileceğini bu yüzden fakir-zengin karışımı gibi sorunları alt etmek için iyi bir ustaya gitmemi önerdi"

Açıkçası LPG yüzünden sübapların dayanmadığını biliyordum ama LPG kitinden ve yanlış montaj yada programlama hatası yüzünden bu sorunun sürekli tekrarlayacağı korkusu içime yerleşti.

Aracımda BRC LPG var.. Ankara'da bu işten anlayan ve işinin hakkını verecek bir usta nasıl bulabilirim kime yaptırabilirim diye size sormak istiyorum..Yani nasıl bir ayar yaptırmak gerekiyor LPG nin doğru ayarı ile sübapların ömrünü nasıl uzatacağız ? Tabi sonuç olarak bunu kime yaptırabilirim ?

Şimdiden teşekkür ediyorum ilginize yardımınız için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez ustam merhaba,

Bugün 2.defa aracıma sübap yaptırıp 1300 lira civarı masraf yaptırınca biryerlerde hata olmalı diyerek daha önce üye olduğum ama hiç yazmadığım bu siteye giriş yapmış bulunuyorum.

Bu girişten sonra  2001 model corolla model aracıma 158 binde sübap yanması yüzünden yarı motor yaptırmıştım. Ancak 214 bine gelen aracımda birkez daha sübaplardan kaynaklı sıkıntı olunca yeniden yaptırmak zorunda kaldım. Bu kez Çelik sübaplar takıldı.

Sübap değişikliğinden sonra ustam "LPG den kaynaklı bir montaj hatası olabileceğini bu yüzden fakir-zengin karışımı gibi sorunları alt etmek için iyi bir ustaya gitmemi önerdi"

Açıkçası LPG yüzünden sübapların dayanmadığını biliyordum ama LPG kitinden ve yanlış montaj yada programlama hatası yüzünden bu sorunun sürekli tekrarlayacağı korkusu içime yerleşti.

Aracımda BRC LPG var.. Ankara'da bu işten anlayan ve işinin hakkını verecek bir usta nasıl bulabilirim kime yaptırabilirim diye size sormak istiyorum..Yani nasıl bir ayar yaptırmak gerekiyor LPG nin doğru ayarı ile sübapların ömrünü nasıl uzatacağız ? Tabi sonuç olarak bunu kime yaptırabilirim ?

Şimdiden teşekkür ediyorum ilginize yardımınız için...

merhaba can bey

öncelikle geçmiş olsun ,sizin yaşadığınız gerçekten talisizlik olmuş .  aracınızda montaj hatasından ziyade lpg karışım ayarlarının fakir kalmasından kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum .yapmanız gereken tek şey aracınızı bir süre benzinde kullanmak bu süre zarfında da montajınızı iğneden ipliğe detaylı ollarak kontrol edecek ve sonrasında tüm ayarlarınızı yolda sürüş halinde EOBD cihazı ile titizlikle yapacak bir usta bulmak olmalı .

ankarada kayra otogazıtercih edebilirisniz tufan usta görüşmenizde fayada var aynı zamanda prins bayisi olan bir servis .durumunuzu anlatıp ivedi olarak fikir almanızda fayda var .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Merhabalar 2006 corolla hb 1.6 terra sahibiyim araç 84 binde. Hiç lpg takılmadı. Taktırmayı düşünüyorum fakat subap arızalarından dolayı geri duruyorum. Bu sorun her arabada %100 oluyormu ? Yoksa devirsiz kullanmaya bağlı olarakmı subap arızaları ortaya çıkıyor. Araştırdım fakat aklıma yatan bir açıklama bulamadım zira 2005 1.3 hyundai getzde 60.000 kmden fazla lpg kullandık  çoğu zamanda devirli kullanıldı. üstelik kit atikerdi... Ve hiçbir sorun yaşamadım. Çokta memnundum.  2006 corolla hb 1.6 terra aracıma taktırsam ne gibi şeyler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim. Çok geniş kapsamlı bir açıklama olacak galiba :) Açıklama için şimdiden teşekürler. Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Merhabalar 2006 corolla hb 1.6 terra sahibiyim araç 84 binde. Hiç lpg takılmadı. Taktırmayı düşünüyorum fakat subap arızalarından dolayı geri duruyorum. Bu sorun her arabada %100 oluyormu ? Yoksa devirsiz kullanmaya bağlı olarakmı subap arızaları ortaya çıkıyor. Araştırdım fakat aklıma yatan bir açıklama bulamadım zira 2005 1.3 hyundai getzde 60.000 kmden fazla lpg kullandık  çoğu zamanda devirli kullanıldı. üstelik kit atikerdi... Ve hiçbir sorun yaşamadım. Çokta memnundum.  2006 corolla hb 1.6 terra aracıma taktırsam ne gibi şeyler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim. Çok geniş kapsamlı bir açıklama olacak galiba :) Açıklama için şimdiden teşekürler. Saygılar
Arkadaşımın 2005 model 1.6 Corolla hb aracında takılıydı. Brc marka hiç bir sıkıntı yoktu. Hala da sorunsuz kullanıyor.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant