0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba sönmez usta.Lpg prins değil ama bir kaç sıkıntım var.Araç opel vectra 1.6 motor,üzerinde zavolli kit var enjektörler farklı marka galiba mimgas.Aracın gidişi gayet güzel ama 3.500 4.000 devire gelince gas kesiyor o devri geçince gayet iyi gidiyor.O arada benzine mi geçiyor anlamadım burdaki ustalarada göstermedim baştan savıyorlar genelde .
Sönmez usta, bir konuda sizin tecrübe ve tavsiyenize ihtiyacım var...KitMTM'i Avensis 1.8 vvti aracımda 10 aydır kullanıyorum. Maalesef benzin ve lpg de yüksek devirlerde fark hissediyorum. Dolayısıyla uzun yolda sollamalarda kimi zaman aracı benzine almayı tercih ediyorum. Bununla ilgili şikayet araştırması yaparken KitMTM'in regülatörü ile ilgili şikayet ve değişimlerin olduğunu duydum. Bu sorunu yaşayanların regülatörleri değiştirilmiş ama ben Şafak beyle konuştuğumda aynı yaklaşımı göremedim. Farklı illerde görüştüğüm bir kaç usta KitMTM'i beğendiklerini ama regülatörle ilgili sıkıntı yaşadığını keşke BRC ile aynı regülatörü kullansa gibi bir açıklama yaptılar. Yaşadığım problemin de BRC regülatör takarak giderileceğini söylediler. Mademki garantiyle değilde parayla değiştireceksem BRC marka regülatör takabilirim diye düşündüm. Bu değişim de bana minimum 350TL'ye malolacak. Mevcutta yaşadığım problemler: Yüksek devirlerde geç hızlanma, regülatörün hırıltı yapması, ayarın sürekli bozulması ve yüksek yakıt tüketimi.
merhabasadece belli bir devirde yapmış olması benzine geçiş yapıyor olma ihtimalini kuvvetlendirsede ,öncelikle aracın enjektörlerini ve map sayfasında o bölge (sürüş halinde) gerekli müdahalelerle düzeltmek sorunu yüksek ihtimalle çözecektir.Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2013, 11:59:10iyi bir mtm ustası bulup ayarlarınızı yolda yaptırdıktan sonra tekrar test edin daha sonra regülatör değiştirin derim .ama şu bir gerçek ki mtm regülatörlinin bir kaç serisinde sıkıntı vardı demekki o seriden size denk gelmiş aldesa regülatörü de kullanabilirisniz fiyatıda uygundur .selamlar
Sönmez ustam, eğerki regülatör değişikliği yapacak olursak 1.8 motor 130hp otomatik şanzıman araç için regülatör 1200mbar mı yoksa 1500mbar mı olmalı?
merhaba Sönmez bey şuan ki aracımda (97 corolla gli) brc marka lpg kiti kullanıyorum bi sorun olmadı şuana kadar.fakat bu sıralar 2. bir araba almayı düşünüyorum. düşündüğüm araç 99 model t22 kasa avensis 2,0 motor manuel vites 150.000 km'de bu araç için önerebileceğiniz prins marka lpg kiti modeli ne olmalıdır?fiyatı nedir?hangi sıklıklarda periyodik bakım gerektirir?periyodik bakımlarda hangi işlemler yapılır?periyodik bakım fiyatı ortalama nedir?şimdiden teşekkür ederim.
Sonmez bey araci bugun aldim istanbulda bu isin ehli olan sadece ve sadece prins kit montaji yapan bildiginiz usta varmiBu arada yanlis anlamadim umarim periyodik bakimlar 20 bin km de bir yapiliyor dimi diger markalar gibi 10 binde degil yani.Saygilar.
Sönmez bey merhaba,adapazarından yazıyorum aracım 2013 1.6 corolla cvt advance dizelden bu araca geçtim yıllardır dizel araç kullanıyorum bu şanjıman ve bu motorun az yaktığını söyledikleri için ilk kez benzinli bir araç aldım şuan 700 km de ve gerçekten az yakacak gibi 6,5 şuandaki ortalama yakıt tüketimim 32 35 kuruş arası gibi yani lpg işini hiç düşünmemiştim taki sizin sayfanızı okuyana kadar toyata bayisi istersem plaka takılmadan brc ile garantili lpg dönüşümü yapabiliriz demişlerdi ben kabul etmedim sonra bakarız diye brc yi herkse tavsiye ediyor ama prince hepsinden iyi sanırım olurda taktırmayı düşünürsem aracıma prince olarak takılması kaça mal olur ve 35 kuruşluk yakıt tüketimim kaç kuruşlara düşer?istepmenin oraya mı takılsa iyi yoksa yukarıya koltuk arkasınamı bilgi verirseniz sevinirim .birde brc takılsa kaç lira olur aradaki fark?şimdiden teşekkürler...
benım lpg li verso bile ş.içi 110 tl ile 350 km yapıyorken benzınlı nasıl yapıyor anlamıs değilim.oda ortalama 32 kurus edıyor.
Sonmez usta Merhaba uzun yol degil fakat sehir icide degil degerlerim cvt olmasi dusuk devirlerde kullanmaya sebeb oluyor toyotasa genel muduru de bir beyanatinda % 30 az yakiyor demisti cvt icin fabrika verileri 5.6 ort.gosteriyor zaten benim 6.5lari yakalamam neden sizi sasirtti anliyamadim henuz aracim 800 km de ilerleyen zamanlarda daha net yazacağım ama simdi 6.8 soguk ve km yapamadigim icin sanirim selamlar...
Sönmez ustam merhaba,Bugün 2.defa aracıma sübap yaptırıp 1300 lira civarı masraf yaptırınca biryerlerde hata olmalı diyerek daha önce üye olduğum ama hiç yazmadığım bu siteye giriş yapmış bulunuyorum.Bu girişten sonra 2001 model corolla model aracıma 158 binde sübap yanması yüzünden yarı motor yaptırmıştım. Ancak 214 bine gelen aracımda birkez daha sübaplardan kaynaklı sıkıntı olunca yeniden yaptırmak zorunda kaldım. Bu kez Çelik sübaplar takıldı.Sübap değişikliğinden sonra ustam "LPG den kaynaklı bir montaj hatası olabileceğini bu yüzden fakir-zengin karışımı gibi sorunları alt etmek için iyi bir ustaya gitmemi önerdi" Açıkçası LPG yüzünden sübapların dayanmadığını biliyordum ama LPG kitinden ve yanlış montaj yada programlama hatası yüzünden bu sorunun sürekli tekrarlayacağı korkusu içime yerleşti.Aracımda BRC LPG var.. Ankara'da bu işten anlayan ve işinin hakkını verecek bir usta nasıl bulabilirim kime yaptırabilirim diye size sormak istiyorum..Yani nasıl bir ayar yaptırmak gerekiyor LPG nin doğru ayarı ile sübapların ömrünü nasıl uzatacağız ? Tabi sonuç olarak bunu kime yaptırabilirim ?Şimdiden teşekkür ediyorum ilginize yardımınız için...
Merhabalar 2006 corolla hb 1.6 terra sahibiyim araç 84 binde. Hiç lpg takılmadı. Taktırmayı düşünüyorum fakat subap arızalarından dolayı geri duruyorum. Bu sorun her arabada %100 oluyormu ? Yoksa devirsiz kullanmaya bağlı olarakmı subap arızaları ortaya çıkıyor. Araştırdım fakat aklıma yatan bir açıklama bulamadım zira 2005 1.3 hyundai getzde 60.000 kmden fazla lpg kullandık çoğu zamanda devirli kullanıldı. üstelik kit atikerdi... Ve hiçbir sorun yaşamadım. Çokta memnundum. 2006 corolla hb 1.6 terra aracıma taktırsam ne gibi şeyler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim. Çok geniş kapsamlı bir açıklama olacak galiba Açıklama için şimdiden teşekürler. Saygılar