Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179097 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Merhaba Sönmez usta 1,4 fabia ya lpg bağlatalım.Bu konuda fikrin nedir

olur mehmet abi neden olmasın gayet randımanlı araçlardır ,eğer aktif olarak kullanılıyorsa kesinlikle dönüşümü yapılmalı derim .

çay içmeye sohbet etmeye uğramanı bekliyorum ,fazla detay vermiyim ki seninle sohbet etme imkanı bulalım :))

YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
olur mehmet abi neden olmasın gayet randımanlı araçlardır ,eğer aktif olarak kullanılıyorsa kesinlikle dönüşümü yapılmalı derim .

çay içmeye sohbet etmeye uğramanı bekliyorum ,fazla detay vermiyim ki seninle sohbet etme imkanı bulalım :))

En kısa sürede uğrarım zaten muayenesi bitti.Lpg den sora muayeneye sokarız
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti

muayenesi bitti ise zamanlama tam olmuş ,bekliyorum mehmet abi :)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi

Mehmet abi
3.5 Camry'ye benzinle binerim derken 1.4 Fabiano'ya LPG bu yakıt giderleri nelere kādir. Eminim Camry'ide alsan LPG taktırırsın bu kötü birşey degil ki.

:lol:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Mehmet abi
3.5 Camry'ye benzinle binerim derken 1.4 Fabiano'ya LPG bu yakıt giderleri nelere kādir. Eminim Camry'ide alsan LPG taktırırsın bu kötü birşey degil ki.

:lol:
Yok, Faiba benim değil zaten :) Ben zaten şirketin camry sini kullanıyorum ama kendi camry im olacak inşaalah

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
tasarrufun azı çoğu olmaz :))

3.5 camry ve prins vsı 2 bir araya gelirse kullanılmaya doyulmaz :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
TOYOTA LAND CRUISER PRİNS VSI 2 ALTTAN SİMİT TANK MONTAJI ÖRNEĞİ

YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Merhabalar Sonmez Usta,

Forumun 18 sayfasini, yazdiklarini bastan sona okudum. yanitlamaniz icin birkac sorum var. Aracim 2011 auris 1.6 132hp benzinli manual

1. Anladigim kadariyla hangi modeli onerirsin diye sorsam silverline diyeceksiniz. Aracim icin bu urunu uygulatirsam guncel olarak diger masraflar dahil (yag degisimi, ruhsat islemesi vs. yani her sey) cebimden ne kadar ucret cikar? kredi karti ve taksitle odeyecegim

2.aracim 50000 km de. senede 15 20000 km arasi yapiyorum. tasarruf edecegim garanti ama o kadar ufak seyle ugrasanlar var ki (motor ariza isigi yandi, ayari bozuldu usta ayar yapti bilmem nenin capi buyultulmesi gerekti.) bu sorunlar yuzunden sifir sorunlu aracimin basima sorun alacakmisim gibime geliyor. o yuzden kaciniyorum. uzerine garanti de verilmeyisi bu endiseyi artiriyor acikcasi.  yok mu aracina kiti taktirip sadece bakima giden? benim boyle bir olayim var cunku kotu bir olasilik varsa ben buluurm genelde.

3.fakat herkes gibi malum benzin ucreti belimizi bukuyor. her seyin super gittigini ve sorun yasamadigimi dusunursek 100 liralik lpg ile kac km giderim? sehirici (ist) ve sehirdisi 6. vites 3000 devir 110 115 km/h icin?

4. araca kit takildiktan sonra muayeneye tekrar girmesi gerekiyor. benim araliktaki muayeneden once taksak araci muayeneye soksak tuplu arac adi altinda sorun olur mu? ruhsata islenmesi gerekiyor mu muayene icin? bu islem icin neler gerekiyor?

5. Izmitte calisiyorsunuz. cekmekoy umraniye dudullu civarinda onereceginiz usta var mi? ya da Izmite gelsek sizi bulabilecek miyiz dukkanda? bize de cay var mi?:)
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Merhabalar Sonmez Usta,

Forumun 18 sayfasini, yazdiklarini bastan sona okudum. yanitlamaniz icin birkac sorum var. Aracim 2011 auris 1.6 132hp benzinli manual

2.aracim 50000 km de. senede 15 20000 km arasi yapiyorum. tasarruf edecegim garanti ama o kadar ufak seyle ugrasanlar var ki (motor ariza isigi yandi, ayari bozuldu usta ayar yapti bilmem nenin capi buyultulmesi gerekti.) bu sorunlar yuzunden sifir sorunlu aracimin basima sorun alacakmisim gibime geliyor. o yuzden kaciniyorum. uzerine garanti de verilmeyisi bu endiseyi artiriyor acikcasi.  yok mu aracina kiti taktirip sadece bakima giden? benim boyle bir olayim var cunku kotu bir olasilik varsa ben buluurm genelde.

Ben :) Ve çevremde prinsi olan 2 tanıdğım daha.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti

ne mutlu size cidden o zaman. nerede taktirdiniz acaba ne kadar sure oldu bir de kac km yaptiniz?
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Merhabalar Sonmez Usta,

1. Anladigim kadariyla hangi modeli onerirsin diye sorsam silverline diyeceksiniz. Aracim icin bu urunu uygulatirsam guncel olarak diger masraflar dahil (yag degisimi, ruhsat islemesi vs. yani her sey) cebimden ne kadar ucret cikar? kredi karti ve taksitle odeyecegim

3.fakat herkes gibi malum benzin ucreti belimizi bukuyor. her seyin super gittigini ve sorun yasamadigimi dusunursek 100 liralik lpg ile kac km giderim? sehirici (ist) ve sehirdisi 6. vites 3000 devir 110 115 km/h icin?

4. araca kit takildiktan sonra muayeneye tekrar girmesi gerekiyor. benim araliktaki muayeneden once taksak araci muayeneye soksak tuplu arac adi altinda sorun olur mu? ruhsata islenmesi gerekiyor mu muayene icin? bu islem icin neler gerekiyor?

5. Izmitte calisiyorsunuz. cekmekoy umraniye dudullu civarinda onereceginiz usta var mi? ya da Izmite gelsek sizi bulabilecek miyiz dukkanda? bize de cay var mi?:)

merhaba efendim ,tabiki hemen cevaplamaya başlayalım :)

1.   2.100 tl 10 taksit sistem bedeli  tescil işlemi ,muayene sızdırmazlık v.s hepsi 300 tl tutmaktadır .yani toplamda  2400 tl harcamış olacaksınız .

2.   iyi bir serviste prins dönüşümü yaptırın ayarlarınızda titizlikle yolda yapıldıktan sonra sadece 20.000 de bir lpg servisne uğrarsınız bu konuda müsterih olun .yani sizin yaptığınız km ler üzerinden konuşacak olursak yılda  30 dk nızı lpg için ayırmanız yeterli olacaktır .prins enjektörleri debi ayarı yada nozul yoktur .aracın teknik olarak özelliklerine göre ayrı ayrı enjektör kullanılır . sizin aracınıza 63 cc (2.4 mm) turuncu enjektör kullanılacaktır .

3. ş.içi ortalam 350 -400 km arası yol yaparsınız uzun yolda ise bu rakam 430 ile 450 km şeklinde değişkenlik gösteririr.

4. evet araca muayene yaptırmadan önce lpg dönüşünü yaptıracaksınız .dönüşüm yaoıldıktan sonra sızdırmazlık belgesini onaylatıp sonrasında muayeneye gideceksiniz .en son evraklarınızı tescil için tarfik şubeye teslim edeceksiniz . yani önce lpg dönüşümü sonra muayene olacak herhangi bir sorun yok .

5. malesef o semtlerde prins bayisi yok ama prins.com .tr üzerinden en yakın bayiye ulaşabilirisiniz . istanbuldan sayısız müşterimiz var .siz zaten çok uzak sayılmazsınız .1 saatte burda olabilirisiniz. ne demek başm üstünde yeriniz var ,çayın yanına simitte var :)) sabah 8 akşam 6 dükkandayım efendim .

bizde yada başka prins servsiisnde yaptırın farketmez ama muayeneden önce yaptırn dönüşümü ,gelecek olursanız elimden gelen yardımı sağlayacağımdan emin olabiliriniz .

aklınıza takılan bşey olursa lütfen yazın

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2013, 09:40:54

ayberk bey de prins farkını bilen ve yaşayan dostlarımız arasında .

tasarruflu ve keyifli sürüşler  :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
merhaba efendim ,tabiki hemen cevaplamaya başlayalım :)

1.   2.100 tl 10 taksit sistem bedeli  tescil işlemi ,muayene sızdırmazlık v.s hepsi 300 tl tutmaktadır .yani toplamda  2400 tl harcamış olacaksınız .

2.   iyi bir serviste prins dönüşümü yaptırın ayarlarınızda titizlikle yolda yapıldıktan sonra sadece 20.000 de bir lpg servisne uğrarsınız bu konuda müsterih olun .yani sizin yaptığınız km ler üzerinden konuşacak olursak yılda  30 dk nızı lpg için ayırmanız yeterli olacaktır .prins enjektörleri debi ayarı yada nozul yoktur .aracın teknik olarak özelliklerine göre ayrı ayrı enjektör kullanılır . sizin aracınıza 63 cc (2.4 mm) turuncu enjektör kullanılacaktır .

3. ş.içi ortalam 350 -400 km arası yol yaparsınız uzun yolda ise bu rakam 430 ile 450 km şeklinde değişkenlik gösteririr.

4. evet araca muayene yaptırmadan önce lpg dönüşünü yaptıracaksınız .dönüşüm yaoıldıktan sonra sızdırmazlık belgesini onaylatıp sonrasında muayeneye gideceksiniz .en son evraklarınızı tescil için tarfik şubeye teslim edeceksiniz . yani önce lpg dönüşümü sonra muayene olacak herhangi bir sorun yok .

5. malesef o semtlerde prins bayisi yok ama prins.com .tr üzerinden en yakın bayiye ulaşabilirisiniz . istanbuldan sayısız müşterimiz var .siz zaten çok uzak sayılmazsınız .1 saatte burda olabilirisiniz. ne demek başm üstünde yeriniz var ,çayın yanına simitte var :)) sabah 8 akşam 6 dükkandayım efendim .

bizde yada başka prins servsiisnde yaptırın farketmez ama muayeneden önce yaptırn dönüşümü ,gelecek olursanız elimden gelen yardımı sağlayacağımdan emin olabiliriniz .

aklınıza takılan bşey olursa lütfen yazın

selamlar

Sonmez Usta cevabin icin cok tesekkur ediyorum. Birkac hafta icinde yaniniza gelecegim. Gelmeden once siteden telefon numaranizi bulup arayacagim. Hayirli isler dilerim.
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
rica ederim ,hoşçakalın  :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Merhabalar Sönmez Bey,biz Bursada yaşıyoruz.Yarın itibariyle '13 Toyota Corolla 1.6 premium multidrive s nav aracımıza kavuşacağız.Bütün seçimleri ailem bana bıraktı sadece dizel yerine özellikle benzinli tercih ettiler.Lpg taktırırız dediler.bende araç gelmeden araştırmalara başladım.Landirenzo,prins ve brc öneriliyor.Fakat servis kesin bir bilgi vermedi bize.Anlaşmalı bir bayimiz yok siz hangisini kullanırsanız gibi bir cümle kurdular daha almadan.Bende biraz araştırma yaptım alanlar landirenzo almışlar,bazıları bi 10000 km geçsin sonra takılması iyi diyorlar.Sorum şu:hangi marka model lpg kiti takılmalı,lpg yi hemen takılmasını önerir misiniz?Hemen takılmalı mı,yoksa araç kullanılması mı lazım?Benim kendi düşünce araç 10000 bakımı yapıldıktan sonra takılmalı,çünkü benzinde açılmış olacak parçalar uyumu benzinle sağlamış olacak.sizin fikriniz nedir?şimdiden teşekkür ediyorum.birde eklemek istediğim bir soru var.Bursada hangi ustayı önerirsiniz?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Merhabalar Sönmez Bey,biz Bursada yaşıyoruz.Yarın itibariyle '13 Toyota Corolla 1.6 premium multidrive s nav aracımıza kavuşacağız.Bütün seçimleri ailem bana bıraktı sadece dizel yerine özellikle benzinli tercih ettiler.Lpg taktırırız dediler.bende araç gelmeden araştırmalara başladım.Landirenzo,prins ve brc öneriliyor.Fakat servis kesin bir bilgi vermedi bize.Anlaşmalı bir bayimiz yok siz hangisini kullanırsanız gibi bir cümle kurdular daha almadan.Bende biraz araştırma yaptım alanlar landirenzo almışlar,bazıları bi 10000 km geçsin sonra takılması iyi diyorlar.Sorum şu:hangi marka model lpg kiti takılmalı,lpg yi hemen takılmasını önerir misiniz?Hemen takılmalı mı,yoksa araç kullanılması mı lazım?Benim kendi düşünce araç 10000 bakımı yapıldıktan sonra takılmalı,çünkü benzinde açılmış olacak parçalar uyumu benzinle sağlamış olacak.sizin fikriniz nedir?şimdiden teşekkür ediyorum.birde eklemek istediğim bir soru var.Bursada hangi ustayı önerirsiniz?

merhaba

öncelikle aracınız hayırlı olsun ,güzel ve mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle ...

mevcut araçtan %100 performens ve randıman almak için tercihiniz kesinlikle ve şiddetle PRİNS olsun diyorum . prins ve toyota bir araya gelirce yıllarca keyifle lpg li araç kulllanma şansınız olmuş olur . aracınızın teknolojisi ve prinsin aksam kalitesi ve yeniteknoloji araçlara uyumu karşılaştırılınca ortya sorunsuz bir dönüşüm çıkar .

10000 km beklemeyin neden mi ? prins yani ipragaz 0 km arabalara  valve care (subab koruma sistemi ) ve prins vsı 2 taktırmanız şartıyla  ÜCRETSİZ OLARAK MOTOR GARANTİSİ vermektedir .

bir kere olsun tam olsun yıllarca kullanayım diyorsanız size samimi olarak tavsiyem prins olur ,kesinlikle macera aramayın . aklınıza takılanları bana yazabilirisiniz .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 151000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Herkese Merhaba
yakın zamanda tartarini matka LPG li bir RAV 4(2005-2006 model) almayı veya LPG siz alırsam taktırmayı düşünüyorum.Lakin kimi forumlarda LPG konusunda RAV 4 ün uyumlu olmadığı supablarında erime yapabileceği prins firmasının özellikle RAV 4 modellerinde LPG yi kullanmamayı tavsiye ettiğini okudum.

LPG li RAV 4 sahibi veya bu konuda teknik bilgileri olan kullanıcılardan yorum bekliyorum.

Ayrıca LPG de yakıt tüketim değerlerinide paylaşabilirlerse sevinirim.

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
mesut bey rav 4de 2,0 vvt i var.corolla auris verso corolla hb avensis bunlardada 1,6 vvti var.Subaplardaki erime ,aldıgınız rav 4 50-100 bin lpg kullanmıstır.alırsınız subap sorunu cıkar.subaplarında sıkıntı olan vvt iler genellikle asırı sarsıntılı ve stop etmesorunu oluyor.önceki hb aracımda 30 bin şimdiki versoda 45 bin dir lpg kullanıyorum allaha sukur bır sorun yok.lpg li kullanırken yuksek devırlerde kullanmamaya calısıyorum.subapların ısınmasını engellemek ıcınde uzun yolda 300 km lpg de gidersem 30-40 km de benzıne alıp öyle devam edıyorum.arabayı 5-6 bin devirde lpg de kullanmamaya özen gösterıyorum.rav 4 lerın lpg den kaynaklı sıkıntısı oldugunu düşünmüyorum.Ancak o modellerde beyin sıkıntısı var dıye bılıyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 151000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Tuncay Bey çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Beyin sorunu modellerin 2004 ve öncesi araçlarda olduğunu duydum. özellikle bu konuda araştırmada yaptım. LPG yeni takılmış araç alacağım.O zaman rahatlıkla alabilirim. Tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Herkese Merhaba
yakın zamanda tartarini matka LPG li bir RAV 4(2005-2006 model) almayı veya LPG siz alırsam taktırmayı düşünüyorum.Lakin kimi forumlarda LPG konusunda RAV 4 ün uyumlu olmadığı supablarında erime yapabileceği prins firmasının özellikle RAV 4 modellerinde LPG yi kullanmamayı tavsiye ettiğini okudum.

LPG li RAV 4 sahibi veya bu konuda teknik bilgileri olan kullanıcılardan yorum bekliyorum.

Ayrıca LPG de yakıt tüketim değerlerinide paylaşabilirlerse sevinirim.

Teşekkürler

merhaba

tartarini lpg sektöründe ve köklü bir üründür içiniz rahat tartarini dönüşümü yapılmış aracı alabilirisniz .subap sorununa gelince iyi ürün iyi montaj ve doğru karışım ayarıyla subap sorunu yaşamanız çok düşük bir ihtimal .

doğru montajlanmamış ve karışım ayarı titizlikle yapılmamaış tüm araçlarda subap sorunu yaşamak mümkün ,tabi şunuda unutmamamk gerekir ki hiç lpg dönüşümü yapılmamış araçlarda 80 .000 kmlerde subap sorunu yaşıyorlar .

ayrıca kendimizde daha 6 aya öncesine kadar prinsli rav 4 kullanıyorduk 50 bin km si lpgde kullanıldı zerre kadar bir sorun yaşamadık .

sonuç olarak araç bakımlı bir araçsa üzerindeki lpg sistemi doğru montajlanıp dahada önmlisi karışım ayarları gerçekten olması gereken aralıktaysa kesinlikle korkunuz olmasın .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2013, 09:21:35
Tuncay Bey çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Beyin sorunu modellerin 2004 ve öncesi araçlarda olduğunu duydum. özellikle bu konuda araştırmada yaptım. LPG yeni takılmış araç alacağım.O zaman rahatlıkla alabilirim. Tekrar teşekkürler.

aracınız şimdiden hayırlı olsun :)

tasaruflu ve keyifli sürüşler ...
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Merhaba sönmez usta.Lpg prins değil ama bir kaç sıkıntım var.Araç opel vectra 1.6 motor,üzerinde zavolli kit var enjektörler farklı marka galiba mimgas.Aracın gidişi gayet güzel ama 3.500 4.000 devire gelince gas kesiyor o devri geçince gayet iyi gidiyor.O arada benzine mi geçiyor anlamadım burdaki ustalarada göstermedim baştan savıyorlar genelde .