0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dediginizde haklısınız.Enjektör çalışma basıncını degişrmez.Çalışma basıncını regülatör üzerinden 5 alyen ile degiştiririz.Fakat degişken basınçlı sistemlerde manifolt basıncına göre çalışma basıncınıda degiştiren sistemler vardır.Bu sistemlerde openloop bölgesi daha kolay ayarlanabilir.Çünkü motor devri 6000 e ulaştıgında her enjektörün max. 18 milisaniye zamanı vardır.Bunun üzerine çıkıldıgında 20 milisaniyeler gibi 6000 devirde çalışan motor 1. Enjeksiyon zamanını tamamlamadan 2. Enjeksiyo sinyali gelir ve LPG enjektörü sürekli açık kalır.Çogu sistem artık bunu AÇIK DEVRE HATASI adı altında kaydediyor.Ama degişken basınçta devir arttıkça basınçta arttıgı için enjeksiyon süresinin çok aşırı uzamasını gerektiren durum oluşmaz.Böyle enjektör sürekli açık kalmaz.
bu arada ahmet bey söylemeyi unuttum omvl yada emmergaz da dahil olmak üzere şuan bir iki ürün hariç tüm italyan kitler 025 aeb map sensörü kullanarak araç manifolt basıncı referans alırlar .sırf bunun için olmasa çay içmeye beklerim
Sorun degil çay içmeyede gelirim.Ama degişken basınçta yanlışınız var.Dedigim 2 marka haricinde degişken basınç görmedim.Akşama arabamı bilgisayara baglayıp fotograflarını paylaşırım.(vakit bulursam)Sonuçta laptobumda sytech yüklü. Tüm kablolarımda arabada geziyor.ELM327 ilede OBD den cep telefonum ile araç bilgilerine baglanarak dediklerinizi STFT ve LTFT kontrol ederek zaten ayar yapıyorum.Zaten degişken basınç olması için emme manifoldundan regülatöre vakum borusu olması lazım. Bu yoksa degişken basınç olması imkansız.
Toyota'ya en uyumlu Prins. 2400 tl idi taktırdığımızda peşin 1900'e düşmüşlerdi. Ne performans kaybı, ne bir arıza maşallah. Diğerlerini bilmiyorum ama Prins'in çok iyi olduğunu biliyorum. 10.000 km'ye kadar da keyifle sürebilirsiniz
10,000 km keyifli sürebilirsiniz derken neyi kastettiniz ? prinsin ömrüne 10,000 km biçtiniz
MTM taktırmaya karar verdim. 3 yere sorum 2 000 tl dediler başka yerde 2400 dediler. 2100 e anlaştım 150 de yag değişi mi filtreler yagı hepsi içinde aynı yerde yapılacak.2250 p.tesi takılıyor. OYEM Mİ nedir beyin var mış galiba çogu yer aynı beyni kullanıyormuş taktıracagım yer ayrı bir beyin takacak motor üzeri sökülüp daha sonra takılacak. tanıdık vasıtasyla gittik. işçilik falan takan kişilere sorduk gayet iyi.P. TESİ artık MTM takılacak.
ayberk bey ilk kontrol bakımı için 10.000 demek istemiş yani bakımdan bakıma uğrarsınız sorun olmaz demek istemiş
"öncelikle buji tırnak aralığını biraz daraltmanızda fayda var fakat bana kalacak olursa sorun ayaralrınızla ilgili yolda sorun olan vitesler üzerine yoğunlaşılarak ayar yapılırsa sorunun çözüleceğine inanıyorm .aklıma gelmişken şunuda söylemek istiyorum lpg enejektör sıralamasını kontrol ettirin lütfen ."
pm den cvp verdim kaan bey
Bugün bir arkadaşım aracına LPG taktırmış araba çekmiyor bakarmısın dedi.Neyse aracı Mondeo2 2,0 manuel.LPG sistemi Atiker microfast gibi bişey hatta elimdeki program desteklemedi yenisini indirmek zorunda kaldım.Arkadaşım montajı met ederken ön göğüse akıllı civata ile sabitlenen gaz selenoidini gösterdim ve bana bu usta ile ilgili bir daha birşey deme dedim.Sonrasında regületör gözükmesin diye öyle bir yere konulmuş ki dedimki eğer basınç yeterli değil ise basıncı arttırmak için bakalım buna nasıl 4 alyan girecek?Neyse bu aradada ELM327 ile OBD soketinden LTFT ve STFT e baktım gözlerim döndü.STFT %30 LTFT %15 artmış.Sorunlar yavaş yavaş belirmeye başladı.Sonrasında baktım LPG rail basıncı 0,80 bar.Ve gol regülatör basıncı çok düşük hadi arttıralım. Hava filitresini söktük hala olmuyor. Regülatörün baglantı kulagını söktük yamultup tekrar taktık. Artık el giriyordu ve 4 alyan ike basıncı 1,10 bar yaptık.Sonrasında baktık hala gaz yetmiyor LPG enjektörlerinin açılma boyunu yarım tur arttırdık.Hala yakıt yetmiyor ve LPG enjektör çapı küçük diyor.Enjektörleri söktük 1,8 mm çıktı.Enjektörleri 2,5 mm ile deldim ve taktım.Önce auto kalibrasyon yaptım LPG enjeksiyon MAP menüsü %250'den %150lere düştü.Artık değerler mantıklı çıkıyordu.LTFT ve STFT farklarıda artık %10un altında idi.Sonrasında çok küçük değerlerde manuel giriş için otobana çıktık.Önce düşük devirler sonra yüksek devirleri ayarladık.Arkadaşım yüksek hızda performansını görmek istedi ve 200km hıza çıktı o sırada PCden çaktırmadan benzine aldım ve arkadaşım arabanın performansının düştügünü söyledi.Arabayı benzine aldım dedigimde inanamadı.Bütün bunları denemeden önce OBDden sanal dyno testi yapmıştım.Benzinde 101hp LPG de75hp çıkmıştı.Ayarlar sonrasında benzin LPG 101 hp çıktı.Neyse neden bu kadar anlattım.Bu montajıda yapan Adapazarında bu işi çok iyi bildigini idda eden ve çok iş yapan bir usta.Ama asıl diyecegim şuSönmez usta hatırlarmısınız LPG rail basıncının değişkenliği konusunda konuşmuştuk ve hepsinde bunun oldugunu belirtmiştiniz.Size bunu fotograf ile gösteriyorum.850d/d de 4800 d/d de LPG basıncı 1,1 bar.
merak ettim hangi lpg ustasıymış bu?
Arkadaşlar merhaba. Sorunum şu; Benim 2011 model Toyota Avensis 1.6 Elegant Extra aracım var. 1,5 ay önce BRC marka tüp taktırdım. Geçen gün yolda 90-100 km/s hızla giderken araç sallandı ve ekranda CHECK PARKING BRAKE SYSTEM ve CHECK VSC SYSTEM uyarısı vermeye başladı. Ayrıca motor arıza lambası ve Airbag lambası da yanıyor. Bir sıkıntıda yolda giderken motor stop ediyor ( Devir sıfıra iniyor) ve araç kendi kendine tekrar çalışıyor (bu olay 2sn içinde gerçekleşiyor) bu problemler neden olabilir? Tüp kaynaklı mı araç mı? Yardımınız için teşekkür ederimMerhabalar. Sağolsun kiti taktırdığım yer çok ilgilendi.ve kiti komple değiştirdiler ve problemim çözüldü. Hatanın kaynağını tam olarak tespit edemedik fakat benim tahminim enjektörlerde sıkıntı olabileceği (bu kötü yakıttanda kaynaklanabilir).Herkese iyi forumlar ve iyi bayramlar...
aynı şey bende de oluyor kitim brc ovm 11bende aynı yazı çıkıyor fakat 100km hızla gidiyorum mesela birden stop ediyor ama bende tekrar çalışmıyor ben tekrar çalıştırıyorum bazen 20km hızda da aynı şey oluyor size tam olarak ne dediler ben aldığım yerdendir falan deyip üzerinde durmadım ama ciddi bir durum aracı sollamaya kalkarken durursa ne olacak şayet benim ki rampadan inerken başıma geldi allah korusun fren olmasaydı sonucunu düşünmek bile istemiyorum bilen arkadaşlar varmı ne yapmak gerekir saygılar..