0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ustam merhabalar, Avensis 2004 2.0 d4 manuel araca sahibim. LPG taktirmayi düşünüyorum. 'Randıman' alamazsin diyenden geçilmiyor ama ne demek istediklerini sorduğumda kesin bir cevap da alamıyorum. Prins marka uyumlu bir sistem var mıdır sorun yapamayacağım. Teşekkür ederim.
malesef keihin enjektör her sistemde çalışmaz keihin enjektörü sürecek çok iyi bir ecu lazım oda prins ve kitmtm ecu leri yani hızlı bir arabamız var ama bu arabayı sürecek çok iyi bir pilota ihtiyacımız var yoksa vahim sonuçlar olur
ustam selamlar.Benim arabam 2012 auris 132 beygirlik valvematik motor. arabam prins gaz ve yaglama sistemi taktırdım.20 bin km yaklaştı 1 şey hariç çok şükür her şey yolunda sorunumu ustam kısmen çözmüştü ama tekrardan başladı birde sizin bilginize başvurmak istedim. Arabamla giderken mesala bir aracı sollamak istediğimde vitesi 3 den 2 ye düşürüp gaza yüklendiğimde devir 5 bine yaklşırken araba sanki gaz alamıyormuş gibi ,kesik kesik verilirmiş gibi bir hal alıyor bazen bunu 3. viteste 5 6 bin devir aralıgında da yapıyor.hani insan kesik kesik öksürür ya onun gibi birşey.Ama ayagımı gazdan çekince düzeliyor.Sakin kullanım da kesinlikle hiç bir sorun yok.1. vites den 2. vitese geçişte problem yok 2-3 yapıyor 3 de ani hızlanmalarda yapıyor. Benim ustanın çözümü şu idi: lpg yi 24 binde takdırdım sorun 30 binde baş gösterdi bujileri degiştir dedi toyotada 30 bin bakımında degiştirdim sorun yoktu ancak 33 bin de tekrar olmaya başladı.Şuan devam ediyor tekrar gidecem ustama,sizin fikrinizde bana çok yardımcı olacak. En kısa sürede zahmet olmassa cevabınızı bekliyorum ustam
pm den cvp verdim kaan bey
Alıntı yapılan: Kaan Baştürk (28131) - Eylül 02, 2013, 14:20:22Arkadaşlar merhaba. Sorunum şu; Benim 2011 model Toyota Avensis 1.6 Elegant Extra aracım var. 1,5 ay önce BRC marka tüp taktırdım. Geçen gün yolda 90-100 km/s hızla giderken araç sallandı ve ekranda CHECK PARKING BRAKE SYSTEM ve CHECK VSC SYSTEM uyarısı vermeye başladı. Ayrıca motor arıza lambası ve Airbag lambası da yanıyor. Bir sıkıntıda yolda giderken motor stop ediyor ( Devir sıfıra iniyor) ve araç kendi kendine tekrar çalışıyor (bu olay 2sn içinde gerçekleşiyor) bu problemler neden olabilir? Tüp kaynaklı mı araç mı? Yardımınız için teşekkür ederimMerhabalar Sönmez Bey,Bu sorunun cevabını merak ettim aynı marka model araç sahibiyim, soru dikkatimi çekmişti sizde cevabı PM den vermişsiniz Benim aracım şu an itibari ile BENZİNLE (KURŞUNSUZ ama 5 TL ye KURŞUNLU) çalışmakta, LPG konusunu okuyunca ve çevremde de çok fazla LPG dönüşümü yaptıran olunca bende taktırmayı düşünmeye başladım. Avensislere Prins Silverline önermişsiniz. LPG konusunda okuduğum mesajlara bakınca birinci öncelik bu işte USTALIK sonra MARKA gibi, en iyi marka bile kötü bir ustanın elinde madara oluyor çünkü. Sorularım var size,1- Prins yada uygulamasını yaptığınız markalar içinde Pahalıdan Ucuza Kalite sıralaması yapabilirmisiniz? (internet sitenize baktım bir çok firmanın yetkisi var sizde)2- Bu markaların hangisi yada hangileri yetkili servis olmak için düzenli eğitimler veriyor ustalarına?3- Denizlide kefil olabileceğiniz bir firma varmıdır Teşekkürler.... İyi çalışmalar
selamlar ustam yeni corolla cvt aldım henüz 1000 km de yılda 7-8 bin km yapıyorum bunun 5-6 bini uzun yolda kullanıyorum aracımıda 6-7 yıl sonra satarım bu durumda benim lpg taktırmamın maddi olarak bana faydası olurmu yoksa değmezmi cevaplarsanız sevinirim iyi çalışmalar.
merhaba söylediklerinizin tümün katılıyorum iyi usta ve iyi ürün sentezlenmesin ortaya çıkan dönüşüm en doğrusudur.1- prins-kitmtm-romano -tartarini -landi-gasitaly-akl diye sıralamak doğru olur sanırım fakat şunu belirtmek isterim ki dönüşümü yapılan araç teknolojisine uygun kit seçimi çok önemli .2- tüm markalar belli peryotlarda eğitim vermektedirler ,bazı yenilikler ise e-mail yoluyla bildirilmektedir.3- ivedilikle ve yakinen tanıdığım bir bayi olmadığı için sizlere kesinlikle şu ustaya yada servise gidin diyemiyorum ayrıca evet yeni yada eski kasa sayısız avensis montajı yaptık silverline olarak kesinlikle prins kalitesi tercih edilmeli .selamlar
Sn. Sönmez Yıldız,Cevabınız için teşekkürler. Araba konusunda nerdeyse sıfır bilgi sahibiyimdir. Ama sahip olduğum şeyin her türlü özelliğini araştırır ve öğrenirim. Bu şekilde enteresan bir yapım var LPG konusunda da çok fazla bir bilgim yok, işte eşten dosttan ve forumlardan, sizler gibi işi bilenlerden ve sektörün içinde olanlardan, webden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Prins ve Kitmtm nin sitelerine baktım (yerli ve yabancı) Prinsin Türkiye distribütörünün İPRAGAZ olması bana daha bir cazip geldi. Bu 2 markanın ortak özelliğide KEIHIN enjektör kullanmaları, KEIHIN de çevreden ve webden duyduğuma göre en iyisi sayılırmış bu sektörde.Türkiye Prins sitesinde dediğiniz SILVERLINE modeli var ama Prins yabancı sitesinde bu modelden yok. Orada araca modele ve motor yılına göre seçimlerde VSI systemi öneriyor. Silverline modeli Türkiyede derme bir sistemmidir yoksa Prinsin orjinal bir sistemimidir? Prins onaylımıdır yani?Daha öncede dediğim gibi en iyi ürün olsa bile uygulamayı yapan firmanın özenli olması, sanki kendi aracına takarmış gibi özen göstermesi benim için önemli bir ayrıntı. Bazen arkadaşlarla sanayiye gittiğimde LPG takan yerlerin derme çatma, normal bir kaportacı gibi temiz olmayan şartlarda, 18-20 yaş altı elemanların çalıştığını görmüştüm. PRINS Firması, bayilik verirken yada bayilikleri süresince bu firmaları denetliyormu? Çalışma ortamlarını, uygulamalarını düzenli olarak kontrol ediyormu ? Uygulama yapılan araçların fotolarını vb verilerini bayilerin genel merkezlerine göndermesini istiyormu ve müşteri memnuniyetini önemsiyormu? Araç marka ve modellerine göre bir standart montaj prosedürü varmı? Yoksa ustasına göre istediği yere kafasına göre veya kolay bulduğu yere göremi montaj yapılıyor.?Kurumsal bir firmamı yoksa ne kadar çok bayi o kadar çok para şeklinde bir yapıdamı işliyor PRINS te bu sistem?Kusura bakmayın belki saçma gelebilir ama bunlar benim için kullanılan parçalardan çok çok önemli. Çünkü forumumuzda size soru soranların ve sıkıntı bildirenlerin içinde Prins kullanıcılarıda var. ve siz bir soruda Test ayar sürüşü gibi birşeyden bahsetmişsiniz size soru soran arkadaşa, burada kıllandım demekki standart bir prosedür yok usta keyfiyetine kalmış gibi geldi bana.Teşekkürler geri bildiriminiz için.
Merhaba Sönmez Usta,Sorun şu ; aracımda zavoli kit takılı ve rölantide çalışırken devir ibresi 600 - 800 d/dk aralığında değişkenlik gösteriyor.Düşük hızlarda ve devirlerde de konforsuz kullanım gösteriyor. Şöyle ki ; 1. yada 2. viteste yavaşladığımda ( 1000 d/dk altına düştüğünde) ya debriyaja basıp boşa almam gerekiyor ya da yarım debriyaj - gaz basıp arabayı bu durumdan çıkarmak gerekiyor. Bu hem can sıkıcı hemde uğraştırıcı bir durum.Aynı şartları benzine alıp oluşturdum böyle bir durum söz konusu değil..Bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum. teşekkürler
merhaba ustam benım sorunum var yardımcı olursanız çok sevınırım: aracım 99 toyota corolla luna emme gaz takılı dun istanbuldan yola çıktım aracın gas deposunda yarım depo gas var gasla gidiyorum bıraz gıttıkten sonra arac otomaık olarak benzıne gecıyor tekrar dugmeye basıyorum hemen benzıne gecırıyor durmadan aynı seyle karlılaştım sorunu veya sebebı nedir emme gas hakkında fikriniz nedir teşekkurler
Sönmez bey merhaba.2005 Makyajlı kasa Honda Jazz Elite aracımı yeni aldım. Sekiz bujili ve bobinli bir araç. Emme manifoltunun yapısından ötürü sökülerek montaj yapılması gerekiyormuş. Bu doğrumu ? Bulunduğum şehirdeki usta gerek yok derken Ankaradaki usta sökülerek yapılması gerektiğini söyledi.Şimdiden teşekkür ederim.
evet her zaman yeri geldiği zaman şunu üzerine basa basa söylüyorum PRİNS kalitesini var eden aksam ve kit kompenantları yanında bu en iyi kite en iyi ayarları yapacak usta şart ve bu ayarlar kesinlikle yolda yapılmalı ...(benim müşterim çok iyi bilir testi müşterimle beraber yolda yaparım ,usta faktörü önemli .)prins hollandanın da tavsiyesi ayarların yolda eobd cihazıyla yapılması yönündedir .selamlar
aracınızın yüklü ve cut off ayarlarının titizlikle yapılması mevcut sorunu çözecektir .tabi bu ayarlar yolda yapılırsa çok daha etkili sonuç verir .selamlar