0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aleykum selam Denizlide SÖNMEZ USTA vardıda bizmi gitmedik hocam USTA FAKTÖRÜ önemli diyorsunuz üstüne basa basa ama görüyorum ki sizde de sanki PRİNS bayisi olupta güvenememe gibi bir durum söz konusu Evet okudum yolda test yapılması gerekliliğini bir çok mesajınızda vurguluyorsunuz ama işte yapmayan bayilerde var demekki... Hocam ben çok girişken ve pazarlıkçı bir tip değilimdir, bu yüzden de FİRMA ya güvenirim ve gider alışverişimi yaparım (Firmanın kalite politikasına) yokmu hiç buralarda DENİZLİ yada AYDIN da olabilir farketmez, bir ustalığına güvendiğiniz bir arkadaşınız. Ciddi ciddi düşünüyorum LPG işini ama riskli geliyor bana, korkuyorum yokuş yukarı bir araç sollarken zart diye durur murur diye, zaten Toyota Avensiste biraz ağır araba... Bu aracı Allah kaza bela vermezse nasipse en az 10 yıl kullanırım diye düşünüyorum. Alım satım işleri bana biraz uzak ta PM den de cevap verebilirsiniz.Şimdiye kadarki bilgilendirmeler için teşekkürler.
ustam iyi günler ben brc kiti taktırmıştım aracıma. ilk lpg bakımını ne zaman yaptırmam gerekiyor ilk bin km mi yoksa 10 binde mi ayrıca değişecek parçalar neler fiyat konusunda da bilgi verirseniz cevaplarsanız teşekkürler
Selamlar geçen hafta 2010 Yaris 1,33Sol MM(triptonik) aldım. Bu araca en uyumlu(problem çıkarmayacak) LPG kiti hangi markanın hangi modelidir.?
merhabalar d4 motorlar için lpg uygulamanız varmı ?
2006 hb.1.6 vvt-i motora hangi kiti tavsiye edersiniz ve niçin ? ben aracımı sürdüğümde lpgli olduğunu dusunmek istemiyorum.performansta beni etkilememeli,rampada bana sıkıntı vermemeli..en önemliside yakıt tasarrufu tabiki...eğerki tatmin edicek ve güvenebileceğim bir açıklama olursa,kitin markası ne olursa olsun,takmayı düsüneceğim.
ayrıca şunu bilmenizi isterim ki avrupanın bir çok ülkesinde toyotalar fabrika çıkışlıPRİNS ile satışa sunulmaktadır .Sönmez usta bunu belgeli paylaşabilirmisiniz.Toyotanın birçok fabrikasını gezmiş bir çalışanı olarak çok merak ettim.
gerekli belgeleri ipragaz daki yetkili arkadaştan ricada bulundum bundan emin olabilirisiniz fakat Prins Autogassystemen BV şirket prensioleri gereği bunları paylaşamayacağını belirtmiş .prins tr sayfasında ipragazın açıklamalarında belirttğim husus bulunmaktadır .ama olurda edinecek olursam mutlaka siz değerli dostlarla her zamanki gibi paylaşıcam .selamlar
Teşekkür ederim.Ben size birkaç kısa bilgi paylaşayım.Japonyada yakıt çok ucuz oldugundan kimse LPGnin yüzüne bakmıyor.Ancak çevre boyutu yüzünden ticari taksiler LPGli olmak zorunda. Ve bu taksilerde sadece OMVL sistemi var.OMVLde manifolt vakumuna göre degişken gaz basıncı çok öne çıkan bir uygulama ve bu çok az sistemde var.
rica ederim.Paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim . italyanların hepsi nu stratejiyle çalışmaktadırlar efendim bundandır ki manifolt basıncını (map sensörü)referans almayan italyan sistemlerin bazıları yine bazı araçlarda sıkıntı çıkarmaktadır .selamlar
Hobby amaçlı çok LPG montajı yaptım.Emmergaz ve OMVL haricinde degişken basınçlı gaz püskürten sistem görmedim.Tabii profesyonel olarak bu işin içinde olmadıgım için başka markalar için cevap veremem. Onları siz daha iyi bilirsiniz. Müsait zamandada anlatırsınız.Degişken basınçlı olmayan bildigim montajını yaptıgım sistemler;AtikerTomasettoLavatoMilanoBRCNLPLandi renzoRamzesAklıma gelenler bunlar mutlaka başkalarıda vardır.Benim aracıma Tomasetto taktım.Fena degil ama ilk hedefim enjektörleri Keihin enjektör almak onunda sadece kütük 400 TL.
anlıyorum ahmet bey sistem basıncı değişkenlik göstermesi olmaz sa olmazda enjektör basıncı dediğimiz şey zaten çalışma basıncı olmuş oluyor .enjektörler devir kaynağından gelen sinyal ile aç-kapa yaparlar basınç değişkenliğini sağlayıcı özelliği yoktur demeye çalışıyorum .enjektör basınç değişkenliğini nasıl sağlıyor ? kastınız enjektörün hareketiyle olan yakıt rayı içindeki basınç mı ? samimiyetime inanın ki anlamadığım için soruyorum