Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179124 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Aleykum selam :)

Denizlide SÖNMEZ USTA vardıda bizmi gitmedik hocam :)

USTA FAKTÖRÜ önemli diyorsunuz üstüne basa basa ama görüyorum ki sizde de sanki PRİNS bayisi olupta güvenememe gibi bir durum söz konusu :) Evet okudum yolda test yapılması gerekliliğini bir çok mesajınızda vurguluyorsunuz ama işte yapmayan bayilerde var demekki...  :kötü:

Hocam ben çok girişken ve pazarlıkçı bir tip değilimdir, bu yüzden de FİRMA ya güvenirim ve gider alışverişimi yaparım (Firmanın kalite politikasına) yokmu hiç buralarda DENİZLİ yada AYDIN da olabilir farketmez, bir ustalığına güvendiğiniz bir arkadaşınız. Ciddi ciddi düşünüyorum LPG işini ama riskli geliyor bana, korkuyorum yokuş yukarı bir araç sollarken zart diye durur murur diye, zaten Toyota Avensiste biraz ağır araba... Bu aracı Allah kaza bela vermezse nasipse en az 10 yıl kullanırım diye düşünüyorum. Alım satım işleri bana biraz uzak ta :) PM den de cevap verebilirsiniz.

Şimdiye kadarki bilgilendirmeler için teşekkürler. :alkis:

sizi çok iyi anlıyorum bundan şüphenüz olmasın  ama sizde şuna inanın ki prinse sonuna kadar güveniyorum sadece bireysel hataların ürüne yansımasına kızıyor kişisel faktörlerin eksikliğinin yine cihaza maledilmesinden dolayı rahatsızlık duyuyorum yoksa PRİNS %100 EN İYİSİDİR ...

Denizlide altınok otogaz ile görüşmenizi tavsiye ederim  prins konusunda bulunduğunuz ilde bir adım öndeler . kendileri ile ivedi olarak görüşün  aklınıza takılan ne varsa sorun sizi yeterince aydınatıp ikna edebilirlerse montajını yaptırabilirisniz ki yerinizde olsam düşünmeden yaptırırım ne olursa olsun ipragaz garantörlüğünde olan prinste çözüme kavuşmayan hiç bir şey olamaz .

bu konuda müsterih olun

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
ustam iyi günler ben brc kiti taktırmıştım aracıma. ilk lpg bakımını ne zaman yaptırmam gerekiyor ilk bin km mi yoksa 10 binde mi ayrıca değişecek parçalar neler fiyat konusunda da bilgi verirseniz cevaplarsanız teşekkürler
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
ustam iyi günler ben brc kiti taktırmıştım aracıma. ilk lpg bakımını ne zaman yaptırmam gerekiyor ilk bin km mi yoksa 10 binde mi ayrıca değişecek parçalar neler fiyat konusunda da bilgi verirseniz cevaplarsanız teşekkürler

merhaba

ilk kontrol için 1000-1500 km aralığı idealdir .ilk kontrolde herhangi bir değişim yapılmayacak  ayarlarınız ,sistem kontrolü,su ve elektirk tesisatı ve sızdırmazlığı kontrol edilecek .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
@gökay

pm den cvp yazdım ama iletilmedi görünüyor .burdan yazmak istedim adanada toprak otogazda dönüşüm yaptırabilirisiniz ürün tercihiniz  prins silverline olsun .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi

Selamlar geçen  hafta 2010 Yaris 1,33Sol MM(triptonik) aldım. Bu araca en uyumlu(problem çıkarmayacak) LPG kiti hangi markanın hangi modelidir.?

Dünya nüfusu artıyor; ama insanlar azalıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
merhabalar d4 motorlar için lpg uygulamanız varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Selamlar geçen  hafta 2010 Yaris 1,33Sol MM(triptonik) aldım. Bu araca en uyumlu(problem çıkarmayacak) LPG kiti hangi markanın hangi modelidir.?

aracınız hayırlı olsun musa bey iyi ve güzel günlerde kullanmanız dileğiyle ...

aracınız için en doğru ve sorunsuz sistem prins silverline olur .keyifle uzun yıllar lpg li araç kullanmak istiyorsanız tercihiniz kesinlikle prins olsun .prinsi tercih edip tüm soru ve sorunları aklınızdan silip atın .size tavsiyem işinin ehli bir usta yada servis konusunda seçici olmanız .iyi bir ustayı tercih ettikten sonra size kalan tasarruflu ,keyifli lpg li aracınızı kullanmak kalıyor.

aklınıza takılacak bişey olursa lütfen yazın

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
merhabalar d4 motorlar için lpg uygulamanız varmı ?

malesef yok emre bey üretimi durmuş ve yeni nesil araçlarda kullanılmayan bu motor teknolojisi üzerine tekrardan malesefki ar-ge yapılmıyor :(
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 18 kere teşekkür etti
2006 hb.1.6 vvt-i motora hangi kiti tavsiye edersiniz ve niçin ? ben aracımı sürdüğümde lpgli olduğunu dusunmek istemiyorum.performansta beni etkilememeli,rampada bana sıkıntı vermemeli..en önemliside yakıt tasarrufu tabiki...eğerki tatmin edicek ve güvenebileceğim bir açıklama olursa,kitin markası ne olursa olsun,takmayı düsüneceğim.
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
2006 hb.1.6 vvt-i motora hangi kiti tavsiye edersiniz ve niçin ? ben aracımı sürdüğümde lpgli olduğunu dusunmek istemiyorum.performansta beni etkilememeli,rampada bana sıkıntı vermemeli..en önemliside yakıt tasarrufu tabiki...eğerki tatmin edicek ve güvenebileceğim bir açıklama olursa,kitin markası ne olursa olsun,takmayı düsüneceğim.

mevcut araç için en başta tavsiyem prins silverline olur ,nedenine gelince japon grubu araçlar lpg için sorunsuz ve ergonomik araçlar. Bunların en başında da toyota gelir . Motor teknolojisi lpg sistemi ile %100 uyumlu araçlardır .

lpg sistemi dönüşümü yapılırken doğru ürün doğru usta ve doğru ayarlar bir araya gelirse  yakıt ile performansı bir arada yakalamak içten bile değil .her şeyden önce işinin ehli tecrübeli bir serviste dönüşüm yaptırmanızı tavsiye ederim .

lpg dönüşümü nü en çok yaptığımız araçların başında toyota nın gelmesinin sebebi toyotaların lpg ile barışık olmalarıdır.

ayrıca şunu bilmenizi isterim ki avrupanın bir çok ülkesinde toyotalar fabrika çıkışlı PRİNS ile satışa sunulmaktadır . prins yada başka bir lpg kiti olsun yeterki emin ellerde dönüşümü yaptırın tasarruf ve performans konusunda müsterih olun .

aklınıza takılacak bişey oursa lütfen yazın

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
ayrıca şunu bilmenizi isterim ki avrupanın bir çok ülkesinde toyotalar fabrika çıkışlı
PRİNS ile satışa sunulmaktadır .

Sönmez usta bunu belgeli paylaşabilirmisiniz.

Toyotanın birçok fabrikasını gezmiş bir çalışanı olarak çok merak ettim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 18 kere teşekkür etti
ayrıca şunu bilmenizi isterim ki avrupanın bir çok ülkesinde toyotalar fabrika çıkışlı

evet sönmez usta belgeli olarak paylaşabilirmisiniz ? bende merak ediyorum..
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti

gerekli belgeleri ipragaz daki yetkili arkadaştan ricada bulundum bundan emin olabilirisiniz fakat Prins Autogassystemen BV  şirket prensioleri gereği bunları paylaşamayacağını belirtmiş .prins tr sayfasında ipragazın açıklamalarında belirttğim husus bulunmaktadır .ama olurda edinecek olursam mutlaka siz değerli dostlarla her zamanki gibi paylaşıcam .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
gerekli belgeleri ipragaz daki yetkili arkadaştan ricada bulundum bundan emin olabilirisiniz fakat Prins Autogassystemen BV  şirket prensioleri gereği bunları paylaşamayacağını belirtmiş .prins tr sayfasında ipragazın açıklamalarında belirttğim husus bulunmaktadır .ama olurda edinecek olursam mutlaka siz değerli dostlarla her zamanki gibi paylaşıcam .

selamlar

Teşekkür ederim.

Ben size birkaç kısa bilgi paylaşayım.
Japonyada yakıt çok ucuz oldugundan kimse LPGnin yüzüne bakmıyor.
Ancak çevre boyutu yüzünden ticari taksiler LPGli olmak zorunda.
Ve bu taksilerde sadece OMVL sistemi var.

OMVLde manifolt vakumuna göre degişken gaz basıncı çok öne çıkan bir uygulama ve bu çok az sistemde var.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Teşekkür ederim.

Ben size birkaç kısa bilgi paylaşayım.
Japonyada yakıt çok ucuz oldugundan kimse LPGnin yüzüne bakmıyor.
Ancak çevre boyutu yüzünden ticari taksiler LPGli olmak zorunda.
Ve bu taksilerde sadece OMVL sistemi var.

OMVLde manifolt vakumuna göre degişken gaz basıncı çok öne çıkan bir uygulama ve bu çok az sistemde var.

rica ederim.Paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim . italyanların hepsi nu stratejiyle çalışmaktadırlar efendim bundandır ki manifolt basıncını (map sensörü)referans almayan italyan sistemlerin bazıları yine bazı  araçlarda sıkıntı çıkarmaktadır .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
rica ederim.Paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim . italyanların hepsi nu stratejiyle çalışmaktadırlar efendim bundandır ki manifolt basıncını (map sensörü)referans almayan italyan sistemlerin bazıları yine bazı  araçlarda sıkıntı çıkarmaktadır .

selamlar

Hobby amaçlı çok LPG montajı yaptım.
Emmergaz ve OMVL haricinde degişken basınçlı gaz püskürten sistem görmedim.

Tabii profesyonel olarak bu işin içinde olmadıgım için başka markalar için cevap veremem. Onları siz daha iyi bilirsiniz. Müsait zamandada anlatırsınız.

Degişken basınçlı olmayan bildigim montajını yaptıgım sistemler;
Atiker
Tomasetto
Lavato
Milano
BRC
NLP
Landi renzo
Ramzes

Aklıma gelenler bunlar mutlaka başkalarıda vardır.

Benim aracıma Tomasetto taktım.
Fena degil ama ilk hedefim enjektörleri Keihin enjektör almak onunda sadece kütük 400 TL.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Hobby amaçlı çok LPG montajı yaptım.
Emmergaz ve OMVL haricinde degişken basınçlı gaz püskürten sistem görmedim.

Tabii profesyonel olarak bu işin içinde olmadıgım için başka markalar için cevap veremem. Onları siz daha iyi bilirsiniz. Müsait zamandada anlatırsınız.

Degişken basınçlı olmayan bildigim montajını yaptıgım sistemler;
Atiker
Tomasetto
Lavato
Milano
BRC
NLP
Landi renzo
Ramzes

Aklıma gelenler bunlar mutlaka başkalarıda vardır.

Benim aracıma Tomasetto taktım.
Fena degil ama ilk hedefim enjektörleri Keihin enjektör almak onunda sadece kütük 400 TL.

boş zamanlarınızda sizi montaja yardıma bekliyorum o zaman :) '' değişken basınçlı çalışan sistem'' tanımını biraz açabilirmisiniz ? neye göre değişken basınçlı yada neyi referans alarak çalışma prensibini değiştirdiğini daha net ifade ederseniz emin olun tüm cihazlar hakkında bilgim ve tecrübem olduğu için konuya açıklık getirmiş olurum .

eğer değişken derken sistemin çalışma ve işletme basıncının farklı devir ve sürratlerde doğru orantılı olarak çalışma basıncının değişkenlik gösterdiğini kastediyorsanız  bu tüm sistemler için geçerli hatta olmaz sa olmaz.

tomasetto  da keihin enjektör kullanacaksınız  lpg haritasını çok iyi modifiye etmeniz gerekir ayrıca sizin sistemin işletme basıncı keihin enjektöre yeterli debide lpg sağlayabilecek mi ?  sizin  işletme basıncınız 1.000 ila 1350 mbar arası kullanılırken , prinste işletme basıncı 2.200 mbar istenildiğinde 2.700 mbar olarak ayarlanıp sorunsuz kullanılmaktadır .

bunları  belirtmemde ki amaç  enjektörünüzün çok iyi olması yeterli olmuyor  bu enjektöre yeterli debide yakıt sağlayabilen bir regülatör  aynı zamanda bu kadar hızlı enjektörü kontrol edebilecek işletim hızına sahip bir ecu lazım . bu bir takım oyunu aksamlar ve elemanlar aynı mukavemete sahip ve birbirine çok yakın güçte olmazsa bir taraf çöker .
size samimi olarak tavsiyem hiç böyle bir işe girmeyin olur . ama yok ben denicem derseniz sizden ricam sonuçları bizimle paylaşın .

unutmayalım ki  bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür .

samimi sohbetiniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim .
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Kalabalık olmaması için alıntı yapmadım.
Degişken basınç derken LPG enjektörlerinin basıncının degişkenliginden bahsediyorum.

Önceki mesajımın yine arkasındayım adını yazdıgım sistemlerin basıncı degişken degil.

Tomasettonun menüsünde enjektör seçerken Keihin seçenegide var.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
anlıyorum ahmet bey sistem basıncı değişkenlik göstermesi olmaz sa olmazda enjektör basıncı dediğimiz şey zaten çalışma basıncı olmuş oluyor .enjektörler  devir kaynağından gelen sinyal ile aç-kapa yaparlar basınç değişkenliğini sağlayıcı özelliği yoktur demeye çalışıyorum .

enjektör basınç değişkenliğini nasıl sağlıyor  ? kastınız enjektörün hareketiyle olan yakıt rayı içindeki basınç mı ? samimiyetime inanın ki anlamadığım için soruyorum :(
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
anlıyorum ahmet bey sistem basıncı değişkenlik göstermesi olmaz sa olmazda enjektör basıncı dediğimiz şey zaten çalışma basıncı olmuş oluyor .enjektörler  devir kaynağından gelen sinyal ile aç-kapa yaparlar basınç değişkenliğini sağlayıcı özelliği yoktur demeye çalışıyorum .

enjektör basınç değişkenliğini nasıl sağlıyor  ? kastınız enjektörün hareketiyle olan yakıt rayı içindeki basınç mı ? samimiyetime inanın ki anlamadığım için soruyorum :(

Dediginizde haklısınız.
Enjektör çalışma basıncını degişrmez.
Çalışma basıncını regülatör üzerinden 5 alyen ile degiştiririz.

Fakat degişken basınçlı sistemlerde manifolt basıncına göre çalışma basıncınıda degiştiren sistemler vardır.
Bu sistemlerde openloop bölgesi daha kolay ayarlanabilir.
Çünkü motor devri 6000 e ulaştıgında her enjektörün max. 18 milisaniye zamanı vardır.
Bunun üzerine çıkıldıgında 20 milisaniyeler gibi 6000 devirde çalışan motor 1. Enjeksiyon zamanını tamamlamadan 2. Enjeksiyo sinyali gelir ve LPG enjektörü sürekli açık kalır.
Çogu sistem artık bunu AÇIK DEVRE HATASI adı altında kaydediyor.

Ama degişken basınçta devir arttıkça basınçta arttıgı için enjeksiyon süresinin çok aşırı uzamasını gerektiren durum oluşmaz.
Böyle enjektör sürekli açık kalmaz.
AP900 Cruise control