0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba, 2008 model coralla elegant aracımda atiker marka kit takılıdır.3 yıl önce takılmış izmirde ben aracın 2.sahibiyim.motor arıza ışıgı 1- yıl öncesine kadar yükselti farkı oldumu yanıyordu yani rakım değişiminde yanıyor ve daha sonra 1-2 gün sonra kendiliğinden sönüyordu ancak son yılda yanıyor ve sönmüyor gidip ayar yaptırıyorum söndürüyorlar ve tamam diyorlar yalnız 60-80 km falan gittikten sonra tekrar yanıyor ve sönmüyor.kimi lpg ciler atiker toyotaya uyum saglamıyor dedi kimileri yarındandır diyor ama hep ayar yaptırıyorum gene aynı değişen birsey yok.bir türlü çözüm bulamadım kiti değiştirmeye karar vermek üzereyim,acaba kiti değiştimeden düzeltilme imkanı var mı? eger yardımcı olursanız sevinirim...ilginize teşekkür ederim...
merhaba can sıkıcı bir durum içindesiniz bunun farkındayım . ama sizin sorununuzun tek bir çözümü var atikerin ayarlarından ve işini layıkıyla yapan bir usta-servis bulmalısınız .ayarlarınız doğru yapılırsa doğru nozul ve aksam kullanılırsa arıza lambanız kesinlikle yanmaz .obd cihazı kullanmayı bilen bir usta bulup ayarlarınızı farklı yol şartlarında sürüş halinde yaptırırsanız .bu sorun ortdadan kalkacaktır .selamlar
ilginize teşekkür edeirm peki yönlenidrebileceğiniz bir usta var mı? tokat,sivas,kayseri,konya,niğde,karaman,bu illerin oldugu ve ya bu illere yakın yerlerde..birde arıza kodu PO171 VE PO420 olarak veriyor.
teşekkürler usta
geçen gün şehir içi ful klima açık lpg bitti ve km de 0,37 krş gördüm yanlış ölçüm yapmadıysam bu değer 0,31 krş civarı idi acaba ayar bozulmuş olabilir mi
merhaba mustafa bey yoğun ş.içi kullanımı ve klima faktörü eklenince malesef yakıt olmadık rakamlara çıkabiliyor .emin olmak için lpg servisinde ayarlarını ve sızıntı kontrollerini mutlaka yaptırıp tekrar test edin .
tekrar merhaba özgür bey kit atiker olduğu için konyaya direkmerkeze gitmenizde fayda var .arıza kaodlarının bir tanesi fakir karışım diğeri katalizatör arızası fakir karışım için iyi bir yara sorunu çözer ama diğer arıza katalizatör değişimi gerektirebilir tabi böyle bir şey yaptırmadan atiker konya merkeze aracınızı kontrol ettirmenizde fayda var .dilerim en kısa sürede sorununuz siz madur olmadan çözülür .iyi geceler
konyada atiker servisi olarak önereceğiniz yer var mı? merkez olarak..
Bizim prinslerde ayarlarlar bilgisayarla oluyor, yazılım atarak sanırım. Tam bilgim yok ama öyle duydum. Diğer gaz sistemlerinde de aynı mı acaba ?
butun hepsi kendi yazilimi var.o sekilde programla ince ayar yapiliyor.yeni prinslerin en guzel tani gosterge ve dolum seviyesinin renkleri ayarlanabiliyor
sönmez usta bu aralar yakıt ortalamam 0.40 krş oldu daha önce 0.30 krş civarıydı ayarına baktırdım hiç bir ayarsızlık yok acaba sorun ne olabilir parça arızası olmuş olabilirmi ne yapmam yada neye baktırmama gerekir
Merhabalar. 1.6 otomatik corollaya lpg takılsa bir problem olur mu ve taktırdığımıza değer mi. Araç yüklü gaz gidildiği zaman bir depo ile 450 km. yol gidiyor. Toyota dedik cimri dedik bizim ki baya eli bol bonkör çıktı