Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
sönmez usta benim problemim şöyle; 2008 corolla sahibiyim, prins silverline taktıralı 8 ay(lpg ile yaklaşık 3000 km yapıldı) oluyor. ilk sıkıntı filtrede oldu, teklemeler ve stop etmeler başlayınca şu 20 000 de değişen filtrenin problemli olduğunu söyleyen düzce ali usta, filtreyi değiştirerek sorunu çözdü. ikinci sıkıntı ise 30 lt lik tank ile şehir içi yaklaşık 216 km gitmesi.
1. 30 km ile 216 km çok az değilmi?
2.124 beygir arabaya mavi enjektör takılması normal mi?
3. daha 3000 km yapmışken filtre nasıl arızalandı.
4. bir de unutmadan takılan simit tüp atiker olduğundan olsa gerek, araç içindeki lpg yakıt göstergesi depo dolduktan 10-15 km sonra 2. kademeye iniyor. bitinceye kadar da 2. kamede kalıp sinyal verip kapanıyor.

ilgin için şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
ben yeni taktırdım atiker safafest sistemi ilk depoyu kullanıyorum 34 lt ye fulledim kırmızı ışık yandığından beri 50 60 km gittim şu an için yaptığım km 235 km bakalım daha ne kadar gidecek bu arada arabam otomatik 1000 km sonra gaz ayarına gideceğim acaba ne kadar etkiler yakıtı
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris Cross
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '23
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
fatih bey yanılmıyorsam dh başlığından bu sorunuza cevap vermiştim eğer yanılıyorsam lütfen düzeltin beni sorunuza detaylı açıklama yapayım .
selamlar :)

Yanılmıyorsunuz Sönmez Ustam yine her yerde yetiştiniz imdadıma ilginiz için teşekkürler.iyi çalışmalar.
2023 yaris cross hybrid passion x pack sarı(sahra)-siyah
2012 avensis elegant extra makyajlı 1.6. BRC’li beyaz (satıldı)
2010 auris comfort extra 1.6 metalik gri (satıldı)
2006 corolla terra 1.6 gümüş gri (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
sönmez usta benim problemim şöyle; 2008 corolla sahibiyim, prins silverline taktıralı 8 ay(lpg ile yaklaşık 3000 km yapıldı) oluyor. ilk sıkıntı filtrede oldu, teklemeler ve stop etmeler başlayınca şu 20 000 de değişen filtrenin problemli olduğunu söyleyen düzce ali usta, filtreyi değiştirerek sorunu çözdü. ikinci sıkıntı ise 30 lt lik tank ile şehir içi yaklaşık 216 km gitmesi.
1. 30 km ile 216 km çok az değilmi?
2.124 beygir arabaya mavi enjektör takılması normal mi?
3. daha 3000 km yapmışken filtre nasıl arızalandı.
4. bir de unutmadan takılan simit tüp atiker olduğundan olsa gerek, araç içindeki lpg yakıt göstergesi depo dolduktan 10-15 km sonra 2. kademeye iniyor. bitinceye kadar da 2. kamede kalıp sinyal verip kapanıyor.

ilgin için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba

1- 30 lt depo ortalama 25-26 lt lpg alır .2.50 tl den hesaplanırsa ortalama 30 krş yakmış aracınız .eğer bu veri ş.içi ise normal sayılabilecek değerler içinde .
 2- aracınıza silverline takıldığı için en doğru enjektör turuncu 62 cc olan enjektör uygundur .(fakat basınç düzeltmesi doğru yapılırsa kullanılabilir ,prins enjektör ve basınç ilşkisi açısından çok fazla esnek bir ürün )
 3-  80.000 km yapmış prins fitresi gördüm bundan emin olun hala sorunsuz çalışıyordu :) flrenin kendisinde yada montajında bir sorun olmuş olabilir diye düşünüyorum .aksi durumlarda sorun yapması imkansız denecek bir durum .
  4- depodan dolayı bunu yapmaz ,peki neden yapar der gibi olduğunuzu duyuyorum :) depo ile şamandıra çapı doğru takılmamışsa, orjinal prins seviye sensörü kullanılmamışsa yada yazılımsal olarak doğru sensör ayarları yapılmamamışsa bu durum ortaya çıkar .

aracınıza yolda obd cihazı ile ayar yapılmasını isteyiniz sensör konusunuda dediğim hususlarda kontrol edilmesini rica ediniz .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
ben yeni taktırdım atiker safafest sistemi ilk depoyu kullanıyorum 34 lt ye fulledim kırmızı ışık yandığından beri 50 60 km gittim şu an için yaptığım km 235 km bakalım daha ne kadar gidecek bu arada arabam otomatik 1000 km sonra gaz ayarına gideceğim acaba ne kadar etkiler yakıtı

hayırlı olsun keyifli ve tasarruflu sürüşler  :) montaj sonrası ilk ayar yapılana kadar belki biraz fazla sarfiyat olabilir .ilk ayara gittiğinizde tittizlikle yapılan ayarlar sonucu yakıtla ilgili bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum .ayarlarını yaptırdıktan sonra tekrar yakıt verilerinizi hesaplayın .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Yanılmıyorsunuz Sönmez Ustam yine her yerde yetiştiniz imdadıma ilginiz için teşekkürler.iyi çalışmalar.

ben teşekkür ederim ,keyifli sürüşler :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
usta bugun itibari ile şehir içi 247 km yol yaptım az önce benzine geçiş yaptı ama kapatıp açtığımda tekrar lpg ye geçti bir km sonra stop ettim arabamı şimdi benzinde 0,60 krş yakıyorsum benzinde ortalama 0,35 krş denk geldi bu değer normal mi yoksa 1000 km ayarından sonra azda olsa yakıt sarfiyatı biraz daha düşer mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
usta bugun itibari ile şehir içi 247 km yol yaptım az önce benzine geçiş yaptı ama kapatıp açtığımda tekrar lpg ye geçti bir km sonra stop ettim arabamı şimdi benzinde 0,60 krş yakıyorsum benzinde ortalama 0,35 krş denk geldi bu değer normal mi yoksa 1000 km ayarından sonra azda olsa yakıt sarfiyatı biraz daha düşer mi

eğer benzinde 60 krş yakıyorsanız  lpg de 35 krş normal bir değer sayılır fakat ilk ayarda titizlikle modifiye edilen lpg haritasıyla yakıt biraz daha düşürülebilir :)

keyifli ve tassruflu sürüşler
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
eğer benzinde 60 krş yakıyorsanız  lpg de 35 krş normal bir değer sayılır fakat ilk ayarda titizlikle modifiye edilen lpg haritasıyla yakıt biraz daha düşürülebilir :)

keyifli ve tassruflu sürüşler
Teşekkür ederim usta bakalım inş biraz daha düşer ki uzun yolda dahada düşeceğini ümit ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Teşekkür ederim usta bakalım inş biraz daha düşer ki uzun yolda dahada düşeceğini ümit ediyorum

mutlaka düşecektir bundan şüphenüz olmasın :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
tüm dostlara selam :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
TOYOTA AVENSİS 2012 PRINS SILVERLINE SIRALI LPG OTOGAZ DÖNÜŞÜMÜ YILDIZ OTOGAZ İZMİT KOCAELİ

YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
TOYOTA RAV 4 2005 PRINS SIRALI LPG OTOGAZ DÖNÜŞÜMÜ YILDIZ OTOGAZ İZMİT KOCAELİ

YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
YILDIZ OTOGAZ 2011 TOYOTA COROLLLA  PRİNS SİLVERLİNE MONTAJI İZMİT/KOCAELİ

YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
TOYOTA AVENSİS 2011 PRİNS SİLVERLİNE MONTAJI YILDIZ OTOGAZ İZMİT /KOCAELİ BÖLGE BAYİ

YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Sönmez Usta merhaba.
2005 model toyota corolla 1.6 A/T aracıma prins lpg taktırmayı düşünüyorum. İstanbul Avrupa yakasında işini düzgün yapacak, referans verebileceğiniz bir servis/usta var mı?
Ayrıca, yeni dönüşüm yapılmış bir araçla 700, 800 Km mesafeye yolculuk yapılması (mesela bayram tatilinde) uygun olur mu? herhangi bir sorunla karşılaşma riski var mı?
Bilgi verirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Usta merhaba.
2005 model toyota corolla 1.6 A/T aracıma prins lpg taktırmayı düşünüyorum. İstanbul Avrupa yakasında işini düzgün yapacak, referans verebileceğiniz bir servis/usta var mı?
Ayrıca, yeni dönüşüm yapılmış bir araçla 700, 800 Km mesafeye yolculuk yapılması (mesela bayram tatilinde) uygun olur mu? herhangi bir sorunla karşılaşma riski var mı?
Bilgi verirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

merhaba bülent bey doğru tercih olmuş prins ,biraz geö döndüm bunun için kusura bakmayın .istanbulda beylikdüzünde ay otogaz sebahattin ustaya güvenebilirisniz  bendende çok çok selam söyleyin .dönüşümünü yapıp hemen yola çıkabilirisiniz bir sorun olmaz .başka sorunuz olursa lütfen ulaşın

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Usta acaba 2013 model aurise (1.6 advance M/M) montajınız oldumu? oldu ise hangi model ve masrafı ne oldu  bu konuda cevap verirseniz ve prins için Ankara tercihimiz neresi olmalıdır? Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
merhaba, 2008 model coralla elegant aracımda atiker marka kit takılıdır.3 yıl önce takılmış izmirde ben aracın 2.sahibiyim.motor arıza ışıgı 1- yıl öncesine kadar yükselti farkı oldumu yanıyordu yani rakım değişiminde yanıyor ve daha sonra 1-2 gün sonra kendiliğinden sönüyordu ancak son yılda yanıyor ve sönmüyor gidip ayar yaptırıyorum söndürüyorlar ve tamam diyorlar yalnız 60-80 km falan gittikten sonra tekrar yanıyor ve sönmüyor.kimi lpg ciler atiker toyotaya uyum saglamıyor dedi kimileri yarındandır diyor ama hep ayar yaptırıyorum gene aynı değişen birsey yok.bir türlü çözüm bulamadım kiti değiştirmeye karar vermek üzereyim,acaba kiti değiştimeden düzeltilme imkanı var mı? eger yardımcı olursanız sevinirim...
ilginize teşekkür ederim...
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Usta acaba 2013 model aurise (1.6 advance M/M) montajınız oldumu? oldu ise hangi model ve masrafı ne oldu  bu konuda cevap verirseniz ve prins için Ankara tercihimiz neresi olmalıdır? Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

evet mustafa bey montajımız vardır ,prins dönüşümü yapıldı .sorunsuz yıllarca kullanbilirisniz .prins siverline  ve vsı 2 dönüşümü yapıldı .silverline sizin aracınız için gayet randımanlı ve sorunsuz olacaktır .1.900 tl 10 taksit nakiyye 1.800 tl .dir .

ankarada memduh usta ve kayra otogaz tufan ustayı tercih edebilirisniz .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ