0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fatih bey yanılmıyorsam dh başlığından bu sorunuza cevap vermiştim eğer yanılıyorsam lütfen düzeltin beni sorunuza detaylı açıklama yapayım .selamlar
sönmez usta benim problemim şöyle; 2008 corolla sahibiyim, prins silverline taktıralı 8 ay(lpg ile yaklaşık 3000 km yapıldı) oluyor. ilk sıkıntı filtrede oldu, teklemeler ve stop etmeler başlayınca şu 20 000 de değişen filtrenin problemli olduğunu söyleyen düzce ali usta, filtreyi değiştirerek sorunu çözdü. ikinci sıkıntı ise 30 lt lik tank ile şehir içi yaklaşık 216 km gitmesi. 1. 30 km ile 216 km çok az değilmi?2.124 beygir arabaya mavi enjektör takılması normal mi?3. daha 3000 km yapmışken filtre nasıl arızalandı.4. bir de unutmadan takılan simit tüp atiker olduğundan olsa gerek, araç içindeki lpg yakıt göstergesi depo dolduktan 10-15 km sonra 2. kademeye iniyor. bitinceye kadar da 2. kamede kalıp sinyal verip kapanıyor.ilgin için şimdiden teşekkür ederim.
ben yeni taktırdım atiker safafest sistemi ilk depoyu kullanıyorum 34 lt ye fulledim kırmızı ışık yandığından beri 50 60 km gittim şu an için yaptığım km 235 km bakalım daha ne kadar gidecek bu arada arabam otomatik 1000 km sonra gaz ayarına gideceğim acaba ne kadar etkiler yakıtı
Yanılmıyorsunuz Sönmez Ustam yine her yerde yetiştiniz imdadıma ilginiz için teşekkürler.iyi çalışmalar.
usta bugun itibari ile şehir içi 247 km yol yaptım az önce benzine geçiş yaptı ama kapatıp açtığımda tekrar lpg ye geçti bir km sonra stop ettim arabamı şimdi benzinde 0,60 krş yakıyorsum benzinde ortalama 0,35 krş denk geldi bu değer normal mi yoksa 1000 km ayarından sonra azda olsa yakıt sarfiyatı biraz daha düşer mi
eğer benzinde 60 krş yakıyorsanız lpg de 35 krş normal bir değer sayılır fakat ilk ayarda titizlikle modifiye edilen lpg haritasıyla yakıt biraz daha düşürülebilir keyifli ve tassruflu sürüşler
Teşekkür ederim usta bakalım inş biraz daha düşer ki uzun yolda dahada düşeceğini ümit ediyorum
Sönmez Usta merhaba.2005 model toyota corolla 1.6 A/T aracıma prins lpg taktırmayı düşünüyorum. İstanbul Avrupa yakasında işini düzgün yapacak, referans verebileceğiniz bir servis/usta var mı? Ayrıca, yeni dönüşüm yapılmış bir araçla 700, 800 Km mesafeye yolculuk yapılması (mesela bayram tatilinde) uygun olur mu? herhangi bir sorunla karşılaşma riski var mı? Bilgi verirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Sönmez Usta acaba 2013 model aurise (1.6 advance M/M) montajınız oldumu? oldu ise hangi model ve masrafı ne oldu bu konuda cevap verirseniz ve prins için Ankara tercihimiz neresi olmalıdır? Cevaplar için şimdiden teşekkürler...