Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
forum müdavimlerinin aklına takılan ve bizi ilgilendiren ne varsa her zaman yardımcı olmak için buralarda olucaz .
sizde arada uğrayın :)

sevgi ve selamlar
Sönmez bey birde aracım çalıştırıp 2-3 km arası yol aldıktan sonra lpg ye geçiyor çok uzun bir süre değilmi?lpg geçiş ısısı 39 dereceydi usta 35 dereceye düşürdü genede geç geçiyor dereceyi 30 a çeksek bi sorun olurmu bide geçiş süresi varmış onu kaç yapmalıyız minimum ? bu arada aracımda brc takılı (aldığımda vardı)
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Sönmez bey birde aracım çalıştırıp 2-3 km arası yol aldıktan sonra lpg ye geçiyor çok uzun bir süre değilmi?lpg geçiş ısısı 39 dereceydi usta 35 dereceye düşürdü genede geç geçiyor dereceyi 30 a çeksek bir sorun olurmu bide geçiş süresi varmış onu kaç yapmalıyız minimum ? bu arada aracımda brc takılı (aldığımda vardı)

tekrar merhaba en verimli geçiş derecesi 35 derecedir, neden mi? lpg 35 derece sıcaklığa ulaşınca tam olarak buhar fazına geçip yoğunlaşır .daha erken gececek olursa ejektörler verimli çalışmaz geçişesnasında stop etmeye neden olabilir ayrıca çiğ lpg atar buda yine yakıt artışına sebep olur .yağmurdan kaçarken doluyu tutulmak olur . sistem yada marka farketmeksizin bu durum geçerlidir .

size samimi olarak tavsiye 35 derece olur .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
sönmez usta verdiğin aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler eminim lpg hakkında benim gibi birçok insan sizden faydalanmıştır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
sönmez usta verdiğin aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler eminim lpg hakkında benim gibi birçok insan sizden faydalanmıştır :D

bende sizin gibi toyota üzerine uzman bir ustadan öğreneceğim çok şey olduğuna inanıyorum .sizin methiyelerinizde kulağıma fazlasıyla geliyor işinizi layıkıyla ve özveriyle yapan bir servis olmanın haklı gururunu yaşamalısınız . özellikle toyota motor teknolojilerine dair sizi çok rahatsız edicem :)

ziyaretiniz ve samimiyetiniz için sizlere tekrar teşekkür ederim  ZİRVE OTO & AHMET USTAM   :alkis:

en kısa sürede tekrar görüşelim arayı açmayalım :)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Herkese merhaba. Sönmez ustam size bir sorum olcak. 2012 model toyota avensis 1.6 elegant ekstra aracıma BRC marka LPG taktırdım ve taktırdığım yer toyota servisi ile anlaşmalı bir bayiydi. Fakat aracımda "check the park brake system" uyarı yazısını ve arıza ışığının yandığını görüyorum. Servise gittim ve sadece aracıma bilgisayar ile bağlanıp hata kodunu sildiler . Daha sonra yaklaşık 20 km sonra aynı uyarıları aldım. Bu işlemi birkaç kez tekrarladım ve sürekli aynı sonucu aldım (kalıcı çözüm bulamadıkları için). LPG servisine gitmemi söylediler, hata onlardan kaynaklanıyormuş dediler. LPG servisinde ise aracın verileri kontrol ettiler fakat herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Anlayacağınız sorunu çözmek yerine geçiştirmeyi tercih ettiler. Sizden bu konu hakkında yardım ve öneri bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Herkese merhaba. Sönmez ustam size bir sorum olcak. 2012 model toyota avensis 1.6 elegant ekstra aracıma BRC marka LPG taktırdım ve taktırdığım yer toyota servisi ile anlaşmalı bir bayiydi. Fakat aracımda "check the park brake system" uyarı yazısını ve arıza ışığının yandığını görüyorum. Servise gittim ve sadece aracıma bilgisayar ile bağlanıp hata kodunu sildiler . Daha sonra yaklaşık 20 km sonra aynı uyarıları aldım. Bu işlemi birkaç kez tekrarladım ve sürekli aynı sonucu aldım (kalıcı çözüm bulamadıkları için). LPG servisine gitmemi söylediler, hata onlardan kaynaklanıyormuş dediler. LPG servisinde ise aracın verileri kontrol ettiler fakat herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Anlayacağınız sorunu çözmek yerine geçiştirmeyi tercih ettiler. Sizden bu konu hakkında yardım ve öneri bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

aynı mesaja pm den de geldiği için pm den cevap yazdım .bilginize :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
tüm dostlara günaydın  :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
tüm dostlara günaydın  :)
Günaydın Sönmez usta.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
İyi günler usta.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 450
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
sonunda nasıl mesaj yazabileceğimi bulabildim özelden de yazdım ama sanırım gelmedi:)
bende 2008 auris 1,6 elegant var araca yaklasık 5 ay önce zavoli marka lpg kiti takıldı ilk zamanlar iyiydi fakat bi zaman sonra enjektörleri değişti bir tanesi zayıf çalıştığı için daha sonra araç sabahları lpgye gecerken sıkıntılı geçiyordu sanki stop edecek gibi oluyodu daha sonra usta bilgisayarda bir işlem yapacağını ve sıkıntının yine devam edeceği takdirde manifold deliklerini biraz daha aşağı alacağını söyledi ve işlemi yaptıktan sonra geçiş biraz düzeldi ama tam anlamıyla gitmedi ama bu seferde özellikle 2 3 4. viteslerde şehiriçinde giderken ayağını gazdan çektiğin zaman sallama meydana gelmeye başladı araçta ve delikşer aşağı alındı ama yine sıkıntılar aynen devam ediyo ve yakıt konusuna gelince şehirdışı normal bi yakıtı var 22 23 krş gibi değerler yakıyo ama şehiriçinde gölcükte kamet etmekteyim 50 tl ile 150 km yol yapabiliyorum sanki fazla gibi geliyo bana sizce ne yapmam gerekiyo cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
2015 1.6 advanced inci beyazı corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
sonunda nasıl mesaj yazabileceğimi bulabildim özelden de yazdım ama sanırım gelmedi:)
bende 2008 auris 1,6 elegant var araca yaklasık 5 ay önce zavoli marka lpg kiti takıldı ilk zamanlar iyiydi fakat bir zaman sonra enjektörleri değişti bir tanesi zayıf çalıştığı için daha sonra araç sabahları lpgye gecerken sıkıntılı geçiyordu sanki stop edecek gibi oluyodu daha sonra usta bilgisayarda bir işlem yapacağını ve sıkıntının yine devam edeceği takdirde manifold deliklerini biraz daha aşağı alacağını söyledi ve işlemi yaptıktan sonra geçiş biraz düzeldi ama tam anlamıyla gitmedi ama bu seferde özellikle 2 3 4. viteslerde şehiriçinde giderken ayağını gazdan çektiğin zaman sallama meydana gelmeye başladı araçta ve delikşer aşağı alındı ama yine sıkıntılar aynen devam ediyo ve yakıt konusuna gelince şehirdışı normal bir yakıtı var 22 23 krş gibi değerler yakıyo ama şehiriçinde gölcükte kamet etmekteyim 50 tl ile 150 km yol yapabiliyorum sanki fazla gibi geliyo bana sizce ne yapmam gerekiyo cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

merhaba yunus bey öncelikle can sıkıcı olaylar yaşamışsınız bunun için geçmiş olsun .ş.içi ve ş.dışı yakıt verıleriniz olması gereken sınırlar içinde :) ama diğer sorunlar hiç olmamsı gereken tarz sorunlar .bu tarz sorunlar genellikle montaj hatalarından yada  lpg ye ait bir kompenantın  (enjektör gibi ) sorunlu olmasından kaynaklanmaktadır .montajı ve ayarları doğru yapılmamaış her ürün bu tarz sorunlar doğurmaktadır .size tavsiyen lpg servisine gidip tüm sistemi tekrar elden geçmelrini rica ediniz çünkü hepimizinsanız ustanında gözünden kaçan bir detay olmuş olabilir .en doğry olan sisizn servsin yolunu tutmanız olur .aurisler  lpg için çok randımanlı sorunsuz araçlardır ,bunuda bilmenizi istedim .

özellikle enjektör bağlantılarını ve sıralama hatası olup olmdığını kontrol etsinler .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1996 corolla 1.6 gli
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
Selamlar Sönmez ustam. 1996 corolla 1.6 gli kullanıcısıyım. Aracım otomatik benzinde çalışıyor 1800 devirde çıt sesiyle gaza geçiyor. Marş sürem her çalışmada değişiyor bazen hemen alıyor  bazen uzun marş yaptırıyor bazen de almış gibi yapıp sönüyor çalışmıyor ikinci marşı yapıyorum. 1 buçuk ay öncesine kadar  böyle bir sorunum yoktu. Tek marş anında alıyor gaz takviyesi de istemiyordu. Şimdi bazen marş sonunda gaz takviyesi yapıyorum. Ama aracı sürekli benzinde kullandığım zaman böyle sorunlar yok hemen çalışıyor ve gaz takviyesi de istemiyor. Sorun regülatörde midir?  Tecrübelerinizden yaralanmak isterim. Saygılar.

Edit: Mesajın tamamının büyük harf ile yazılması yasaktır. Forum kurallarını okumanızı rica ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9300
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
Sönmez Bey merhabalar. 2013 1.33 corolla aracım var. Tüp taktırmayı düşünüyorum. BRC taktırırsam garanti devam edecek. Sizce BRC taktırmalı mıyım? Bu araca lpg takmak mantık lı mı? Yoksa garantiyi iptal edip prins mi taktırmalı mıyım? Önerilerinizi bekliyorum
1995 Toyota Corolla 1.6 XLİ / 2013 Toyota Corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
ustam merhabalar. d4d dizel motorlara da gaz takılıyor artık diye bir haber duydum dogrumudur acaba. 2006 corolla d4d terra aracım var.
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
merhaba yunus bey öncelikle can sıkıcı olaylar yaşamışsınız bunun için geçmiş olsun .ş.içi ve ş.dışı yakıt verıleriniz olması gereken sınırlar içinde :) ama diğer sorunlar hiç olmamsı gereken tarz sorunlar .bu tarz sorunlar genellikle montaj hatalarından yada  lpg ye ait bir kompenantın  (enjektör gibi ) sorunlu olmasından kaynaklanmaktadır .montajı ve ayarları doğru yapılmamaış her ürün bu tarz sorunlar doğurmaktadır .size tavsiyen lpg servisine gidip tüm sistemi tekrar elden geçmelrini rica ediniz çünkü hepimizinsanız ustanında gözünden kaçan bir detay olmuş olabilir .en doğry olan sisizn servsin yolunu tutmanız olur .aurisler  lpg için çok randımanlı sorunsuz araçlardır ,bunuda bilmenizi istedim .

özellikle enjektör bağlantılarını ve sıralama hatası olup olmdığını kontrol etsinler .

selamlar
ilk öncelikle teşekkür ediyorum cevaplarınız için bugün yine gittim  bu seferde enjektör uçlarını değiştirdiler sanırım 2 imiş ve 2.2 ye yükselttiler ama çok bariz bi değişim olmadı yine hissettiriyor kendini sizce ne yapmalıyım acaba size uğrasam çay içmeye o ara bana yardımcı olabilir misiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Bey merhabalar. 2013 1.33 corolla aracım var. Tüp taktırmayı düşünüyorum. BRC taktırırsam garanti devam edecek. Sizce BRC taktırmalı mıyım? Bu araca lpg takmak mantık lı mı? Yoksa garantiyi iptal edip prins mi taktırmalı mıyım? Önerilerinizi bekliyorum

merhaba hocam aracınız hayırlı olsun iyi ve güzel günlerde kullanamanız dileğiyle .araç yeni olduğu için uzun yıllar bineceğiniz için sizlere samimi olarak tavsiyem prins olur .ayrıca PRİNS 0 KM ARAÇLARA MOTOR GARANTİSİ VERMEKTEDİR ,bunuda belirtmek isterim .O KM araçlara İPRAGAZ motor garantisi verdiği için motor garantisi ve prins i seçebilirisiniz .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Selamlar Sönmez ustam. 1996 corolla 1.6 gli kullanıcısıyım. Aracım otomatik benzinde çalışıyor 1800 devirde çıt sesiyle gaza geçiyor. Marş sürem her çalışmada değişiyor bazen hemen alıyor  bazen uzun marş yaptırıyor bazen de almış gibi yapıp sönüyor çalışmıyor ikinci marşı yapıyorum. 1 buçuk ay öncesine kadar  böyle bir sorunum yoktu. Tek marş anında alıyor gaz takviyesi de istemiyordu. Şimdi bazen marş sonunda gaz takviyesi yapıyorum. Ama aracı sürekli benzinde kullandığım zaman böyle sorunlar yok hemen çalışıyor ve gaz takviyesi de istemiyor. Sorun regülatörde midir?  Tecrübelerinizden yaralanmak isterim. Saygılar.

Edit: Mesajın tamamının büyük harf ile yazılması yasaktır. Forum kurallarını okumanızı rica ederiz.

merhaba aracınıza takılan sistem tek nokta (Emilatörlü )sistem ise malesef arasıra uzun yada arka arkaya bir kaç marş yapmanız gerekebilir .bu sorunu ortadan kaldırmanın köklü çözümü sistemi sıralıya çevirmeniz YADA aracı stop etmeden benzine alıp öyle stop edin tekrar çalıştırmada böyle bir sorun ile karşılaşmazsınız .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
ustam merhabalar. d4d dizel motorlara da gaz takılıyor artık diye bir haber duydum dogrumudur acaba. 2006 corolla d4d terra aracım var.

henüz böyle bir bilgi yada montaja vakıf olmadım efendim .ama olması için araçta ciddi modifikasyonlar gerekmektedir mevcut sistemeler gibi entegrasyon söz konudu değil .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
ilk öncelikle teşekkür ediyorum cevaplarınız için bugün yine gittim  bu seferde enjektör uçlarını değiştirdiler sanırım 2 imiş ve 2.2 ye yükselttiler ama çok bariz bir değişim olmadı yine hissettiriyor kendini sizce ne yapmalıyım acaba size uğrasam çay içmeye o ara bana yardımcı olabilir misiniz

seve seve yardımcı olmak isterim fakat ben montajını yaptırdığınız ürününün programını pc de dahi bulundurmuyorum fakat diğer şubemizde eş dost için olması gerekli diye hatırlıyorum .uğrayacak olursanız arkadaşlara bir kontrol ettirelim belki gözden kaçan bir detay buluruz sorun çözülür .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
seve seve yardımcı olmak isterim fakat ben montajını yaptırdığınız ürününün programını pc de dahi bulundurmuyorum fakat diğer şubemizde eş dost için olması gerekli diye hatırlıyorum .uğrayacak olursanız arkadaşlara bir kontrol ettirelim belki gözden kaçan bir detay buluruz sorun çözülür .

selamlar
Peki ustam diğer şubeniz nerde körfez sanayideki
Sanayide mi