0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
forum müdavimlerinin aklına takılan ve bizi ilgilendiren ne varsa her zaman yardımcı olmak için buralarda olucaz .sizde arada uğrayın sevgi ve selamlar
Sönmez bey birde aracım çalıştırıp 2-3 km arası yol aldıktan sonra lpg ye geçiyor çok uzun bir süre değilmi?lpg geçiş ısısı 39 dereceydi usta 35 dereceye düşürdü genede geç geçiyor dereceyi 30 a çeksek bir sorun olurmu bide geçiş süresi varmış onu kaç yapmalıyız minimum ? bu arada aracımda brc takılı (aldığımda vardı)
sönmez usta verdiğin aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler eminim lpg hakkında benim gibi birçok insan sizden faydalanmıştır
Herkese merhaba. Sönmez ustam size bir sorum olcak. 2012 model toyota avensis 1.6 elegant ekstra aracıma BRC marka LPG taktırdım ve taktırdığım yer toyota servisi ile anlaşmalı bir bayiydi. Fakat aracımda "check the park brake system" uyarı yazısını ve arıza ışığının yandığını görüyorum. Servise gittim ve sadece aracıma bilgisayar ile bağlanıp hata kodunu sildiler . Daha sonra yaklaşık 20 km sonra aynı uyarıları aldım. Bu işlemi birkaç kez tekrarladım ve sürekli aynı sonucu aldım (kalıcı çözüm bulamadıkları için). LPG servisine gitmemi söylediler, hata onlardan kaynaklanıyormuş dediler. LPG servisinde ise aracın verileri kontrol ettiler fakat herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Anlayacağınız sorunu çözmek yerine geçiştirmeyi tercih ettiler. Sizden bu konu hakkında yardım ve öneri bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
tüm dostlara günaydın
sonunda nasıl mesaj yazabileceğimi bulabildim özelden de yazdım ama sanırım gelmedi:)bende 2008 auris 1,6 elegant var araca yaklasık 5 ay önce zavoli marka lpg kiti takıldı ilk zamanlar iyiydi fakat bir zaman sonra enjektörleri değişti bir tanesi zayıf çalıştığı için daha sonra araç sabahları lpgye gecerken sıkıntılı geçiyordu sanki stop edecek gibi oluyodu daha sonra usta bilgisayarda bir işlem yapacağını ve sıkıntının yine devam edeceği takdirde manifold deliklerini biraz daha aşağı alacağını söyledi ve işlemi yaptıktan sonra geçiş biraz düzeldi ama tam anlamıyla gitmedi ama bu seferde özellikle 2 3 4. viteslerde şehiriçinde giderken ayağını gazdan çektiğin zaman sallama meydana gelmeye başladı araçta ve delikşer aşağı alındı ama yine sıkıntılar aynen devam ediyo ve yakıt konusuna gelince şehirdışı normal bir yakıtı var 22 23 krş gibi değerler yakıyo ama şehiriçinde gölcükte kamet etmekteyim 50 tl ile 150 km yol yapabiliyorum sanki fazla gibi geliyo bana sizce ne yapmam gerekiyo cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
merhaba yunus bey öncelikle can sıkıcı olaylar yaşamışsınız bunun için geçmiş olsun .ş.içi ve ş.dışı yakıt verıleriniz olması gereken sınırlar içinde ama diğer sorunlar hiç olmamsı gereken tarz sorunlar .bu tarz sorunlar genellikle montaj hatalarından yada lpg ye ait bir kompenantın (enjektör gibi ) sorunlu olmasından kaynaklanmaktadır .montajı ve ayarları doğru yapılmamaış her ürün bu tarz sorunlar doğurmaktadır .size tavsiyen lpg servisine gidip tüm sistemi tekrar elden geçmelrini rica ediniz çünkü hepimizinsanız ustanında gözünden kaçan bir detay olmuş olabilir .en doğry olan sisizn servsin yolunu tutmanız olur .aurisler lpg için çok randımanlı sorunsuz araçlardır ,bunuda bilmenizi istedim .özellikle enjektör bağlantılarını ve sıralama hatası olup olmdığını kontrol etsinler .selamlar
Sönmez Bey merhabalar. 2013 1.33 corolla aracım var. Tüp taktırmayı düşünüyorum. BRC taktırırsam garanti devam edecek. Sizce BRC taktırmalı mıyım? Bu araca lpg takmak mantık lı mı? Yoksa garantiyi iptal edip prins mi taktırmalı mıyım? Önerilerinizi bekliyorum
Selamlar Sönmez ustam. 1996 corolla 1.6 gli kullanıcısıyım. Aracım otomatik benzinde çalışıyor 1800 devirde çıt sesiyle gaza geçiyor. Marş sürem her çalışmada değişiyor bazen hemen alıyor bazen uzun marş yaptırıyor bazen de almış gibi yapıp sönüyor çalışmıyor ikinci marşı yapıyorum. 1 buçuk ay öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu. Tek marş anında alıyor gaz takviyesi de istemiyordu. Şimdi bazen marş sonunda gaz takviyesi yapıyorum. Ama aracı sürekli benzinde kullandığım zaman böyle sorunlar yok hemen çalışıyor ve gaz takviyesi de istemiyor. Sorun regülatörde midir? Tecrübelerinizden yaralanmak isterim. Saygılar.Edit: Mesajın tamamının büyük harf ile yazılması yasaktır. Forum kurallarını okumanızı rica ederiz.
ustam merhabalar. d4d dizel motorlara da gaz takılıyor artık diye bir haber duydum dogrumudur acaba. 2006 corolla d4d terra aracım var.
ilk öncelikle teşekkür ediyorum cevaplarınız için bugün yine gittim bu seferde enjektör uçlarını değiştirdiler sanırım 2 imiş ve 2.2 ye yükselttiler ama çok bariz bir değişim olmadı yine hissettiriyor kendini sizce ne yapmalıyım acaba size uğrasam çay içmeye o ara bana yardımcı olabilir misiniz
seve seve yardımcı olmak isterim fakat ben montajını yaptırdığınız ürününün programını pc de dahi bulundurmuyorum fakat diğer şubemizde eş dost için olması gerekli diye hatırlıyorum .uğrayacak olursanız arkadaşlara bir kontrol ettirelim belki gözden kaçan bir detay buluruz sorun çözülür .selamlar