Kemal abi ampül senide aydınlattı galiba, asıl amacın türban olduğunu herkes farkında yoksa eşitlik özgürlük filan hikaye.
Türbana karşımısın derseniz evet sıkmabaşa karşıyım, ama başörtüsüne karşı değilim.
Bir keresinde folklör festivali için kanadaya gitmiştim; gümrük kapısında pasaport kontrolü yapan polis hidu yani hindistanlı idi
adamın üniforması vardı ama çok garip ve çok komikti, altında garip bir şalvar, üstünde modern bir üniforma ceket ve başında hintli sarığı
birde kallavi bir sakalı vardı, bizim muhteşem sülümanın sakalından daha baba sakal
Türkiyedeki (ve her yerdeki) klasik polis modeline alışık olduğum için bana inanılmaz tuhaf gelmişti ama çok ta hoşuma gitmişti
adamın kökeni ne olursa olsun kültürüne , inançlarına , biçimine saygı gösteriliyor, ve en güzelide bu durum hiç bir şekilde suistimal edilmiyor
Ama biz Türklerde durum çok farklı, Avrupada bile pek çok ülkede türban, başörtüsü hatta Türkçe konuşmak bile yasaklanıyor
çünkü bu bahsettiklerim inanç, kıyafet, kültür özgürlüğü değil, ne yazık ki siyasi amaçlar için kullanılıyor
yoksa kime ne kimin türban taktığından falan
zaten o kesim ap ayrı bir dünyada yaşıyor, ne yazık ki çok büyük kısmı bilinçsiz, eğitimsiz vs vs
genede bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyeceğim ama bu gidişlerin sonu hep ... bana.... bize de dokunur
yarın o bir gün devlet dairelerine türbansız girilemez diye bir kanun çıkarsa hiç şaşırmam
afganistanda taliban yönetimi erkeklerin sakal traşı olmasını yasaklamıştı hatırlayan varmı
ülkemizin yarısı ümmetçi veya çaresizlikten o yolun yolcusu olabilir, ama ümidim hala diğer yarısının var olduğu
İranlı kız öğrenciler iranda tamamen kapanmak zorunda oldukları için (Ayak bileği dahi görünse çok ağır cazalandırılıyorlar)
türkiyeye geldiklerinde daha uçaktan inmeden çarşaflarını falan atıp modern giysilerini giyiniyorlar
özgürlüğe öyle bir susamışlarki, iranda serbest bırakılsa çarşaf falan giyinen olmayacak sanırım
bizdede günün birinde bu ilkel kıyafetlerin ne kadar gereksiz olduğu anlaşılacak
insanlarımız baskılardan kurtulup özgürce giyinebilecekler
her zaman söylerim ilerlemek ileri gitmek kolay, ama alışılandan vaz geçip geri gitmek o kadar kolay değildir
kişiliği oturmuş, belli bir eğitimi olan kişileri çağ dışı giyinmeye ve davranmaya zorlamak sonuç vermez....
Her dönemde her devirde her rejimde yardakçı, yalaka, çıkacı , otlakçı vardır, olacaktır
ama devir değişir değişmez bunlarda döner çoğunluğa katılırlar