Anket

OKUL KIYAFETİ SERBEST OLMALI MI ?

EVET SERBEST OLMALI
HAYIR SERBEST OLMAMALI
İLKÖĞRETİM İLK 4 YILINDA SERBEST OLMALI
İLKÖĞRETİM İKİNCİ 4 YILINDA SERBEST OLMALI
LİSE DÖNEMİNDE SERBEST OLMALI

Gönderen Konu: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması  (Okunma sayısı 6906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması
« : Kasım 29, 2012, 00:37:57 »

Yorum değerli forumdaşların... ;)

Toyota Club Türkiye

Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması
« : Kasım 29, 2012, 00:37:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: OKULLARDA SERBEST KIYAFET UYGULAMASI
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2012, 01:02:53 »
İşte budur :)
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2012, 01:23:51 »
Öğrenciler açısından güzel bir durum.Biz okula giderken saçlar yüzünden her gün laf işitirdik.Tabi birde işin diğer yanı yani kıyafet var o kötü işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2012, 01:59:04 »
Gereksiz uydurulmuş bir gündem maddesi. Arka planda neler oldu/olacak ona bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2012, 02:26:50 »
Haberlerde izledim az önce saçlarda serbest olacakmış...
Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2012, 04:40:43 »
Bir öğretrmen olarak bu habere çok sevindim
batılılar kişilik geliştirmek için yöntemler çareler arayıp duruyorlarken
biz ne yazıkki çocukların kişiliğini öldürmek için her çareye baş vuruyoruz
ilk zamanlar bazı sallanmalar olsada zamanla oturacaktır bu kıyafet olayı
ilk okuldan beri önlükten formadan hep nefret etmiştim, nihayet sona eriyor bu ilkel yöntem
arkasında türbanı yaygınlaştırmak amacı olsa bile yinede güzel bu serbest kıyafet uygulaması
zorlamayla olmaz böyle şeyler, kılık kıyafet , saç sakal vs gibi şeyler zamanla olgunluk kazanır
formaya falan dayattığımızda öğrenciler inadına dejenerasyon yaratıyorlar
en basitinden kız öğrenciler okuldan çıkar çıkmaz formalarını belden katlayıp mini etek yapıyorlar
erkekler gömleğin bir yarısını pantolonun dışında tutup çoğu zaman gravatı apaçi gibi başlarına bağlayarak geziyorlar
bütün bu dejenerasyonlar sona erer inşallah
zengin - fakir - eşitlik kavramına gelince.....zengin zaten zenginliğini her haliyle belli ediyor
fakir garibimin fakirliği ise paçasından akıyor,
tek tip kıyafetle eşitlik olmuyor ne yazıkki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2012, 05:57:53 »
1979 yılında platonik sevgilime karizmatik görünmek adına birazcık uzattığım saçımın herkesin gözü önünde müdür muavini tarafından makasla rastgele kesildiği anda ben liseden de,müdür muavininden de,platonik sevgiliden de soğudum.
Saçımı ve o andaki duygularımı ezip geçen müdür muavini yaşıyor ise şunu bilsin lütfen saçımın yönetmeliğin öngördüğünden 1 cm uzun olması benim asi  ya da kötü çocuk olduğum anlamına gelmez. Gelmedi de zaten .Çünkü saçımın despotça kesilmesinden üç ay sonra ülkenin en iyi hukuk fakültesini kazandım.
Bu bağlamda okullarda kıyafetin ve dış görünümün belirli kurallar dahilinde serbest bırakılması yaratıcı ve özgür gençlik adına en azından teorik olak son derece olumlu bir gelişme.
Geliri kısıtlı ailelerin çocuklarının bu düzenleme nedeniyle ilk defa gerçek anlamda sınıf farkı kavramı ile karşılacak olmaları elbette gözardı edilmemesi gereken bir realite. Ancak herkes ve bu arada çocuklar çok iyi bilmeli ki bu dünya ve özelinde bu ülke eşitsizliklerle,adaletsizliklerle dolu..Kıyafet ilk idman....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2012, 10:34:00 »
Kemal abi ampül senide aydınlattı galiba, asıl amacın türban olduğunu herkes farkında yoksa eşitlik özgürlük filan hikaye.
Türbana karşımısın derseniz evet sıkmabaşa karşıyım, ama başörtüsüne karşı değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2012, 11:00:06 »
Okul üniformaları zaten fahiş fiyatlardan satılıyor. O paralara bir çok kıyafet almak mümkün. 2012 yılında kalitesiz kıyafet kalmadı zaten. Teknoloji yeterince üst seviyede tekstil dünyası için. Yani 20 liraya alınacak bir gömlek ile güzel bir görünüm elde etmek mümkün. Bu mevzu ayakkabılar içinde geçerli.

Kemal abinin dediği gibi zengin her yerde kendini belli ediyor. Zaten insanlar ikamet ettiği yere göre ister istemez şekil alır. Çok ciddi bir fark oluşmaz.

Ama yinede bence serbest kıyafet uygulaması olmamalı. Çünkü bu kez farklı görünmek için bir çok absürd şeyler çıkacak ortaya. Eskiden öğrenciler farklı görünmek için en fazla gömleğini dışarı çıkarırdı. Kızlarda eteğini kıvırırdı. Şimdi durum çok daha farklı olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2012, 11:39:47 »
 :alkis: :alkis: :alkis:
Keske bizim zamaninmizda da boyle olsaydi demiyecem cunku biz zaten hep serbest takiliyorduk. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2012, 12:22:54 »
Bence ilköğretim 5.sınıfa kadar kıyafet serbest olsun sonra hep üniforma olsun. Aklı başında diye düşündüğümüz yaş grubu bile suyunu çıkartabiliyor işin.. Düşünüyorum da benim orta okul - lise dönemimde heyecanla özenerek gittiğimiz gezide bile jean üzeri t shirt giyerdik. Şimdi ortaokul bebeleri bile modellere taş çıkarıyorlar. Tekstil aştı kendini, kalitesiz ama şık bir sürü ürün var piyasada. İnternet ve görsel medya sayesinde fena örnekler alıyor kızlar ve erkekler. Yaşlarının çok çok üzerinde giyinmeye çalışıyorlar. Okul gibi bir sürü yaşıtının arkadaşının olduğu bir yerde nasıl giyinerler soru işareti..
İlkokul için böyle bir şey düşünmüyorum çünkü dertleri kaliteli uyumlu yada temiz şeyler değil. Dertleri oyun zaten ve giydikleri şeyler de aynı yani sadece para değeri farklı.. Ortaokul ve lise sıkıntılı ama.. Saçların başların giyimlerin ne hale gelebileceğini hayal bile edemiyorum. Keza üniversitenin ilk senelerinde bile işin suyunu çıkartabiliyor çoğusu ama sonradan kendine geliyor ama ortaokul ve lise tam kişiliği bulma kendini beğendirme döneminde oluyor..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2012, 12:43:07 »
Kılık kıyafet yönetmeliği şimdi ortadan kalkmış olmuyor ama türbana artık geçiti bırak sol şerit devamlı onun;hatta tüm yol onun.Buna birde olumlu yerden bakmak lazım.Ayı ortamı paylaşacak olan zıt kutuplar birbirlerini etkileyecek ve bu zamanla aşınmalara sebep olacaktır.Geçiş döneminde yaşacak olacak olan şimdilerin çocukları için pek güzel şeyler olmayacak ama gelecek nesiller için durum iyi. 1950-1980 arasını düşünürseniz tüm dünyada özgürlük akımları ön plandadır.Hippi akımı,punk ve bunların türevlerini hatırlayınız.Arganistan,Pakistan,İran ve Türkiye  albumlere bakarsanız demek istediğim daha net anlaşılır.Ahlaksızlık ve tecavüz olaylarını arttıran açık saçık giyinmek değil,bilinçsizliktir.Yani istatistikler 50-80 yılları arasındaki nisbeten özgür düşüne ve yaşam şekli toplumda iyi yansılamalara vesile olmuş fakat 80 ve sonrası devamlı olarak ibre aşağı yönlü olmuştur.Terör (ayrılıkçı,ırkçı,devrim ,geri devrim),tecavüz kısaca şiddet her geçen gün yukarı tırmanmıştır.Bu yeni yönetmelikler türbanın önünü açmak için olsada gelecek açısından faydalı olacaktır.Sosyal psikolji bilimi bana bunu söylüyor.

Jöle satışları patlar şimdi :))))))))))) Bunda işin gır gır kısmı
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2012, 12:46:20 »
Kılık kıyafet serbest olunca okula giren kişinin öğrenci olup olmadığı nasıl anlıcaklar özellikle öğreci sayısı çok olan okullarda  :-\
2011 auris d4d comfort extra kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2012, 12:49:37 »
Serbest demek ne istersen giy olmaz sanırım.Birde kimlik kartlı girişi ciddi bir şekilde uygulamaları şart.Ögrenci kimlik kartını unutan yandı :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2012, 12:52:16 »
Serbest giyim ne giyersen giy gibi anladım ben.Ama kesinlikle kimlik kartı tarzı bişey yapılması şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2012, 12:53:37 »
@Göker: Katılıyorum bu işi zorlaştıracak ;)

@Nagi: Çok mantıklı bir tavsiye ilkokul5'e kadar serbest olsa daha sonrasında mecburi üniforma gerekli, bilhassa Liselilere, Üniforma ile bile zor zaptediliyor Liselir serbest bırakılırsa sıkıntı doğabilir.

Diğer yandan da serbest olması belli ölçülerde mantıklı geliyor tabi ama iki ucu b.klu değnek dedikleri bu olsa gerek.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 29, 2012, 12:57:59 »
Gerçekten liselerde bencede mecburi ünüforma gerekli.Şimdi bile lisede okuyan öğrencilerde kılık kıyafet problemi varken bu uygulamayla iyice kötüye gider.
Biz lisede okurken gravatı çözmeyi bırak en üst düğmeyi bile ilekler gravatı iyice sıkırdık.Şimdi bakıyorum üst düğmeyi bırak üstten 3/4 düğme açık gravat zaten yok olsada nerdeyse göğüs kafasinin orda.İnşallah hayırlısı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 29, 2012, 13:32:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 29, 2012, 14:01:35 »
Serbest kıyafet işi bence çok iyi olmuş.Saçlara da karışılmayacakmış.tabi ikisinin de bir sınırı olacaktır.Benim okuduğum lisede saç serbesti.Serbest olmasına rağmen kimse de çıkıp saçma sapan saç şekliyle okula gelmezdi(yukardaki resimde olduğu gibi).
Şuan ki üniformalar zaten çok pahalı.Ancak liselerde işin suyunu çıkartacaklara ve özellikle öğrenci olmadığı halde okula girenlere sıkı  denetim gerekiyor.Okul idareleri biraz zorlanacaklar.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 29, 2012, 16:10:26 »
Alıntı
Kemal abi ampül senide aydınlattı galiba, asıl amacın türban olduğunu herkes farkında yoksa eşitlik özgürlük filan hikaye.
Türbana karşımısın derseniz evet sıkmabaşa karşıyım, ama başörtüsüne karşı değilim.

Bir keresinde folklör festivali için kanadaya gitmiştim; gümrük kapısında pasaport  kontrolü yapan polis hidu yani hindistanlı idi
adamın üniforması vardı ama çok garip ve çok komikti, altında garip bir şalvar, üstünde modern bir üniforma ceket  ve başında hintli sarığı
birde kallavi bir sakalı vardı, bizim muhteşem sülümanın sakalından daha baba sakal
Türkiyedeki (ve her yerdeki) klasik polis modeline alışık olduğum için bana inanılmaz tuhaf gelmişti ama çok ta hoşuma gitmişti
adamın kökeni ne olursa olsun kültürüne , inançlarına , biçimine saygı gösteriliyor, ve en güzelide bu durum hiç bir şekilde suistimal edilmiyor

Ama biz Türklerde durum çok farklı, Avrupada bile pek çok ülkede türban, başörtüsü hatta Türkçe konuşmak bile yasaklanıyor
çünkü bu bahsettiklerim inanç, kıyafet, kültür özgürlüğü değil, ne yazık ki siyasi amaçlar için kullanılıyor
yoksa kime ne kimin türban taktığından falan
zaten o kesim ap ayrı bir dünyada yaşıyor, ne yazık ki çok büyük kısmı bilinçsiz, eğitimsiz vs vs
genede bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyeceğim ama bu gidişlerin sonu hep ...   bana.... bize de dokunur
yarın o bir gün devlet dairelerine türbansız girilemez diye bir kanun çıkarsa hiç şaşırmam
afganistanda taliban yönetimi erkeklerin sakal traşı olmasını yasaklamıştı hatırlayan varmı
ülkemizin yarısı ümmetçi veya çaresizlikten o yolun yolcusu olabilir, ama ümidim hala diğer yarısının var olduğu

İranlı kız öğrenciler iranda tamamen kapanmak zorunda oldukları için (Ayak bileği dahi görünse çok ağır cazalandırılıyorlar)
türkiyeye geldiklerinde daha uçaktan inmeden çarşaflarını falan atıp modern giysilerini giyiniyorlar
özgürlüğe öyle bir susamışlarki, iranda serbest bırakılsa çarşaf falan giyinen olmayacak sanırım
bizdede günün birinde bu ilkel kıyafetlerin ne kadar gereksiz olduğu anlaşılacak
insanlarımız baskılardan kurtulup özgürce giyinebilecekler
her zaman söylerim ilerlemek ileri gitmek kolay, ama alışılandan vaz geçip geri gitmek o kadar kolay değildir
kişiliği oturmuş, belli bir eğitimi olan kişileri çağ dışı giyinmeye ve davranmaya zorlamak sonuç vermez....

Her dönemde her devirde her rejimde yardakçı, yalaka, çıkacı , otlakçı vardır, olacaktır
ama devir değişir değişmez bunlarda döner çoğunluğa katılırlar