Anket

OKUL KIYAFETİ SERBEST OLMALI MI ?

EVET SERBEST OLMALI
HAYIR SERBEST OLMAMALI
İLKÖĞRETİM İLK 4 YILINDA SERBEST OLMALI
İLKÖĞRETİM İKİNCİ 4 YILINDA SERBEST OLMALI
LİSE DÖNEMİNDE SERBEST OLMALI

Gönderen Konu: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması  (Okunma sayısı 6908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması
« Yanıtla #40 : Aralık 01, 2012, 02:35:28 »
çok iyi oldu ülkemizde okulların ve eğitimin bütün  sorunları zaten hallolmuştu bir tek çocukların kıyafetleri kalmıştı. Çok şükür o sorunda bitti. :alkis:
arkadaşlar ben 1. sınıf okutan bir  öğretmenim  5 yaşlarında ki öğrencilerimden her gün en az iki öğrencim altını ıslatıyor ve serbest kıyafete geçiyor. oyüzden kimse bana kıyafet demesin biz o sorunu dolaylı olarak çözüyorduk zaten.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 01, 2012, 02:35:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 01, 2012, 04:59:23 »
ALINTIDIR

Velev ki önlük Önlüğü çıkardılar.
Aynı önlüğü...
Kızların kafasına taktılar.

Serbestlik dedikleri budur.

Sokakta yürürken denk gelip gördüğümüzde mesela, ilköğretim öğrencisi olduğunu nasıl anlıyoruz?
Önlüğünden, formasından...
Kimlik’tir önlük. Aidiyet’tir.

Kılık kıyafet devrimi’nin, şapka devrimi’nin devamıdır... Peki, niye yapıldı o şapka devrimi? Memur şapka giysin, vatandaş fes-sarık giymesin diye yapıldı. Ama, daha önemlisi, sokağa şöyle bir baktığında “kim devrimden yana, kim değil” ilk bakışta görebilmek için yapıldı...
Ki, şak diye görülüyordu.

Türban da böyle bir şeydir.
Sokağa baktığında “kim yana, kim değil” ilk bakışta görüyorsun...
Şak diye.

Ve, okullarda önlüğü kaldırıyoruz ayakları, ilkokul yaşındaki kızlarımız üzerinden, devrim’e karşı devrim’dir...
Ebeveynlerin dünyasındaki senden-benden ayrışmasını, çocukların dünyasına sokma gayretidir.

Çünkü, aslında kızlarımızın saçı değildir mesele... Dini siyasete alet eden erkeklerin beyni önlüklü’dür.

Bugün safoş bir şekilde, “ay şekerim ne güzel işte, tek tip giyinmeyecekler, isteyen istediği kıyafetle gidecek” diye düşünenler, saçını örüp okula gönderdikleri çocuklarının “anne biz Müslüman değil miyiz, bana niye dinsiz diyorlar, baba biz ateist miyiz” sorularıyla karşılaştığında...
“Tek tip”in feriştahını görür.

Netice itibariyle...
Dört artı dört diyorlar.
Ört artı ört’tür!

YILMAZ ÖZDİL / HÜRRİYET

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 01, 2012, 11:33:45 »

Bak şu densiz muhalife yaaaa...Soru mu bu şimdi....Hazır kıtadan mı geldin nedir...... :lol: :D :D :lol: :D :lol: :D

Kendi ülkemizde muhalif olduk üleyynnn :D

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://haber.gazetevatan.com/okullarda-yeni-donem-basladi/496446/7/Ya%C5%9Fam

2013 yılını beklemeden uygulamaya başladılar
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan Hocailyas İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkartılan kıyafet serbestliği yönetmeliğini 2013 yılını beklemeden uygulamaya başladı...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Güzel şehrimde uygulamaya geçmekte hiç vakit kaybetmemişler :)
Atatürk Bursa nutkunu okurken Bursa nın tarikatlar şehri olacağını düşünmemişti büyük ihtimal, aldığı göç sayesinde
mahvoldu güzel şehrimiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 01, 2012, 11:48:27 »
Bülent bey, kız öğrencilerin kısa kollu tişört giyememesini nasıl yorumluyorsunuz. Fikrinizi merak ettim, teşekkür ederim şimdiden.
Kız öğrencilerin kısa kollu giyip giymemeleri umurumda değil. Bence istediklerini giysinler. Yönetmelikteki ilgili maddenin kıyafet özgürlüğünün sınırını belirlemek (okula mayoyla bile gelinmeyeceğini belirtmek) adına konulduğu kanaatindeyim.

Mehmet bey keşke fikrimi sorarken kendi fikrinizi de ifade etseydiniz, daha şık olurdu. Nezaketinizden dolayı cevap verdim, teşekkürler, iyi hafta sonları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Aralık 01, 2012, 11:54:30 »
İbrahim bey kendinizce espri yaptınız galiba. Hoş değildi.

Bak şu densiz muhalife yaaaa...Soru mu bu şimdi....Hazır kıtadan mı geldin nedir...... :lol: :D :D :lol: :D :lol: :D
Bülent bey, kız öğrencilerin kısa kollu tişört giyememesini nasıl yorumluyorsunuz. Fikrinizi merak ettim, teşekkür ederim şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 01, 2012, 12:05:55 »
Kız öğrencilerin kısa kollu giyip giymemeleri umurumda değil. Bence istediklerini giysinler. Yönetmelikteki ilgili maddenin kıyafet özgürlüğünün sınırını belirlemek (okula mayoyla bile gelinmeyeceğini belirtmek) adına konulduğu kanaatindeyim.

Mehmet bey keşke fikrimi sorarken kendi fikrinizi de ifade etseydiniz, daha şık olurdu. Nezaketinizden dolayı cevap verdim, teşekkürler, iyi hafta sonları.

Bülent bey, benim fikrim belli zaten başlı başına saçmalık kısa kollu giyilmemesi, özgürlüğün sınırı kısa kollu elbise ise vay bizim halimize iki sene sonrada çarşaf giyilecek derler işin içinden çıkarlar. Diğer arkadaşların belirttiği gibi gelir düzeyleri arasındaki
büyük farktan dolayı problemler yaşanacak, aksi takdirde bende serbest olmasını savunuyorum. Şunu bir düşünün Suriye
sınırında çatışmalardan dolayı okullar iki günde bir tatil, sen eğitim veremiyorsun ülkende ama kalkıp elbiseyle uğraşıyorsun
yok şuraya cami yapılsın buraya cami yapılsın, bu millet zaten kendi parasıyla camilerini yapıyor, sırf şov için bunlara gerek yok,
bu devirde bile parayla çocuk gelinler alınıp satılıyor utanç verici bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 01, 2012, 12:44:08 »
her uygulamanın 4 ları ve - leri vardır.
bence bu uygulama olumlu bir uygulama
herkes istediği gibi serbestçe giyecek giymek istediğini.....
ister inancına göre ister fikrine göre isterse düşüncesine göre....
bence toplum birbirine biraz daha saygılı olmayı öğrenir...
ama başlangıçta bahsedilen bazı sıkıntılar mutlaka olacaktır ama zamanla oturur...
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Aralık 01, 2012, 13:28:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Aralık 01, 2012, 14:19:55 »
ha.ha.ha.
karikatürler, basit esprilerle verilmeye çalışılan garip mesajlara devam...

Diğer alıntısıya istinaden; Özdil yine kendi kapasitesince yukardan inme, tek-tipliğe nağmelerini sergilemiş.
Sonuçta doğru yanlış herkes düşüncesini ifade edebilir...
...
Hatta gücünü yukarıdan inme bürokrasiye borçlu olan, misal postallı birisi erk sahibi olduğunda kendine payeler verecekse o postalları yalamaktan geri durmayadabilir. Sonuçta bu karakter meselesi.

Hatta utanmadan kıyafetine, başındaki örtüye bakarak bu bizden-bu değil diye fişleme yapmayı dahi meşrulaştırabilirler. Kendi giyim özgürlüğünü savunurken başkasının giyim özgürlüğünü engellediğini farkedebilmek ayrı bir beceri olsa gerek. Gerek başörtüsüyle, gerek içkisiyle fişlemenin her türüne karşıyım! Böyle bir zihniyetin yağdanlığı asla olmamalı.

İşte özgürlük dediğimiz şey bu: isteyen istediğini özgür iradesiyle seçebilmelidir. Bazılarına çok ağır gelebilir, zira kendi köhne düşüncelerini aydın kisvesi altında kimseye dikte edemeyeceklerdir. Bu dönemin kapandığını idrakları da o kadar zor tabii olarak.

Şahsen mahalle baskısının her türüne karşıyım. Bu başını örttürmek yönünde de olabilir, başını açtırmak yönünde de olabilir. Alkol içtirmek şeklinde de, içtirmemek üzere de olanına karşıyım. Bırakın herkes kendine neyi yakıştırıyorsa öyle yapsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 01, 2012, 14:46:30 »
yahu karışmayacağım karışmayacağım dedim yine yazdım :D bülent bey özgürlüklerden bahsediyorsunuz iyi hoş ta kızların kısa kollu tişört giyememeside mi özgürlük... ne anladım ben bu işten yapılan işlem güzel serbest olabilir ... sanki biz önlükle gittik diye tek tip insanlar olduk gayette özgür yetiştim ve hala özgürüm düşüncemi her platformda dile getirebilecek bi özgüvenede sahibim ...önlükle tep tipleşme arasında bir anlam bağı kuramıyorum bana basit geliyor... serbest kıyafet olabilir karşı değilim ama şu an türkiyede daha büyük sorunlar var işsizlik var ... işssiz adam nasıl çocuğuna giysi alsında okutsunda falan filan .... tamam hadi devlet giysisini aldı diyelim devletinde biliyoruz neleri nasıl aldığını baştan göstermelik alır sonra bırakır kendi haline... sancılar olabilirmiş geçiş dönemi imiş varsın olsun bunada razıyım tek anlamadığım şey özgürlüklerden bahsedip kızlara uzun kollu tişörtler giydirmek sıcak havalarda kısa kollu ti şört giyme hakları yok mu yani? ben bu serbestliğin arkasında başka bir şeyler aramaktayım malesef ki umarım endişelerim yersizdir sizler haklısınızdır .....
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 01, 2012, 14:54:00 »
ha.ha.ha.
karikatürler, basit esprilerle verilmeye çalışılan garip mesajlara devam...

Diğer alıntısıya istinaden; Özdil yine kendi kapasitesince yukardan inme, tek-tipliğe nağmelerini sergilemiş.
Sonuçta doğru yanlış herkes düşüncesini ifade edebilir...
...
Hatta gücünü yukarıdan inme bürokrasiye borçlu olan, misal postallı birisi erk sahibi olduğunda kendine payeler verecekse o postalları yalamaktan geri durmayadabilir. Sonuçta bu karakter meselesi.

Hatta utanmadan kıyafetine, başındaki örtüye bakarak bu bizden-bu değil diye fişleme yapmayı dahi meşrulaştırabilirler. Kendi giyim özgürlüğünü savunurken başkasının giyim özgürlüğünü engellediğini farkedebilmek ayrı bir beceri olsa gerek. Gerek başörtüsüyle, gerek içkisiyle fişlemenin her türüne karşıyım! Böyle bir zihniyetin yağdanlığı asla olmamalı.

İşte özgürlük dediğimiz şey bu: isteyen istediğini özgür iradesiyle seçebilmelidir. Bazılarına çok ağır gelebilir, zira kendi köhne düşüncelerini aydın kisvesi altında kimseye dikte edemeyeceklerdir. Bu dönemin kapandığını idrakları da o kadar zor tabii olarak.

Şahsen mahalle baskısının her türüne karşıyım. Bu başını örttürmek yönünde de olabilir, başını açtırmak yönünde de olabilir. Alkol içtirmek şeklinde de, içtirmemek üzere de olanına karşıyım. Bırakın herkes kendine neyi yakıştırıyorsa öyle yapsın...

Umarım tarih bizi yanıltsın, zira tarih tekerrürlerden ibarettir....Hepimiz yaşayıp yaşanacakları görecez...Dokunulmazlıkların kalkacağı sözüyle gelenlerin kaç katı zenginleştiğini, kullandığınız arabayla özgürce seyahat edemezken , benzinin litresini kaç TL den doldurduğunuzu unutmuş gibi konuşarak özgürlüklerden bahsetmek anlamsız...Kaç gazetecinin içeride olduğuna bakarak, uluslararası yayınlanan özgürlük raporlarına göz gezdirerek ,ülkenin kaçıncı sırada olduğunu tespit edip  zaten bir sonuca ulaşabilirsiniz, kaç tane arkadaşımız bu yıl yaz tatilini Hakkari'de, Diyarbakır'da, Şırnak'ta ,Bitlis'te , Bingöl'de geçirmek isteyecek, o yolları özgürce gece veya gündüz geçebilecek....Özgürlükmüş ....Neyin özgürlüğü...Her şey bitti, bütün sorunları aştık, kıyafet devrimine mi kaldı bu iş... Uyanın  yıllardır toplum iradesi dediğimiz husus kandırılmaktan öteye gitmedi, 2 gün önce haberlerde sokak röportajında halktan orta yaşlı bir kadına soruluyor Muhteşem Yüzyıl dizisine başbakan onay vermeyecekmiş yayından kaldırılma durumu var ne düşünüyorsunuz diye; kadın diyor ki ''Biz evde 5 kişi ona oy verdik vallaha billaha  bi daha oy falan vermeyiz dizimize elleşmesin''...İrade budur...Ötesi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Aralık 01, 2012, 16:26:07 »
Rahatça siz de görüşünüzü ifade etseydiniz kısa kollu tişört giymelerinin de serbest olduğunu öğrenecektiniz. Bu düzeltmeye rağmen yine de fikriniz değişmeyecekse ya takım tutar gibi görüş tutmaktan ya da olaya siyasi yaklaşmaktan olabilir.
http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/11/27/okullarda-tek-tip-kiyafet-donemi-sona-eriyor
(kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez yazıyor, yani kısa kollu serbest)

Ne yazık ki bilgi kirliliğinden dolayı birçok kişi de yanılıyor.

Ayrıca niye "karışmayacağım diye kasıldınız" ilk önce? Belki sizin tek-tip önlükle eğitim görmenizin farklı fikirler karşısında biraz kasılmaya neden olduğunun açık bir örneği sanırım. Bırakalım da çocuklarımız farklı giyinebilsinler, daha özgür düşünsünler, kendilerini hiç kasılmadan ifade edebilsinler...

Ülkede başka sorunların var olması ile bunun ne alakası var? Tüm sorunlar aynı gün mü çözülmeliydi? Sizin ve diğer arkadaşların belirttiği bu konu dışındaki şeyleri de tartışabiliriz ancak konuyu dağıtmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Hepinize selam ve saygılarımla iyi hafta sonları dilerim.

yahu karışmayacağım karışmayacağım dedim yine yazdım :D bülent bey özgürlüklerden bahsediyorsunuz iyi hoş ta kızların kısa kollu tişört giyememeside mi özgürlük... ne anladım ben bu işten yapılan işlem güzel serbest olabilir ... sanki biz önlükle gittik diye tek tip insanlar olduk gayette özgür yetiştim ve hala özgürüm düşüncemi her platformda dile getirebilecek bir özgüvenede sahibim ...önlükle tep tipleşme arasında bir anlam bağı kuramıyorum bana basit geliyor... serbest kıyafet olabilir karşı değilim ama şu an türkiyede daha büyük sorunlar var işsizlik var ... işssiz adam nasıl çocuğuna giysi alsında okutsunda falan filan .... tamam hadi devlet giysisini aldı diyelim devletinde biliyoruz neleri nasıl aldığını baştan göstermelik alır sonra bırakır kendi haline... sancılar olabilirmiş geçiş dönemi imiş varsın olsun bunada razıyım tek anlamadığım şey özgürlüklerden bahsedip kızlara uzun kollu tişörtler giydirmek sıcak havalarda kısa kollu ti şört giyme hakları yok mu yani? ben bu serbestliğin arkasında başka bir şeyler aramaktayım malesef ki umarım endişelerim yersizdir sizler haklısınızdır .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 01, 2012, 17:23:08 »
Rahatça siz de görüşünüzü ifade etseydiniz kısa kollu tişört giymelerinin de serbest olduğunu öğrenecektiniz. Bu düzeltmeye rağmen yine de fikriniz değişmeyecekse ya takım tutar gibi görüş tutmaktan ya da olaya siyasi yaklaşmaktan olabilir.
http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/11/27/okullarda-tek-tip-kiyafet-donemi-sona-eriyor
(kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez yazıyor, yani kısa kollu serbest)

Ne yazık ki bilgi kirliliğinden dolayı birçok kişi de yanılıyor.

Ayrıca niye "karışmayacağım diye kasıldınız" ilk önce? Belki sizin tek-tip önlükle eğitim görmenizin farklı fikirler karşısında biraz kasılmaya neden olduğunun açık bir örneği sanırım. Bırakalım da çocuklarımız farklı giyinebilsinler, daha özgür düşünsünler, kendilerini hiç kasılmadan ifade edebilsinler...

Ülkede başka sorunların var olması ile bunun ne alakası var? Tüm sorunlar aynı gün mü çözülmeliydi? Sizin ve diğer arkadaşların belirttiği bu konu dışındaki şeyleri de tartışabiliriz ancak konuyu dağıtmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Hepinize selam ve saygılarımla iyi hafta sonları dilerim.
Ayrıca niye "karışmayacağım diye kasıldınız" ilk önce? Belki sizin tek-tip önlükle eğitim görmenizin farklı fikirler karşısında biraz kasılmaya neden olduğunun açık bir örneği sanırım.  haha sadece komik karışmak istemememin tek nedeni evet önlük yüzünden :D
bülent bey azcık mantıklı düşünelim lütfen sizce karışmamın nedeni önlükmü hay allahım ya :d karışmamın nedeni işte sayenizde belli oldu gereksiz saçma düşüncelerin gereksiz polemikler doğurması ve tartışma yerinin burası olmamasıydı ama siz kendinizce piskolog edasıyla çocukluğuma kadar inmişsiniz tebrik ediyorum sizi
saygılarımı sunuyorum siz kasılmadan cevap vermişsiniz demekki tektip önlük sizi sizde bu etkiyi doğurmamış tövbe tövbe sağlıcakla kalın ... umarım ki allah hep bolluk içinde bir yaşam sunar size çocuğuna elbise alamayacak duruma kimseleri düşürmez... 
saygılarımla.....
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Aralık 01, 2012, 17:31:34 »
Ayrıca niye "karışmayacağım diye kasıldınız" ilk önce? Belki sizin tek-tip önlükle eğitim görmenizin farklı fikirler karşısında biraz kasılmaya neden olduğunun açık bir örneği sanırım.  haha sadece komik karışmak istemememin tek nedeni evet önlük yüzünden :D
bülent bey azcık mantıklı düşünelim lütfen sizce karışmamın nedeni önlükmü hay allahım ya :d karışmamın nedeni işte sayenizde belli oldu gereksiz saçma düşüncelerin gereksiz polemikler doğurması ve tartışma yerinin burası olmamasıydı ama siz kendinizce piskolog edasıyla çocukluğuma kadar inmişsiniz tebrik ediyorum sizi
saygılarımı sunuyorum siz kasılmadan cevap vermişsiniz demekki tektip önlük sizi sizde bu etkiyi doğurmamış tövbe tövbe sağlıcakla kalın ... umarım ki allah hep bolluk içinde bir yaşam sunar size çocuğuna elbise alamayacak duruma kimseleri düşürmez... 
saygılarımla.....

Çocukları önlükten daha fazla kasacak yaptırımlar olacağını düşündüğü için insanlar bazı hususlarda bu uygulamaya karşı ....Özgürlüklerden bahseden bir insanın daha kendi özgürlüğü hakkında bilgi sahibi olamayışı çok acı...Bu konuyu annelere sormak lazım bence en doğru kararı onlar verecektir...Şahsen benim eşim çevremizdeki birçok veli gibi, 2 çocuk annesi olarak bu duruma çok karşı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 01, 2012, 19:05:13 »
Eğer bu serbest bırakmanın ardında zavallı körpecik insanları; ilkel, çağ dışı çarşafa-türbana sokma planı yoksa, hükumetin uyguladığı en başarılı iş diyebilirim
Komünist rejimlerin çoğununda yıllarca tek tip kıyafet giydirildi insanlara... ne oldu... sonuçta hepsi teker teker kapitalist sisteme teslim oldular
fakir-zengin ayrımına gelince.. bu bir yaşam gerçeği, kimse bir şey yapamaz, ama deneyimlerimle biliyorum, zengin çocuklar daha efendi oluyorlar, kimseyi ezmek üzmek isteyeceklerini de sanmıyorum, asıl görmemişin düşkünü azınlık böyle şeylere eğilimli olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Aralık 01, 2012, 23:00:01 »
Eğer bu serbest bırakmanın ardında zavallı körpecik insanları; ilkel, çağ dışı çarşafa-türbana sokma planı yoksa, hükumetin uyguladığı en başarılı iş diyebilirim
Komünist rejimlerin çoğununda yıllarca tek tip kıyafet giydirildi insanlara... ne oldu... sonuçta hepsi teker teker kapitalist sisteme teslim oldular
fakir-zengin ayrımına gelince.. bu bir yaşam gerçeği, kimse bir şey yapamaz, ama deneyimlerimle biliyorum, zengin çocuklar daha efendi oluyorlar, kimseyi ezmek üzmek isteyeceklerini de sanmıyorum, asıl görmemişin düşkünü azınlık böyle şeylere eğilimli olacaktır

+ 35  ;) Benim de anlatmak istediğim hemen hemen buydu zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 03, 2012, 13:56:02 »

Sizin ilkel çağ dışı dediğiniz tesettür , müslüman hanımlar inançları gereği takarlar..Takmak zorundalarmı , tabiiki değiller.Ama takanlarada çağ dışı demek cahilliktir.Bu yaşınıza kadar sabit fikirlerle kalmışsınız , bu saatten sonrada değişemezsiniz ama biraz okumanızda fayda var..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 03, 2012, 14:29:47 »
herkes zengin-fakir ayrımından bahsediyor,fakir ailelerin çocuklarının ezileceğini söylüyor..Alt derecede bir devlet memurunun 6 çocugundan en büyüğü olarak doğdum,büyüdüm.İnanın bana yoksulluğu önlükle dahi iliklerinize kadar hissediyorsunuz.Yoksulluğunuzu örtmeye bir önlük yetmiyor.O nedenle bırakın herkes dilediği gibi giyinsin Ancaaak yeterki bu geçiş süreci zorunlu türbana doğru kaymasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Aralık 04, 2012, 20:57:00 »
okullarda serbest kıyafet dönemi

Videonun 1 yerinde argo var....Sakıncalıysa yönetim lütfen silsin... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 05, 2012, 10:34:10 »
Videoda sakınca yok ama bugün sabah sabah sözcü gazeteside gördüğüm haber hayli sakıncalı  >:(  Konu -Alın size serbest kıyafet- Merak eden olursa bir gözatsın.Gerçi ben serbetslikten yanayım ancak benim yana olduğum serbestlik modern yaşam anlamındadır.Gerçi belli bu sıkıntıların yaşanacağı.Birileri Türban la gelecek  ki amaç bu zaten ve herkes biliyor bunu.Beğenen var begenmeyen var ayrı konu.Diğer yandan özgürlük ile serseriliği karıştıranlar olacak ve son nokta vatan hainleri ufacık çocuklara peşmekge kıyfeti giymeye zorlamaya başladı bile.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...