Anket

OKUL KIYAFETİ SERBEST OLMALI MI ?

EVET SERBEST OLMALI
HAYIR SERBEST OLMAMALI
İLKÖĞRETİM İLK 4 YILINDA SERBEST OLMALI
İLKÖĞRETİM İKİNCİ 4 YILINDA SERBEST OLMALI
LİSE DÖNEMİNDE SERBEST OLMALI

Gönderen Konu: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması  (Okunma sayısı 6907 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması
« Yanıtla #60 : Aralık 05, 2012, 11:27:53 »
Çok geç kalınmıştı.
Abuk subuk uygulamalar zaten yapılıyordu. Bir karış eteklere izin verilirken, neyin sakıncası olabilir ki?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 05, 2012, 11:27:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 05, 2012, 11:38:12 »
Efsane geriii döndü :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Aralık 05, 2012, 11:45:33 »
Sercan, germe ortamı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Aralık 05, 2012, 13:24:47 »
Videoda sakınca yok ama bugün sabah sabah sözcü gazeteside gördüğüm haber hayli sakıncalı  >:(  Konu -Alın size serbest kıyafet- Merak eden olursa bir gözatsın.Gerçi ben serbetslikten yanayım ancak benim yana olduğum serbestlik modern yaşam anlamındadır.Gerçi belli bu sıkıntıların yaşanacağı.Birileri Türban la gelecek  ki amaç bu zaten ve herkes biliyor bunu.Beğenen var begenmeyen var ayrı konu.Diğer yandan özgürlük ile serseriliği karıştıranlar olacak ve son nokta vatan hainleri ufacık çocuklara peşmekge kıyfeti giymeye zorlamaya başladı bile.

katılıyorum.

görüyorum ki tesettürün toplumu sınıflara ayıran çağ dışı bir kılıf olduğunu ve başka bir işe yaramadığını idrak edemeyen ya da işlerine gelmediği için etmek istemeyenler toplanmış yine başlığa. hükümetin aldığı her karar sonrası sürekli aynı tartışma çıkıyor. "özgürlük" ağacının arkasına saklananlar, onları göremediğimizi mi sanıyor nedir anlamadım. netice olarak güncel iktidarın flütü çaldığı sürece böyle şeyleri izlemeye devam edeceğiz. bunlardan güç alan kısımlar da yıllardır sustuklarını dillendirmeye devam edecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Aralık 05, 2012, 14:23:16 »
Aynı zihniyet :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Aralık 05, 2012, 14:37:04 »
OOooo Vedat, Dönüşün muhteşem oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Aralık 05, 2012, 15:41:45 »
Kendi payıma, biraz uzaklaşayım diye düşündüm. Acaba ben mi tahrik ediyorum diye uğramadım ama benden değilmiş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 05, 2012, 19:21:48 »
katılıyorum.

görüyorum ki tesettürün toplumu sınıflara ayıran çağ dışı bir kılıf olduğunu ve başka bir işe yaramadığını idrak edemeyen ya da işlerine gelmediği için etmek istemeyenler toplanmış yine başlığa. hükümetin aldığı her karar sonrası sürekli aynı tartışma çıkıyor. "özgürlük" ağacının arkasına saklananlar, onları göremediğimizi mi sanıyor nedir anlamadım. netice olarak güncel iktidarın flütü çaldığı sürece böyle şeyleri izlemeye devam edeceğiz. bunlardan güç alan kısımlar da yıllardır sustuklarını dillendirmeye devam edecek.

İrandan Gelen Mektup!!

İzlenesi...... >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Aralık 07, 2012, 09:47:03 »
Kendi payıma, biraz uzaklaşayım diye düşündüm. Acaba ben mi tahrik ediyorum diye uğramadım ama benden değilmiş :D

Vedat Hocam, aslında bizi tahrik edenler topluma yön veren sorumsuz politikacılar. Onlar yüzünden bazen bir birimize patlıyoruz :) Bu forumdaki hiç bir tartışmayı kişiselleştirmemek gerek aslında.

Bu arada böyle bir konunun ideolojik temelde ele alınması beni üzüyor. Konunun kamuoyunda tartışılmadan adeta yangından mal kaçırır gibi bir anda yasalaşmasını desteklese dahi vicdanı olan hiç kimse kabullenmemeli bana göre. Ayrıca bu işin ekonomik boyutunu hiç düşünen yok mu? Daha dün G.Antep'de yaklaşık 45.000 kişinin bu yüzden işsiz kaldığını öğrendim. Yazık değil mi bu kadar insana... Baştan söyleyeyim, bu yılın moda rengi gri olacak, gardırobunuzu buna göre ayarlayın. Bu kadar kumaşın başka türlü tüketilmesi mümkün değil...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 07, 2012, 12:31:55 »
Reis moda öngürünü kızıma ileteceğim :))))))))))))))))))) Kendileri Cumhuriyet 50.yıl ortaokulunda okuyor ve okul yönetimininm aldığı karara göre ideolojik simge olmaycak şekilde olmak kaydı ile isten kız öğrenci başını örtebilir.Biz velilerin bilgilendirilmesi konulu broşürde öyle yazıyor.Şimdi hadi buyurun ayıklayınız pirincin taşını.Çünkü baş örtüsü beni rahatsız etmez ama bunun ideolojik olup olmadığını nasıl tespit edecekler?

Çelişkiler, çözümü yaklaştırır.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Aralık 07, 2012, 12:54:36 »
Yasalardaki bu tür yoruma açık ifadeler her zaman sorun doğurur. Aslına bakacak olursak Mehmet Ali Hocam, en objektif yasayı bile yapsak, onu uygulayacak zihniyet subjektif ölçütlere sahipse sıkıntı kaçınılmaz. Dünya görüşümüz ne olursa olsun, karşımızdaki insanı sadece ve sadece insani kriterlere göre değerlendirmeyip din, dil, ırk, bölge gibi kriterleri önyargılarımızla harmanlarsak bu dert sonsuza kadar sürer :) Bunun tek çözümü zihniyet devrimi. Maalesef bu da akşamdan sabaha olabilecek bir şey değil. Belki de nesiller sürebilecek bir süreçten geçmemiz gerekecek. Bu yüzden ben buradaki ideolojik temelli tartışmaları gülümseyerek okuyorum. Bunlar kaçınılmaz görünüyor. Fakat benim görüşüm şu, eğer bir anne-baba çoçuğunun başını tesettürlü bir şekilde okutmak istiyorsa buna hakkı olmalı. Bir memur, tesettürlü bir şekilde çalışmak istiyorsa buna hakkı olmalı. Çocuk derslerinde başarılı ise, arkadaşları ile uyumlu ve çevresine saygılı ise, memur ise eksiksiz bir şekilde yapıyorsa kimse kimseye karışmamalı. Fakat muhafazakar insanlar çevrelerinde bulunan ve kendileri gibi olmayan veya düşünmeyen insanlara karşı içten ve zorlamasız bir şekilde gerçekten "nötr" olamıyorlarsa, açıkca kimseye bir baskı yapılmasa bile muhafazakar görünmek bir etiket haline gelir, memleketin zaten kıt olan istihdam ve kaynaklarının bölüşümüne alet edilmeye başlanırsa sorun kangren haline geliyor. Din kaçınılmaz olarak yozlaşıyor ve muhafazakar insanlar bence büyük bir töhmet altına giriyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Aralık 07, 2012, 12:55:42 »
Alıntı
G.Antep'de yaklaşık 45.000 kişinin bu yüzden işsiz kaldığını öğrendim. Yazık değil mi bu kadar insana... Baştan söyleyeyim, bu yılın moda rengi gri olacak, gardırobunuzu buna göre ayarlayın. Bu kadar kumaşın başka türlü tüketilmesi mümkün değil...

vay bee, 45 bin kişi ha... amma yoluyorlarmış milleti
zavallı evine doğru dürüst ekmek götüremeyen nice insan çocuğuna forma almak için
ne fedakarlıklara katlanıyordu, benim çalıştığım lisede ikide bir zırt pırt model değiştiriyorlaerdı
kim fazla avanta verirse onun formaları alınmaya zorlanıyordu öğrenciler
yeni çıkardıkları formalar öyle garip şeyler oluyorduki önceki yıllardan kalan eski forma falan bulup
kullanamaıyordu kız öğrenciler
yazık değilmi velilere
şimdi çocuk zaten ne giyiniyorsa onu giyinmeye devam edecek ne güzel, extra bir masraf çıkmayacak
konfeksiyoncular para kazansın diye de tek tip uygulama yapılmasını istemek biraz insafsızlık gibi görünüyor
onlar o kumaşları kullanacak yerler mutlaka bulacaklardır
yeterki bu işin sonu bizi araplar gibi çağ dışı görüntülere taşımasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Aralık 07, 2012, 13:01:24 »
vay bee, 45 bin kişi ha... amma yoluyorlarmış milleti
zavallı evine doğru dürüst ekmek götüremeyen nice insan çocuğuna forma almak için
ne fedakarlıklara katlanıyordu, benim çalıştığım lisede ikide bir zırt pırt model değiştiriyorlaerdı
kim fazla avanta verirse onun formaları alınmaya zorlanıyordu öğrenciler
yeni çıkardıkları formalar öyle garip şeyler oluyorduki önceki yıllardan kalan eski forma falan bulup
kullanamaıyordu kız öğrenciler
yazık değilmi velilere
şimdi çocuk zaten ne giyiniyorsa onu giyinmeye devam edecek ne güzel, extra bir masraf çıkmayacak
konfeksiyoncular para kazansın diye de tek tip uygulama yapılmasını istemek biraz insafsızlık gibi görünüyor
onlar o kumaşları kullanacak yerler mutlaka bulacaklardır
yeterki bu işin sonu bizi araplar gibi çağ dışı görüntülere taşımasın
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Aralık 07, 2012, 14:57:11 »
Vedat Hocam, aslında bizi tahrik edenler topluma yön veren sorumsuz politikacılar. Onlar yüzünden bazen bir birimize patlıyoruz :) Bu forumdaki hiç bir tartışmayı kişiselleştirmemek gerek aslında.

Hakkı Abi, bana kişisel saldırılar olduğu için gittim. Yoksa kemal amcayla ezelden beri tartışıyoruz :D
Kaldıramayacağım, çok basit cümlelere muhatap oldum. Soğumak için uzaklaşmıştım. Tartışma ve hakaret etmek birbirine karışıyor bazen. Hakaret tanımlaması kişilere göre farklılaştığı için müdahale de edilmemesi elimi kolumu bağlamıştı, terk-i diyar ettim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Aralık 07, 2012, 22:09:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 08, 2012, 02:24:00 »

Bu kıyafet ile andımızı ve istiklal marşımızı okuyacaklarmıy mış?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Aralık 08, 2012, 10:56:31 »
yakında andımızıda istiklal marşımızıda kaldırırlar, hatta Atatürkü anmak bile yasaklanır
gidişat çok kötü
terör belası yetmezmiş gibi birde bunlar türedi
sonrada niye kalkınamıyoruz sorusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Aralık 08, 2012, 12:23:28 »
Bundan sonra çocuklarımızı zeybek kıyafetleriyle yolluyoruz arkadaşlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Aralık 08, 2012, 15:41:38 »
kıyafetler serbest olmamalı-serbest olmalı..  ikisi de o kadar uçlarda kalıyor ki ortası olmuyor.kıyafet serbestliği önceden haber verilmişti zaten şöyle ki il milli eğitim müdürleri falan stajer eğitimlerinde ''sanane kıyafetinden saçından tokasından boşver çocukları üzmeye gerek yok'' gibi laflar söylemişlerdi serbest tartışmalarımızda..yeni atanan pek çok öğretmen arkadaşım bunun bir alt yapı çalışması olduğunu sezmiştik:=))Sonra bomba haber geldi:=))) serbest kıyafet ama yine belli kurallara bağlı olarak(kotasız net ama 50GB aks gibi)
üniforma olayı askerlik gibi olan-tamamen kötü duran-kravatın yular olduğu uygulamalar gördük doğru,eteklerin ve kolların hatta gömlek sıyırıp göbeği açık olan kızların olduğuda doğru.konunun kızların belli bölgelerine gelmesi bu toplumun zaten liseli mantığını özetliyor.öte yandan siyasi olaylar ki türban denilen dinimiz için inanan için hiçbir art niyet olmadan kullanılan ama art niyetlelilerin bunu herkesn gözüne sokmaya çalıştığı gündem yaratan bez,okullara girecek mi nasıl olacak tartışmaları da hemen alevlernir.
dindar gençlik deniliyor,öncekilier yani biz değilmişiz gibi fakat şimdiki gençlere baktığımda inanılmaz gerçekleri görüyorum yazmak istemiyorum morallerimiz bozulmasın.....
5 saat kuran-din-peygamber efendimizin hayatı dersi var toplamda..çocuklar kaçmak için neler yapıyor.. sanıldığı gibi o derslerde video slaytlarla AMERİKADAKİ arkadaşın görüntüleri de izlettirilmiyor.müfredat belli...
kısaca sanırım bu uygulama alttan serbest değil en üstten serbest şeklinde olmaya doğru gidiyor.umarım siyasileşmeden gençlere iyi olacak hale gelir veya öyle uygulanır..bu arada böyle kararların hemen alınması ömer bakanımızın genel karar şekli.ben yaptım oldu bitti zaten türklerin yönetim şekli:=))