Gönderen Konu: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?  (Okunma sayısı 31447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #40 : Kasım 05, 2012, 22:13:29 »
sen onları ...... neyse inaşşallah ahalolur ama.50-60 bin liralık arabanında pistonunun segmanının değişmesi nekadar doğru.Açıkcası  2  el araba alacak olsam servis kaydında onlar cıksa o arabayı almam.aklımda hep şüphe olur.kısmet meselesi .

Abi doğru diyorsun ama yaptırmazsam sorun daha da büyüyecek . Değişime zaten yanaşmazlar çünkü onarımı kabul ettirene kadar canım çıktı hukuki yollardan belki değişim sağlanabilirdi ama o sürece hiç girmek istemedim.

Hayırlısı olsun . Araba işi biraz da şans işi .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 05, 2012, 22:13:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #41 : Kasım 05, 2012, 22:48:49 »
Gittim fiyat aldim diger plazadan bugun 48500 fiyat verdiler comfort plus a, park sensoru ve yan cita hediye, digerinden pek farki yok. Zararina veriyoruz dediler.. Fakat takasta benim araca 17 bin tl fiyat bictiler, ilk gittigim 18 e aliriz demisti..

Araci elden satip pesin para ile gidecegim, aralikta fiyat duser diye tahmin ediyorum, ekim fiyatlarina 2 tl bindirmisler cunku, tahminimce bu zam yilbasi indirmi yapabilmek icindi..

Yag yakma sirununu sordum cikmaz diyemeyiz ama seviste cozuluyor dediler. Sekman atiyormussunuz dedim, yok kesinlikle sekman atmiyoruz dediler. 2012  motorlarda euro 5 e gectik o sorun cozuldu falan dedi, alakasi var mi bilmiyorum..

Bu arada ayni donanim astra ya baktim otm klima haric ayni donanim esp galan var. 46 kusur. Astra deyip gecmeyin dekra raporlarinda j kasa favori bir arac.. Aklimi celebilir vallla :) toyota aralikta fiyatlari cekmezse
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 05, 2012, 23:07:02 »
Gittim fiyat aldim diger plazadan bugun 48500 fiyat verdiler comfort plus a, park sensoru ve yan cita hediye, digerinden pek farki yok. Zararina veriyoruz dediler.. Fakat takasta benim araca 17 bin tl fiyat bictiler, ilk gittigim 18 e aliriz demisti..

Araci elden satip pesin para ile gidecegim, aralikta fiyat duser diye tahmin ediyorum, ekim fiyatlarina 2 tl bindirmisler cunku, tahminimce bu zam yilbasi indirmi yapabilmek icindi..

Yag yakma sirununu sordum cikmaz diyemeyiz ama seviste cozuluyor dediler. Sekman atiyormussunuz dedim, yok kesinlikle sekman atmiyoruz dediler. 2012  motorlarda euro 5 e gectik o sorun cozuldu falan dedi, alakasi var mi bilmiyorum..

Bu arada ayni donanim astra ya baktim otm klima haric ayni donanim esp galan var. 46 kusur. Astra deyip gecmeyin dekra raporlarinda j kasa favori bir arac.. Aklimi celebilir vallla :) toyota aralikta fiyatlari cekmezse
aklınızı çelmek gibi olmsaın ama bir toyota kullanıcısı olarak bence astra daha şık bir araç auristen ... Ben olsam kesinlikle astra alırdım...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 05, 2012, 23:07:48 »

yaklaşık 8 aydır 2012 model 1.4 D-4D Auris kullanıyorum.Yağ yakma problemi kesinlikle yok.Bunu kafanıza takmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 05, 2012, 23:15:44 »
yaklaşık 8 aydır 2012 model 1.4 D-4D Auris kullanıyorum.Yağ yakma problemi kesinlikle yok.Bunu kafanıza takmayın

Umari cozulmustur..

Temsilci zaten hepsi de yok sattigimiz. 20 aractan birinde anca skinti cikti dedi.. %5 te az bir oran degil ama..

Alirsak biraz loto yapmis olcaz
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Kasım 05, 2012, 23:17:11 »
aklınızı çelmek gibi olmsaın ama bir toyota kullanıcısı olarak bence astra daha şık bir araç auristen ... Ben olsam kesinlikle astra alırdım...

Mehmet bey astrayi bende begnedim orda daha da indirim sansi olabilir ama maalesef bir de es faktoru var, onun da begenmesi lazim :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Kasım 05, 2012, 23:29:33 »
Astra ile deneme surusune ciktim bu arada 3 kisi arti temsilci yani 2 kisi normal 2 kisi iri, klima acik yokus yukari 120 den sonra ivme biraz yavas geldi gaz yemiyor, cok ta kotu degil..surus zevki cok iyi, yol tutusu falan iyi, malzeme kalitesi ic yapi auristen iyi geldi.. Astranin dezavantaji motor, 6. vites eksikligi ve servis ucret bedelleri..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 05, 2012, 23:29:55 »
astra j beyaz rengi yada füme si auristen kat kat daha güzel bir araba.onlardada yarı otomatic esasytronic biraz sıkıntılı ymış ama sonucta toyotada cokta basarılı değil mmt de.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Kasım 05, 2012, 23:37:19 »
Mehmet bey astrayi bende begnedim orda daha da indirim sansi olabilir ama maalesef bir de es faktoru var, onun da begenmesi lazim :)
umarım beğenir bence auristen daha iyi bir seçim motor 1.3 multijet kendini kanıylamış bir motor ....  çok seri olmasıda size yeter diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Kasım 05, 2012, 23:41:02 »
umarım beğenir bence auristen daha iyi bir seçim motor 1.3 multijet kendini kanıylamış bir motor ....  çok seri olmasıda size yeter diye düşünüyorum
o fiatın la multi jet :) 1,3 cdti diyor opel
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Kasım 05, 2012, 23:42:32 »
o fiatın la multi jet :) 1,3 cdti diyor opel
aynı motor abi fiattan alıyor motoru opel :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Kasım 06, 2012, 00:11:15 »
. Motor ayni da turbosu yazilimi vs. farkliymis yine az bucuk..

Astra f/p olarak iyi sayilir
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Kasım 06, 2012, 00:14:30 »
Bu arada auris 5. Ve 6. vites nasil..   6. Vites yokuslarda bayiyor mu
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 06, 2012, 00:27:36 »
biri fiatın motoru biri toyotanın karar senin :)
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 06, 2012, 00:34:24 »
Bu arada auris 5. Ve 6. vites nasil..   6. Vites yokuslarda bayiyor mu
Kendileri keçi gibi tırmanır. Hafif rampaları 6 ile çıkar, biraz daha sert rampalarda 5 ister. Örneğin Bursanın akiniş rampasını bilen bilir (eğim %7 sanırım) 5.vitesle çok rahat çıkıyor 110km ile. 2011 kasım trafiğe çıkışlı aracımda (2012 model 2.el) aldığımdan bu yana (5ay-7bin km kadar) 1cm'ye yakın yağ çubuğunda eksiltme oldu. Normal midir bilmiyorum, servis zamanı yaklaştı gidince soracağım. Ben Aurisi aldığım için memnunum. Beklentilerimi karşılıyor. Umarım Samet Bey, alacağınız araçtan memnun kalırsınız.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Kasım 06, 2012, 00:42:46 »
bence multijet kendini kanıtlamış bir motor diye düşünüyorum 80 000 km kullandım şirket arabası... olarak bakımları bile düzenli değildi aracın kafamıza göre yağ filtre değiştiriyorduk bir kere bile servise gitmedi... ne yağ yaktı ne sorun çıkardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Kasım 06, 2012, 10:42:35 »
bence multijet kendini kanıtlamış bir motor diye düşünüyorum 80 000 km kullandım şirket arabası... olarak bakımları bile düzenli değildi aracın kafamıza göre yağ filtre değiştiriyorduk bir kere bile servise gitmedi... ne yağ yaktı ne sorun çıkardı

yani bende onu söylüyorum, bir tarafta kendini kanıtlamış bir motor bir tarafta toyota motoru tercih onun...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Kasım 06, 2012, 17:01:59 »
1 yıldır Auris D4D kullanıyorum (2012 "0 km" almıştım), yaklaşık 10.000 km. oldu. Bakım zamanı geldi. Forumlarda bahsi geçen problemlerin (göğüs bölümünden gıcırtı, yağ yakma vs.) hiçbirini yaşamadım, daha doğrusu hiç sorun yaşamadım. Dizel kullanıcısıysanız zaten dizel araçların karakteristiğini de biliyorsunuzdur. Bu araç da kalkışta biraz hantal ancak 2 saniye sonra koltuğa yapıştırır. Yakıt ise hepsi şehiriçi 6,2 lt/100 km. (Benim kullanışıma göre, siz daha ekonomik kullanabilirsiniz. Ben biraz agresif kullanıyorum.) Özetle şunu söyleyeyim; başka marka araçlar da kullandım, (VW, Opel) bu marka ve model sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum. Tavsiye ederim. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Kasım 06, 2012, 20:55:33 »
cahillik işte.isimler farklı olunca bende farklı sandım.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Kasım 06, 2012, 21:50:23 »
1 yıldır Auris D4D kullanıyorum (2012 "0 km" almıştım), yaklaşık 10.000 km. oldu. Bakım zamanı geldi. Forumlarda bahsi geçen problemlerin (göğüs bölümünden gıcırtı, yağ yakma vs.) hiçbirini yaşamadım, daha doğrusu hiç sorun yaşamadım. Dizel kullanıcısıysanız zaten dizel araçların karakteristiğini de biliyorsunuzdur. Bu araç da kalkışta biraz hantal ancak 2 saniye sonra koltuğa yapıştırır. Yakıt ise hepsi şehiriçi 6,2 lt/100 km. (Benim kullanışıma göre, siz daha ekonomik kullanabilirsiniz. Ben biraz agresif kullanıyorum.) Özetle şunu söyleyeyim; başka marka araçlar da kullandım, (VW, Opel) bu marka ve model sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum. Tavsiye ederim. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.   

Tarkan bey, dizel araçlarla çok fazla tecrübem yok fakat farklı dizel araçlar kullandım gerek şehir içi gerek uzun yolda..

Performans olarak beni tatmin edeceğini düşünüyorum, en azından f/p olarak şu anda alınabilecek bir auris bir de astra var kafamda. Auris her halukarda daha ağır basıyor..

Yalnız önceden de belirttim yeni astrada kalkışı düzeltmişler fakat yüzden sonra ivmelendeme sıkıntı var. Auris'te bu durum nasıl, yokuşlarda falan sol şeride çıkmazsam sıkıntı basıyor bazen.. 0-100 arası 11.9 saniye de 100 den sonrası nasıl :)

1.6 dizellerden ahım şahım bir eksiği yoktur herhalde..
2021 Corolla 1.5   MDS