0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tarkan bey, dizel araçlarla çok fazla tecrübem yok fakat farklı dizel araçlar kullandım gerek şehir içi gerek uzun yolda..Performans olarak beni tatmin edeceğini düşünüyorum, en azından f/p olarak şu anda alınabilecek bir auris bir de astra var kafamda. Auris her halukarda daha ağır basıyor..Yalnız önceden de belirttim yeni astrada kalkışı düzeltmişler fakat yüzden sonra ivmelendeme sıkıntı var. Auris'te bu durum nasıl, yokuşlarda falan sol şeride çıkmazsam sıkıntı basıyor bazen.. 0-100 arası 11.9 saniye de 100 den sonrası nasıl 1.6 dizellerden ahım şahım bir eksiği yoktur herhalde..
Sizi performans yönünden kesinlikle mağdur etmeyecektir. 160 km hıza kadar çok rahat bir şekilde çıkıyorsunuz. Ondan sonra biraz nazlanıyor ama ben düz yolda fabrika verisinden çok daha yüksek hızlar yapabildim.
160'a rahat çıkıyorsa sorun yok, bana yeter test aracı m/m du bir de yanımda eşim vardı fazla sınırları zorlayamadım o yüzden kafama takıldı biraz..
Benimki manuel ama çok fark edeceğini sanmıyorum
test aracı mmt idiben de manuel alacağım kısmetse. Eşimde sağolsun benim otomatikle işim olmaz diye destekliyor beni..
Çok doğru bir karar. Renk ne düşünüyorsunuz?
benim aklımda beyaz var, eşim füme olsun diyor bakalım. içi mutlaka bej olacak.ikisi de olmazsa o anda siyah ta olabilir..
Bence beyaz ilk tercihiniz olsun siyah ve fümenin temizliği sıkıntılı İllaki koyu renk alacaksanız derin siyah diye bir renk var ona da bakmanızı tavsiye ederim.
Bende size içini kesinlikle bej yapmayın derim çok çabuk leke yapıyor.
Astra ile deneme surusune ciktim bu arada 3 kisi arti temsilci yani 2 kisi normal 2 kisi iri, klima acik yokus yukari 120 den sonra ivme biraz yavas geldi gaz yemiyor, cok ta kotu degil..surus zevki cok iyi, yol tutusu falan iyi, malzeme kalitesi ic yapi auristen iyi geldi.. Astranin dezavantaji motor, 6. vites eksikligi ve servis ucret bedelleri..
1 ay önce profil resmimde olan 2008 aurisi satıp 5 gün önce sıfır km beyaz yeni astra alan biri olarak yazmak istedim. 2 aracım da benzinli olduğu için motor haricindeki konularda konuşabilirim. Siz dizel düşündüğünüz için. Size söyleyeceğim tek kelime kesinlikle yeni astra alın. İç mekan kalitesi, arabanın verdiği güven hissi, yol tutuşu, rüzgardan etkilenmemesiyle çok çok farklı gerçekten. Yeni aldığım için toz kondurmuyo gibi gelmesin. 1.6 astranın 1.6 auris kadar seri olmadığının da farkındayım. Ama koltuğuna oturduğumda asla aurisi aramıyorum. Aurisle tin tin geçipte hissettiğim tüm çukurları,yoldaki bozuklukları asla hissetmiyorum. Hatta arkadaşlarım 'Aurisle bu yolda tin tin giderdin şimdi direk geçiyorsun' diyorlar. Öyle, çünkü hissetmiyorum hiçbirşey. Auristen soğumamın yegane sebebi de tıkırtısı gıcırtısı bitmemesi. Yeni araçta ilk etapta olmaz elbet ama fazla zaman geçmeden izolasyon için servisin yolunu tutacağınız aşikar. Astranın en boş donanımı olan edition modelini aldım çünkü atmosferik istediğim için başka şansım yoktu. Sizde edition alsanız bile donanım auristen üstün. Usb girişi yok astra edition modelinde. Ama aux girişi de işinizi görüyor. Bluetooth da yok. AMA, cruise kontrol,esp ve çekiş kontrol standart. Esp ve cruise kontrol yanında usbnin ve bluetoothun kesinlikle lafı edilmez. Dizel kullanmamama rağmen rahatlıkla söyleyebileceğim, opelin fiatla ortak geliştirdiği multijet dediğimiz motor toyotanın d4dsinden daha iyi. Kendini kanıtlamış olması konusunda herkes hemfikir. Yağ yakacak mı diye düşünmezsiniz en azından. Son diyeceğim de, iki aracın dış tasarımları. Zevkler elbette tartışılmaz ama astra görünüş olarak auristen 1 değil 5 kat daha güzel ve çekici bence. Abartmadan söylüyorum ki yanından geçtiğim insanların gözleri ben kaybolana kadar benimle geliyor:) Aynı paralara astra, auristen çok önde bir seçim bence. Aurisin ağır bastığı bir yan göremiyorum ben. Astranın koltuğuna oturmuşsunuz madem, aradaki kalite farkını hissetmiş olmanız lazım. Astra aurise göre çok 'tok' bir araba. Tamamen bir bütün. Sağı solu ayrı oynamıyor. Klasik Alman:) Aurisin çok yakında kasa değiştireceğini bile bile almayın bence... Astra henüz çok yeni makyaj gördü. Ön ızgarası,ön ve arka tamponu değişti ve artık daha çekici. Uzun süre daha kasası değişmez. Değişse bile değiştikten sonra 5 sene daha astra klasik olarak üretilir.
Hocam astra gercekten f/p araci, hakkini yememek lazim. Yol tutusu magzeme kalitesi hakikaten iyi. Auris plus dusunuyorum, dolayisi ile plus un yaninda astranin eksileri: cift yonlu digital klima, icten katlanan aynalar, saklama gozleri , 6.vites , ve maalesef en onemlisi motor gucu. Evet motor kendini kanitlamis bir motor ama astraya gore biraz eksik bir motor, ayrica o kasada tasarruflu bir motor olmaktan cikiyor..Bunun yaninda tabi ki tok bir arac. Zaten 1.3 degilde 1.6 motor olsaydi isler cok daha farkli olurdu..Yeni aurisin tasarimini gordukten ve bunu uzun yillar kullanacagimi dusundukten sonra yeni kasanin benim icin pek espirisi kalmiyor..
Aynaları içerden düğmeyle açıp kapattıktan sonra ne anladım ben o işten:) Auriste anahtardan kapanıp açılan camlar da yok:) anahtarı da kasatura gibi:) klima konusunda haklısın ama çift yönünü ne kadar kullanacaksın o da bir muamma...Aurisin bagajı da küçük... yakıt demişsin ama fabrika verilerine göre astra daha az yakıyor. Yeni kasaya ilk tepkiler pek hoş değil ama yeni her zaman yenidir bu da bir gerçek. İnşallah en doğru kararı verirsin;)
Serkan Bey'in düşüncelerine katılıyorum. Ayrıca m/m ile manuel arasında motoru hissetmek adına çok fark var. (Ben de m/m ile test etmiştim. O motoru bile tatminkar bulmuştum.) Astra ile ilgili görüş beyan eden arkadaşa da saygı duyarım, ancak dizel bir araçtan bahsetmiyor. Sizin de en çok sorguladığınız motor performansı anladığım kadarıyla. Hakkınızda hayırlısı olsun...