Gönderen Konu: Üstün Toyota Fren Sistemi(!)  (Okunma sayısı 12129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Üstün Toyota Fren Sistemi(!)
« : Kasım 03, 2012, 21:53:46 »
Arkadaşlar içim rahat etmediği için sizlere uyarıda bulunmak istedim,nacizane. Marka kötülemek gibi bir niyetim kesinlikle yok. Tek derdim hiç bir marka müşterisinin hakkını yemesin, insanları kandırmasın, herkesin binbir zorlukla kazandığı, bir araca bağlanan yılların emeğinin hakkını versin. Yaklaşık 7 ay önce sıfır km Auris d4d comf extra araç almıştım. Ağustos ayının sonunda araç henüz 10000 km'de iken bir kaza yaptım, araç pert oldu. Forumda kazalar bölümünde kazamın detaylarını paylaşmıştım. Sizden dikkat etmenizi istediğim nokta ise Auris ile birlikte gelen berbat Bridgestone Turanza marka lastikler ve Toyota'nın iğrençlikte sınır tanımayan frenleri. Aracın fabrika verilerinde 100-0 fren mesafesi kaç metre bilmiyorum ama ortalamalar 40-45 metre olması lazım. Ben 65-70 km hızla giderken aracı 40 metrede durduramadım. İnanmayan arkadaşlar herhangi bir vw grup aracı test edip aradaki farkı rahatlıkla anlayabilirler. Toyota'dan önce sattığım 2001 model vw golf aracımdaki frenleri çok özlemiştim. Şimdi yine vw grup bir araç satın aldım, çok şükür frenlerime kavuştum diyorum. Auris'i bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ani bir kararla almıştım ama kullandıkça frenleri yüzünden pişman oldum. Bana tavsiyede bulunan arkadaşıma yeni aldığım aracın frenlerinin test ettirdim, kendisi de aradaki farkı gördü. Size tavsiyem aracınızın fren performansını normal kullanımda değil, zorlu koşullarda ve ani frenlemelerde test edin. Çünkü insan bu işin ciddiyetini o frenler gerçekten lazım olmadan anlamıyor. Mesele o marka bu marka değil, vw markasını daha önce ve şimdi kullandığım için örnek olarak verdim, yanlış anlaşılmasın. Bütün markalar bir yerlerden çalıyorlar sonuçta biliyorum ama fren gibi hayati bir sistemden çalınması ayıpların en büyüğü bence bu sektörde. Son olarak; bir daha Toyota mı? Asla!

Toyota Club Türkiye

Üstün Toyota Fren Sistemi(!)
« : Kasım 03, 2012, 21:53:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Üstün Toyota Fren Sistemi(!)
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2012, 22:15:01 »
geçmiş olsun umarım sağlığınızla ilgili kaybınız olmamıştır.
fren bir aracı hayata bağlayan yegane faktör. bende frenleri kötü birkaç araç kullandım ve felaket bir durumlarla yüzleşme arifesine geldim.
bazı araçlar vardır frenleri çok güçlüdür ve bastığınız gibi lastikler kızaklamaya veya abs niz devreye girmeye başlar. sonuçta aracınız istediğiniz mesafede durmaz.
bazı araçlar vardır frenlerine daha fazla kuvvetle basmanız gerekir ama aracınızı kızaklama yaptırmadan olduğu yere yığarak durdurmayı başarır. sonuçta aracınız istediğiniz mesafede durur.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2012, 22:20:21 »
Murat bey öncelikle geçmiş olsun Allah birdaha yaşatmasın .

Fren konusunda lastiklerin ve lastik basınçlarının çok büyük etkisi oluyor . Ben kendi aracımda yağ eksiltme sorunu yüzünden servisin ve genel merkezin takındığı tavır yüzünden birdaha toyota almaya tövbe ettim ve benden araç tavsiyesi istiyenlere asla toyotayı önermem . Fakat yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler . Ben şu anki aracımın frenlerinden çok memnunum vw gurubu araçlarla kıyasladığımda arada fark yok bastım mı duruyor . Öyle ki bir ara önüme birden biri çıktı ve ben frene bastığım gibi araç oracıkta durdu hatta ben ve yanımdaki arkadaş nasıl durduğumuza şaşırmıştık .

Özellikle yüksek lastik basıncı ve sert lastik bir araya gelince haliyle araç ani frenlerde abs yi erken devreye alıyor buda fren mesafesini ciddi uzatıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2012, 22:28:11 »
verso da da  önceki hb de de öyleydi.Hele önceki hb de  sonuna kadar önüme tır aniden çıktı.Bende fren pedalına sonuna kadar yüklendim  bir süre sonra (saniyeler içinde) pedal boşa düştü.Hİç fren tutmadı.bende kırarak kenara kaçtım.
Geçen versodada şehir içinde 60 ile giderken ağ şeritten park halindeki bir araç sol şerite aracın çn kısmını çıkardı.30 metra felan vardı.Ondada  pedalın sonuna kadar basttıgım halde zaman geçtikce sanki daha iyi tutaacagıa tutmamaya başladı.Allahtan solda kurtaracak kadar boşluk vardı.
Sola kaçıp 3 metre sonra durdum.2 dir toyota kullanıyorum 2 sindede memnun etmedi.Başka marka aracım olmadıgı için birşey diyemiyecem.Lastiklerim michelin primacy hava basıncımda 15-30 günde mutlaka kontrol ederim.34  de sürekli.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2012, 22:30:36 »
anti blokaj sistemi fren mesafesi kısalsın diye icat edilmiştir. yanlış bilgilendirme olmasın. tekerlekleri kilitlenen araç daha uzun mesafede durur. bunun nedeni statik ve kinetik sürtünme arasındaki farktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2012, 22:36:53 »
Abs daha kısa sürede durdurmuyor bana göre .Yanında EBd veya panik fren i gibi bir sürü etken le mesafe okadar kısa.Kampana larda 4 teker tutsa daha kısa sürede durabilir.Ama kilitlendiği için manevra yappılamıyor.Abs en büyük avantajı fren yaparken bile direksiyonu kontrol edebilmeniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2012, 22:39:43 »
verso da da  önceki hb de de öyleydi.Hele önceki hb de  sonuna kadar önüme tır aniden çıktı.Bende fren pedalına sonuna kadar yüklendim  bir süre sonra (saniyeler içinde) pedal boşa düştü.Hİç fren tutmadı.bende kırarak kenara kaçtım.
Geçen versodada şehir içinde 60 ile giderken ağ şeritten park halindeki bir araç sol şerite aracın çn kısmını çıkardı.30 metra felan vardı.Ondada  pedalın sonuna kadar basttıgım halde zaman geçtikce sanki daha iyi tutaacagıa tutmamaya başladı.Allahtan solda kurtaracak kadar boşluk vardı.
Sola kaçıp 3 metre sonra durdum.2 dir toyota kullanıyorum 2 sindede memnun etmedi.Başka marka aracım olmadıgı için birşey diyemiyecem.Lastiklerim michelin primacy hava basıncımda 15-30 günde mutlaka kontrol ederim.34  de sürekli.

Tuncay abi o kadar da kötü değil ya hatta ben frenlerden çok memnunum aracım 2010 corolla üstünde dunlop lastik var ve basınçları 34 psi . Fren mesafesini uzatan bir diğer etkende yumuşak süspansiyon . Çünkü fren yapılınca ağırlık öne gelir ve aracın arkası hafifler buda arka tekerlerin yola iyi tutunamamasına ve haliyle ABS nin erken devreye girmesine sebep olur .

anti blokaj sistemi fren mesafesi kısalsın diye icat edilmiştir. yanlış bilgilendirme olmasın. tekerlekleri kilitlenen araç daha uzun mesafede durur. bunun nedeni statik ve kinetik sürtünme arasındaki farktır.

Hakan bey Abs nin asıl amacı fren mesafesini kısaltmak değil fren yaparken direksiyon hakimiyetini kaybetmemektir yapılmasındaki amaç budur ama dediğiniz gibi fren mesafesini de kısaltmaktadır fakat yanlış hava basıncı ve kötü lastiklerle fren mesafesi uzayabilmektedir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2012, 22:43:05 »
Benim Auriste de Dunlop lastikler var, her ne kadar yol sesini aracın içerisine çok alsada frenlerinden gayet memnunum. Bir kez lambalarda dururken dalmışım ani bir kalkış yaptım trafik birden durmuş farkedemedim frene sonuna kadar bastım araç kızaklamaya başladı ve önümdeki taksiye hafif vurdum. Ama dediğim gibi problem bendeydi ve çok kısa mesafede çok hızlandım ve duramadım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2012, 22:50:28 »
Benim Auriste de Dunlop lastikler var, her ne kadar yol sesini aracın içerisine çok alsada frenlerinden gayet memnunum. Bir kez lambalarda dururken dalmışım ani bir kalkış yaptım trafik birden durmuş farkedemedim frene sonuna kadar bastım araç kızaklamaya başladı ve önümdeki taksiye hafif vurdum. Ama dediğim gibi problem bendeydi ve çok kısa mesafede çok hızlandım ve duramadım.
+1

Dunlop içeri çok ses alıyor bu yüzden herhalde bir daha tercih etmem . Fakat fren ve ıslak zemin performansı çok iyi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 03, 2012, 22:54:45 »
+1

Dunlop içeri çok ses alıyor bu yüzden herhalde bir daha tercih etmem . Fakat fren ve ıslak zemin performansı çok iyi .

Aynen bende bir daha ki sefere Michelin alacağım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 03, 2012, 23:29:28 »
Geçen kış bizim bi üst sokakta dört yol ağzı tabi durduk babam her tarafı kontrol etti tam hareket anında bi Q7 geldi ve önümüzdeki yola girdi.Hız 30 falandı  yağmur yağıyordu ama araç çok iyi fren sağladı bridgestone lastikler olmasına rağmen. :argh:
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2012, 23:33:58 »
yanlış değilsem 2010 ADac testlerinde mıchelin ıslak kuuru fren performansı brid.Er 300 turanzadan kötü.
yanlış değilsem 1. cpntinental premıum contact 2 sonra pirelli cinturato p 7 idi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2012, 13:39:39 »
Bazı arkadaşlar durdu bazıları durmadı diyor..Burda etkenler devreye giriyor..Yani yolun durumu(Islak-kuru-mıcırlı-düz)lastiklerin durumu,balataların durumu,hız ve yük gibi birçok etken var,Ama benim ve çevremin genel olarak frenleme sisteminin kötü oldugu fikri..Daha önceki aracı boş ve yükse hızda test etmiştik(Genel olarak aracı tanıma açısından ya geç vakitte yada erken saatte otobana çıkıp boş yolda denerim..)Ve şimdiki aracımla(Yaris)Çok çok fark var..Daha önceki aracımda frene basınca abs daha çabuk devreye giriyor ve durma mesafesi Yaris e göre çok daha kısa..Bunları aracı kötülemek için değil,tedbirli olunması için yazdım..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2012, 14:11:52 »
Markaya bakmaksızın şunu açıklamak gerekir;
ABS fren sistemine sahip günümüz otomobillerin frenleri kötü olanlar "Benim ürettiğim araç yüksek performanslı ve aynı zamanda az yakıyor." diyebilmek için fabrikasyon sert hamurlu lastik markasını tercih edenlerdir.

Ben aracımdaki Bridgestone lastikleri 1. yılında atmıştım.

Diğer taraftan, aynı marka ve model olup aynı lastiklere ve basınçlara sahip ABS sistemli otomobili ABS sistemi olmayanla karşılaştırırsak;
ABS sistemli olan otomobilin kuru zemindeki panik fren mesafesi ABS olmayana göre daha uzun olur,
ABS sistemli olan otomobilin ıslak zemindeki panik fren mesafesi ABS olmayana göre daha kısa olur. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2012, 14:26:08 »
Diğer taraftan, aynı marka ve model olup aynı lastiklere ve basınçlara sahip ABS sistemli otomobili ABS sistemi olmayanla karşılaştırırsak;
ABS sistemli olan otomobilin kuru zemindeki panik fren mesafesi ABS olmayana göre daha uzun olur,
ABS sistemli olan otomobilin ıslak zemindeki panik fren mesafesi ABS olmayana göre daha kısa olur.
Tekin bey,genel olarak yazdıysanız tamam,ama bana hitaben yazdıysanız,yol şartları aynı,lastikler daha önceki araca göre daha kaliteli idi ve ben kolay kolay Abs siz araç almam..Yani her ikiside Abs li..(Daha önceki araç Grande Punto)
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 04, 2012, 15:18:52 »
öncelikle şunu belirtmek isterim ki bende fren mesafesi yüzünden kaza yaptım.. frene bastım ve bunu kesinlikle turanza lastiklere bağladım.. michelin lastiklerimiz varken ayağımı attığım anda duran araba şimdi fren mesafesini ciddi şekilde uzattı.. bence markaya çok takılmamak gerekiyor.. neticede kaza yapıldıysa buna 1001 türlü etmen katılıyor.. geçmiş olsun.. umarım bir daha öyle bir şey yaşamazsınız..

ayrıca abs fren mesafesini kısaltmak için değil frenleme esnasında direksiyon hakimiyetini elde tutmak için geliştirilmiştir
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 04, 2012, 15:20:59 »
Tekin bey,genel olarak yazdıysanız tamam,ama bana hitaben yazdıysanız,yol şartları aynı,lastikler daha önceki araca göre daha kaliteli idi ve ben kolay kolay Abs siz araç almam..Yani her ikiside Abs li..(Daha önceki araç Grande Punto)

Cemil bey, açıklamam genel bir bilgiydi, elbette farklı etkenler/şartlar altında sonuçlarda değişken olacaktır. Aynı marka ama farklı modellerin dahi fren mesafeleri farklı olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 04, 2012, 17:37:39 »
Saatte 100 km hızla giden bir aracın 1 saniyede katettiği yol 36 metre. Yani test ederken frenleme 1 saniye önce ya da geç olsa bu durum mesafede büyük farklar meydana getirir. Bunun dışında yukarıda da yazıldığı gibi, lastik, yol, hava şartları da büyük pay sahibi.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2012, 21:51:51 »
Arkadaşlar merhabalar tekrar. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah sizlere yaşatmasın. Çok şükür canımızda bir şey yok. Şu ayrıntıları da paylaşayım izninizle. Kaza anında zemin tamamen kuruydu. Asfalt tam düz ya da tam dişli değil, orta seviyedeydi. 1 yıl kadar önce yapılmıştı zaten. Bu esnada araçta iki kişiydik, hiçbir bagaj yoktu. Kaza anında bahsettiğim mesafede frene çok şiddetli basıp direksiyonu sola kırdım. Abs devreye girdi ama aracın yönü çok ilginçtir ki hiç değişmedi. Yani araç abs devredeyken dümdüz gitti. Lastiklerin havalarını sürekli kontrol etmeme rağmen performanslarından zaten memnun değildim ama şöyle de bir husus var. Bu aracı üreten firma, aracın durma mesafesini kataloguna yazıyor ve bu mesafe zemine bağlı olarak değişebilir, doğrudur. Benim kazamda duruş mesafesini etkileyecek bir zemin yoktu. Fakat eğer lastiklerin performansı bu mesafeyi etkiliyorsa ve bu adamlar aracın fabrikadan çıktığı lastiklerle değil de başka marka lastiklerle ölçüm yapıyorlarsa buna ne demeli? İkinci husus, bu adamlar bu lastiklerle ölçüm yapıyorlarsa Bridgestone'un bu mesafedeki performansına dayanarak bir mesafe belirtmeleri gerekirdi. Sahtekarlıktan başka bir şey değil. Gerçekten çok yazık. Lastikler ne kadar düşük performans gösterirse göstersin 2012 model onca teknolojik sistemle donatılmış 4 lastik disk frenli Toyota marka bir aracın ani bir durumda böylesine saçmalaması tamamen fren sisteminin berbatlığına bağlı bence. Bir markanın kalitesi bir aracını kullanıp da yine aynı marka bir araç almak istemenizle ölçülür bence. Ve Toyota Türkiye sınırları içerisinde "çok tutulan araba" diye düşünüp satın alan müşterilerini de kaybederse kesinlikle müşterisi kalmayacaktır. İnsanlar Toyota'yı sağlamlığı sorunsuzluğu sebebiyle tercih ediyorlardı ama tüketicilerde piyasa, ikinci el kaygısı ortadan kalkarsa Toyota'nın kağıttan kağlan olduğu anlaşılacaktır diye düşünüyorum. Hepinizin görüşüne de saygı duyuyorum.Bir daha Toyota marka araç almayacak olsam da forumdan uzaklaşmayacağımı içtenlikle söyleyebilirim. Toyota'nın hiçbir kademesinde bu forumdakinin yarısı kadar ilgi yok müşterilerine. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2012, 21:58:15 »
Aslında bu bir sorun değil toyotanın abs sistemi çok yumuşak(ABS fren mesafesini kısaltmaz kızaklamayı ve hakimiyeti kaybetmemenizi sağlar)... Ani frenlerde devreye girdiğinde pejo vw opel gibi araçlara göre geç duruyor ama bu virajlarda ve buzlu zeminlerde dreksiyon hakimiyetinizi fazlasıyla arttırıyor...Corolla ile frenleyip girdiğim viraja pejo 207 ile girdiğimde pejo arkadan kayma yapıyor bunun gibi...