0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
verso da da önceki hb de de öyleydi.Hele önceki hb de sonuna kadar önüme tır aniden çıktı.Bende fren pedalına sonuna kadar yüklendim bir süre sonra (saniyeler içinde) pedal boşa düştü.Hİç fren tutmadı.bende kırarak kenara kaçtım.Geçen versodada şehir içinde 60 ile giderken ağ şeritten park halindeki bir araç sol şerite aracın çn kısmını çıkardı.30 metra felan vardı.Ondada pedalın sonuna kadar basttıgım halde zaman geçtikce sanki daha iyi tutaacagıa tutmamaya başladı.Allahtan solda kurtaracak kadar boşluk vardı.Sola kaçıp 3 metre sonra durdum.2 dir toyota kullanıyorum 2 sindede memnun etmedi.Başka marka aracım olmadıgı için birşey diyemiyecem.Lastiklerim michelin primacy hava basıncımda 15-30 günde mutlaka kontrol ederim.34 de sürekli.
anti blokaj sistemi fren mesafesi kısalsın diye icat edilmiştir. yanlış bilgilendirme olmasın. tekerlekleri kilitlenen araç daha uzun mesafede durur. bunun nedeni statik ve kinetik sürtünme arasındaki farktır.
Benim Auriste de Dunlop lastikler var, her ne kadar yol sesini aracın içerisine çok alsada frenlerinden gayet memnunum. Bir kez lambalarda dururken dalmışım ani bir kalkış yaptım trafik birden durmuş farkedemedim frene sonuna kadar bastım araç kızaklamaya başladı ve önümdeki taksiye hafif vurdum. Ama dediğim gibi problem bendeydi ve çok kısa mesafede çok hızlandım ve duramadım.
+1Dunlop içeri çok ses alıyor bu yüzden herhalde bir daha tercih etmem . Fakat fren ve ıslak zemin performansı çok iyi .
Diğer taraftan, aynı marka ve model olup aynı lastiklere ve basınçlara sahip ABS sistemli otomobili ABS sistemi olmayanla karşılaştırırsak;ABS sistemli olan otomobilin kuru zemindeki panik fren mesafesi ABS olmayana göre daha uzun olur,ABS sistemli olan otomobilin ıslak zemindeki panik fren mesafesi ABS olmayana göre daha kısa olur.
Tekin bey,genel olarak yazdıysanız tamam,ama bana hitaben yazdıysanız,yol şartları aynı,lastikler daha önceki araca göre daha kaliteli idi ve ben kolay kolay Abs siz araç almam..Yani her ikiside Abs li..(Daha önceki araç Grande Punto)