Gönderen Konu: Üstün Toyota Fren Sistemi(!)  (Okunma sayısı 12124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Üstün Toyota Fren Sistemi(!)
« Yanıtla #40 : Kasım 06, 2012, 18:57:17 »
Opel vectra nın frenleri çok iyiydi
   evet doğru, 300 kg daha ağır, avrupadaki en sorunlu araba.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 06, 2012, 18:57:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 06, 2012, 19:41:17 »
ben şahsen aurisin frenlerinden çokçok memnunum bikere otabanda 170 km ile kamyonun arkasına kamyon arkası yazı olmaktan 5m mesafe ile kurtarmıştı bikerede salak bi Q7 sahibinin son anda karar vererek soldaki yola girme isteğinden ötürü yolun ortasında durup şerit değiştirmeye kalkmasıydı o an nasıl kurtarddı o frenler anlatamam :)
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 06, 2012, 22:23:25 »
Çocuklar toyotanın kıymetini toyotasız kalınca çok rahat anlarız. toyota diğer adı geçen frenleri kuvvetli denen arabalara nazaran daha hafif olduğundan frenlemede lastiklerin özelliği ön plana çıkıyor.
ABS=Kızaklamayı engelleyen elektronik bir sistemdir.Bu sayede dreksiyon hakimiyetini kaybetmeden engellerden kaçmanızı sağlar. Mantık bu doğrumu?

O zaman benim arabamın abs'si niye devreye giriyor lastiklerim kızaklamaya başlayacakki derken abs hırrrrr diye devrede...Eee o zaman sorun frende değil lastikte zeminde yada yaylarda. Toyota ile buzda bile rahatlıkla freni kökleyebilirsiniz çünkü çok hassas ve iyi iş görüyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 07, 2012, 12:02:14 »
ABS=Kızaklamayı engelleyen elektronik bir sistemdir.Bu sayede dreksiyon hakimiyetini kaybetmeden engellerden kaçmanızı sağlar. Mantık bu doğrumu?

O zaman benim arabamın abs'si niye devreye giriyor lastiklerim kızaklamaya başlayacakki derken abs hırrrrr diye devrede...Eee o zaman sorun frende değil lastikte zeminde yada yaylarda. Toyota ile buzda bile rahatlıkla freni kökleyebilirsiniz çünkü çok hassas ve iyi iş görüyor...

Doğru. Yaşanan bölgenin yol ve iklim şartlarına uygun lastik seçiminde bulunulmalıdır. Toyotanın fren disk ebadlarında ve piston güçlerinde hiç bir sorun yoktur, ABS sistemi hassasiyeti ve zamanlaması tam olması gerektiği gibidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 07, 2012, 12:14:17 »
Doğru. Yaşanan bölgenin yol ve iklim şartlarına uygun lastik seçiminde bulunulmalıdır. Toyotanın fren disk ebadlarında ve piston güçlerinde hiç bir sorun yoktur, ABS sistemi hassasiyeti ve zamanlaması tam olması gerektiği gibidir.
   Doğru söze ne denir? arkadaşlar şunu unutmayın ki toyota ve GM ortaktır, toyotanın efsanevi kalitesinin altında Amerikanın otomotiv devi olan GM nin teknolojisi de pay sahibidir. dolayısiyle toyotada teknolojik hiçbir eksiklik yoktur aksine fazlalık vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 07, 2012, 12:49:00 »
   evet doğru, 300 kg daha ağır, avrupadaki en sorunlu araba.
Türkiyede de sorunlu, öyleki sorunları bitmek tükenmek bilmiyor
ama fren ve yol tutuşu bizim toyotalardan çok daha iyi ve motoruda fena değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Kasım 07, 2012, 12:55:02 »
Türkiyede de sorunlu, öyleki sorunları bitmek tükenmek bilmiyor
ama fren ve yol tutuşu bizim toyotalardan çok daha iyi ve motoruda fena değil
    Hocam opel benim ilk göz ağrılarımdan birisidir ama VECTRA hayal kırıklığı yarattı. yol tutuşu ve frenleri arabanın ağırlığının fazla olmasından, vectra servis ve tamir manualini sitemde yayınlamıştım .

http://www.toyotadostlari.com/2012/11/05/haynesin-opel-vectra-b-servis-ve-tamir-manuali/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Kasım 07, 2012, 13:03:42 »
OOOooo Atilla bey , sitende varmış yawv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 07, 2012, 13:14:46 »
    Hocam opel benim ilk göz ağrılarımdan birisidir ama VECTRA hayal kırıklığı yarattı. yol tutuşu ve frenleri arabanın ağırlığının fazla olmasından, vectra servis ve tamir manulaini sitemde yayınlamıştım .

http://www.toyotadostlari.com/2012/11/05/haynesin-opel-vectra-b-servis-ve-tamir-manuali/
bmw 8.50 gördüm sanki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Kasım 07, 2012, 13:19:28 »
Atilla bey hep baba arabalar kullanmış
o zamanlar dünyanın en pahalı benzinini kullanmıyorduk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Kasım 07, 2012, 15:18:58 »
bmw 8.50 gördüm sanki :)
   biraz aşağı bölümde birkaç resim var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Kasım 07, 2012, 15:24:01 »
Atilla bey hep baba arabalar kullanmış
o zamanlar dünyanın en pahalı benzinini kullanmıyorduk
   hocam maalesef o arabayı benzinin yine pahalı olduğu beş sene önce kullandım, evdeki halı, kilim ne varsa az daha satacaktım!!!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 07, 2012, 15:31:22 »
öncelik geçmiş olsun bende hb corollla sahibiyim sanırım benim frenlerim yeni auris ve corollladan daha iyi kullandım denedim gerçekten auris pek güven vermedi bana ama tabi bu fren testleri kuru zemin ve 20 derecenin üstündeki sıcaklıklarda yapışıyor belkide aracınızın fren mesafesi uzamış olabilir birde lastik mevzusu var lastikler içinde ensert  olanları lassa be britgestone toyotada biritgestone den vazgeçmiyor anlamak mümkün değil

ama gerçekten alman araçlarının frenleri çok güzel

ben sırasıyla 97-00-01-2005-2010 bütün corolları kullandım 2001 e kadar eski corollalarda zaten fren yok corollla kullanan freni nasıl kullanması gerektiğini çok iyi öğrenir.

Ben boluda yaşıyorum çok rampa oğduğu için yokuş aşağıya inerken çok çabuk ısınıyor frenler ve güven vermiyor gerçekten.

Benim de bir sonraki seçimin kesinlikle toyota olmayacak.
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 07, 2012, 16:17:33 »
Toyota çok kötü değildir ama epeyce bir eksikliği de var.. 2 yıl evvel pedal kilitlenmesiyle Amerikada bir ailenin yok olduğunu unuttunuz galiba arkadaşlar. Aracı kullanan da deneyimli bir polis memuruydu. Aynı pedal kilitlenme olayını Alman araçlarıyla denediler ve aynı sorun , aracın emniyet güvenlik yazılımının doğru olması sonucunda araç normal fren konumuna geçerek güvenli bir şekilde durdu. Basit hatalardan dolayı 180 km ile duvara toslayıp bir ailenin yok olmasını hiç birimiz normal karşılamayacağına göre, hangi firma olursa olsun eksik yönlerini görüp dile getirmek iyidir.

Ayrıca son 5-10 senedir Toyota'nın ekonomik gerekçelerle  eski tedarikçilerini değiştirip araçları ucuzlatıp kaliteyi düşürdüğü zaten medyada yazılıp çiziliyor. Bu tür veriler, firmalar tarafından " biz iyiyiz, şuyuz buyuz" demek dışında test verilerini vererek yapılsa çok daha gerçekçi olur, gerisi o firmaların laf-u güzafı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 09, 2012, 20:21:06 »
Toyota çok kötü değildir ama epeyce bir eksikliği de var.. 2 yıl evvel pedal kilitlenmesiyle Amerikada bir ailenin yok olduğunu unuttunuz galiba arkadaşlar. Aracı kullanan da deneyimli bir polis memuruydu. Aynı pedal kilitlenme olayını Alman araçlarıyla denediler ve aynı sorun , aracın emniyet güvenlik yazılımının doğru olması sonucunda araç normal fren konumuna geçerek güvenli bir şekilde durdu. Basit hatalardan dolayı 180 km ile duvara toslayıp bir ailenin yok olmasını hiç birimiz normal karşılamayacağına göre, hangi firma olursa olsun eksik yönlerini görüp dile getirmek iyidir.

Ayrıca son 5-10 senedir Toyota'nın ekonomik gerekçelerle  eski tedarikçilerini değiştirip araçları ucuzlatıp kaliteyi düşürdüğü zaten medyada yazılıp çiziliyor. Bu tür veriler, firmalar tarafından " biz iyiyiz, şuyuz buyuz" demek dışında test verilerini vererek yapılsa çok daha gerçekçi olur, gerisi o firmaların laf-u güzafı oluyor.

Eftal Bey, ağzınıza sağlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Kasım 09, 2012, 20:23:37 »
öncelik geçmiş olsun bende hb corollla sahibiyim sanırım benim frenlerim yeni auris ve corollladan daha iyi kullandım denedim gerçekten auris pek güven vermedi bana ama tabi bu fren testleri kuru zemin ve 20 derecenin üstündeki sıcaklıklarda yapışıyor belkide aracınızın fren mesafesi uzamış olabilir birde lastik mevzusu var lastikler içinde ensert  olanları lassa be britgestone toyotada biritgestone den vazgeçmiyor anlamak mümkün değil

ama gerçekten alman araçlarının frenleri çok güzel

ben sırasıyla 97-00-01-2005-2010 bütün corolları kullandım 2001 e kadar eski corollalarda zaten fren yok corollla kullanan freni nasıl kullanması gerektiğini çok iyi öğrenir.

Ben boluda yaşıyorum çok rampa oğduğu için yokuş aşağıya inerken çok çabuk ısınıyor frenler ve güven vermiyor gerçekten.

Benim de bir sonraki seçimin kesinlikle toyota olmayacak.

Aynen katılıyorum. Zaten Toyota'nın frenlerini sanırım sadece diğer markaları test etmeyen kişiler beğeniyor. O da daha iyisini deneyip görmedikleri için sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Kasım 09, 2012, 20:40:32 »
Aynen katılıyorum. Zaten Toyota'nın frenlerini sanırım sadece diğer markaları test etmeyen kişiler beğeniyor. O da daha iyisini deneyip görmedikleri için sanırım.

Murat bey şu an ikame araç olarak leon kullanıyorum frenleri benim corolla ile aynı hatta corolla daha iyi diyebilirim . 2010 Passat kullandım arada büyütülecek kadar fark yok . Benim araçla bir çok kez ani fren yapmışımdır hepsinde gayet başarılı durdu araç . Bir daha asla toyota almayacak birisi olarak corollanın frenlerini başarılı buluyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Kasım 09, 2012, 21:26:04 »
   Doğru söze ne denir? arkadaşlar şunu unutmayın ki toyota ve GM ortaktır, toyotanın efsanevi kalitesinin altında Amerikanın otomotiv devi olan GM nin teknolojisi de pay sahibidir. dolayısiyle toyotada teknolojik hiçbir eksiklik yoktur aksine fazlalık vardır.

Toyotanın GM ile ortaklık yaptığını bilmiyordum. Daha ziyade hangi konularda ortak çalıştılar ve halen ortaklık devam etmekte mi ?
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Kasım 09, 2012, 21:42:53 »
Toyotanın GM ile ortaklık yaptığını bilmiyordum. Daha ziyade hangi konularda ortak çalıştılar ve halen ortaklık devam etmekte mi ?
monifold contasını GM den alıyormuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 09, 2012, 22:13:13 »
Brig ve Lassa'lar 30 santigrad üstü yaz lastiği ya. Bugün Nokiana geçince bir kez daha bunu anladım. Bu sefer Lassa Impetus Sport ile oldu daha önce de ER300 ile aynı şey olmuştu. Direksiyon bile daha rahat çevrilir oldu!

Aracını ve araçtaki dostlarını sevenler bence Brig veya Lassa kullanıyorlarsa kışın erkenden kışlıklara geçsinler.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler