0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Saatte 100 km hızla giden bir aracın 1 saniyede katettiği yol 36 metre. Yani test ederken frenleme 1 saniye önce ya da geç olsa bu durum mesafede büyük farklar meydana getirir. Bunun dışında yukarıda da yazıldığı gibi, lastik, yol, hava şartları da büyük pay sahibi.
.... 3- mümkünse lastiklerinizi yüksek hızlı ve performanslı değil 190-200 km hız kategorisinden seçin. yüksek hızlı lastikler patinaja çok yatkın olduğu gibi frenlemedede kızaklama yaparlar.
.... V sınıfı lastiğin avantajı biraz daha geç ömrünü tamamlıyor ama güvenlik daha zayıf.
öncelikle Murat Gürbüz arkadaşa geçmiş olsun. burada benimde forumdaşlarıma naçizane önerilerim olacak. 1- fren hidroliğinizi dot3 ise senede bir, dot4 ise bir buçuk senede bir değiştirin 1- arka fren balatalarızı aşınmadı diye uzun seneler kullanmayın, ön balataları ikinci kez değiştirirken arkalarıda değiştirin. 3- mümkünse lastiklerinizi yüksek hızlı ve performanslı değil 190-200 km hız kategorisinden seçin. yüksek hızlı lastikler patinaja çok yatkın olduğu gibi frenlemedede kızaklama yaparlar.
Atilla bey'in çok iyi yakaladığı şu noktayı yinelemek ve açmak gerekirse, yüksek performans lastikleri sürekli yüksek hızlarda sürüş yapılıyorsa işe yararlar. Sert hamurlu olan bu lastikler yüksek hızlarda normal tutunma ısılarına erişebildiklerinden şehir içi kullanımlarında güvenlik ve konfor üretemezler. 210km/h sürate kadar dayanabilen H sınıfı lastikler dizel ve benzinli Yaris, Urban Cruiser, Auris, Corolla, Verso, Rav4 ve Prius için 4mevsim rahatlıkla, güvenle, yüksek fren ve tutunma performansıyla kullanılabilir.F1 yarışlarında, yarışa başlamadan atılan ortalama 120km'lik ısınma turunun amacı kalkışta patinaja düşmemek ve ilk virajda tutunma yaratmak için yüksek performans lastiklerini ısıtmaya yönelik yapılmaktadır.Sonuç olarak, son sürati 190km/h sürati geçemeyen binek otomobiller ile sürekli 240km/h süratle gidilemeyeceği için V sınıfı lastiklerden uzak durulmalıdır.
Murat bey öncelikle geçmiş olsun Allah birdaha yaşatmasın .Fren konusunda lastiklerin ve lastik basınçlarının çok büyük etkisi oluyor . Ben kendi aracımda yağ eksiltme sorunu yüzünden servisin ve genel merkezin takındığı tavır yüzünden birdaha toyota almaya tövbe ettim ve benden araç tavsiyesi istiyenlere asla toyotayı önermem . Fakat yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler . Ben şu anki aracımın frenlerinden çok memnunum vw gurubu araçlarla kıyasladığımda arada fark yok bastım mı duruyor . Öyle ki bir ara önüme birden biri çıktı ve ben frene bastığım gibi araç oracıkta durdu hatta ben ve yanımdaki arkadaş nasıl durduğumuza şaşırmıştık .Özellikle yüksek lastik basıncı ve sert lastik bir araya gelince haliyle araç ani frenlerde abs yi erken devreye alıyor buda fren mesafesini ciddi uzatıyor .
Şu andaki aracım derken... senin corollayı sattınmı yoksa, sattıysan ne aldın
Yok abi satmadım şu anki araç dediğim bildiğin aracım corolla ama ilk fırsatta satmayı düşünüyorum ötv muafiyetli almamış olsaydık çoktan satmıştım ama ötv muafiyetli olduğu için kararsızım . Şimdi satarsam ödemediğim vergiler aşağı yukarı 20000 tl civarı çıkıyor ve ödemem gerekiyor diğer yandan 2.5 yıl kaldı 5 yılın dolmasına 2.5 yıl daha sabredebilirsem o zamanki 2. el piyasası neyse o fiyattan satıp kurtulacağım 20000 tl de cebimde kalacak .Bugün servise gidip bırakacağım yağ eksiltme sorununu çözeceklerini söylediler umarım çözerler de 2.5 yıl kafa rahat biner satarım .
Mahmut Toyota Türkiye her ne kadar umursamaz davransada sen aracından soğuma. Anladığım kadarı ile 2.5 sene daha binmek zorundasın bu araca. Aracında bu sorundan başka bir sıkıntı yok bunuda çözerlerse paşalar gibi binersin. Ama böyle davranmaya devam edersen önümüzdeki günlerde aracına binesin gelmez.
Neyse birde seatın tadına bak bakalım. Yorumlarını bekliyoruz
Abi seat ta güzel bana verilen araç 2010 model ama o kadar hor kullanılmış ki ahı gitmiş vahı kalmış . Ön konsol tasarımı hariç güzel bir araç . 1.6 102 bg motoruda lpg li olmasına rağmen iyi gidiyor . Ama toyota kullanım rahatlığı bakımından daha iyi belki ona alıştığım için öyledir ama ilk etapta bana böyle geldi . Direksiyon tepkileri corolla dan daha başarılı .Fren konusunda corolla dan bir farkı yok gibi .Ama fiyat olarak dizeli 47 600 tl olduğundan ben şimdi araba alacak olsa idim leonu tercih ederdim . Corolla da olmayan bir çok ayrıntıda bunda var . Mesela camları ve dikiz aynalarını kumanda dan kapatıp açabiliyorsunuz hemde istediğiniz seviyede .
Çocuklar toyotanın kıymetini toyotasız kalınca çok rahat anlarız. toyota diğer adı geçen frenleri kuvvetli denen arabalara nazaran daha hafif olduğundan frenlemede lastiklerin özelliği ön plana çıkıyor.
Bizim işyerinde bir arkadaşta var dizel + dsg leon. Alınalı daha 1.5 sene oldu dsg de sıkıntı çıktı garanti kapsamında hallettiler ama yine patlamaya hazır bomba gibi. Direksiyonda bir sıkıntı çıktı onuda zor bela garantiden hallettirdi. Ama çok uğraştı adam aldığına alacağına pişman oldu. Daha önce Golf 5 vardı benzinli 1.6, sırf dizel alayım diye sattı bunu aldı ama çok pişman oldu. Şimdi keşke o golfe LPG taktırıp binseydim diyor.