Gönderen Konu: Üstün Toyota Fren Sistemi(!)  (Okunma sayısı 12123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Üstün Toyota Fren Sistemi(!)
« Yanıtla #60 : Kasım 09, 2012, 22:30:39 »
Bende corolla hb de fren sorunu yaşıyorum  fakat tamamen sorunum lasltiklrle ilgili ben bu aracın düzgün lastikle çok sağlam fren yaptığını iyi biliyorum. Araba ve modelllden ziyade lastik faktörü gerçekten çok büyük etkenmiş abs de bunu bilmiyordum burada ki yorumlardan sonra iyi öğrendim ve yetkili servisin anlatmasından sonra.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 09, 2012, 22:30:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 09, 2012, 22:46:01 »
toyotanın lastikleri fazla geniş değil. ama alman araçlarında daha geniş ölçüler kullanılıyor.

toyotanın frenleri sağlam olmasına rağmen amortisör sistemi daha yumuşak olduğundan yatıyor ve kaymaya başlıyor.
ancak diğer markaların parayla sattığı fren dağıtımını toyota müşterisine söylemeden sunuyor.. bu tür özellikleri var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 09, 2012, 23:15:00 »
valla opel'i alınca farkettim desem yeridir toyota ani frenlemede çok kötüymüş. arabaresmen öne yığılıyor sanki arkalar havaya kalkacak. ama astrayla frene basınca araba kontrollü bir şekilde lank diye duruyor.
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 09, 2012, 23:24:20 »
2010 makyajlı kasa Auris sahibiyim frenle ilgili bir sorun kesinlikle yaşamadım yanlız turanza 3000 lastikler sanırım sert bir lastik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 09, 2012, 23:35:36 »
monifold contasını GM den alıyormuş
hoca alemsin sen olmasan bu forumda biz ne yapardık!!!!
GM ile TOYOTA bayağı ortaktır, oem ekipmanlar gmde DELCO, toyotada DENSO. orjinal denso parçaların bazısında made in usa yazar. merak edenler internetten araştırabilir, ben bir çok yazı okumuştum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Kasım 09, 2012, 23:45:53 »
  bir ortak girişimleri daha kemal hoca iyice okusun

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=en&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.npr.org%2Ftemplates%2Fstory%2Fstory.php%3FstoryId%3D125229157

ayrıca   eki araba
fabrikasında devreye girmiştir.
• 1971 yılında Isuzu Motor Ltd.’nin % 34,2 lik kısmını satın aldı ve 1998 yılında hisselerin
tamamını geri sattı.
• 1979 yılında 618.000 çalışanıyla Amerika’nın en büyük özel şirketi oldu. Aynı yıl Arap
ülkelerinin petrol ambargosu ve Japon arabaların düşük yakıt tüketimi özelliği nedeniyle
satışlarında büyük düşme meydana geldi.
• 1980 yılında % 26 satışları düştü.
• 1981 yılında Toyota ile birlikte California’da ortak araba üretimine başladı.     GM MOTORS tarihçesinden alıntı

http://www.eylem.com/beykent/karar/GM.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 10, 2012, 13:35:29 »
Murat bey şu an ikame araç olarak leon kullanıyorum frenleri benim corolla ile aynı hatta corolla daha iyi diyebilirim . 2010 Passat kullandım arada büyütülecek kadar fark yok . Benim araçla bir çok kez ani fren yapmışımdır hepsinde gayet başarılı durdu araç . Bir daha asla toyota almayacak birisi olarak corollanın frenlerini başarılı buluyorum .

Saygı duyuyorum. Son cümlenizden de bahsetmiştim aslında. Nihayetinde başarı yine olsa yine aynı markayı alırım dedirtebilmektir ve sebepler farklı olsa da Toyota bu hususlar dolayısıyla başarısızlığa doğru emin adımlarla ilerliyor diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Kasım 10, 2012, 13:38:15 »
valla opel'i alınca farkettim desem yeridir toyota ani frenlemede çok kötüymüş. arabaresmen öne yığılıyor sanki arkalar havaya kalkacak. ama astrayla frene basınca araba kontrollü bir şekilde lank diye duruyor.

Ben de aynen bunu yaşadım. Kazada aracın tamponunda neredeyse hiç hasar yok çünkü öne yığılıp kızaklamadan dolayı hasarı tamamen Toyota ambleminden itibaren aldı araç. Ön çok alçaldığı için şaseye gelmeyince darbe engellenemedi ve fazlaca hasar oluştu. Ve Toyota marka aracımın frenlerinden memnunum diyen arkadaşlardan bir kez daha diğer markaları da deneyip öyle karar vermelerini ve frenlerin performansını normal kullanımlarda değil ani durumlarda ölçmelerini istirham ediyorum. Fren frendir, tabi ki bütün frenlerin amacı aracı bir şekilde durdurmaktır ama nasıl durdurduğu ne mesafede durdurduğu ve durana kadar size nasıl alternatifler sunduğu kalitede belirleyicidir diye düşünüyorum. Aralarındaki fark da bence bunlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Kasım 10, 2012, 14:19:39 »
Saygı duyuyorum. Son cümlenizden de bahsetmiştim aslında. Nihayetinde başarı yine olsa yine aynı markayı alırım dedirtebilmektir ve sebepler farklı olsa da Toyota bu hususlar dolayısıyla başarısızlığa doğru emin adımlarla ilerliyor diye düşünüyorum.

Murat bey toyota eskiden toyota idi dediğiniz gibi başarısızlığa doğru emin adımlarla ileriliyor . Kendileri bilir bana bugün aracımı teslim ettiler ve sorunumun çözüldüğünü söylediler . Bu işlemi beni uğraştırmadan yapsalardı bir daha ki aracım belkide yine toyota olacaktı bu benim 2. toyotam ve büyük ihtimal son olacak .

Sonuç kendileri kaybetti . Ama yinede servis elemanlarına ilgilendikleri için teşekkür ediyorum sonuçta onlar üstlerinden gelen emirleri uyguluyorlar kendi başlarına karar vermiyorlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Kasım 10, 2012, 16:10:42 »
toyotayı beğenmiyen arkadaşların şikayetvar gibi sitelerdeki diğer markalarla ilgili şikayetleri okumasını öneririm. insanlar bazen elinin altındaki nimetleri göremez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #70 : Kasım 10, 2012, 16:57:12 »
toyotayı beğenmiyen arkadaşların şikayetvar gibi sitelerdeki diğer markalarla ilgili şikayetleri okumasını öneririm. insanlar bazen elinin altındaki nimetleri göremez.

Atilla abi toyotayı beğenmiyor değilim . Araçtan en ufak bir şikayetim yok zaten şikayet ettiğim nokta merkezin ve servisin soruna yaklaşımı . Ben 2 senedir bu sorunla uğraşıyorum . Daha yeni kendilere yaptırabildim .

Diyeceksiniz ki diğer markalarda böyle doğru böyle ama ben bu sorunu toyota da yaşadım. Merkezin ve servisin soruna yaklaşımı hiç hoşuma gitmedi . Özellikle merkez beni 1.5 aydır sorun ile ilgili arayacak ama ne arayan oldu ne soran . 10 gün sonra müşteri memnuniyeti için ararlar ben kendilere diyeceğimi biliyorum . Müşterisine değer veren bir firma olumsuz da olsa müşterisini arar bilgilendirir .

Tekrar dan diyorum bir daha toyota seçimlerim de en son sırada olacak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Kasım 10, 2012, 19:24:38 »
Atilla abi toyotayı beğenmiyor değilim . Araçtan en ufak bir şikayetim yok zaten şikayet ettiğim nokta merkezin ve servisin soruna yaklaşımı . Ben 2 senedir bu sorunla uğraşıyorum . Daha yeni kendilere yaptırabildim .

Diyeceksiniz ki diğer markalarda böyle doğru böyle ama ben bu sorunu toyota da yaşadım. Merkezin ve servisin soruna yaklaşımı hiç hoşuma gitmedi . Özellikle merkez beni 1.5 aydır sorun ile ilgili arayacak ama ne arayan oldu ne soran . 10 gün sonra müşteri memnuniyeti için ararlar ben kendilere diyeceğimi biliyorum . Müşterisine değer veren bir firma olumsuz da olsa müşterisini arar bilgilendirir .

Tekrar dan diyorum bir daha toyota seçimlerim de en son sırada olacak .

Mahmutçum, şikayetvar.com'da Toyota ile ilgili işikayetleri incelediğimde en çok servislerin ilgisizliğinden ve işgüzarlığından yakınılıyor. Orada Toyota sorunlarına bile cevap vermiyorlar. VW firması ise muhakkak cevap veriyor. Bu da müşteri memnuniyeti açısından önemli aslında...

Bence soun Toyota'da değil de servislerde... ;) Ben Toyota Türkiye'nin yerinde olsam servisleri çok sıkı bir şekilde denetlerim. Hem de baskın şeklinde... Müşteri ile ilgilenen her zaman kazanır. Ama yine de Toyota derim her zaman...

Ben 6 yıl önce Toshiba marka laptop aldım. Isınma sorunu var. Sorunu halletmediler. Hala zaman zaman bunu yapar. Çuf deyip kapanır bilgisayarım. Değişim de yapmadılar... :( Ben de bir daha Toshiba almam. Belki şimdi daha iyi makinalardır aslında amma bir kere bir müşteri küstürüldü mü eline sağlık... ;)

İŞletme mantığını bilmeyen genel merkez ve servisler her zaman kaybettirir!
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #72 : Kasım 10, 2012, 19:53:58 »
Mahmutçum, şikayetvar.com'da Toyota ile ilgili işikayetleri incelediğimde en çok servislerin ilgisizliğinden ve işgüzarlığından yakınılıyor. Orada Toyota sorunlarına bile cevap vermiyorlar. VW firması ise muhakkak cevap veriyor. Bu da müşteri memnuniyeti açısından önemli aslında...

Bence soun Toyota'da değil de servislerde... ;) Ben Toyota Türkiye'nin yerinde olsam servisleri çok sıkı bir şekilde denetlerim. Hem de baskın şeklinde... Müşteri ile ilgilenen her zaman kazanır. Ama yine de Toyota derim her zaman...

Ben 6 yıl önce Toshiba marka laptop aldım. Isınma sorunu var. Sorunu halletmediler. Hala zaman zaman bunu yapar. Çuf deyip kapanır bilgisayarım. Değişim de yapmadılar... :( Ben de bir daha Toshiba almam. Belki şimdi daha iyi makinalardır aslında amma bir kere bir müşteri küstürüldü mü eline sağlık... ;)

İŞletme mantığını bilmeyen genel merkez ve servisler her zaman kaybettirir!

Müjdat abi toyota da balık baştan kokmuş . Merkez servisten beter . 1.5 aydır beni sorunla ilgili arayacaklar sorunumu servisle hallettim daha aramadılar . Üstelik ilk aradığım sıralar 2-3 günde bir arayıp cevap beklediğimi söyledim ama bana bozuk plak gibi aciliyetinizi ilgili birimlere ileteceğiz denildi . Halende arayan olmadı . Müşterisine değer veren önemseyen bir kurum böyle yapmaz olumsuz da olsa arar bilgilendirir ama bunlar beni adam yerine koyup aramadılar bundan sonrada ben bunlardan haklı olarak bir şey almam . Hangi sektörde olursa olsun müşteri bir kere küstürüldü mü bir daha o müşteriyi beklemeyeceksiniz .Boşuna denmemiş eşek bile aynı çukura 2 kere düşmez diye .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Kasım 10, 2012, 22:23:19 »
  bir ortak girişimleri daha kemal hoca iyice okusun

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=en&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.npr.org%2Ftemplates%2Fstory%2Fstory.php%3FstoryId%3D125229157

ayrıca   eki araba
fabrikasında devreye girmiştir.
• 1971 yılında Isuzu Motor Ltd.’nin % 34,2 lik kısmını satın aldı ve 1998 yılında hisselerin
tamamını geri sattı.
• 1979 yılında 618.000 çalışanıyla Amerika’nın en büyük özel şirketi oldu. Aynı yıl Arap
ülkelerinin petrol ambargosu ve Japon arabaların düşük yakıt tüketimi özelliği nedeniyle
satışlarında büyük düşme meydana geldi.
• 1980 yılında % 26 satışları düştü.
• 1981 yılında Toyota ile birlikte California’da ortak araba üretimine başladı.     GM MOTORS tarihçesinden alıntı

http://www.eylem.com/beykent/karar/GM.pdf

Anlaşılan GM in batırmadığı ocak kalmamış. Saab araçların teknolojik detaylarını ilik ilik sömürdü ve geriye posasını bırakıp iflasa sürükledi. Birçok Opel(GM) aracında Saabın bir teknolojisini görmeniz mümkündür. Diğer taraftan GM sadece markalara değil Amerikan devletine de bela olmuş... Bir zamanlar GM demek Amerika demekti...
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Kasım 10, 2012, 22:45:11 »
GM batıyor , batarkende yanında epeyce garibanı sürüklüyor
Amerika çok çabaladı ama kurtaramadı GM yi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Kasım 10, 2012, 23:50:55 »
Forumda herkes mühendis.Toyota emin adımlarla kötüye gidiyor,frenleri kötü,bir daha almam.Tercih meselesi.Frenleri şahane,iyiye gidiyor,bir daha alacam.Çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Kasım 10, 2012, 23:55:43 »
ABS=Kızaklamayı engelleyen elektronik bir sistemdir.Bu sayede dreksiyon hakimiyetini kaybetmeden engellerden kaçmanızı sağlar. Mantık bu doğrumu?

O zaman benim arabamın abs'si niye devreye giriyor lastiklerim kızaklamaya başlayacakki derken abs hırrrrr diye devrede...Eee o zaman sorun frende değil lastikte zeminde yada yaylarda. Toyota ile buzda bile rahatlıkla freni kökleyebilirsiniz çünkü çok hassas ve iyi iş görüyor...
Önceki mesajımdada yazdığım gibi opel vb alman araçlarında yaylar sert olduğu için yığılma yapmıyor ama corolla öyle değil...Mesut AKIN abimizin aracının yaylarını ve lastiklerini değiştikten sonra frenlerinin mükemmel olduğunu söylemişti... Bu durumda toyotanın frenlerine değil yaylarına kısacası yol tutuşuna suç buluyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Kasım 10, 2012, 23:59:10 »
Toyotanın GM ile ortaklık yaptığını bilmiyordum. Daha ziyade hangi konularda ortak çalıştılar ve halen ortaklık devam etmekte mi ?

Bu ortaklık sona ermemiş miydi abilerim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Kasım 11, 2012, 00:19:45 »
Forumda herkes mühendis.Toyota emin adımlarla kötüye gidiyor,frenleri kötü,bir daha almam.Tercih meselesi.Frenleri şahane,iyiye gidiyor,bir daha alacam.Çok memnunum.

Fikrinize saygı duyuyorum ama eğer burası forum ise herkes fikrini söylemekte serbest, tabi ki tercih meselesi. Ama alaycı bir dil kullanmadım hiçbir zaman. Ki, anlaşılan siz de mühendissiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Kasım 11, 2012, 00:21:42 »
Önceki mesajımdada yazdığım gibi opel vb alman araçlarında yaylar sert olduğu için yığılma yapmıyor ama corolla öyle değil...Mesut AKIN abimizin aracının yaylarını ve lastiklerini değiştikten sonra frenlerinin mükemmel olduğunu söylemişti... Bu durumda toyotanın frenlerine değil yaylarına kısacası yol tutuşuna suç buluyoruz :)

Mühendis arıyorsanız işte tam da burada :) Daha olmadı ama o yolda ilerliyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey