Gönderen Konu: AH COROLLA VAH COROLLA :( ÜZDÜN BENİ COROLLA :(  (Okunma sayısı 11371 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
AH COROLLA VAH COROLLA :( ÜZDÜN BENİ COROLLA :(
« : Ekim 14, 2012, 15:23:01 »
7 Sene Opel astra maceramızdan sonra , Toyota corolla almaya karar verdik ve 1 sene önce 2011 sıfır Toyota corolla aldım , Piskolojim bozuldu artık aracın sağından solundan duyduğum sesler dolayısıyla ,Arabaya Tam ısınıyorum bu araba kötü bir araba değil diyorum kendi kendime her arabada bazı problemler ola bilir diyorum gülümsüyorum hayata :)) ama ertesi gün bir başka bişeyle karşılaşıyorum :(
Sağından solundan , Konsoldan , Arka bagaj haporlöründen , emliyet hemeri aşşağı yukarı zımpırtısından, önce konsol camından , Sesler geliyor artık inanın her duyduğumda çıldırasım geliyor arabadan soğudum, sonra ;
kasis lerde tümseklerde araba çok zıplıyor kullanıcıyı rahatsız ediyor hele yol biraz bozuksa içindekiler çok sarsılıyor memlekete gittim geldim canım çıktı arabanın içinde,
Deposunu full lüyorum depo çalkantı sesi geliyor ,
biraz hız yapıyorum *8*   *9* gibi araba bana güven vermiyor sanki böyle uçuyormuş gibi hissediyorum sanki her an araba dengeden çıkacakmış gibi anlatamıyorum bunu ama opel de böyle bişey gelmiyordu başıma ,sinirlerim bozuldu piskoloğa gidicem bu araba yüzünden en sonunda .
ama yinede bana söyleyin yaşadıkların normal şeyler deyin bana :( Herkesin başına geliyor bu tür şeyler deyin :( Her arabada var böyle sorunlar deyin :(((
2011 VOLVO S40 D2 (DYNAMIC+PREMIUM) BEYAZ .

Toyota Club Türkiye

AH COROLLA VAH COROLLA :( ÜZDÜN BENİ COROLLA :(
« : Ekim 14, 2012, 15:23:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: AH COROLLA VAH COROLLA :( ÜZDÜN BENİ CORROLLA :(
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2012, 15:29:35 »
Allah Allah ilk defa sizden işitiyorum böyle sesleri filan... :) Bence siz satın gidin Opel alın ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2012, 15:33:40 »
Efendim ben arabayı kötülemiyorum yanlış anlamayın beni :( bu tür problemler yaşıyorum doğalmı yani bu tür şeyler bunu bilmek istedim yaşadıklarımı gördüklerimi anlatmak istedim sadece :(
2011 VOLVO S40 D2 (DYNAMIC+PREMIUM) BEYAZ .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2012, 15:55:31 »
yok yok opelden sonra olur böyle şeyler. bende katılıyorum arkadaşa opel almalısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2012, 16:08:04 »
Efendim ben arabayı kötülemiyorum yanlış anlamayın beni :( bu tür problemler yaşıyorum doğalmı yani bu tür şeyler bunu bilmek istedim yaşadıklarımı gördüklerimi anlatmak istedim sadece :(

Dört dörtlük araç yoktur. Corollanın 93-98 efsane kasaları sorunsuzdur. Ama bu şu anlama gelmesin. Yeni corolla da öyle olacak diye bir şey yok! Kaldı ki Corolla'nın D4D dizel araçlarında şu an bariz bir sorun var. Yağ yakma sorunları gibi ;) ... Zaten biz markanın sahibi de değiliz. ;) Bu depo çalkantı sesinin bazı araçlarda olduğu söylenmişti. Ama öte yandan 1.6 VVT-İ DUAL yeni kasalarda sorunsuz binen abilerimiz de yok değil!

Sanırım bu iş biraz da şans işi gibi ;)

Toyota Türkiye her konuda eksik kaldı. Toparlamaya çalışıyor.  Ama dünyadaki Toyota ürün gamı gerekse sorunsuzluğuyla adından söz ettiriyor. Opellerde EGR valf ve bilimum elektronik aksam sorunları da var. Volkswagen dersen Passat, Jetta, Tiguan gibi pek çok TSİ motorlarda piston sorunu gibi bir çok sorun var. ... Bunlar benim bildiklerim...

Bunların içinde en az sorunlu araçlar Toyotalardır ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2012, 16:20:49 »
Arif kardeşim,
Bende de 2011 Corolla var. Ancak bu dediğin seslerin hiç birisi gelmiyor. Yazdıklarını okuyunca iki şey geldi aklıma; birincisi gerçekten sen şanssız bir araç sahibisin sana böyle bir araç rast geldi, ikincisi ise sen bu ses işine sen çok takmışsın. Her iki durumda da senin için zor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2012, 11:09:51 »
2012 model jetta satıp 2011 corolla almış birisi olarak şunu söyleyebilirim iki aracında birbirine üstün yanları var.Ama japonlar malesef konfor konusunda almanları yakalayamıyorlar.Arabalardan hiç anlamayan eşim bile bu araba niye bu kadar sesli diyor.Tümseklerde bozuk yollarda jettaya göre daha çok ses alıyor içeriye.Ama donanım konusunda jettadan üstün durumda.Motor olarak birşey diyemiyorum.Jetta manuel vitesti ve 10000 km kullanıp sattım.Corollayı yeni aldım otomatik vites daha 1000 km falan yaptık alışmaya çalışıyoruz.Birkaç ufak tefek sıkıntım var ama emin olun %100 sorunsuz memnuniyet verecek bir araç yok malesef.Özellikle bu sınıf için çok zor.O yüzden teknik olarak sorun kabul edilmeyecek şeyleri ben artık kafama takmıyorum.Herkese keyifli kazasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2012, 11:54:22 »
araba işi biraz şans işi ne yazık ki benim aldığım arabada mesela ön konsoldan sesler gelmeye başladı ama teyp sesini biraz açınca ses falan gelmiyor kafana takma yada severek binmiyorsan sat gitsin
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 15, 2012, 12:09:22 »
Arif kardeşim geçmiş olsun, mesajındaki süratleri sildim kusura bakma ama hız limitlerinin üzerindeki rakamları forumda yayınlamıyoruz,  ayrıca bu araç ile o hızlara çıkman normal değil çünkü bu araç o süratlerde ilerlesin diye tasarlanmamış tamam  o süratlere çıkabilir ama o hızlarda saatlerce ilerlesin diye yapılmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 15, 2012, 12:38:56 »
7 Sene Opel astra maceramızdan sonra , Toyota corolla almaya karar verdik ve 1 sene önce 2011 sıfır Toyota corolla aldım , Piskolojim bozuldu artık aracın sağından solundan duyduğum sesler dolayısıyla ,Arabaya Tam ısınıyorum bu araba kötü bir araba değil diyorum kendi kendime her arabada bazı problemler ola bilir diyorum gülümsüyorum hayata :)) ama ertesi gün bir başka bişeyle karşılaşıyorum :(
Sağından solundan , Konsoldan , Arka bagaj haporlöründen , emliyet hemeri aşşağı yukarı zımpırtısından, önce konsol camından , Sesler geliyor artık inanın her duyduğumda çıldırasım geliyor arabadan soğudum, sonra ;
kasis lerde tümseklerde araba çok zıplıyor kullanıcıyı rahatsız ediyor hele yol biraz bozuksa içindekiler çok sarsılıyor memlekete gittim geldim canım çıktı arabanın içinde,
Deposunu full lüyorum depo çalkantı sesi geliyor ,
biraz hız yapıyorum *8*   *9* gibi araba bana güven vermiyor sanki böyle uçuyormuş gibi hissediyorum sanki her an araba dengeden çıkacakmış gibi anlatamıyorum bunu ama opel de böyle bişey gelmiyordu başıma ,sinirlerim bozuldu piskoloğa gidicem bu araba yüzünden en sonunda .
ama yinede bana söyleyin yaşadıkların normal şeyler deyin bana :( Herkesin başına geliyor bu tür şeyler deyin :( Her arabada var böyle sorunlar deyin :(((

Bu sesler tabiki C sınıfı herhangi bir araçta olabilir bu yüzden canınızı sıkmayın. Bahsi geçen aracı 2 yıldır kullanan biri olarak ses konusunda hiç bir sorunum olmadığını depo çalkantı seslerinden bir kaç arkadaş bahsetmişti ama ben depo çalkantı seside duymuyorum. Bu arada oldukça dikkatli ve olağan dışı sesler konusunda çok hassas biriyimdir. Sitede aracımı bizzat gören ve ne kadar titiz biri olduğumu bilen arkadaş da epey vardır. Sanırım bu biraz da şans işi ben hiç bir ses duymazken sizin gibi bazıları da ses konusunda oldukça şikayetçi olabiliyor. Corolla sanırım bir kaç ülkede montaj yapılıyor. Benim aracım JTN ile başlayan bir şaşi numarasına sahip yani Japon montajı. Belkide ufak tefek bu tür ses sorunları farklı ülkelerde yapılan montajdan kaynaklı da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 15, 2012, 13:19:35 »
zafer bey haklı , elimde 91 model avrupa bir corolla var ama daha önce kullandığımız 2001 model corolladan daha fazla yalıtımlı..

opel gibi alman araçlarından sonra toyotaya alışmak zor. biz yaşadığımız için söylüyorum. elimizdeki corollayı zararına verip gidip astra aldık. astra eski olmasına rağmen gerçekten güzel yalıtılmış.

devir herzamankinden daha fazla ekonomi devri, eğer aileniz varsa corollanın içindeki gürültüleri hiç duymayın kullanmaya devam edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 15, 2012, 19:13:41 »
Kemal amca görse diyeceği kelime: Sat kurtul :)
-Ama Toyota dan şaşma 1997 yılından beri babam Toyota kullanıyor, halâ herkese tavsiye ediyor. Benzin deposundan gelen ses normaldir. Diğer Corolla kullanıcılarına danış istersen.
Ben diğer Avensis kullanıcılarına danışıyorum. Kerem Karip abime yardımları için teşekkürlerimi iletiyorum.
Babamda 1.6 Avensis Elegant var bende 2.0 Exe. Elegant var. Hatta ara sıra bende satıp 2.0 Exe. Elegant alsam diye düşünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 15, 2012, 19:45:47 »
dostum anlattıklarını bende yaşadığım için artık arabadan soğudum. Satmaya karar verdim s.den.com a verdim. HONDA almaya karar verdim. Kemal abiye duyrulur, afyon izmir 3-4 saat gelirim :)
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2012, 20:24:40 »
Yeni 2008 1.6 elegant aldık.  Araç beni gerçekten şaşırttı daha önce 96'gli kullanıyorduk, şuanki araç içeri gercekten aşırı ses alıyor ve süspansiyonu çok vasat bence. Zemindeki en ufak cıkıntıyı bile hissettiriyor hiç bir yumuşatma yok konfor desen sıfır, malzeme kaliteside eskiye nazaran kötü. 96'gliye göre tek artısı abs sanırım  :-\  Yagmur sensörüymüş, far sensörüymüş ne bilim anahtarsız çalıştırmaymış artı olarak görülebilir ama neyime lazım olmasa ne değişir hiç birşey. Bir  firma her gecen sene üstüne bişeyler koyup iyileştirme yoluna giderken toyota geri sarıyor sanki. Arkadaşı eleştiren abilerim arkadaşlarımda, araçlarına alıştıkları için bunları hissetmiyor olabililer ama gerçekler bunlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2012, 20:44:58 »
Toyota böyle ama diğer firmalarda aynı şekilde ucuz araç yapmaya çalışıyor. Hatta mercedes bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2012, 20:45:16 »
Honda gibisi yok yaa
süper araba valla
satın gitsin arabaları...honda bekliyor sizleri, hemde fabrikasyon düplü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2012, 21:02:41 »
Çoğu corollada aynı sorun var sadece sizde değil telaşlanmayın. Ön konsol bir çok parçadan oluşuyor biliyorsunuz tabiki bu da birbirine temas eden daha fazla yüzey demek tıkırtı kaçınılmaz oluyor. Ayrıca vida yerine geçirmeli sistemde başa bela hele benim gibi sıcak bir yerde yaşıyorsanız ve sık uzun yola gidiyorsanız çekilmez bir araç yapıyor corollayı... tavsiyem lastik hava basınçlarınızı kontrol edin biraz ses konusunda rahatlıyor araç ve aracınız garantideyse ucretsiz yalıtım uygulatın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2012, 22:19:25 »
süspansiyon konusunda bir iyileştirme yapılması lazım bence, sınıfının gerisinde bir konfor sunuyor...
onun haricinde ses olayı göreceli, bizim 2007  model auris bence gayet iyi bu konuda, arada bir emniyet kemeri takılan yerin zırıltısı oluyor, ama o da bozuk yollarda, bence normal...
dayımın 2011 model 1.4 D4D'si var, oldukça sessiz ve oturaklı bir araç, yüksek hızlarda da gayet güven veriyor, öte yandan bahsettiğiniz gibi rahatsız edici derecede ses yok...
eğer imkanınız varsa bir başka corolla kullanın derim, olmadı gidin toyota bayisine, test yapmak istediğinizi söyleyin, corolla testine çıkın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2012, 22:34:20 »
Honda gibisi yok yaa
süper araba valla