Gönderen Konu: AH COROLLA VAH COROLLA :( ÜZDÜN BENİ COROLLA :(  (Okunma sayısı 10710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: AH COROLLA VAH COROLLA :( ÜZDÜN BENİ COROLLA :(
« Yanıtla #40 : Ekim 16, 2012, 16:28:10 »
şöför tarafındakı kapı bugun gıcırdamaya başladı . Kapıyı acıp kaparken çıkardığı ses kulağımı tırmalıyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 16, 2012, 16:28:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 16, 2012, 17:53:27 »
sizin tabirinizle en kötü almanı en iyi japonu tercih ettim bende :D
bende toyotadan opele geçenlerdenim. Hiç pişman değilim :)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 16, 2012, 17:57:19 »
Ben de bugün itibariyle kaporamı yatırdım ve sıfır km makyajlı astra j siparişimi verdim. Beyaz renk. Hayırlısıyla ay sonunda teslim alacağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 16, 2012, 17:59:03 »
Ben de bugün itibariyle kaporamı yatırdım ve sıfır km makyajlı astra j siparişimi verdim. Beyaz renk. Hayırlısıyla ay sonunda teslim alacağım...

hayırlı uğurlu olsun.. kaça bitti pazarlık ?
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ekim 16, 2012, 18:14:32 »
39000 lira artı karter koruma.  Tampon ve kaput filmi,boya koruma,motor koruma,koltuk koruma, iç plastik aksam koruma, yol sesi izolasyonu ve kapı içi izolasyonu ve lumar cam filmi için 800 lira fiyat verdiler. Yaptıracağım sanırım.  Bu işlerin ayrı ayrı fiyatları 3000 liraya yaklaşıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 16, 2012, 18:27:39 »
Karter korumadan vazgeçin derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 16, 2012, 18:29:32 »
Niye abi ya bizim auris köy yollarında sürtüyor karter koruma olsada taktırsak keşke bizde.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 16, 2012, 18:34:33 »
şöför tarafındakı kapı bugun gıcırdamaya başladı . Kapıyı acıp kaparken çıkardığı ses kulağımı tırmalıyor

WD-40 Sıkın oralara bir şeyi kalmaz. Yağsız kalmıştır ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ekim 16, 2012, 18:37:36 »
Neden vazgeçeyim ki anlayamadım kötü birşey mi:) zaten hediye veriyorlar. Diğer saydıklarımın hepsini 800 liraya yapacaklar. Sadece yol sesi izolasyonu bile 1000 lira...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 16, 2012, 18:48:30 »
Benimkide JTN ile başlıyor.Japonya üretimi demek.Neden forumda bir kişi toyota hakkında eleştiri yaptığında yada  kusurunu söylediğinde ona hemen sat ,şunu al ,gibi cevaplar veriliyor anlamıyorum.Kemal abinin şakası haricinde tabi.Arif beye fazla yüklenildiğini düşünüyorum.İnsanların sorunları zamanlada meydana çıkabilir.Başta memnun olunan bir arabadan zamanla ses de gelmeye başlıyabilir ki bu seslerden çogu yeni kasa sahipleri muzdarip.Bende de yeni kasa var.1 yıldır kullanıyorum.Ben çok memnunum.Hiçmi eksi yönü yok toyotanın. Süspansiyonları çok sert gibi sanki.Kasislerde çok hoplatıyor.Lastikleri mıchelinde yaptık ama bir nebze.İlk aldığımda giderken çamurluk içlerine çarpan taşların çıkardığı sesler dikkatimi çekmişti.İnsanlar az paralar vermiyorlar bu arabalara.O kadar para verdikten sonra arabadan ses gelince insanın canı sıkılır tabi.Markası ne olursa olsun.

Japon araçlarının hemen hemen hepsinde izolasyon sıfır ;) Yol sesini lastik sesini içe alır . Bu negatif bir özelliktir. Kesinlikle katılıyorum. Her aracın artıları eksileri vardır. Ayrıca mesajlarımı dikkatli okusaydınız enim marka fanatikliği yapmadığımı görürsünüz. Siz gidin bir opel forumunda bir honda forumunda bu araçlar hakkında sallayın sizi o forumda barındırıyorlar mı ondan sonra konuşun... Bu forumdaki bütün üyeler yöneticiler dahil eleştiriye açıktır... İnsanlar neden yeni kasa Toyota aldı sizce? Ben cevap vereyim: Toyota motoru sorunsuzdu. ya da az sorunluydu. Efsane kasalardan esinlenerek aldılar. Zaten Toyota Türkiye'de ekmek yiyiorsa efsane kasaların ekmeğini yiyor. Size her konuda katılıyorum. 60 bin lira verdikten sonra bu tarz problemler olsa ben de satar gider başka bir marka alırım. İnanın bana... Toyota'nın avukatı değiliz... ;)

Ben 97 Model 1.3XE araç kullanıyorum. Benim aracım sizlerinki gibi donanıma sahip değil. Bana yeter ;) İnsanların beklentisi her geçen gün artıyor ister istemez. Daha fazlasını daha fazlasını... Burada 60 bin lira verip adamın canını ne sıkıyor biliyor musunuz? Servislerin ilgisizliği, yeterli bilgiye sahip ustaların olmayışı ;)

Bizim efsane kasaların hiç mi eksiklikleri yok var. Zamanında 1.6 motorların debriyaj baskı balatalarında sorun vardı. Servis debriyaj değişimi yaptı. Yeni kasaların da su pompası dandik olduğundan su pompası değişiyor. Ben sürekli Toyota servisi ile iç içeyim. Hangi modelde ne kronik sorun var bunarı biliyorum.

Wolkwagende de TSİ motorlarda sorun var. Adamlarda sıfır km Tiguan, Jetta gibi araçlarda piston kolları kırılıyor. 10 bin km de motor yenileniyor. Şunu unutmayın! Bir ürün aldığınızda 2 faktör vardır: 1) Şans 2) Sorunsuz araç yoktur ;9

Sanırım iyi anlatmışımdır. Ben Arif beyle mesajlaşarak yanlış anlaşılmanın olduğuna vardık ve işi tatlıya bağladık. Ayrıca burada kimse babamın da oğlu değil hani ;)

Dolayısıyla bu konuya son mesaj yazıyorum. NOKTA!
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ekim 16, 2012, 18:59:07 »
ben şunu belirtmek istiyorum bende ae101 kasa 1997 model gli corolla var ben bu modelleri hep sevmişimdir sevdiğim içinde 3 sene önce ilk elden servis bakımlı bir araç aldım araçdan gelen ses sadece göğüs tarafından bir ses geliyor başkada biryerinden ses gelmiyor yeni modellerde sorun duydukça toyotayı almayı düşünmüyorum yalnız ben şunu hissediyorum toyota yöneticilerinin anlayışı değişti bu sorunları görmezden geliyorlar duyarsız kalıyorlar hani derler ya tok satıcı gibi tavır takınıyorlar ama her yükleşin bir düşüşü vardır bu anlayışlardada  böyledir bana sorarsanız en güzel kasası ae101 birde beğendiğim 2002 ile 2007 arası çıkan kasaları yeni modellerinde bende birçok eksiklik hissediyorum ve en ucuzu 49 tlden başlayan ve 66 tl ye kadar olan fiyatları bence hak etmiyor toyota yetkilileri duyarda bu duyarsızlığa bir an önce çare bulurlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ekim 16, 2012, 19:01:35 »
 Araç üretilirken karter koruması özellikle eklenmiyor son dönemde piyasaya çıkan araçlarda...Zira kaza esnasında motorun araçtan ayrılıp yaşam alanındaki sürücü ve diğerlerine ağırlığı nispetinde  zarar vermemesi gerekiyor. Bir çok araç kabin güvenliğini kaza esnasında motorun araçtan koparak fırlaması sayesinde yakalamış. Yapacağınız bu eklenti belki karterinizi koruyabilir ama ummadığınız anda canınızı tehlikeye sokabilir....2010 corollada karter muhafazası var 2012 corollada yok... inanmayan araştırabilir....Ben de çok sinirlenmiştim, Toyota bu kasadaki araçlar  tutulunca parça çalmış falan diye hayıflanmıştım ama yabancı bir oto dergisinde işin ayrıntılarını okuyunca mantıklı geldi...Dergi Alman dergisiydi... ;) ;) ;) ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ekim 16, 2012, 19:33:39 »
opel forumlarındada takılıyorum. hiç öyle eleştiriye kapalı yerler değiller emin olabilirsiniz. 8-) ben hiç anlamıyorum zaten golf'ün astranın focusun olduğu yerde nasıl olurda corolla satılır. auris bir nebzede...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Re: AH COROLLA VAH COROLLA :( ÜZDÜN BENİ COROLLA :(
« Yanıtla #53 : Ekim 16, 2012, 20:05:56 »
Emniyet kemeri takilan yer ve depodan gelen calkanti sesi bizde de var. Caresi teyp sesini acmak. :-)
Alternatif tıp diyosun yani abi  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 16, 2012, 20:21:00 »
1. Lastikler bunda etkili bende yokohama var, gerçekten sert lastik her taraf zangır zangır titriyor.
2. Ön yolcu koltuğunda birisi otururken bacaklarını açıp teyp ve klima yanı kaplamalarına değince gacır gucur sesler geliyor.
3. Bozuk yollarda ön tarafa konulan park sensörü monitöründen, 3/4 açılmış haldeki sürücü camından, torpidodan, arka taraftan ,üst tepe lambasından emniyet kemerlerinden her yerden türlü türlü ses geliyor.

Dişli asfalta girince,
Araban soğutuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 16, 2012, 20:58:58 »
Araca kulak verip çıkardığı sesleri dinlerseniz oldukça ses geliyor bu japon araçlardan. Ben hiçbirisini duymuyorum. Ya bu sesler gelmiyor ya da ben duymuyorum. Çünkü aracımdan memnunum, kullanırken de zevk alıyorum. Olayda burada bitiyor. Araçtan insan bir kere soğudumu iş bitiyor. Allah herkesin gönlüne göre araç versin.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Re: Ynt: Re: AH COROLLA VAH COROLLA :( ÜZDÜN BENİ COROLLA :(
« Yanıtla #56 : Ekim 16, 2012, 21:20:16 »
Alternatif tıp diyosun yani abi  :D
Yapacak bisey yok. Her arabanin kendine gore kusurlari var misal ford dizel motor guldur guldur calisiyor.cok sesli. Bence arac alirken once hangi arabanin ne kusuru var ogrenmek lazim. Ona gore secim yapmak lazim. Oncelikleri belirlemek lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 16, 2012, 21:54:37 »
Depo çalkantı sesi 2007 de ilk çıktıgında vardı .Dİzellerde bu ses var.Benzinli sahipleri bende yok diyebilir.Dİzellerde ayrıca dikiz aynasındaki titreşim olduguda söylüuor kullanıcıları.
Hocam konsol sesi  corolla  megane focus astra bunların hepsinde var.Ses gelmesin dıyorsan Gögüsü ferrari porsche bugatti gibi deri kaplayacaksın ses hiç olmayacak.
Sen bunları kafana takmada 3 bin 5 bin sonra yağ yakarsa ona hazırlıklı ol.2010 sonrası çıkan 6 ileri 205 tork dizellerin yağ yakmadan dolayı sıfır arabanın piston segmanlarını değğişiyorlar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 16, 2012, 21:58:36 »
Artık toyota almayı hiç düşünmüyoruz babamla :D sadece bir ihtimal 2007 model avensis. Artık Almanların orta kalite araçlarına dönmekte fayda var yoksa pek birşey beklemiceksin arabadan bunu öğrendim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ekim 16, 2012, 23:24:07 »
Her c segment araçta sorunlar yaşanıyor asıl önemlisi sorunları hallede bilmek burada servislere önemli iş düşüyor ve ne yazık ki servislerin çoğu ilgisiz ben konya otojen ve maraş toymara gidiyorum inanın aralarında dağlar kadar ilgi alaka farkı var mecbur kalmadıkça otojene gitmemeye çalışıyorum ve bunu da yüzlerine söyledim.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.