0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle yaptığınız çalışma için tebrikler.Toyota'nın konfor delisi (!) mühendisleri bunu görseler eminim ki imrenirler.Benim uygulamanız ile alakalı bir sorum var. Bagaj kilidini açtığınızda kapak (şiddeti önemli değil) hiç müdahale olmadan kendi kendine açılıyor mu? En azından bir çekim noktasına getirdikten sonra hidroliğin devreye girmesi bence daha doğru (belki öyle de olabilir o yüzden soruyorum) Yoksa kazara açıldığını farzedersek ya da tamamen açılmasını istemediğimiz anlarda bu bir sorun teşkil edebilir mi.(Aslında yazarken bile kumanda ile aç, zaten bagajın yanında olursun kaçıp gitmez diye kendi kendime laf ettim ama bilgi daha iyi olacak:)) )
şimdi aslında söylediğiniz çok ta mantıklı. örnegin bmw de azcık elinle açılıyor sonra amortisör devreye giriyor. yada opel astra ön kabutun açılması gibi azcık elinle kaldırıp sonra hidrolik kaldırıyor. ama bizim öyle bir imkanımız yok. nedeni bagaj kilitten kurtulduğunda azcık kalkıyor ve amortisör devreye giriyor. yani bir bmw bagajı gibi açılması için araç kabortası üzerinde amortisör yerinin olması gerekli ama bizim araçlarda biliyorsun hala saç menteşeler var. yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Selamlar arkadaşlar 2012 dizel otomotiklerde yığılma ve yağ yakama sorununun cözüldüğü dogrumu otomotik dizek kullananlar memnnunmu bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
Bulduğunuz amortisörün marka model ve newton gücünü öğrenebilirmiyim resimden okuyamıyorum....
bu konu hortlatılır arkadaş hani bizim amortisörler yaa.