0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tahmini kaçla girdiniz viraja...
Ben aynı lastiği 2003 corollada 20-30bin km civarı kullandım. Çok güvenli, kaliteli bir lastik bence. 1 defa bana da benzer durum oldu, zor toparladım ama o yolu hatırlıyorum kısa ama çok keskin bir virajdı. ani hareket edince arkayı bıraktı, toparladım ama 2 saniyede iyi ter atmıştım Bir de lastiğin tarihini kontrol edin. lastiğin üstünde 0512 yazıyorsa mayıs 2012 de üretilmiştir. Malum raf ömrü olan şeyler. Eğer lastikte yeniyse başka bir tecrübeli sürücüyle aynı virajı beraber deneyin.
Abilerim corolla dan iyice soğumaya başladım artık, yol tutuşu iyice kötüleşti. Şuan araç, 47.000 km'de 40.000 bakımında lastiklerin değişmesi gerektiğini söyledi eleman " Bridgestone ER 300 Turanza " modelini tavsiye etti, çok iyi bir lastik olduğunu söyledi ama berbat bir lastikmiş. Otoban a girerken keskin bir viraj vardı, hızlı girmedim frene de basmadım vites küçülterek girdim ama arkasını atmaya başladı artık sonunda otobana çıktım tamamen kontrolumden çıktı araba ve otobanda istemeyerek sıfır çizdim o an ömrümden 10 yıl gitti belki. Allah'tan araba falan gelmedi gelseydi düşünemiyorum faciayı... Sonra gittim lastik hava basınçlarına baktırdım hiçbir sorun yok servisin ayarladığı gibi 32 PSİ ve bu olay bir kere olmadı çok kez yaşadım bunu.. Sizce tek sorun " LASTİK " mi ? Yoksa başka bir problem mi vardır? Gerçekten çok soğudum Corolla'dan... Araç : Corolla 2008 Model, 47.000 km'de.
Öncelikle amortisör testi yaptırınız, düzgün çıkarlarsa acilen yumuşak hamurlu lastiğe geçiş yapınız. Kullanılsın yada rafta beklesin, üretildiği ilk günden itibaren sertleşmeye başlayan lastiğin bazı markalarda olduğu gibi daha başlangıçta sert hamurlu olduğunu düşünürseniz, 1.yılın sonunda dahi o lastikten konfor ve tutuş beklemek yanlış olur.
eleman " Bridgestone ER 300 Turanza " modelini tavsiye etti.Enesim tavsiye eden kişi kullanmışmı bu lastiği? Neden tavsiye etmiş sana sordun mu sonra arkadaşa?
er300 tavsiye edeni aldırtanı 1 hafta döveceksin..
Öncelikle geçmiş olsun. Bence de lastiklerinizden kaynaklanıyor. Benim aracımda da yazlık lastikler Dunlop (fabrikasyon) kışlık lastikler ise Michelin Alpine A4 ve hiç bir kayma, kaçırma veya savurma olmuyor.
Abicim durum şöyle oldu, ücretsiz check-up vardı gitmişken 40.000 bakımını da aradım çıkaralım dedik bakım yapılırken geldiler lastiklerin değişmesi gerektiğini söylediler ve çok övdüler hatta şunu bile dediler "Beğenmezsen yarın getirin sökelim diye " Bunları da söyledikden sonra bir daha uğraşmayalım, tamam değiştirin dedik ve sonuç berbat işte. İlk başlarda böyle bir sorun yoktu 3-4 bin km sonra çıkmaya başladı zaten.