Gönderen Konu: Yol Tutuş Problemi ...  (Okunma sayısı 12321 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yol Tutuş Problemi ...
« : Eylül 22, 2012, 21:28:27 »
Abilerim corolla dan iyice soğumaya başladım artık, yol tutuşu iyice kötüleşti. Şuan araç, 47.000 km'de 40.000 bakımında lastiklerin değişmesi gerektiğini söyledi eleman " Bridgestone ER 300 Turanza " modelini tavsiye etti, çok iyi bir lastik olduğunu söyledi ama berbat bir lastikmiş. Otoban a girerken keskin bir viraj vardı, hızlı girmedim frene de basmadım vites küçülterek girdim ama arkasını atmaya başladı artık sonunda otobana çıktım  tamamen kontrolumden çıktı araba ve otobanda istemeyerek sıfır çizdim o an ömrümden 10 yıl gitti belki.  Allah'tan araba falan gelmedi gelseydi düşünemiyorum faciayı...  Sonra gittim lastik hava basınçlarına baktırdım hiçbir sorun yok servisin ayarladığı gibi 32 PSİ ve bu olay bir kere olmadı çok kez yaşadım bunu.. Sizce tek sorun " LASTİK " mi ? Yoksa başka bir problem mi vardır? Gerçekten çok soğudum Corolla'dan...  >:(   

Araç : Corolla 2008 Model, 47.000 km'de.

Toyota Club Türkiye

Yol Tutuş Problemi ...
« : Eylül 22, 2012, 21:28:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol Tutuş Problemi ...
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2012, 21:34:02 »
tahmini kaçla girdiniz viraja...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2012, 22:22:29 »
tahmini kaçla girdiniz viraja...

En fazla 55.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2012, 22:52:28 »
Ben aynı lastiği 2003 corollada 20-30bin km civarı kullandım. Çok güvenli, kaliteli bir lastik bence. 1 defa bana da benzer durum oldu, zor toparladım ama o yolu hatırlıyorum kısa ama çok keskin bir virajdı. ani hareket edince arkayı bıraktı, toparladım ama 2 saniyede iyi ter atmıştım :)

Bir de lastiğin tarihini kontrol edin. lastiğin üstünde 0512 yazıyorsa mayıs 2012 de üretilmiştir. Malum raf ömrü olan şeyler. Eğer lastikte yeniyse başka bir tecrübeli sürücüyle aynı virajı beraber deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2012, 23:24:24 »
Ben aynı lastiği 2003 corollada 20-30bin km civarı kullandım. Çok güvenli, kaliteli bir lastik bence. 1 defa bana da benzer durum oldu, zor toparladım ama o yolu hatırlıyorum kısa ama çok keskin bir virajdı. ani hareket edince arkayı bıraktı, toparladım ama 2 saniyede iyi ter atmıştım :)

Bir de lastiğin tarihini kontrol edin. lastiğin üstünde 0512 yazıyorsa mayıs 2012 de üretilmiştir. Malum raf ömrü olan şeyler. Eğer lastikte yeniyse başka bir tecrübeli sürücüyle aynı virajı beraber deneyin.

2011 in 11. ayında üretilmişti yalnış hatırlamıyorsam. Babamla da hem fikiriz Bülent abi, tek benden yana sıkıntı yok, arkadaşlarıma da verdim arabayı onlar bile şaşırdı. Bundan önce Dunlop SP SPORT vardı orijinal lastiği onda böyle bir problem yaşamadık.  Dediğim gibi birtek o anlattığım olayla kalsa iyi sürekli deniyorum müsait yerlerde yol tutuş konusunda güven vermiyor artık corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2012, 20:49:32 »
120 yi gecınce ruzgarlı havada maalasef salıyordu (corolla hb)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2012, 22:44:37 »
Abilerim corolla dan iyice soğumaya başladım artık, yol tutuşu iyice kötüleşti. Şuan araç, 47.000 km'de 40.000 bakımında lastiklerin değişmesi gerektiğini söyledi eleman " Bridgestone ER 300 Turanza " modelini tavsiye etti, çok iyi bir lastik olduğunu söyledi ama berbat bir lastikmiş. Otoban a girerken keskin bir viraj vardı, hızlı girmedim frene de basmadım vites küçülterek girdim ama arkasını atmaya başladı artık sonunda otobana çıktım  tamamen kontrolumden çıktı araba ve otobanda istemeyerek sıfır çizdim o an ömrümden 10 yıl gitti belki.  Allah'tan araba falan gelmedi gelseydi düşünemiyorum faciayı...  Sonra gittim lastik hava basınçlarına baktırdım hiçbir sorun yok servisin ayarladığı gibi 32 PSİ ve bu olay bir kere olmadı çok kez yaşadım bunu.. Sizce tek sorun " LASTİK " mi ? Yoksa başka bir problem mi vardır? Gerçekten çok soğudum Corolla'dan...  >:(   

Araç : Corolla 2008 Model, 47.000 km'de.

Öncelikle amortisör testi yaptırınız, düzgün çıkarlarsa acilen yumuşak hamurlu lastiğe geçiş yapınız.
Kullanılsın yada rafta beklesin, üretildiği ilk günden itibaren sertleşmeye başlayan lastiğin bazı markalarda olduğu gibi daha başlangıçta sert hamurlu olduğunu düşünürseniz, 1.yılın sonunda dahi o lastikten konfor ve tutuş beklemek yanlış olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2012, 23:28:26 »
eleman " Bridgestone ER 300 Turanza " modelini tavsiye etti.

Enesim tavsiye eden kişi kullanmışmı bu lastiği? Neden tavsiye etmiş sana sordun mu sonra arkadaşa?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2012, 23:30:44 »
er300 tavsiye edeni aldırtanı 1 hafta döveceksin..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2012, 23:38:56 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bence de lastiklerinizden kaynaklanıyor. Benim aracımda da yazlık lastikler Dunlop (fabrikasyon) kışlık lastikler ise Michelin Alpine A4 ve hiç bir kayma, kaçırma veya savurma olmuyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2012, 14:31:06 »
Öncelikle amortisör testi yaptırınız, düzgün çıkarlarsa acilen yumuşak hamurlu lastiğe geçiş yapınız.
Kullanılsın yada rafta beklesin, üretildiği ilk günden itibaren sertleşmeye başlayan lastiğin bazı markalarda olduğu gibi daha başlangıçta sert hamurlu olduğunu düşünürseniz, 1.yılın sonunda dahi o lastikten konfor ve tutuş beklemek yanlış olur.

Toyota Tokullar'ı aradım durumu izah ettim, aracı getirmemi ve teste çıkmamız gerektiğini söylediler. En yakın zamanda götürcem ve amortisör testini de yaptırcam abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2012, 14:38:57 »
eleman " Bridgestone ER 300 Turanza " modelini tavsiye etti.

Enesim tavsiye eden kişi kullanmışmı bu lastiği? Neden tavsiye etmiş sana sordun mu sonra arkadaşa?

Abicim durum şöyle oldu, ücretsiz check-up vardı gitmişken 40.000 bakımını da aradım çıkaralım dedik bakım yapılırken geldiler lastiklerin değişmesi gerektiğini söylediler ve çok övdüler hatta şunu bile dediler "Beğenmezsen yarın getirin sökelim diye "  Bunları da söyledikden sonra bir daha uğraşmayalım, tamam değiştirin dedik ve sonuç berbat işte. İlk başlarda böyle bir sorun yoktu 3-4 bin km sonra çıkmaya başladı zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2012, 14:39:31 »
er300 tavsiye edeni aldırtanı 1 hafta döveceksin..

:D sonuna kadar haklısın Tuncay abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2012, 14:42:16 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bence de lastiklerinizden kaynaklanıyor. Benim aracımda da yazlık lastikler Dunlop (fabrikasyon) kışlık lastikler ise Michelin Alpine A4 ve hiç bir kayma, kaçırma veya savurma olmuyor.

Teşekkür ederim Seyit abi. Çok iyi yapmışsın Michelin almakla, Allah kazasız- belasız binmeyi nasip etsin inşallah.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2012, 15:11:46 »
Abicim durum şöyle oldu, ücretsiz check-up vardı gitmişken 40.000 bakımını da aradım çıkaralım dedik bakım yapılırken geldiler lastiklerin değişmesi gerektiğini söylediler ve çok övdüler hatta şunu bile dediler "Beğenmezsen yarın getirin sökelim diye "  Bunları da söyledikden sonra bir daha uğraşmayalım, tamam değiştirin dedik ve sonuç berbat işte. İlk başlarda böyle bir sorun yoktu 3-4 bin km sonra çıkmaya başladı zaten.

Takipteyim bakalım servis ne diyecek sana inşallah hayırlısı olur...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 24, 2012, 15:58:46 »
 Corolla'nın rüzgarlı havada sallanmasından nefret ederdim ama viraja girişinden çok zevk alırdım ben çok zorladım Corolla'yı ama çizgisinden hiç çıkmadı. Üzerinde yokohama vardı virajlara korkusuz giriyordum ben...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 02, 2012, 14:39:33 »
55 km hızla araç savruluyorsa muhakkak sorun vardır bizim Corollada Michelin primacy hp lastikler var aldigimizdada Michelin vardı hiç savrulma yasamadım bir kere 140 la viraja girmiştim onda da saga sola yalpalandi frene sert asıldım tekrar toparlayıp devam ettim Allah'tan birşey olmadı suan cok memnunum her viraja hızlı girdiğimde altımda corolla var deyip daha da basıyorum beni yalancıda çıkarmıyor corollam....:)
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 02, 2012, 15:20:15 »
Bence sorunu lastikte aramak yanlış, ya siz viraja yanlış bir giriş yaptınız yani bi anlık dalgınlık vs. gibi, ya da aracın aerodinamisinde ciddi bir problem var. Otoyolda giderken 55kmh ile savruluyorsa lastikler kabak dahi olsa atmaz. Çok da Keskin bir viraj olmadığını düşünüyorum Otobandan bahsediyoruz çünkü. Ya da sert bir virajsa hızlı da sayılabilir 55kmh.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 02, 2012, 15:34:23 »
Michelin duruken bridgestone alınırmı ya
o tavsiye eden ustanın da..........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 02, 2012, 22:33:49 »
Bende yokohama var orjinal lastiklerim özellikle ıslak zeminde hiç memnun değilim çok çabuk patinaja kaçıyor. Sanırım sert bir lastik olduğu için
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.