0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konuyu biraz saptıracağım ama merak ediyorum bizim memlekette kış biraz uzun sürer özellikle buzlanma baya sıkıntıdır ben kışlık lastik alacağım ve 205 yerine 215 yapmayı düşünüyorum bizim araçlarda ne gibi sıkıntı yaratır veya tutunma açısından ciddi fark olurmu geçen sene virajlarda bir kaç kez ciddi sıkıntı yaşadım da. Tek derdim güvenlik
Arkadaşlar 2008-2011 arası modellerde ki Mondeo'ları kullanan var mı ! Ben hiç Ford kullanmadım. Ben Passat'ın da yol tutuşundan memnun değilim maalesef altı yüksek olduğu için rüzgardan etkileniyor istiyorum ki aracım hiç kıpırdamasın bilirsiniz ki Ford'lar da bu konuda çok başarılı Opel gibi... Mondeo kullanan varsa bilgi almak istiyorum yol tutuş hakkında rüzgarda sallanma gezme yapıyor mu ! Ona göre Passat'ı dizel bir mondeo ile takas etmeyi düşünüyorum...
moendeo var bir arkadaşımda 1.6 benzinli versiyonu yer yer kullanıyorum yüksek hızlarda sallanma gezme falan yok arabada arabanın sınırlarını pek zorlamadım lakin yüksek hızdan kastınız nedir bilemedim otoyol hız sınırlarını yüzde 50 aştım ve tık yok arabada ama gereğiinden fazla antal bir araba ve nedense bana çok kaba geliyor hiç beğenmiyorum bir passatla kesinlikle değişmem tabi burası zevk meselesi
Beleş verseler binmem zaten 1.6 benzinliye ben alacak olursam 2.0 dizel alacam... Evet otoyol hızları çerçevesin de söylüyorum benim kullandığım hızlar 110-120 genellikle bu hızlarda kullanırım. Tabi yeri geldiği zaman 140-150 oluyor ama çok çok nadir asıl önemli olan 110-120 km. hızlar da aracın yola çivi gibi yapışması tek isteğim bu Passat yolda sallanıyor bu hızlar da o yüzden memnun değilim (150 km'den sonra yapışıyor yola onunda bana gereği yok) Yol tutuş konusunda önerir misin yani ! Ben zamanında Vectra kullandım tadı damağım da kaldı ben o aracın hiç sallandığını hatırlamıyorum...
110-120 km de yerinden kıpırdamaz o araba yolda için rahat olsun. yola yapışıyor sıkıntı yok hele 110 120 hiç sıkıntı değil , sallama muhakkak ki tüm d sınıfı araçlarda oluyor yumuşak süsponsiyonlara sahip oldukları için bu sallamanın nedeni araba değil türkiye yollarının sadece yapılmış olunmak için yapılması. sıkıntı araçlarda değil aslında yollarımızda.
Evet kardeş anlıyorum seni. Yollar konusunda da haklısın ama o dediğin durum Mondeo'da da olacaksa ben vazgeçerim bu işten. Çünkü dediğim gibi ben daha hayatımda vectra kadar yola oturan bir araç görmedim araç 190'dan sonra sallamaya başlıyordu ki varsın sallasın ama diğer hızlarda çivi gibiydi hangi rüzgar sallayacakmış şaşarım o kadar yaniii İnşallah Mondeo'da Vectra gibidir ki gerçi Vectra'da ki sert süspansiyon da hiç bir araçta yok... Test etmem lazım benim bu aracı...
kesinlikle kendin görmen lazım ne beklediğin önemli olan bana göre iyidir sana göre kötü en mantıklısı test yada günlük kiralamak
Haklısın kardeşim. Bak bişe dicem ama kesinlikle beni yanlış anlama hani kendinde söyledin herkesin beklentisi farklıdır ben istiyorum ki araç ufacık bile sallanmicak bu Passat işinde de arkadaşlardan bilgi aldım da bu işe girdim ben ama maalesef beni hiç tatmin etmedi bu benim 3. passat'ım ama Ford'un bu yol tutuş konusunda her zaman üstün olduğunu duymuştm o yüzden dediğin gibi mutlaka bir denemek lazım... KArdeşim bilgilerin için çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda da bir deneyeyim bu aracı
rica ederim yanlış anlaşılacak bir durum yok tabiki önemli olan ne beklediğin
Kar üzerinde geniş taban lastik tutunmayı azaltır, ancak soğuk asfalt üzerinde tutunmaya katıkısı olacaktır seçiminizi buna göre yapmanız daha doğru olur.
yav az daha kaş yapalım derken gözüde çıkaracakmışız. Ama merak ettim lise fizik derslerinde yüzey artarsa sürtünme artar sürtünme artıncada tutuş artar derlerdi şimdi 215 olunca yüzey artmıyormu? neden yol tutuşu azalacak
Oğuzum Türkay sarıkaya arkadaşımızı bul o yeni 2.0 tdi mondeo aldı ondan gerekli bilgileri alabilirsin
corollanın viraj performansı iyi değildir. arkadan salmaları ve kafadan kaymaları çok fazla. süspansiyonunun yumuşaklığından kaynaklı.
55 km hızla birçok araç savurmaz zannımca hani virajın durumunu bilmiyorum ama otobana çıkarken keskin bir viraj olacağını da sanmıyorum .Birincisi bristone zaten sert hamurlu bir lastik birde rafta beklemiş bir lastik falan ise yol tutuşu kötüleşir bristone tam uzun yol lastiği aslında biraz yıl yaptı mı ısınıyor ve tam bir yol canavarı oluyor ama genelde şehir içi kullanıyorsanız mıchelin - goodyear gibi markaları tavsiye ederim servis yetkilisi sırf prim almak için size lastiği övmüş oda ayrı bir mevzu. Gelelim soruna benim aklıma gelen şey aracın arka fren merkezlerinde sorun olabileceği siz farkında olmadan bir tarafı sıkarsa düz yolda dahi spen atarsınız veya arka viraj kollarında bir sorun olabilir yoksa sizin sorun pek lastik kaynaklı görünmüyor hani şahsen dünyanın en dandik lastiği petlas bile bu hareketi yapmaz sert plastikten yapılmasına rağmen .Naçizhane tavsiyem bu yönde olur
Uygun hızlarla viraja girmezseniz aracın arkası merkezcil kuvvetin etkisi ile savrulacaktır. Bu durum bazı araçlarda az olurken bazı araçlarda fazla olabilir. Bunun nedeni aracın ağırlık dağılımı, lastik taban genişliği, aracın yerden yüksekliği gibi bir çok parametereye bağlıdır. Bahsettiğiniz gibi sadece yumuşak süspansiyondan kaynaklandığını söylemek çok zor. Araçlarımızın limitlerini deneyerek öğrenmek yerine zamanla tecrube ederek öğrenmek ve bu limitler sınırında kullanmak en güzel çözüm olacaktır.