Gönderen Konu: Yol Tutuş Problemi ...  (Okunma sayısı 12327 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol Tutuş Problemi ...
« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2012, 22:51:09 »
Bence sorunu lastikte aramak yanlış, ya siz viraja yanlış bir giriş yaptınız yani bir anlık dalgınlık vs. gibi, ya da aracın aerodinamisinde ciddi bir problem var. Otoyolda giderken 55kmh ile savruluyorsa lastikler kabak dahi olsa atmaz. Çok da Keskin bir viraj olmadığını düşünüyorum Otobandan bahsediyoruz çünkü. Ya da sert bir virajsa hızlı da sayılabilir 55kmh.

Sercan Beye aynen katılıyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2012, 22:51:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 03, 2012, 01:24:58 »
pardon otobanda 55km hızla viraja girdiniz araba sıfır mı çizdi ? yanlış mı okuyorum ?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 03, 2012, 01:27:13 »
pardon otobanda 55km hızla viraja girdiniz araba sıfır mı çizdi ? yanlış mı okuyorum ?

yanlış okuyosun :D git yat uyu bu saatte ne virajı. :D

Anayola bağlanırken yan yollardan giriş olur ya öyle bir durum yanılmıyorsam.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 03, 2012, 01:28:47 »
kafam hafif dumanlı bebeğim
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 03, 2012, 03:48:35 »
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 03, 2012, 23:08:46 »
Bence sorunu lastikte aramak yanlış, ya siz viraja yanlış bir giriş yaptınız yani bir anlık dalgınlık vs. gibi, ya da aracın aerodinamisinde ciddi bir problem var. Otoyolda giderken 55kmh ile savruluyorsa lastikler kabak dahi olsa atmaz. Çok da Keskin bir viraj olmadığını düşünüyorum Otobandan bahsediyoruz çünkü. Ya da sert bir virajsa hızlı da sayılabilir 55kmh.

Sercan abi otobanda giderken savrulmuyor zaten virajdayken başladı arkasını atmaya topladım otoban a çıktım ondan sonra kontrolümden çıktı araç bildiğiniz " 0 " çizdim. Sonuç olarak servise götürdüm, alt takıma falan baktılar bi sıkıntı olmadığını söylediler. Ayrıca, Bridgestone müşteri hizmetleri de beni arayıp lastiğin birtanesinin serviste sökülüp fabrikalarına göndermemi söylediler incelencekmiş, bayramdan sonra göndermeyi düşünüyorum 20 iş günü içerisinde geliyormuş... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 03, 2012, 23:11:00 »

Evet viraj da sıfır çizdim.   :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 03, 2012, 23:12:05 »
Benim starmax kötü lastikler bile yapmıyor bu haraketi zannetmiyorumki lastikden olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 03, 2012, 23:18:17 »
Benim starmax kötü lastikler bile yapmıyor bu haraketi zannetmiyorumki lastikden olsun.

Sence sorun ne o zaman abi? Alt takımda sıkıntı yok. İş benım soforlugume gelecekse  kendime güveniyorum, arkadaşlarımda kullandı dedim babam da kullandı aynı şeyi söylüyorlar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 03, 2012, 23:27:17 »
bazı yerlerde otoyola bağlantı sapaklarında gerçekten çok keskin dönüşler var.. bu tür dönüşlerde bazen 55 km sürat fazla gelebiliyor, hele bir de dönüşün tam ortasında frene basıp direksiyonu ani kırdın mı Allah muhafaza anında atar seni yolun dışına.. lastikle ilgili ise yumuşak hamurlu lastik kullanmak güvenlik ve de konfor açısından her zaman bir adım öndedir diye düşünüyorum.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 03, 2012, 23:30:38 »
Düz yolda giderken aracın bu şekilde sapması çok ilginç. Şoförlükle alakalı değildir elbet sonuçda düz yolda giderken tutuyorsun direksiyonu.Acaba esp sistemi falan bu tür birşeye sebep olabilirmi? Viraja sağlam girmeye yarayan esp aracaba düz yoldada kafasına göre yön vermeyemi çalışıyor araca?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 03, 2012, 23:32:57 »
bazı yerlerde otoyola bağlantı sapaklarında gerçekten çok keskin dönüşler var.. bu tür dönüşlerde bazen 55 km sürat fazla gelebiliyor, hele bir de dönüşün tam ortasında frene basıp direksiyonu ani kırdın mı Allah muhafaza anında atar seni yolun dışına.. lastikle ilgili ise yumuşak hamurlu lastik kullanmak güvenlik ve de konfor açısından her zaman bir adım öndedir diye düşünüyorum.. selamlar :)

Abicim tamam o viraj çok keskindi ben hata  yaptım. Normal virajlarda ve dönüşlerde  yapması normal birşey mi? Daha önceden yapmıyordu diyorum... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 03, 2012, 23:34:25 »
Düz yolda giderken aracın bu şekilde sapması çok ilginç. Şoförlükle alakalı değildir elbet sonuçda düz yolda giderken tutuyorsun direksiyonu.Acaba esp sistemi falan bu tür birşeye sebep olabilirmi? Viraja sağlam girmeye yarayan esp aracaba düz yoldada kafasına göre yön vermeyemi çalışıyor araca?

Araçta ESP yok abi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 03, 2012, 23:49:36 »
Abicim tamam o viraj çok keskindi ben hata  yaptım. Normal virajlarda ve dönüşlerde  yapması normal birşey mi? Daha önceden yapmıyordu diyorum... :)

Enes kardeşim ben sana hata yaptığını söylemedim :) hepimiz için geçerli bir durum bu.. zaten o tür sapaklar ve virajlar ister istemez insanı hataya zorluyor.. o yüzden daha temkinli olmak lazım demek istedim ben sadece..

normal dönüşlerde ve virajlarda bu durumun olması ise tabi ki de normal bir durum değil.. Tekin abinin de dediği gibi servise veya iyi bir ustaya amortisörlerini kontrol ettirmende  fayda var, ayrıca yumuşak hamurlu lastik kullan bence mesela Michelin bence tam sana göre.. selamlar kardeş :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ekim 03, 2012, 23:52:50 »
Ben daha dün  sürekli girdiğim viraja biraz sert girdim dedim biraz frene basayım arabann arkası süzülür gibi önüme doğru gelmeye yol alırken frenden ayağımı çektim  gazdanda ayağımı çektim normalde üzerine gaza basardım kendine gelsin diye ama gaza bassaydım arkası kesin alacak başını gidecekti:)  hb corllanın tol tutuşu hoşuma gitmiyor zaten.
Fakat arkadaşın durum çok ilgnç bir durum benim en kötü sorun çözülmeyen sorun tespit edilmeyen sorunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 04, 2012, 14:33:48 »
2011 in 11. ayında üretilmişti yalnış hatırlamıyorsam. Babamla da hem fikiriz Bülent abi, tek benden yana sıkıntı yok, arkadaşlarıma da verdim arabayı onlar bile şaşırdı. Bundan önce Dunlop SP SPORT vardı orijinal lastiği onda böyle bir problem yaşamadık.  Dediğim gibi birtek o anlattığım olayla kalsa iyi sürekli deniyorum müsait yerlerde yol tutuş konusunda güven vermiyor artık corolla...
lastiğin üretimi ile ilgili bilgi veren yerde hafta ve yıl belirtilir. yani örneğin 0811 demek 2011 in 8. haftasında üretildi demek oluyor bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 08, 2012, 01:54:08 »
Konuyu biraz saptıracağım ama merak ediyorum bizim memlekette kış biraz uzun sürer özellikle buzlanma baya sıkıntıdır ben kışlık lastik alacağım ve 205 yerine 215 yapmayı düşünüyorum bizim araçlarda ne gibi sıkıntı yaratır veya tutunma açısından ciddi fark olurmu geçen sene virajlarda bir kaç kez ciddi sıkıntı yaşadım da. Tek derdim güvenlik
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 08, 2012, 04:40:50 »
corollanın yol tutuşu iyi değil arkadan salıyor azcık zorlayınca ama kim ne dersin desin toyotaların alayı taş gibi araba
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 08, 2012, 08:32:41 »
Konuyu biraz saptıracağım ama merak ediyorum bizim memlekette kış biraz uzun sürer özellikle buzlanma baya sıkıntıdır ben kışlık lastik alacağım ve 205 yerine 215 yapmayı düşünüyorum bizim araçlarda ne gibi sıkıntı yaratır veya tutunma açısından ciddi fark olurmu geçen sene virajlarda bir kaç kez ciddi sıkıntı yaşadım da. Tek derdim güvenlik

Kışlık lastiklerde taban genişliğini arttırmak tutunma açısından dezavantaja neden olur (karlı, buzlu zemindeki lastiğin yere tutunmasından bahsediyorum) Tavsiyem ya aynı taban genişliğinde kalın, ya da düşürün, kesinlikle arttırmayın.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 08, 2012, 10:01:29 »
Abicim durum şöyle oldu, ücretsiz check-up vardı gitmişken 40.000 bakımını da aradım çıkaralım dedik bakım yapılırken geldiler lastiklerin değişmesi gerektiğini söylediler ve çok övdüler hatta şunu bile dediler "Beğenmezsen yarın getirin sökelim diye "  Bunları da söyledikden sonra bir daha uğraşmayalım, tamam değiştirin dedik ve sonuç berbat işte. İlk başlarda böyle bir sorun yoktu 3-4 bin km sonra çıkmaya başladı zaten.

Enes kardeşim şimdi yaşına bakıyoruma bence 55 değilde viraja daha hızlı girmişsindir gibi geliyor bana :)  2. olarak ER300 ler çok iyi değiller ama çokta kötü değiller.

3. olarak lastikleri satan yada takan vatandaş seni uyarmadımı , sıfır lastiklerin üzerinde ince yağlı bi tabaka olur  3000 5000km civarında lastik asıl perfomansına ulaşır üzerindeki bu kabuğu atana kadar, bu kısım kalkana kadar ani frenlerden sert virajlara hızlı girmekten kaçının diye hiçmi uyarıda bulunmadılar ?