0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence sorunu lastikte aramak yanlış, ya siz viraja yanlış bir giriş yaptınız yani bir anlık dalgınlık vs. gibi, ya da aracın aerodinamisinde ciddi bir problem var. Otoyolda giderken 55kmh ile savruluyorsa lastikler kabak dahi olsa atmaz. Çok da Keskin bir viraj olmadığını düşünüyorum Otobandan bahsediyoruz çünkü. Ya da sert bir virajsa hızlı da sayılabilir 55kmh.
pardon otobanda 55km hızla viraja girdiniz araba sıfır mı çizdi ? yanlış mı okuyorum ?
kafam hafif dumanlı bebeğim
Benim starmax kötü lastikler bile yapmıyor bu haraketi zannetmiyorumki lastikden olsun.
bazı yerlerde otoyola bağlantı sapaklarında gerçekten çok keskin dönüşler var.. bu tür dönüşlerde bazen 55 km sürat fazla gelebiliyor, hele bir de dönüşün tam ortasında frene basıp direksiyonu ani kırdın mı Allah muhafaza anında atar seni yolun dışına.. lastikle ilgili ise yumuşak hamurlu lastik kullanmak güvenlik ve de konfor açısından her zaman bir adım öndedir diye düşünüyorum.. selamlar
Düz yolda giderken aracın bu şekilde sapması çok ilginç. Şoförlükle alakalı değildir elbet sonuçda düz yolda giderken tutuyorsun direksiyonu.Acaba esp sistemi falan bu tür birşeye sebep olabilirmi? Viraja sağlam girmeye yarayan esp aracaba düz yoldada kafasına göre yön vermeyemi çalışıyor araca?
Abicim tamam o viraj çok keskindi ben hata yaptım. Normal virajlarda ve dönüşlerde yapması normal birşey mi? Daha önceden yapmıyordu diyorum...
2011 in 11. ayında üretilmişti yalnış hatırlamıyorsam. Babamla da hem fikiriz Bülent abi, tek benden yana sıkıntı yok, arkadaşlarıma da verdim arabayı onlar bile şaşırdı. Bundan önce Dunlop SP SPORT vardı orijinal lastiği onda böyle bir problem yaşamadık. Dediğim gibi birtek o anlattığım olayla kalsa iyi sürekli deniyorum müsait yerlerde yol tutuş konusunda güven vermiyor artık corolla...
Konuyu biraz saptıracağım ama merak ediyorum bizim memlekette kış biraz uzun sürer özellikle buzlanma baya sıkıntıdır ben kışlık lastik alacağım ve 205 yerine 215 yapmayı düşünüyorum bizim araçlarda ne gibi sıkıntı yaratır veya tutunma açısından ciddi fark olurmu geçen sene virajlarda bir kaç kez ciddi sıkıntı yaşadım da. Tek derdim güvenlik
Abicim durum şöyle oldu, ücretsiz check-up vardı gitmişken 40.000 bakımını da aradım çıkaralım dedik bakım yapılırken geldiler lastiklerin değişmesi gerektiğini söylediler ve çok övdüler hatta şunu bile dediler "Beğenmezsen yarın getirin sökelim diye " Bunları da söyledikden sonra bir daha uğraşmayalım, tamam değiştirin dedik ve sonuç berbat işte. İlk başlarda böyle bir sorun yoktu 3-4 bin km sonra çıkmaya başladı zaten.