0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşım öncelikle şu yanılsamadan kurtulman lazım; "2 yılda 10000km yapıyorsan değmez"LPG takınca iki yılda 10000km yapmazsın cunku inan kullanımın fazlasıyla artacaktır.Tam bir ayda 4500km yol yaptım. Türkiyenin en kuzeyinden en güneyine oradan da en batısına gittim. her depo dolumunda yakıtı hesapladım. Ortalama 140km hız ile klima doğal olarak açık her seferinde 1km de 0,20 kuruş yaktım. inan 0,21'i görmedim. Kuzeye gittiğimde klima çalışmadı o aralıklarda 0,18 kuruş yaktı. Hal böyle olunca yakıt masrafı düşünmeden yol yapıyorsun ve arabanın tadını çıkarıyorsun... Dezavantajı ne dersen; benim gördüğüm 2 dezavantaj var onun da kişiye göre önemi değişir. 1) kapalı otopark yasagı2) benzin-lpg performans farkını sadece uzun soluklu rampada hissetmen. (ki bu benim için cok da önemli değil)Değerlendirmeni yaparken az kilometre yapıyorum diye düşünme, taktır lpg'ni çıkar aracın tadını
sen 305 tl ye 850 km yapmıssın.lpg li olsa 200 tl anca yakardı o araç..1,000 km de mınumu lpg 100-150 tl daha avantajlı.15 binde lpg kiti parasını çıkartır.sonralarında ise kara geçersin.lpg olayı yıllık 5-10 bin yapanlar için değil zaten.yıllık 15 bin üzeri bence lpg veya dizel
benzınlı araba km 0,23 yaksın ..iyi hesaplayın allah askına .lpg taktıranlar kullananlar enayımı.lpg nın ltrs 2,39 iken arac 21 kurus yakıyorda benzınlı araba ltrs 4,59 nasıl 23 kurus yakar.1,6 motor ş.dısı 6ltr yaksa km 27-28 kurus yakar en ıyı ihtimalle.benzınlı araba ş.arası 300 yakın ş.içide 350-400 arası yakar.
tuncay bey hesap ortada yani kafamdan söylemiyorum bu rakamları yaptığım hesaplara göre söylüyorum.300 km yola 5.6 lt benzin yakıyor klima full açık ve gittiğim yolda uzun ve hissettiren rampa var.Km başına lpg kadar yakıyor yakmasa gider anında taktırırım lpg.Aracım 1.6 comfort extra ve şehir dışı 5.6 litre benzin yakıyor.
abi benzinde 5,6 nasıl yakıyor yaa
kardeş senın comfort extra özel bir araba.Çünkü arkadasın otomatik 2012 corollasına 1,000 km de prins lpg taktırdık.5,6 yakıyorsa 300 km de klimada açık rampada var.iyiki dizel almamışsın.dizel alsan anca oda okadar yakardı.1 ltre eksik yakardı onada 9-10 bin lira verilmez
özel araba derken soner bey az yakıyor olması özel kılıyor.1,6 arabayla ş.arası 5,6 yı 10 yıldır hiç görmedim.Dediğim gibi çok yakıyor diye otomotaik corollaya 1,000 bakımından sonra taktırdık.5,6 yakıyorsa hiç taktırmayın haklısınız.bu yüzden arabanız özel.